Internet spojen, ali na net nejde

poruka: 9
|
čitano: 3.523
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

frend mi ima jedan problem... ovako stvari stoje, upali komp, sve norm radi, zicano je spojen na internet (t-com ustupitelj, speedtouch router), pise mu da je local area network spojen, speed 100Mbps ali kad ode google chrome ili internet explorer... ni jedan sajt ne zeli otvorit, kao da nije spojen, iskacu ona upozorenja koja iskacu kada internet veza nije uspostavljena...

kad iskopca iz routera, windows signalizira da je LAN odspojen, kad se uklj, signalizira da je spojen... sto znaci da hardwareski problem nije...

sto bi moglo bit? jedino sto mi pada na pamet je rusit windowse i vidjet sto ce onda biti :/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Internet spojen, ali na net nejde

jel ti kolega tek sad dobio internet ili ga je i prije imao

16 godina
neaktivan

Jesu dobro postavljene postavke u samo routeru? Znači nek pokuša upisati u browser:

192.168.1.1

To je IP od routera. Tamo bi trebalo upisati sve sve informacije koje je dobio od T-Coma, ako već nije.

0 0 hvala 0
16 godina
Hunt3r kaže...
..

sto bi moglo bit? jedino sto mi pada na pamet je rusit windowse i vidjet sto ce onda biti :/

Oke.. ruši. wtf, zar je teško proć vizarda za konekciju ili nazvati helpdesk koji ga (za rućicu) vodi korak-po-korak...

-podpitanja:

-što mu piše u statusu ''broadband /chek connectivity..'' koje lampice svijetle kad upali router ...

-dali je internet već radio? ili novi user? dali je dobio korisničke podatke?

-dali je spojio dobivenu opremu, pravino? spliter?.. telefon radi?, lampica ADSL na routeru??

-dali je možda u kvartu ili ulici neki od ljetnih radova? grmljavina itd...

-dali je u opciji explorera možda work offline ili always dail??

... beskonačne mogučnosti prije rušenja OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

ima vec neko vrijeme net... sve mu je norm radilo... i odjednom riknulo... sisterka u drugoj sobi mu je spojena isto i sve najnormalnije radi...

al njemu ne :/

16 godina

TCP/IP postavke default za Tcom router ''192.168.1.1'' otvoriti u browseru, ako nemože u CMD ping 192.168.1.1 i ping 127.0.0.1

mrežna treba biti na auto ili ručno na 192.168.1.x , DNS i GW na adresu routera (192.168.1.1)

Možda je neki AV/firewall blokirao promet, možda je smetnja na kablu (mada reagira na ukopčavanje, provjeriti dali je ispravan)...

17 godina
neaktivan

sad je moj komp spojen na taj isti kabl i sve radi najnormalnije...

al ne kuzim waj bi se te postavke mjenjale? ima AV i ne dira nista po control panelu, konekcijama, ni korisnika si cak nije preimenovao nego mu Xp kak mu je frajer stavio... i sve je radilo :/...

0 0 hvala 0
16 godina

-sve ostalo je eliminirano, ostaje provjeriti PC, ako imaš neku liveCD verziju npr ubuntu, za par minuta digneš sistem i ako radi internet onda je do softwarea (pa i format C: kao opcija ako ne pronađe uzrok), ako neradi onda je vjerojatno mrežna neispravna, recimo kao posljedica grmljevine ili sl...

17 godina
neaktivan

eto, iso sam te poslusat i pogledat TCP/IP postavku LANa i vidio da mu je namjestena neka totalno rtd IP adresa...

stavio na obtain auto i sad sve radi...

fala na pomoci...

moze lock

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice