Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.656
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

uzeo 120,al ovaj ruter njihov dakle tc7200.20 mi na wifiju ne daje vise od 50,preko zice je ok.trebao bih savjet koji ruter kupiti da ide u bridge da moze podnejt tu brzinu i ima neki ok signal i naravno po normalnoj cijeni?
edit: oni stvarno nemaju nikakav drugi noviji/bolji ruter?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 20:47 (siw1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
siw1 kaže...

edit: oni stvarno nemaju nikakav drugi noviji/bolji ruter?

Meni je lik iz BNeta rekao da nemaju, da je to najnovjij koji nude. Bas me zanima je li netko dobio drugaciji info.

Object reference not set to an instance of an object
17 godina
Tomek.Klc kaže...
OBLAKprasine kaže...

meni doslovno na sekundu, posto sam na zici pokusa se spojiti na wireless ali recimo tada me ne izbaci van sa ts3 recimo, cak u nekim igrama ne osjetim nista (iako nisam 100% siguran dal i onda puca)

ali recimo na mobu wireless 3m od rutera 2-3 od 50 dl. mislim znam da nece biti punih 50 al opet 2-3 je stvarno malo

Ma ja ću im dat još jednu priliku sa ovim routerom, ako opet bude problema tražit ću drugi ili ću ga sam kupit. Ne znam jel oni uopće nude neki drugi.

Još ću upgradeat samo brzinu na ovih 120/15 iz promocije kad mi poprave to u utorak da iskoristim dok nije završila ponuda. Sad imam nekih 30/10 do 40/10.

Evo sad ce biti godinu dana kako sam presao na Bnet sa Iskona i sa tim routerom nisam imao nikakvih problema, niti pucanja niti nekih padova brzine.

I hvala za info za upgrade! Nije los deal za 10 kn sa 50/10 na 120/15.

15 godina

Vezano za Technicolor router i 120 Mbps na WiFi: Puna brzina se može ostvariti na 5 GHz uz channel width 40 MB, ali mi je na tim postavkama WiFi bila vrlo nestabilna, odnosno, nakon nekog vremena mobiteli se ne bi mogli prikačiti na nju. Stoga sam vratio postavke na inicijalne. Iako, imam jedan tplink uređaj, ali mi ga se ne da priključivati, jer mi je puna kapa svih tih uređaja (računalo, linija, monitor, tv, router, tv receiver, telefon i sad mi još treba još jedan router). Ne osjetim toliko razliku u brzini, a kad nas više surfa na wifi, tih 120 Mbps se fino podijeli.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
koja je procedura kod stavljanja u bridge mode?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Uzeo sam ovu akciju sa 120/15. 

Ruter katastrofa na wifi. Dal traziti drugi?

Na kablu je puna brzina. Zadovoljan,odmah drugi dan dosli ukopcat. 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako misliš da će ti ISP dati router koji sadrži 802.11ac standard, neće. Oprema koja je potrebna za postizanje pune brzine je dosta skupa i sam router, a i uređaj s kojim bi se spajao na Wi-Fi mora podržavati 802.11ac standard.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 13:21 (Marko :D).
17 godina
Kolacic kaže...

Uzeo sam ovu akciju sa 120/15. 

Ruter katastrofa na wifi. Dal traziti drugi?

Na kablu je puna brzina. Zadovoljan,odmah drugi dan dosli ukopcat. 

I sta mislis pod "katastrofa"? Meni su prije nekih pola sata povecali brzinu na 120/15 a na wifi-u je umjesto dosadasnjih 40-43/8-10 sada 40-43/8-15, nekoliko mjerenja, varira, ali po meni zadovoljavajuce i ok.

10 godina
neaktivan

Ping 5ms 35d 15up,pa ne znam bar daje pola brzine na wifi-u. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj promijeniti kanal na kojem ti se nalazi mreža. Više od nekih 46 Mb/s nećeš dobiti. Isto tako provjeri postavke mrežne kartice na računalu.

13 godina
neaktivan
evo ja sam kupio tp link tl wr1043nd i preko njega na wifi ide puna brzina, 400kn je taj ruter novi.
mucio se s bridge modom da bi na kraju bila glupost i ispalo prejednostavno
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

I ja brzam sa zakljucima,prvo mjerenje je bilo sa tp-link wifi sa antenom staro najmanje 5 godina,evo s laptopom mjerim podrzava 802.11ac i izmjerio sam 12ms 90d 15up. 

0 0 hvala 0
15 godina

sam router koji podržava 802.11ac i nije toliko skup (ima ih već za 300-njak kuna), ali pošteni kabelski modem koji istovremeno podržava 802.11ac je debelo preko 1000kn, tako da naravno da to ne daju korisnicima. Uostalom kome treba ozbiljan link taj će ionako potegnuti kabel.

13 godina

I ja uzeo ovo "ubrzanje" za 10 kn..Moj rezultat (Galaxy S8 plus spojen na wifi, speedtest aplikacija) je 91,91 mbps download, upload 12,90...Standardan b.net router...Zasada zadovoljan...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Purger155 kaže...

I ja uzeo ovo "ubrzanje" za 10 kn..Moj rezultat (Galaxy S8 plus spojen na wifi, speedtest aplikacija) je 91,91 mbps download, upload 12,90...Standardan b.net router...Zasada zadovoljan...

Kako je lijep osjecaj kad skines par gb dok reklama na tv nije ni prosla. 

10 godina
neaktivan

nazoveš tehničku podršku i tražiš stavljanje u bridge mode jer imaš svoj router. pitaju te neke podatke s osobne (ime, broj osobne i/ili OIB, adresu) i oni ti kroz neko vrijeme (kod mene manje od 24h, zvao jučer) postave router (u mom slučaju Tehnicolor 7200) u bridge mode. sve obave remote, nitko ti ne dolazi doma, jave kad je riješeno.

na LAN port starog routera (koji je sada ustvari samo modem) prištekaš kabel na wan port svog routera i u postavkama postaviš da je DHCP ON, IP 192.168.1.1 (ili neki drugi koji ima 192.168.X.1, a da X nije onaj koji ima IP modema na tom mjestu) i mislim da bi to trebalo biti to.

*** vjerojatno neće trebati: DNS postavke upiši ručno u router ako ti to neće raditi - trenutno su to 83.139.121.8 (rdns1.bnet.hr) i 83.139.103.3 (rdns2.bnet.hr)

nakon toga tehnicolor routeru (ustvari sada modemu) možeš pristupiti preko 192.168.100.1 (kabelom ili kasnije i preko wifija kad ti sve proradi sa tvojim routerom) i imaš puno manje opcija nego prije (wireless i status). wireless možeš ugasiti i gotov si s tim routerom (DHCP je na njemu mrtav samim postavljanjem u bridge).

14 godina
Evo ja opet imam probleme s ovim routerom. Znaci u utorak zamijenjen, sve radilo super, jucer dok me nije bilo doma starcima krepa telefon, nazovu SZK, ovi im kazu da iscupaju neki kabel i vrate nazad.

Ja se vratim doma, ping 80, download 1.15 ( inace je 30 ). Iscupam sve kablove, spojim sve nazad, resetiram router cackalicom i ne radi mi vise internet. Sve lampice svijetle, TV radi ali mi nista ne otvara na mobitelu i kompu. U cemu moze biti problem?
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja zadovoljan :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Oni bi mogli pustiti i veci upload ali ne zele? Jel to istina? 

http://beta.speedtest.net/result/6364698241

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Bude i to u vrlo bliskoj budućnosti a pogotovo kad uvedu i prijeđu na  docsis 3.1 sa sadašnjeg docsis3.0 standarda a tad će brzine bit prave na coaxu mogle bi iči čak do 2Gbit/s download i 1Gbit/s upload.Kod nas če to u početku bit možda 500/200mbp/s na coax kablu što če jedino moć parirat optici.

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 22:27 (Seki001).
17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

ja nezadovoljan :(

-->-->--@
14 godina

Ja sam isto nezadovoljan, jel mi se isplati uzimati ovaj TP-Link router - vrijedi li u usporedbi sa Technicolorom tih 200 kuna?

Imam neprestane probleme sa konekcijom koliko god oni mijenjali routere, stvarno mi ih je preko glave.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
15 godina

AFAIK i DOCSIS 3.0 ide preko 1Gbit.

13 godina

Pozdrav.

Imam 3D paket (osnovni tv programi), tv je spojen preko vip-ovog receivera, tu je podešeno na 1080p i kad upalim telku, ispiše 1920x1080/50p bez obzira koji je tv program (HTV, RTL...).

Zanima me koju rezoluciju slike zapravo imam? Tv je FullHD.

Ovih dana gledam tenis i na svom tv-u, kad je sunce na terenu, ne vidim lopticu dok igraju (crvena zemljana podloga, tv je 32", gledam sa 2,5 metara). Na maminom starom CRT-u uredno vidim lopticu...

Hvala, živjeli.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U onome koji prikazuje hrt, sto nije ni hd, a kamoli fhd. To sto ti prikazje 1080 je reza koju ima taj vipov uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

ajd nek meni netko objasni, mozda sam ja neuk pa ono. kako je moguce da ti isporuce opremu koja ne radi, tipa ovo za pucanje veze za odredeni ruter. ako se dogada vise ljudi pod vise okolnosti kako je moguce da nemaju neki zamjenski ali druge proizvodnje. mislim stvarno mi nije jasno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Samo pazite kad vam prođe dve godine od uključenja opcija 120 mbps za 10kn da istu opciju prekinete, jer ako ju ostavite onda ide naplata 100 kn mjesečno :)

16 godina
crash11 kaže...
crash11 kaže...

Samo pazite kad vam prođe dve godine od uključenja opcija 120 mbps za 10kn da istu opciju prekinete, jer ako ju ostavite onda ide naplata 100 kn mjesečno :)

za 2 godine bude to standard  nadajmo se

battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina

Za dvi godine kom obojci, kom opanci.

11 godina

Joj ekipo nema beda.

Ako povećaju cijenu nakon isteka ugovora, pređete na drugo provajdera, ak' vam je ovaj preskup.

Baš sam ovaj tjedan potpisao ugovor sa proširenim TV paketom, te sam uzeo taj super brzi Bnetov net. sve za 260 kuna mjesečno. Dosad sam bio na običnom 3D paketu, sa telefonom, osnovnim paketm TV ,te brzinom neta 12/1.

Nakon isteka ugovora kojeg sam potpisao na dve kuke, cijena skače za 170 kuna.

Vrlo vjerojatno da se to dogodi bih prešao kako sam već napisao na drugog provajdera.

Njihov sam višegodišnji pretplatnik, te da mi to naprave(ovo sa većom cijenom). Ah, kud koji mili moji.

Generalno napisano uvijek gledaju da Vam je cijena ista ili da za istu cijenu dobijete više.

A, da mi se ne svide u međuvremenu za vrijeme trajanja ugovora po nečemu, pređoh ja i prije na drugog ustupitelja usluge.

Uvijek tri metra dana prije isteka ugovora možete potpisati novi ugovor, pa vam praktički cijena ostaje ista ili slična, a dobivate više.

Nego, da vas pitam...kak' funkcionira ona videoteka...preko PIN???

Neki komentar, kak' to funkcionira?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice