Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.136
- |
- čitano: 1.650.318
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Ovo tvoje je jako nategnuto, daleko si od centrale.
- Možeš jedino pregledat svoje instalacije, ništa više.
Pozdrav...da li netko ovdje pozna nekog Iskon, T-Com i sl. tehničara da mi dođe u zgradi provjeriti i popraviti spojeve u slobodno vrijeme uz naknadu?
Imam Iskon Internet (bez telefona) i htio bih si maksimalno poboljšati kvalitetu veze jer imam problema sa pucanjem.
Parametre veze neću sada postati jer Iskon Enkom ruter pokazuje nebulozne podatke (više puta viđeno u ovoj temi) pa ću nabaviti Siemens SX763.
Možda bih to mogao i sam, ali kada sam otvorio telefonski ormarić ostao sam u čudu jer nisam znao otkuda početi.
Mogao bih vam poslati i sliku.
Lokacija Zagreb Črnomerec!
- A mogao bi imat barem 10-15 mbps, s time da je ovih 15 mbps granica i moguće je pucanje veze, ali ako uzmeš paket od 10 mbps nećeš imat problema.
Bok,
znaci budući da sam u malome mjestu, t-com vodovi su polegnuti u zemlju davnih dana, i em sta su prestari em se nikad nece promjeniti.
obicno imam download oko 200 kb/s.. danas mi je bilo uzasno sporo, pocistio sam malo one bakrene žice na ulazu u kucu, i razlika je mrvicu vidljiva, uspije mi potegnuti do 250/280 kb/s.
dali je moguče jos nešto namjestit, promjeniti sve kablove? bili su vec par puta tehničari na terenu, ai on kaze da treba mjenjati kabel koji dolazi iz razvodne kutije do parice u kuci, ali kako sam danas probao spojiti direktno ruter dole u razvodnoj kutiji, znaci nije problem u tome.
evo slika routera, ping-a i brzine.
- Ništa od veće brzine, daleko si ti od centrale.
- Ako bi želio nešto više, razmisli o nekom paketu mobilnoga interneta, ali opet ostaje pitanje kakva je pokrivenost signalom i kakva bi bila brzina.
Pogledaj u samoj razvodnoj kutiji da nisu slučajno oksidirali kontakti.
Ako jesu, odreži i ponovno ufrkaj čistu bakrenu žicu u kutiji.
nije mi jasna jedna stvar: na slici piše da koristiš optimu a slika iz routera je roza i po sučelju vidim da je to neki thomson tj t-comov router
po meni k3 telekom je ok ako si zadovoljan sa 4 odnosno 6 mbps brzinom. više od toga ne nude.
t-comovi su vodovi, router od optime mi je ostao dole u prizemlju danas kad sam isprobavao direktno spajati..
isti bi podaci bilo da je i router od optime, čak je u nekim slucajevima sporiji i cesce puca veza.
edit: ne treba mi vise od 4, kad san jedva 2 dobivam. a sa k3 imam mogučnost i tv-a. da ne moram bezveze dodatno plačati i uzimati bnet ili maxtv. dvije muhe jednim udarcem
netko ?
ali optima koristi annex a a t-com i svi ostali annex b te međusobno to nije kompaktibilno osim ako u postavkama routera možeš promijeniti annex a to na thomsou se ne moze koliko ja znam
kazem, internet radi i s jednim i s drugim routerom isto. sporo naravno ;) samo je privremeno uštekan tcomov.
manjo09, vrijednosti koje ti router izbaci su sulude te nisu moguce. probaj sa nekim drugim routerom nekako izmjerit vrijednosti
manjo09, vrijednosti koje ti router izbaci su sulude te nisu moguce. probaj sa nekim drugim routerom nekako izmjerit vrijednosti
jel mozda zato jer sam spojen prek wifija jer mi je router na 3 katu a lap na 2 pa hvatam wifi ... da spojim direkt lap na router ? inace htio bih ga spustiti na 2 kat a da telefon ostana na 3 jel to ikako moguce ?
manjo09, to što se spajaš preko wifija nema apsolutno nikakve veze na to da router pokazuje krive vrijednosti za kvalitetu parice. ako router prebaciš na 2. kat moraš telefon žicom spojit. sad ne znam kako idu instalacije u tvojoj kući, bilo bi lakše da to nekako skiciraš te da li telefon ide preko voipa tj ims-a ili klasično preko splitera?
stux, imat ces 10 mbps bez ikakvog problema jer ja isto imam line attenuation 20 i 10 mbps imam bez ikakvog problema te nikad ne puca veza
Imam i IPTV uracunat u to pa bi po pravilu na net otpalo 5,a na TV 13 - 15 mbps.
Tako da skupa s tv-om nebi mogao više od 10,ali trebalo bi jos to proucit malo.
!?
Jedan IPTV ne uzima više od 4Mbps.
!?
Jedan IPTV ne uzima više od 4Mbps.
Tako sam i ja razmišljao, a ovi operateri od ISP providera kažu mi da uzima preko 10 - 12Mbps.
Koje sad lud?

Koje sad lud?
Ne vjerujem da su ti tako rekli, vjerojatno se niste razumjeli.
Jedino ako ti stvarno želiš imati neke HD programe, onda IPTV cucla duplo više od 4 Mbps, i malo više, a internet, ako imaš dopbru paricu i naručiš 4Mbps, treba ti 5Mbps, jer linija od 4 mbps skida podatke i do 5 Mbps.
Sutra bi trebao potpisati ugovor s H1 telekomom, pa me zanima kakve bi brzine mogao očekivati.
Dakle, išao bi na onaj njihov VDSL, i išao bi na trio paket.
Može usput i objašnjenje, na koji način to isčitavate, ili bar neki link s pojašnjemem. Hvala!
po meni, vrlo je upitno ako će ti radit vdsl. mi udaljenist od centrale iščitavamo tako da podijelimo downstream line auttenation sa 13.81 link