Koji router kupiti

poruka: 20
|
čitano: 9.370
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji router kupiti

Imam Amis i njihov router Thompson Speedtouch. E sad...u večini igara mi veza konstantno puca nakon par sekundi igre što mi je počelo ić na živce pa bi kupio novi router. Igram pretežno na Steamu pa oni koji nemaju problem tijekom igranja na Steamu da mi preporučite onaj koji vi koristite.

Bitno je da po mogučnosti bude jeftin i da mi se ne dešavaju stvari kao sa Čavoglave routerom.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 18:59 (krayz1e).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji router kupiti
krayz1e kaže...
...u večini igara mi veza konstantno puca nakon par sekundi ..

-jesi li svjestan da to nema veze s routerom tj ako je problem s linijom, softwareom, .. jedino u slučaju neispravnog routera novi ima smisla, ali tad ga ne treba kupovati, dovoljno je nazvati i prijaviti problem.

-vjerojatno problem i nije u routeru (ADSL-modemu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Koji router kupiti

Nije problem u liniji niti softwareu. Problem se javlja samo u određenim igrama i to samo korisnicima tog routera. U drugim igrama radi besprijekorno.

0 0 hvala 0
16 godina
krayz1e kaže...

Nije problem u liniji niti softwareu. Problem se javlja samo u određenim igrama i to samo korisnicima tog routera. U drugim igrama radi besprijekorno.

-nema veze s routerom. Misliš da jedna igra radi nešto drugačije od druge igre? -svašta. Probleme probaj otkriti pa rješiti, ovo je gubljenje vremena.

13 godina
neaktivan
Koji router kupiti

Prijedlog? Osim promjene operativnog, jer sam imao XP i presao na win7 i problem se nastavio.

0 0 hvala 0
16 godina

-prijedlog? ništa, ili ne popravljaj ako nije pokvareno. - tj koliko si dao podataka takav odgovor. .. jer ''na nekim igrama konstantno puca, na nekima ne'' ne znači ništa.

Odgovor može biti u lošem patchu (ali o tomu se na forumu ne raspravlja), može bit punkbuster, multi/ban, virus, može biti svašta, ali nije modem jer on bi radio bez obzira na to što konkretno koristiš ili bi veza

pucala bez obzira u kojoj si igri.

Problem je vjerojatno vezan uz samu igru, origigi? Pa, ponekad se desi da i originale treba pachirati da bi radile, kad izdavači pretjeraju sa zaštitom, u svim ostalim kombinacijama traži dalje, pitaj frendove.

btw, svaki ISP ima neki svoj firmware i zabranjeno je modificirati uređaj, zbog ostalih usluga (IPTV, Tel) je vrlo problematično/nemouće koristiti neki drugi uređaj, pa čak i isti (tvornički soft je kvalitetniji i nudi potpunu kontrolu od ISPovog koji je namjerno osakaćen) jer povremeno updateaju firmware ili resetiraju... , tako da ako je uređaj problematičan, samo prijavi kvar i zamjenit će ga.

-Većina ISPa ima isti ST modem (različit-ograničen je samo firmware), da je u njemu problem nitko nebi mogao igrati online.

15 godina
Koji router kupiti

da ne otvaram novu temu stric mi ima internet od optime...dobio je neki sagem smece neko od rutera ...sad si oce kupit novi a nezna koji bi pa se meni obratio...daje max 200 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

neka ti stric doda jos 11 kuna i neka sebi kupi masinu od rutera , rijece je o modelu TP LINK TL WR543G ,ja sam iz bosne (sarajevo) kupio sam sebi taj ruter ,ping se spustio sa 45-50 na 35 maks

onda ima jos veoma dobar wi fi.

i kada bude povezivao neka onaj kabal iz modema poveze u wlan (plavi dzek) , a onda kabal iz kompa u zuti dzek ! ! SRETNO{#}

My Life ,My Pc
17 godina
odjavljen
Koji router kupiti

Za 100 kn možeš nabaviti Siemens SX 763. Staviš na njega DD-WRT i imaš THE router! Za pasti u nesvijest od mogućnosti...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji router kupiti

Da ne otvaram novu temu, zanima me koji je od ova 2 routera bolji, treba mi jedan za napraviti wi-fi u birtiji. Uzet ću modem od Optime i onda to sve spojiti na jedan od ova dva.

D-link DIR-600

TP-LINK TL-WR741ND

Koliki je nedostatak/prednost ako se stavi na njega dd-wrt? Najviše što bi mi trebalo je da se ograniči nekako promet, recimo da se omogući full DL na 1,2sec, a zatim da se ograniči recimo na 10kB/s. Da li je to uopće moguće i kako?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji router kupiti

Može netko pomoći oko ovih pitanja? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Može netko pomoći oko ovih pitanja? {#}

Mislim da realno nema negativnih strana pri stavljanju ddwrt-a. A što se tiče ograničavanja brzine prijenosa mislim da je to moguće samo sa enterprise verzijom. Pogledaj malo kod njih na stranicama, imaju odličan FAQ.

Freak Show Inc.
15 godina
Koji router kupiti

sta dobijes kad stavis DD-WRT firmware? radio bih po ovom tutu

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji router kupiti

ovaj tp-link koji si naveo ima, kako oni to nazivaju, IP QoS:

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR741ND

upute za konfiguriranje:

http://www.tp-link.com/en/article/?id=194

uglavnom prvo uneses upload i download od svog ISP-a, zatim ubacis njegoc cijeli dhcp range u jedno pravilo i stavis npr max ingrees bandwitdh na 384 kbps i max egrees bandwidth na 50 kbps (min vrijednosti slobodno na 0 stavis), spremis i testiras kako radi.

nema potrebe za kupovinom special dd-wrt-a.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji router kupiti

a mozda je spika da se taj cijeli bandwith dijeli na range pa recimo pola ostavis sebi, a pola za goste...probaj pa ces vidjeti.

0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Koji router kupiti

Ma gostima staviš manji prioritet i miran si.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 1
17 godina
Koji router kupiti

Ok, tako ću nekako napraviti.

Inače, kakvi su ti TP-LINK routeri? Ovaj mi je zapeo za oko...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji router kupiti

trebam copiti novi router,pa mi treba savjet nekakav, koji uzeti, a da nije cjenovno nabrijan? isplati li se uzeti nesto od ova dva cuda? fala

http://www.protis.hr/products/details/wirless-router-dlink-goroutern150-dir501/50329

http://www.instar-informatika.hr/router-bezicni-d-link-dir-300/0430772

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mali-micko kaže...

trebam copiti novi router,pa mi treba savjet nekakav, koji uzeti, a da nije cjenovno nabrijan? isplati li se uzeti nesto od ova dva cuda? fala

http://www.protis.hr/products/details/wirless-router-dlink-goroutern150-dir501/50329

http://www.instar-informatika.hr/router-bezicni-d-link-dir-300/0430772

Opet ponavljam ono što sam napisao za siemensa...

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
Koji router kupiti

Koji router kupiti. Oštetio sam router točnije pao mi je na pod te od tada ne radi i sada Iskon traži 600 kuna za zamjenu. Mene zanima mogu li ja kako jeftinije proći?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice