Razer Mako 2.1 zvucnici

poruka: 237
|
čitano: 27.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Razer Mako 2.1 zvucnici
Psiho246 kaže...

Aha, to je druga prica...

Mislim da nikad nisam koristio pravu mehanicku tipkovnicu, pa ne znam kako je tipkati s time. :D

Navodno jesu bolje od standardnih ali to ne znaci da su ostale srot.

Mislim, ne znam sto fali Lycosi ili G15 recimo. Super tipkovnice iako nisu mehanicke. :D

ne fali ništa, g15 je dapače odlična tipkovnica, ali one stare klikaše su bile zakon, mekane kao maslac, a onaj klik te jednostavno tera na tipkanje

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Meni se znalo desiti na tipkovnici od 150 kuna. Rijetko ali je znalo bit.

Od kad imam bolju tipkovnicu, ne moram vise brinut za to i vise me ne zanima ghosting. :D

A to je ono mali feature, nis posebno ili nuzno za optimalan rad. Bolje imat anti ghosting nego ne imat. :D

trebao si zvati ghost busterse Smijeh

15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

A vidite meni to jako smeta, i cesto uprem vise od tipke odjednom pa ili prihvati samo jednu ili se cuje onaj zvuk 'pip' 'pip'

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

A vidite meni to jako smeta, i cesto uprem vise od tipke odjednom pa ili prihvati samo jednu ili se cuje onaj zvuk 'pip' 'pip'

E, to je to o cem pricam! :D

- Psiho246
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

majstore moj ja imam stvarno ćevape od prstiju i stvarno mi se to nije nikada desilo, jedino mi se desi da stisnem više tipki kad sljepo pišem, dakle čitam tekst i tipkam, a i tada mi ne zabloka tipkovnica niti dobijem beeep

evo sada sam stisnuo 10 tipki odjednom i ništa, usput koristim prvi model g15

16 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...
Ti se svida i njegov USB port koji nema posebno napajanje? Lol!

meni bi npr na lycosi kad bi ustekao usb stick u nju, pa tipkovnica bi se jednostavno ugasila dok bi usb radio normalno... ja pljujem s razlogom po razeru. ali tu smo vec svo zasli daleko u offtopic, doci ce ivo (a sto posto je zivcan i mamuran od sinoc) i nadijelit ce se kartona.

dakle, jeli itko poslusao te zvucnike? a jel se moze npr uletit u links i tamo zamolit tipa da ih spoji i pusti neke pjesme i onda lijepo ocijenit

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
skank666 kaže...

dakle, jeli itko poslusao te zvucnike? a jel se moze npr uletit u links i tamo zamolit tipa da ih spoji i pusti neke pjesme i onda lijepo ocijenit

Slušanje i ocjenjivanje u prostoriji kao što je u linksu bi otprilike imalo jednako smisla kao ocjenjivanje televizora ili monitora na sunčanoj livadi. ;)

hd22sb kaže...
ma najobičnija marketinška glupost, nikad mi tipkovnica, čak ni ona blesijeftina nije zablokirala, a na njoj sam igrao tony hawks proskater4 i nije mi niti jednom zablokala, a kombinacije tipki u toj igri su bolesne, preporodio se kad sam uzeo game pad

dakle još jedno američko prodavanje gluposti, to je isto kao da na bicikli staviš esp, obična marketinška glupost da bi nešto zvučalo posebno i dodatno se naplatilo

za drugi primjer, thx nije toliki marketing, jer ipak svaki uređaj sa tim certifikatom udovoljava određenoj kvaliteti

Vi ste debelo zabrijali u offtopic s tipkovnicama :D

A što se tiče THX-a, jesi vidio ovaj moj post? Nakon toga više ne uzimam THX za nekakav ozbiljan certifikat jer je očito marketinška glupost. Za kina vjerujem da THX nešto znači, ali za consumer uređaje, ne bih rekao, čini mi se da samo koriste ime da bi zaradili koji cent.

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

A što se tiče THX-a, jesi vidio ovaj moj post? Nakon toga više ne uzimam THX za nekakav ozbiljan certifikat jer je očito marketinška glupost. Za kina vjerujem da THX nešto znači, ali za consumer uređaje, ne bih rekao, čini mi se da samo koriste ime da bi zaradili koji cent.

nije istina, vjeruj mi, drugačije zvuče uređaji koji nisu thx certificirani ali to neznači da ne valjaju, nego dapače, tu si izvukao test oppo bd playera i na kraju čak piše da bi mogao dobiti thx certifikat bez obzira što ne udovoljava thx normama za highpass i lowpass filtere

to je certifikat koji se plaća, a samo zamisli koliko bi to podiglo cijenu i ovako preskupog uređaja

osobno bi thx smjestio u neki midrange uređaje, dakle to bi bili uređaji koji nude oboje iz oba svijeta kvalitetu kombiniranu sa cijenom, dakle ne top kvaliteta po top cijeni (pod kvaliteta mislim na kvalitetu zvuka, ne konstrukciju)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 20:54 (hd22sb).
15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Mirko935 kaže...

nije istina, vjeruj mi, drugačije zvuče uređaji koji nisu thx certificirani ali to neznači da ne valjaju, nego dapače, tu si izvukao test oppo bd playera i na kraju čak piše da bi mogao dobiti thx certifikat bez obzira što ne udovoljava thx normama za highpass i lowpass filtere

to je certifikat koji se plaća, a samo zamisli koliko bi to podiglo cijenu i ovako preskupog uređaja

osobno bi thx smjestio u neki midrange uređaje, dakle to bi bili uređaji koji nude oboje iz oba svijeta kvalitetu kombiniranu sa cijenom, dakle ne top kvaliteta po top cijeni (pod kvaliteta mislim na kvalitetu zvuka, ne konstrukciju)

Ono je test Lexicon-ovog BD playera koji ima certifikat, a potpuno je isti kao 3000 dolara jeftiniji Oppo koji nema. I ne zadovoljavaju ni jedan ni drugi jedan od osnovnih uvjeta THX-a, tako da to nema baš nekog smisla.

Sve bi to jedino imalo smisla da THX objavi koji su zahtjevi za taj certifikat, ovako znam da ima certifikat, a što on znači neka si sam razmišljam. Glupost čista.

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Hvala na laičkom objašnjenju, ali pročitao sam vjerojatno malo veći broj relativno stručnih tekstova nego ti o audiu, kao i percepciji (uključujući i spacijalnu percepciju) istoga tako da dosta dobro znam o čemu se radi. I ono što hoću reći je da je to prekompleksan problem zbog specifičnosti svačije glave, oblika uha i čega sve ne, i ne može jedan DSP efekt zamijeniti sve to. Vojna tehnologija? Ah, neka ti bude, ali čitam upravo neki review i kaže da Dolby Headphone bolje emulira surround zvuk od tog Maelstorma. Toliko o vojnoj tehnologiji Namigiva

Savršeno? Tebi je očito dovoljno Razerovo ime da uređaj proglasiš savršenim Namigiva

Posto sam sada tek dosao kuci, ne znam da li ti je itko ista odgovorio, jer citam po redu, a u zostatku sam par strana!

Prvo, zasto mislis da bih ti lagao?  Isto tako sam ja to procita negdje, prije nego sam se odlucio za slusalice (kao i to ovaj review). Mislim da je cak to jednom i rekao predsjednik Razera, potrazi filmic na jubi to!

A ovo boldano!

Ako je nesto napravljeno da svijetli plavo, i ono svjetli plavo ono to radi savrseno! Da li si ti ikad slusa nesto kroz njih? Kad ovako pises onda je ocito da nisi, dakle ti meni tvrdis da te slusalice ne produciraju vjerno zvuk? A ja tebi kazem da produciraju vjerno i da svaki put znam kada netko dolazi, i tocno mogu okrenuti nisan prema njemu (ne otprilike, nego tocno)!

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Inače, već si mi bio odgovorio na taj post, i ja tebi na odgovor. Svašta... Izlanuo se

16 godina
neaktivan
logic kaže...

<Ovo ne mogu precutati. Ti zelis reci da te razerove slusalice koriste neku vojnu tehnologiju? Ajd daj neki link a koji nije razerov. I ko to polozaj projicira pilotu pomocu zvuke? Da se na to  piloti oslanjaju ne bi im bio dug vijek. Mislis da je avion pogotovo borbeni gde pilot bukvalno sjedi na motoru tako tiho mjesto da on razlikje po zvuku sta je naprijed a sta nazad? Mogu samo reci teska budalastina.

Ocigledno je tesko nekima ne shvatiti nesto na osobnom nivou.

Ponovo, zar mislis da bih lagao? Kao sve sto znam, to smo dobili iz drugih izvora, ili svojim "pokusima". Tako isto i ja. Ako je netko lazno pisao, onda ja samo to prenosim.

Ali sumnjam da si se ti vozio u nekom od mlaznjaka! I da znas kolika je buka unutra! Da li si se uopce i vozio avionom ikad? (ne pocjenjujem, samo pitam).

Sto se tice laznog oglasavanja, da li ti znas sta bi se dogodilo razeru da takvo sta izmisle? Yamaha je morala ponuditi potpun povrat novca, ukljucujuci i registraciske troskove, zbog toga sto su im satovi pokazivali 1000 i 500 rpm vise nego sto je to stvarno bilo. Odnosno lagali su! I ovo im je bio jedini nacin da izbjegnu tuzbu! Znaci sumnjam da bi se netko usudio lagati na taj nacin, pogotovo predsjednik razera.  

A ovo budalastina... nemam rijeci!

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Mislim da nitko od ekipe u audio vodama ni ne zna za Logitechove ili Razerove slušalice niti ih zanimaju takvi proizvođači, ne kažem nužno da oni ne mogu napraviti dobre slušalice, no audiofili su prilično ortodoksna skupina u pravilu tako da njih većina sigurno ne bi ni pogledala takav proizvod. A eto, takav znam i ja biti iako se ne smatram nekim audiofilom prevelikim :)

Morate shvatiti razlike u namjeni slusalica, ovo su za gameing a ne za slusanje klasicne glazbe! Isto tako sam provjeravo slusalice , i mislio sam uzeti sa stvarnim 5.1 zvukom, ali meglaodon se poazao znatno boljim. Tako da sam ga i uzeo!

p.s.

Ovo sto si napisao da sam ja tebi odgovorio, i da si ti meni :)... taj odgovor nije bio namjenjen tebi, a nakon toga nisam vise bio za racunalom!

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

7.1. u slusalicama je zakon i odlicno funkcionira.

a lycosa je valjda najvece govno koje se moze kupiti za 700kn. ja posjedujem roocat arvo i izrada je miljama daleko od lycose.. cvrsta tipkovnica, teska (a jako je mala) nema onih pi7darija (gumirane tipke - da, ko da ces vozit po tipkovnici pa da ti prsti ne klizu)... glupo i nepotrebno. plastika od koje je napravljena je kao ona od onih pistolja na vodu sto kupis u konzumu za 9.99kn.  

i sad autoru teme - gle koliko ljudi ti preporuca bilo sto drugo osim tih shitzer kako zvucnika. nadam se da ces ih poslusat. 

- mozda od mene...  svoju sam prodao exploreru za 250kn i malo speka...

Lol, sknk ako je od tebe, onda je to meni dovoljno dobro :). (da ne bi ispalo da se salim, ja ozbiljno jako cijenim doticnog)

Ja razumijem da lycosa nije max dostignuce svijeta u svemu, ali ja imam neke zahtjeve koje lycosa savrseno ispunjava... a oni su sljedeci: slim profil, normalne velicine, ugodna oku i obvezno pozadnisko svijetlo! A logitech je predebel (po meni), ja sam oduvijek volio i korsitio slim tipkovnice, pa i one od 40 kn(koju mi je moj tvor popisao :)). Ja ne kazem nista protiv kvalitete logitecha, imam njihov mis koji je star 8 godina i jos radi savrseno, vise i nema one klizace nego je cijelim tijelom sada na podlozi , koliko se koristio. Ali jednostavno na ispunjava moje kriterije i to je to.

Update sto se tice razer mako , zvucnici se vise neproizvode i nije ih moguce nabaviti preko razera.  

16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Co7 ne vrijedi se s tobom prepirati o zvuku i bilo čemu drugom kad ti misliš da postoji 7.1 u slušalicama i još mi daš prilog da čitam o tome.
Ma daj molim te vidim da ti je znanje o tome veliko :S

Tko se prepire?  A zbog ovakvih komentara bih prosetao svoj dlan po tvom licu!

Nauci raspravljati bez napadanja osobe!

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
hd22sb kaže...

antighosting tipki na tipkovnici......halo, pa koliko tele moraš biti kad bi povjerao u taku neku glupost koju jedino ameri mogu izmisliti, pa nije to monitor pa ti bitno dali ima ghostinga ili ne, tu je klik i ništa više

Antighosting na tipkovnici znaci nesto drugo.

To je ono kada stisnes vise gumbiju od jednom u nekom clusteru, pa se tipkovnica zblokira.

Tipkovnicama sa antighostingom se to ne desava.

Smece od Lycose recimo ima antighosting. ;) (sarkazam)

Antighosting je slicno, ali ne zablokira tipkovnica, nego ne primi trecu tipku.

To ce se najbolje sjetiti oni koji su igrali mortal kombat na tipkovnici u dvoje, pa je bilo PRESTANI DRZATI TIPKE :):D:D:!

E to je to.

15 godina
neaktivan
Co7 kaže...
Mirko935 kaže...

Mislim da nitko od ekipe u audio vodama ni ne zna za Logitechove ili Razerove slušalice niti ih zanimaju takvi proizvođači, ne kažem nužno da oni ne mogu napraviti dobre slušalice, no audiofili su prilično ortodoksna skupina u pravilu tako da njih većina sigurno ne bi ni pogledala takav proizvod. A eto, takav znam i ja biti iako se ne smatram nekim audiofilom prevelikim :)

Morate shvatiti razlike u namjeni slusalica, ovo su za gameing a ne za slusanje klasicne glazbe! Isto tako sam provjeravo slusalice , i mislio sam uzeti sa stvarnim 5.1 zvukom, ali meglaodon se poazao znatno boljim. Tako da sam ga i uzeo!

p.s.

Ovo sto si napisao da sam ja tebi odgovorio, i da si ti meni :)... taj odgovor nije bio namjenjen tebi, a nakon toga nisam vise bio za racunalom!

Zašto ne bi bile i za jedno i za drugo? Zvučnik je zvučnik, istu stvar rade, jedino što je reprodukcija klasične glazbe zahtjevnija, tako da ako su za to dobre, više su nego dobre za gaming. Jedino što ovdje imaš taj surround efekt. A umjesto njega na mnogim uređajima imaš Dolby Headphone koji možeš sa bilo kojim slušalicama koristit.

I, sry, ali malo se previše uzbuđuješ, još ćeš i dobit karton zbog petostrukog posta ;)

16 godina
neaktivan
0verlord kaže...

Zato sam i rekao da su SVE naše tipkovnice šrot! NHF

Hvala na onom tekstu, ali je najveca fora sto sam to ja vec sve procitao prije kupovnie svoje tipkovnice. I tad sam prvi put cuo za neke od tih stvari. I sve je to super, i kvaliteta im je neupitna. Sve to stoji, ali to nije ono sto ja trazim od svoje tipkovnice. Kao sto sam rekao, obveno mora biti slim dizajn. Recimo da vam to objasnim na ovaj nacin, u novom rolls royce-u se stavlja umjesto umjetnih materijala, drvo za kontrolnu plocu. I mozda je to kvalitetnije i nekima ljepse, ali meni se to ne svidja i cak mi je ruzno. Recimo ja bas volim tipkovnice na laptopu od Dell-a.

Znaci sve je pitanje zelje, i osobnog ukusa. Ja sa svojom lycosom sam prezadovoljan!

Edit: I cijene su paprene tih nekih tipkovnica, proslo je puno vremena, ali kad sam to citao na forumu samo o tpikovnicam(ili vecinom) sjecam se da su neke bile i visestruko skuplje od lycose! Koju sam ja plati 620 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 1:30 (Co7).
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Šta ste uradili od teme za Mako zvučnike,dragi Bože pacijenata..

Cemetary gates
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Co7 kaže...
logic kaže...

<Ovo ne mogu precutati. Ti zelis reci da te razerove slusalice koriste neku vojnu tehnologiju? Ajd daj neki link a koji nije razerov. I ko to polozaj projicira pilotu pomocu zvuke? Da se na to  piloti oslanjaju ne bi im bio dug vijek. Mislis da je avion pogotovo borbeni gde pilot bukvalno sjedi na motoru tako tiho mjesto da on razlikje po zvuku sta je naprijed a sta nazad? Mogu samo reci teska budalastina.

Ocigledno je tesko nekima ne shvatiti nesto na osobnom nivou.

Ponovo, zar mislis da bih lagao? Kao sve sto znam, to smo dobili iz drugih izvora, ili svojim "pokusima". Tako isto i ja. Ako je netko lazno pisao, onda ja samo to prenosim.

Ali sumnjam da si se ti vozio u nekom od mlaznjaka! I da znas kolika je buka unutra! Da li si se uopce i vozio avionom ikad? (ne pocjenjujem, samo pitam).

Sto se tice laznog oglasavanja, da li ti znas sta bi se dogodilo razeru da takvo sta izmisle? Yamaha je morala ponuditi potpun povrat novca, ukljucujuci i registraciske troskove, zbog toga sto su im satovi pokazivali 1000 i 500 rpm vise nego sto je to stvarno bilo. Odnosno lagali su! I ovo im je bio jedini nacin da izbjegnu tuzbu! Znaci sumnjam da bi se netko usudio lagati na taj nacin, pogotovo predsjednik razera.  

A ovo budalastina... nemam rijeci!

Osobnom nivou? Kakvom osobnom nivou? Mom ili tvom? Meni je periferija komad plastike koji sluzi svrsi i ne vidim sta tu imam licno shvatiti.  Trazio sam link koji nije razerov o toj vojnoj tehnololigiji koju piloti koriste. Ako nemas link ostaje tvoja i rijec razerovog marketinga koje ne znace nista. I ostaje da je to budalastina. Ako je to toliko dobra tehnologija i ako ju razer koristi onda nijenikakva tajna i mora na netu biti neki link koji o tome prica. I koristi visetruko citirianje umjesto ovog sto ti radis. A ovo o tozbi je budalastina na kvadrat. Kako ti zamisljas da ce neko tuziti razer jer to piloti ne koriste?

P.S. Prijatelj mi je pilot i on nikad cuo o tome i slatko senasmijao ;)

EDIT: ja tu pricu o vojnim pilotima ne nadjoh ni na razerovoj stranici.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 8:03 (logic).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Šta ste uradili od teme za Mako zvučnike,dragi Bože pacijenata..

Meni se ovo dopada..trebali bi jos i preimenovat u ultimativna hi-fi tema samo da nema onih "127" postova o tipkovnicama lol

The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

Nemoj molim te, i šta da ljudi onda slušaju da je THX proizvođač audio-video i Hi-fi opreme?! Ne hvala.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

EDIT: ja tu pricu o vojnim pilotima ne nadjoh ni na razerovoj stranici.

Pozdravi svog prijatelja pilota!

evo sam par linkova, samo za tebe!

http://gadgetynews.com/razer-maelstrom-and-megalodon-military-audio-for-gaming/

http://www.hardwareheaven.com/interviews.php?interviewid=10

http://pcworld.co.nz/pcworld/pcw.nsf/reviews/razer-megalodon

EDIT:

Dosta OT.

Znaci kao sto sam napisao, Razer Mako su vise ne proizvodi i nije ga moguce nabaviti preko Razera! 

Sale mi je predlozio zgodne zvucnike. Jedino sto mi se ne svidja pojacalo (ne izgledom, nego potreba za njim).

I da li je za njih potrebna dobra zvucna kartica ili?

Posto nisam iskusan na tom podrucju, moze li malo savjeta i pojasnjenja.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 8:31 (Co7).
17 godina
neaktivan

Daj link gde pise da to piloti i koriste ali da je relevantan. Ova sva tri su placeni oglasi.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Daj link gde pise da to piloti i koriste ali da je relevantan. Ova sva tri su placeni oglasi.

Odbij! Ti si trazio a nisi pronasao niti jedan (kao). Pa sam ti ja pokazao da se moze naci u roku od tri sekunde! Ako zelis jos GOOGLE IT!

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

lajemo na mjesec hahaha :p

uzmes ovo i uparis sa ovime ili ovime ili jednostavno uzmes one focal i mislim da nisi fulao. 

Da malo sam sebe citiram :) i btw drago mi je da se vracamo na temu hehe

Posto imas sve crno i volis takvu ajmo rec simetriju boja ja bih definitivno uzeo to pojacalo i floorstandere...svrshit ces kad to stavis kraj stola Nevinašce

Ali kako god odlucis nisi fulao..ili-ili

15 godina
neaktivan
Razer Mako 2.1 zvucnici

aj mi molim te uslikaj taj zid gdje ti je stol za komp iz sto daljeg ako mozes...i ak ti se da sve zidove u sobi :p

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

najbolje ti je spojiti preko s/pidif-a

sada jedino dali na matičnoj imaš coaxialni i digitalni izlaz

17 godina
neaktivan
Co7 kaže...
logic kaže...

Odbij! Ti si trazio a nisi pronasao niti jedan (kao). Pa sam ti ja pokazao da se moze naci u roku od tri sekunde! Ako zelis jos GOOGLE IT!

Pripazi na rijecnik.

15 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Sale mi je predlozio zgodne zvucnike. Jedino sto mi se ne svidja pojacalo (ne izgledom, nego potreba za njim).

I da li je za njih potrebna dobra zvucna kartica ili?

Posto nisam iskusan na tom podrucju, moze li malo savjeta i pojasnjenja.

Hvala

našao sam ti matičnu na netu, imaš i coaxialni i digitalni, dakle najbolje ti je običnim chinch kabelom spojiš sa receiverom, iako imaš i poseban coaxialni kabel za tu svrhu ali vjeruj mi nema potrebe, sigurno tako i tako imaš chinch kabela u kući/stanu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice