Do 5 tiera se ne isplati ništa stavljat...
Kako ne. Ona 3 komada opreme koja se mogu demontirat puno znače za početak.
Ma da, al te oprema ispadne skuplje nego sami tenk, ne znam, po meni je to neisplativo, jer 99% ljudi ionako proda tenkove do tiera 5, može se eventualno stavit binos, camo i toolbox kako je to "Removable Equipment"...
Japansku heavy liniju sam ja prešao sa free exp-om do O-I-exp (tier 5), nisam htio živce gubit...
Ja sam osobno sve prodao osim matilde što se tiće tih low tier-eva do tiera 5

trebas imat takav score kad si bottom tier protiv desetki
posto si u obje igre bil top tir, dobijes manje expa rokajuci po nejaci slabijoj od tebe, a tenk ide najcesce protiv desetki
vidi se iz aviona
EDIT: Do 5 tiera se ne isplati ništa stavljat...
nije tocno, optika na himm. moze sa mida spotat arty u bazi i afk igrace u startu
na alt accountu sam stavio optiku i na kv-1 jer je corav i na O-I exp jer pomaze prilikom izvirivanja
mediumi bez optike su mi jedino oni sa oklopom - super per$in, matilda, itd- iako na matildu stavim binos
na skoro svim mediumima imam vent, optiku i vertikal , BEZ ramera! zasto? jer vent pomaze vertikalu i view range-u kao i camo-u i repair-u, a ramer samo brzini punjenja. znam koji je profi setup, al ovo se meni pokazalo najboljim za random
bitno je spotat neprijatelja prije nego on tebe i pogodit ga prije nego on tebe- znaci nanisanit ga brzo
cak su i neki mediumi koji pune brze nego nisane, bolji u combo-u vent -gld i binos, bez ramera (gledam tebe pzr T-25 i T-28)
a do tiera 5 se ISPLATI stavljat i ramer i vent na mediume, vent na SVE lightove, cak i optiku ak ih se grajnda
na skautove stavim vent, optiku i binos, i mozda vertikal na one na koje ide (na kefija obavezno i na kineze)
EDIT:
prvi komad opreme kaj sam stavil ikad na ijedan tenk je bio camo net na T57 arty tir 2, moja prva arty, a s njim sam i zaradil da svakog clana posade treniram na 75%, a posle i za ramer i gld
svaki arty, bez obzira na tir je goli bez te opreme, ma sta vi govorili da je to neisplativo
kupi se u pola cijene i posle proda s tenkom, netreba golda za demount
Vezano za ace i T-10, sad kad mi tako napišeš, izgubim opće volju za igrom, sljedeći put glumim podmornicu i potapam se na početku bitke ako me baci u top tier, fućkaš ti takvog heroja, kad nije odlikovan
A nisam ni golde koristio, osim ako sam ostao bez ap-a
E sad optika na heavyu ovisi: jesi kamper ili stronk hero/noob u prvim redovima
Ja do sada ni na jedan heavy nisam stavio optiku i nije mi je falila, team spot mi je dovoljan, a kad sam u prvim redovima, nemam koristi od nje, kod heavy-a čak i da ima dobar view range, problem ga je sakriti, tako da teško da se može spotati neprijatelja prije nego on tebe, pogotovo ako dolazi neki medium/light u tvom smjeru, odspota te za čas...
Za lightove i td-ce se slažem, obavezno optika, a sad za mediume ovisi o više stvari, barem koliko sam ja primjetio, npr ovisi o kojem se mediumu radi, ovisi jesi u klanu/bez klana, tj dal se igraju strongholdi/timske/klanske bitke di se sa mediumima često ide u rush & fight, onda je za mediuma najbitnija brzina pucanja i preciznost, a ako se većinom igraju random bitke, onda dobro dođe optika za neki bush-hide & snipe, ja sam na cromwellu imao rammer+egld+optika, koristio sam ga pola u randomu, pola u strongholdu, nekada sam glumio spottera, a nekad je bio rush & fight, nisam baš bio zadovoljan sa preciznosti, tj dosta je fulao u pokretu, pa sam skinuo rammer i stavio vent, sad mi je ok, jer se znalo događat da se sukobe cromwell-i sa cromwell-ima, nađemo se 1vs1 i ostanem kratak za jedan šut, tj protivnik me dobije i ostane na šutu, to znači ili da brže puni ili je svaki njegov šut pogodio, a ja sam fulao za jedan, a takve stvari znaju odlučivat bitku u strongholdu, ali uglavnom teško je od jednog mediuma napravit oboje, da bude dobar spotter i da je dobar u bliskoj borbi, najbolje je naći dva slična mediuma i od jednog napravit spotera, a od drugog tenka za borbu, barem kod ovako sitluacije ako se netko nalazi u klanu, za random bitke di se ne igra full agresivno i čoporativno sa mediumom je ok ovo šta predlažeš
Ja čak na lightu nemam optiku, imam t-54ltwt složen za klanske, od tenka se očekuje brzina/pokretljivost, preciznost i brzina pucanja, igra se čoporativno di se voze najčešće 4 lighta jedan uz drugog i izvrte neprijatelja jednog po jednog (pod uvjetom da su neprijatelji odvojeni), ja na t-54ltwt imam rammer+v-stab+vent, istina da mi view range nije nešto i fali mi dosta u random bitkama (pasivan spot mogu zaboravit, to jedino ako aktivnim spotom šta odspotam), ali se nadam da bi nedostatak optike na njemu nadoknadio sa ventom+bia, a time bi ipak čitav tenk profitirao, ne samo view range...
Uglavnom ono što hoću reći, teško je općenito reći šta od opreme staviti na nekog mediuma, kada ga ljudi upotrebljavaju na različite načine i u različitim uvjetima, te možda neće profitirati ako koriste identičnu opremu...
EDIT:
Kad sam rekao do tiera 5, mislio sam na tier 1, 2, 3 i 4, kefija i ja imam, odličan mi je, dvije oznake na topu sam dobio sa njim, mislim da sam njemu stavio egld+vent+optika, al on je tier 5, 5ce još ljudi i zadržavaju poput kefija koji su fun to play, ali od tiera 1 do tiera 4 99% ljudi proda...
vezano za skautove, uzmi za primjer covenantera, niti je tenk mali, niti je brzi, a baca ga sa 5-cama i 6-cama, šta će on spotat, nek malo proviri, na dva šuta je, meni je baš bio pain in the ass kad sam ga igrao...
Također crusader, glomazni skaut koji nema brzinu...
Uzmimo za primjer i DW.2 heavy bez oklopa...
Japanska heavy linija do tiera 4, također heavy bez oklopa...
Žali Bože opreme na tim tenkovima...
EDIT2:
Fotka