The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.442.074
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
15 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim

Jučer napao i Solitude, nadam se da sam gotov zasad bar s tim ratom blesavim. Idem dalje mirno prosvjedovati po mapi {#} i tamburati po Misc. questovima..

Nisam riješio ni onaj gdje moram dati opremu nekoj budali, pa ju on kao prošvera, čitao sam ovdje po temi da je navodno jedan od težih questova..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Thorien Kell kaže...
ZC_Someone kaže...

Ak je istina, OMG. Koliko jadan moraš biti da to ideš radit -.-

Sumnjam. ME2 je izrazito popularan, sasvim zasluženo ako mogu dodat. Radi se o vrhunskom naslovu koji nema srama ni pred jednom igrom, pa ni pred skyrimom. Jedna igra je bolje u jednom, druga u drugome. Čemu birati koja je bolja kad možemo igrati obje, no da je trenutno došlo vrijeme skyrima a da je ME već na zalazu karijere, to stoji.

pi*ku materinu cime se vi bavite...

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Thorien Kell kaže...

.

1 - Nadalje jedna KLJUČNA stvar, upisat u konzolu 'FOV 80' bez navodnika, sejvat igru - mislim da to radi i bez ikakvih modova u u vanilli, to će vam PROŠIRIT VIDNO POLJE ne da vidite samo 2m terena ispred sebe, ako imate veliki widescreen monitor ovo je blagoslov s neba, nije mi jasno kako ovu opciju nisu ugradili po defaultu.

2 - Zaključak? Pa wow faktor kod ulaska u igru je zagarantiran. Svjetlo i boje su daleko realnije, razlika je vrlo velika. Imate priložene slike no teško mogu dočarati osjećaj. Ukratko sve izgleda vrlo stvarno i bitno bolje nego vanilla. No kako to obično biva pojednostavljene bethesda boje i jasni svijetli okoliš ima neke svoje prednosti. Recimo sad tamnice su dosta mračnije, noć također. U vanilli de fakto ne trebaš baklju, ovdje da. Često lutaš po kućama, mages guildu ili  trgovini /sve izgleda lijepo ali nekako slabo vidiš što ima na polici pa upališ light magiju, pa sve bude blješteće, ono što je blizu previše svijetli ono što je daleko je opet mračno ... ukratko igra je puno realnije no to ne znači uvijek i da je praktičnija.

1 - treba u Skyrim.ini dodati te komande da bi radilo svaki put. To je sve dodanou updateu v2.1a!! Ali opet, to nije MOD, to je prčkanje po ini datoteci.....

2 - FXAA setting pod 1.a miče bljedu sliku, ali zadržava igrine boje!! Noći su za nijansu tamnije, dok 1.b mjenja osvjetljenje drastično!

Vanilla

Postavke 1.a

Postavke 1.b

I nema smisla stavljati FXAA Injektor i Enhanced Shaders

u većini slučajeva postavke koje ljudi koriste za FXAA meni uopće ne odgovaraju jer mi uništavaju ugođaj - Skyrim bi trebao biti (i je) planinska zemlja puna snijega i maglovitih vrhunaca i udolina, zato originalno i je napravljen isprano, mutno i maglovito -- a onda vidim većinu rulje da od toga žele napraviti botanički vrt pun sunca i kričavih boja ... u biti žele napraviti Cyrodill iz Obliviona, kaj bu isto po pustinji ako će se ikad radit igra s tom pokrajinom pitak drvece i travu?

Jedno je stavit processing i izoštravanje, poboljšat teksture itd. itd. - ali meni je besmisleno u potpunosti promijeniti ugođaj igre koji je tamo s razlogom ...

15 godina
neaktivan

Skyrim najigranija igra 2011.

http://pc.ign.com/articles/121/1214298p1.html

Koliko vas je instaliralo patch 3, osjeti se dosta poboljšanja u performansama.

Napokon  Daedric Armor sad ga treba kompletirati {#}, kod mene je obrnuto ja navalio na misc questove, još nisam odabrao ni frakciju u ratu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Moze li neko da mi kaze kako da napravim sliku od mog lika i da vam je pokazem? Kako vi postavljate slike iz igre ovde? {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Arrow in the knee se siri bome 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Moze li neko da mi kaze kako da napravim sliku od mog lika i da vam je pokazem? Kako vi postavljate slike iz igre ovde? {#}

Fraps

15 godina
zrimo kaže...

Skyrim najigranija igra 2011.

http://pc.ign.com/articles/121/1214298p1.html

Koliko vas je instaliralo patch 3, osjeti se dosta poboljšanja u performansama.

Napokon  Daedric Armor sad ga treba kompletirati {#}, kod mene je obrnuto ja navalio na misc questove, još nisam odabrao ni frakciju u ratu.

Samo citat iz članka:" and Skyrim won it's Most Played RPG category by a long way over second place Dragon Age 2" Kakav dragon age 2 uz sve što je izašlo dragon age 2 je drugi najigraniji RPG?? Izgleda da su DLC- ovi učinili svoje. (ne kažem da je dragon age 2 tehnički loša igra, ali je naspram jedinici prosječan i nezanimljiv). Sorry na offtopicu iznenadio sam se.

I'm very large!
17 godina

Evo nekih ss-ova.

Konj & Konjina :)

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Igra je fenomenalna.Jednostavno zakon.

Trenutačno sam na 40 levelu sa nordom.Kupio kuću u Whiterunu na nekom 15 levelu.Treba jer negdje moraš pohraniti sva govna što skupiš u igri.Ako nemam jedno 100 tisuća u sakupljenim itemima onda nemam ništa.

Questove sam radio samo kada mi je dosadilo lunjati po Skyrimu.Najveći gušt mi je otkrivati pa onda čistiti lokacije.Jedina preporuka je srediti prvi akt main questa, jer onda ima puno više zmajeva.No nisam baš zadovoljan sa time kako su odradili jačinu zmajeva.Naime, ubiti zmaja je po meni prelagano.I inače je balans težine neujednačen.Več od nekog 25 levela morao sam dić igru na Expert težinu, jer sam klao sve lijevo i desno bez truda.Probao sam i na master težini, i nije da se ne da igrati, ali onda moram pauzirati hiljadu puta da popijem kakav napitak ili bacim kakvu magiju (što u fajtu ne volim raditi).

Uglavnom, možda mi je prelagano jer mi je smithing zaban do bola, pa sam uvijek imao najbolju opremu.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Ako igru imaš na steamu sa f12 lupaš SS i onda imaš svoj online profil. Ako nemaš original igru, a koristiš s Steam možeš dodati non steam game i koristiti isto tako f12, svoj profil za screenshote. Ukoliko nije niti jedno ni drugo onda fraps

17 godina

UPDATE v2.2 -KLIK

SLIKA

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 12:37 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
doktor1 kaže...

UPDATE v2.2 -KLIK

SLIKA

daj mi reci od koje verzije da počnem ubacivat modove, nisam još ništa od ovog tvog stavljao pa da znam, dal moram ić od prve verzije ili mogu od neke kasnije

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina
Baotica kaže...

Igra je fenomenalna.Jednostavno zakon.

Trenutačno sam na 40 levelu sa nordom.Kupio kuću u Whiterunu na nekom 15 levelu.Treba jer negdje moraš pohraniti sva govna što skupiš u igri.Ako nemam jedno 100 tisuća u sakupljenim itemima onda nemam ništa.

Questove sam radio samo kada mi je dosadilo lunjati po Skyrimu.Najveći gušt mi je otkrivati pa onda čistiti lokacije.Jedina preporuka je srediti prvi akt main questa, jer onda ima puno više zmajeva.No nisam baš zadovoljan sa time kako su odradili jačinu zmajeva.Naime, ubiti zmaja je po meni prelagano.I inače je balans težine neujednačen.Več od nekog 25 levela morao sam dić igru na Expert težinu, jer sam klao sve lijevo i desno bez truda.Probao sam i na master težini, i nije da se ne da igrati, ali onda moram pauzirati hiljadu puta da popijem kakav napitak ili bacim kakvu magiju (što u fajtu ne volim raditi).

Uglavnom, možda mi je prelagano jer mi je smithing zaban do bola, pa sam uvijek imao najbolju opremu.

Pa zar to nije smisao igre. U početku sam igrao na expert težini (do levela 26). Znao sam puno puta poginuti, reload-ati po jedno 10-puta. Unutar fight-a potion stalno.

Negdje oko 26 level-a počelo je biti prejednostavno, dignuo na master težinu i sad mi je čak i na master prejednostavno (level 31).

Ako malo previše lika specijaliziraš da bude "ubojica", onda postane jednostavno. Dizao sam praktički samo 3 skill-a, u koje sam ulagao perkove (one handed (dual wielding bastardo) - 89, smithing - 85, heavy armor - 70), usput koristio (restoration - 40, enchanting - 35, alchemy - 45, lockpicking - 60).

Sad sam nezaustavljiva snaga, uđem u dungeon, čistim sve pred sobom. Mislim da je igra zamišljena da malo više diverzificiraš sa skillovima. Mislim da ću početi koristiti i druge stvari, jer sada više nema baš previše izazova, samo istraživanje (koje i dalje samo po sebi dovoljno).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
matija656 kaže...
doktor1 kaže...

UPDATE v2.2 -KLIK

SLIKA

daj mi reci od koje verzije da počnem ubacivat modove, nisam još ništa od ovog tvog stavljao pa da znam, dal moram ić od prve verzije ili mogu od neke kasnije

Prvo post! MOD 2.0.

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
Latz kaže...

u većini slučajeva postavke koje ljudi koriste za FXAA meni uopće ne odgovaraju jer mi uništavaju ugođaj - Skyrim bi trebao biti (i je) planinska zemlja puna snijega i maglovitih vrhunaca i udolina, zato originalno i je napravljen isprano, mutno i maglovito -- a onda vidim većinu rulje da od toga žele napraviti botanički vrt pun sunca i kričavih boja ...

Fail na kvadrat prijatelju. Jesi li uopće pogledao linkane slike pitam se? Vanilla skyrim je presvijetao i nerealno fantazijski šaren (u developer žargonu taj se kolorit naziva "cereal box" dakle zemlja ko sa pakiranje žitarica za djecu) dok je u obrađenim izdanjima tamniji i tmurniji i daleko realnijeg izgleda. Otvori sve tri slike pa pogledaj malo bolje. Osim toga, navedeni modovi dolaze s nekoliko preset postavki koje su različite - zajedničko im je samo da su bolje i realnije od vanille.

15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Evo nekih ss-ova.

A bar si mogao ime promijeniti tim cool predmetima koje si pravio.

Btw armor cap je na 567, to znaš? Dva lika bi mogla obuć tvoj armor, svaki pola i opet bi udarili cap ; ) 

15 godina
doktor1 kaže...
matija656 kaže...
doktor1 kaže...

UPDATE v2.2 -KLIK

SLIKA

Prvo post! MOD 2.0.

ok ubacio sam ove manje modove za osvjetljenje i napravio promjene u skyrim.ini file-u i ovom drugom

znači korak 2.0 do modanja tekstura igre i toga, dalje nisam jer se skida torrent sa modovima tim

ali imam problem da mi ne želi igru sad pokrenut

kliknem na skyrim launcher ništa, skyrim aplikacija ništa, skyrim 4gb ništa, samo pokaže da je kao pokrenulo prozor igre i istog treba se zatvori

se nešto treba još ili

17 godina
Latz kaže...
doktor1 kaže...

u većini slučajeva postavke koje ljudi koriste za FXAA meni uopće ne odgovaraju jer mi uništavaju ugođaj - Skyrim bi trebao biti (i je) planinska zemlja puna snijega i maglovitih vrhunaca i udolina, zato originalno i je napravljen isprano, mutno i maglovito -- a onda vidim većinu rulje da od toga žele napraviti botanički vrt pun sunca i kričavih boja ... u biti žele napraviti Cyrodill iz Obliviona, kaj bu isto po pustinji ako će se ikad radit igra s tom pokrajinom pitak drvece i travu?

Jedno je stavit processing i izoštravanje, poboljšat teksture itd. itd. - ali meni je besmisleno u potpunosti promijeniti ugođaj igre koji je tamo s razlogom ...

Tu na Launcheru je najbolje prikazano kako su autori zamislili da Skyrim izgleda...

Ono iz Vanilla osvjetljenja je prebljedo!! Nemojte mi da su autori tako zamislili! Jel su zamislili i stavit sve teksture 512x512 rezolucije jer je takav Skyrim?! Zašto su onda i pećine i noći, (da oblačne, kišovite, snježne, jer nisu samo vedre sa dva mejseca) osvjetljne kao da sam u noćnoj F1 utrci u SIngapuru!

Slažem se da ima kičasti i loših FXAA setinga, ali ja sam radeći ovaj na umu imao ovu sliku sa Launchera koja najljepše prikazuje Skyrim!!

@matija656

Imaš temu za moding i već sam 186773 puta objasnio to bacanje na desktop i slične stvari!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 13:47 (doktor1).
15 godina
doktor1 kaže...

Imaš temu za moding i već sam 186773 puta objasnio to bacanje na desktop i slične stvari!!

ok nisam znao da si tamo to stavio, jer sam tek danas naletio na tu temu

15 godina
protjeran
@Thorien Kel
cekaj, igra ti je nerealno fantazijski sarena? Ovo je fantasy igra, kakva pobogu realnost?? Ako u tom svijetu postoji magija i zmajevi, sta je onda tesko zamislit i da su noci i boje prirode drugacije nego u "stvarnosti"?
Majko mila koji likovi...
15 godina
neaktivan

Party people {#}

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/soldier/theSEKIman/stats/188613961/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

@ansha

Aha, ako je fantazijska onda mogu napravit šta hoće?! Onda su mogli stavit ljubičaste i zelene konje, kričavo zelenog zeca i slično. Ako ima magije i fantazije, zašto nebi bilo i fantazijskih lričavih životinja....

Nije stvar u realnosti, nego da FXAA osjetno unaprijedi vizualni dojam!! Znači svi su ludi, tolika moderska zajednica, ljudi iz nvidie jer preporučaju unaprijeđenje te bljedunjave slike. Samo ste vi u pravu!! DAMN!!

Banalni primjer... Ovi iz Bethesde nisu na ULTRA postavkama omogućili Self Shadows na drveću i kamenju, a opcija postoji u .ini datoteci!! Zašto opcija postoji, a ništa osim manual čačkanja ju nemože upogonit!? Zbog fantazijskog svijeta koji nema te self shadowse... ? A ne!!!

E zato postoje FXAA i slični programi kao i tweakovi da se sve to upogoni na pravi način!!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:24 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thesekiman kaže...

Party people {#}

Hahaha e ovo me nasmijalo hahah e pa nekima je stvarno dosadno u životu {#}

So say We All
15 godina
Thorien Kell kaže...
Batista kaže...

Evo nekih ss-ova.

Btw armor cap je na 567, to znaš? Dva lika bi mogla obuć tvoj armor, svaki pola i opet bi udarili cap ; ) 

Ček koliko vidim on ima light armor? Ako s light armorom lupa cap, koji je onda smisao heavy armora, da bolje zvecka dok trčiš livadom i bereš thistle?

I'm very large!
15 godina
protjeran
doktore ne kuzis, slazem se da se grafika moze i treba poboljsati, al to se moze i bez da se utjece na fantasy svijet kakav je autor zamislio (bolje sjene i ostrije teksture npr), al mijenjat noc u tamniju je direktno mijenjanje elder scrolls svijeta onakvog kako ga je autor zamislio. realnost kao argument je smijesna i apsurdna stvar...
14 godina
neaktivan
Nos kaže...

Ček koliko vidim on ima light armor? Ako s light armorom lupa cap, koji je onda smisao heavy armora, da bolje zvecka dok trčiš livadom i bereš thistle?

perkovi, heavy armor ima Unarmed damage i 50% less stagger, light armor ima regeneraciju stamine, ostalo je sve slično, bonusi za armor i negiranje mase armora...

EDIT: i zadnji perk, sad sam ga tek vidio, light armor daje izbjegavanje udaraca, heavy armor daje uzvraćanje istih...

Ovdje može biti VAŠA reklama!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:32 (xhopeon).
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
doktore ne kuzis, slazem se da se grafika moze i treba poboljsati, al to se moze i bez da se utjece na fantasy svijet kakav je autor zamislio (bolje sjene i ostrije teksture npr), al mijenjat noc u tamniju je direktno mijenjanje elder scrolls svijeta onakvog kako ga je autor zamislio. realnost kao argument je smijesna i apsurdna stvar...

Ono što je apsurdno je to da vidim 2km dalje po noći usred šume

17 godina
ansha kaže...

Sa svim tim mjenjanjem noći su i dalje svjetle!! Tamnije, ali svijetle i tu ne ne govorim o nikakvoj realnosti!! Veća je imerzivnsot kada se malo potamni! Mogu se kladit da to autori nisu tako zamislili ali je u igru stavljen taj neki isprani filter! Zaštp su onda tu baklje, magije za osvjetljenje itd?!? Da se nađu, ali ti ne trebaju jer konstantno u spiljama gori neonsko svjetlo! Ma bili u fantaziji ili stvarnom svijetu, ja oću tamnije tamnice, a ne vječno maglovite i isprane! Pa zar su autori zamislili da je i u spiljama, tamnicama, ma svugdje ta vječna magla!!? Sa modovima se dobije odlična stvar, Hladan svijet, kada je kiša i magla onda je kiša i magla, kada padne mrak, padne mrak i znaš da je oko 23:00, a ne 19:30...

Ja mislim da ljudi najprije trebaju probat pa onda pljuvat i pametovat.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:39 (doktor1).
17 godina
Thorien Kell kaže...

A da, mogao sam, al nisam bil nesto nadahnut.

Nisam znal to za armor cap. (pojma nemam kaj to znaci - capacity ?)

Hoces rec da ukupan rating bi bio do 567 i iznad mi je bezvrijedno (nema efekta) ?

Truth in engineering.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice