Ma čekaj, letio sam u tome ima mjesec dana... krao bih ga svugdje. Po čemu je to novo?
Hm, nešto si pobrkao.. Starfarer im je novi. Možda misliš na Freelancera ili Retaliatora?
Da, bio je Freelancer. Imaju istu foru nepreglednog kokpita :)
Što se tiče stanja kakvo imamo: SC je u problemu kakav sam očekivao i predvidio prije puno godina ovdje. Režu obećane stvari jer nema teorije da ih ikad ispune (Star Marine), hrpa toga ide na led (PU bi mogao općenito, ako već nije), a fokusiraju se na fluff brodove s kojima imaju također problema. S vojskom ljudi, nisu u stanju završiti modele brodova više, ide sporo, sporo izlaze, na kapaljku. Jasno, jer im je tim fokusiran na SQ42, ali i dalje je to slabo.
Ono što zabrinjava je, što su uslijed odlaska nekih ključnih ljudi, dobili problema i tehnološki. Igra ima više bugova nego je imala ikad dosad, bugovi pokazuju da im timovi ne znaju što rade, jer su toliko blesavi ponekad i toliko jasno rezultat pogrešnih i amaterskih odluka, da me zaista, ali zaista brine tko je ostao u firmi. Još uvijek nisu probili niti broj igrača koje imaju moderne FPS igre, a kamoli da su dobili neku masovnost očekivanu i nužnu za svemir. Iako je jasno da CE baza jednostavno ne može primiti puno, navodna hrpa izmjena davala je očekivanja u smislu kvalitete. U praksi se nije ništa maknulo s mrtve točke. Idući problem je što se čini da fejkaju dosta toga (fejk udaljenosti
).
Ukratko, tim koji u mjesecima rada nije u stanju izdati FPS modul igre, a ima licenciran najbolji FPS engine današnjice (de facto posla imaju uglavnom samo artisti i nešto malo programeri), teško da može izdati igru kakvu očekuju backeri Star Citizena. Bojim se da će biti puno razočaranih ljudi kako vrijeme ide.
Meni se lako oprostiti od 50-tak eura, fućka mi se. No, bojim se za ove s nekoliko ili čak 15 tisuća i više uloženih.