Evo ja imam neku LG liniju (neznan sad model), i zvucnici od nje zavrsavaju na neke 2 zice (crvena i crna), ja san usteka u PC jednu zicu, i ono radi samo dosta dolazi do prekida zvuka ako mrdam zicu.
Kad ih tako ukljucin los je zvuk, mislim dosta tih, ja san ga pojaca na komp. ali neiskoristava zvucnik ni 1/4 kao linija.
Zvucnici su 100 W+50 (bas).
Pise sa zade Model No. : LMS-M530 .
Eto, mene zanima kako bi moga pojacat zvuk, jer je sad jako tih.
Malo san googla, ali mozda vise saznan od vas, jer nedaju mi se kupovat novi.(imam i na kompu neke ali los bass, i slabi su, neki Encore)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm, po ovome šta si rekao čini mi se da ti to imaš gole žice bez konektora (pogotovo ako su zvučnici od linije - onda sigurno).
Sad, ne znam dali se može na njih nalemiti konektor (mislim, može se, ali ne znam jel ima neš' takvo za kupit).
Probaj, ako ti nije problem (zbog mjesta i smještaja) spojiti komp s linijom i onda preko linije na zvučnike. Kužiš?
Vjerojatno na liniji imaš neku funkciju tipa LINE 1, ili GAME (Sonyeve linije). Naravno pod uvjetom da upoće imaš
na liniji AUDIO IN.
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Ma kuzin sta oces rec, samo s čim da spojim liniju i komp.
Imaš za kupiti u dućanu s informatičkom opremom (ili elektrotehničkom) kabel koji je s jedne strane 3,5 mm jack, a s druge 2 chincha (crveni i crni/bijeli).
Evo, priložio sam ti i sliku, da vidiš kak izgleda.
treba ti ovaj kabel sa slike gore, tako je meni spojena linija na kompjuter, a ne zvicnici u kompjuter. Otidi u neki PC Shop ili Chipoteku i reci da ti treba kabel za spajanje racunala sa audio uredajem i ljudi ce odmah znat sta ti treba, a i nemos fulat (s jedne strane jedan konektor, s druge dva, crveni i bijeli)
Ja imam spojeno preko linije. Sa kablom kao na ove 2 slike gore... Direktno ne možeš spojiti iz samo 1 razloga. Kompjuter ima preslab izlaz. Mogo bi ili složiti neko pojačalo ili, najjednostavnije, spojiti liniju s kompom i tako imati zvuk...
Aha thanks, zna san i prije da mogu s pojacalom, ali neman ga, mozda cak iman tu zicu i kod kuce(hmm, vidit cu).
Hvala, ljudi!
A i tako spojeno preko linije dobivas odlican zvuk. Meni je u liniju spojeno cetiri zvucnika koja su pobacana po sobi i kada oderem kakav COD4 na netu sve grmi (kao i muzika).
Aha thanks, zna san i prije da mogu s pojacalom, ali neman ga, mozda cak iman tu zicu i kod kuce(hmm, vidit cu).
Pa u liniji je pojačalo. To valjda zna. Ali može se i s običnim pojačalom... Može ga se i napravit ako si sklon tome... xD
A ja isto imam preko linije spojeno i zvuk je odličan...
Pa u liniji je pojačalo. To valjda zna. Ali može se i s običnim pojačalom... Može ga se i napravit ako si sklon tome... xD
A ja isto imam preko linije spojeno i zvuk je odličan...
Da, možeš bez problema spojit zvučnike preko linije, ako želiš spojit samo zvučnike na komp trebaš samo odgovarajuće napajanje (za zvučnike) i po mojem iskustvu ne treba pojačalo. Naravno dobro bi došlo, ali meni radi bez problema i bez njega. Sama linija je napravljena da sama napaja svoje zvučnike, naravno to može i komp, ali za puno manju snagu zvučnika. Računalo daje premalo struje da bi oni mogli svirat pod punim opterećenjem.
Evo ljudi da se javim i kazen da radi odlicno, kupio u hgspotu spoio namistio na AUX na liniji i radi odlicno!
Hvala!
zanima me kako sad san ja kupio taj kabel i rade ti zvucnici od linije...ali kako cu sad da mi radi i bas kutija od bivsih zvucnika..ako me razumijete sta ocu rec?
zanima me kako sad san ja kupio taj kabel i rade ti zvucnici od linije...ali kako cu sad da mi radi i bas kutija od bivsih zvucnika..ako me razumijete sta ocu rec?
Lako samo trebas zajedno na isti kabel prespojit i stare zvucnike ... Ja sam otvorio zvucnik i unutra na plocicu zalemio 2 zice i na njih prikopcao mali Creative CambridgeSoundworks 80W i dere se ko ludo
ili jednostavno si možes kupit neki polovni receiver 2x50w i n a to spojit zvučnike i još šta god očeš.. ja kuči imam receiver 9x200w i spojio sam auto woofer magnat streetracer 300w zvučnici od linije sony 2x 150w jos jedan alpine subwoofer i imam jos 5 ulaza koje mogu koristit za šta oču
Jel vidiš da je tema stara mjesec dana? Duboko sam uvjeren da su problemi iz ove teme riješeni.
Da, možeš bez problema spojit zvučnike preko linije, ako želiš spojit samo zvučnike na komp trebaš samo odgovarajuće napajanje (za zvučnike) i po mojem iskustvu ne treba pojačalo. Naravno dobro bi došlo, ali meni radi bez problema i bez njega. Sama linija je napravljena da sama napaja svoje zvučnike, naravno to može i komp, ali za puno manju snagu zvučnika. Računalo daje premalo struje da bi oni mogli svirat pod punim opterećenjem.
Kad je već dignuta teba da se osvrnem na citirani post.
Napajanje za zvučnike ne postoji kao takvo, ono što napaja zvučnike je pojačalo i svi pa i oni najmanji zvučnici se spajaju na pojačala. Zvučna kartica npr. ima u sebi tek dovoljno snage da pokrene osrednje slušalice ali nipošto za ikakve zvučnike osim ako se zadovoljavate neartikuliranim i tihim "kreštanjem", a da ne spominjem da će vam i zvučna riknuti jako brzo (slušalice imaju 24, 32, 63 i više ohma, ovisno o modelu, a zvučnici max. 8, većina ih je 4, malo znanja iz fizike i dođemo do zaključka da je zvučna debelo preopterečena ako na nju spojimo zvučnike bez pojačala). Ne bi se bezveze ugrađivala pojačala i u one 2x3W 30kn plastične zvučnike da se to može spojiti direk u zvučnu i da radi kako treba.
Ja mislim da si ti možda pobrkao neke stvari, znaći,svaka linija, reciver i sl. naprave koje su namjenjene da se na njih spoje zvučnici imaju u sebi ugrađeno pojačalo za zvučnike. Pojačalo za normalne zvučnike nemaju DVD playeri, zvučne kartice, mp3 playeri i sl. jer se oni spajaju na pojačalo/reciver ili šta god već ima pojačalo u sebi i onda tek se pojačala spajaju sa zvučnicima.
Ponekad se koriste specijali mali zvučnici za mobitele i oni su visokoimpedancijski zvučnici visoke osjetljivosti specijalno dizajnirani za tu namjenu i njih se smije koristiti bez pojačala ali mislim da je očito kako je njihov zvuk loš u usporedbi sa normalnim zvučnicima. Takvi specijalni zvučnici koriste se u mobitelima i općenito u napravama koje trebaju proizvesti nekakav glasniji zvuk ali da ne zahtjeva puno snage. Takvi zvučnici su u biti nešto između onih koji se koriste u slušalicama i normalnih.
kako spojiti liniju ako nemam činčeve?
Postavio si nerazumno pitanje.
Da bi spojio liniju na komp treba ti 2 x RCA to 3,5 mm , znači dva muška činča i s druge strane kabla 3,5 mm priključak za u komp.
E sad jel tebi fali kabel ili nemaš taj priključak na liniji tj. aux in , iz tvog posta se to ne može zaključiti.
ja sam si tak spojil sam kaj mi sad u jednome zvucniku se cuje ko da stalno nabija bass pedala...nije glasno a ni tiho al dost iritira...jer zna mozda ko kaj je to