Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 872.309
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
12 godina
neaktivan
Star Citizen
Evo kako je raditi kod chrisa, ovo je preuzeto sa jedne stranice gdje sami zaposlenici ocijenjuju kompaniju za koju rade.

I have been working at Cloud Imperium Games full-time (more than an year)
Pros

* 98% of the team is terrific and a joy to work with
* A cool crowdfunded project with great fans looking forward to the product
* Frequent and early releases to customers
Cons

* Poor benefits - high deductible heath plan combined with a reimbursement that involves extra paperwork and steps. No 401(k) or similar benefit.
* Poor management and bad project planning. Frequent evening, nighttime, and weekend work common due to bad planning.
* Owner treats employees poorly, berating and verbally abusing them in email and meetings. Many employees are afraid to bring up improvements, suggestions, or fixes due to management by fear and arbitrary firings. Moral is very low.
* Crowdfunding from backers is being spent inefficiently due to owner's refusal to re-order development more efficiently, spending thousands of dollars on expensive dinners, paying personal expenses, etc.
Advice to Management

CEO should step down and become chief designer, passing day-to-day management of the company to a capable leader.

8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Star Citizen

Da, da siguran sam da "expensive dinners" jednog čovjeka opterećuju 60 milijuna dolara do te mjere da se cijela igra ne može dovršiti..

Uostalom nije li CR upumpao svoja 3 milijuna (ili barem planirao)..

Jel su samo meni izjave: "užitak je raditi" & "moral je vrlo nizak" u suprotnosti jedna s drugom?!

U kompaniji sa 270 zaposlenih ili pridruženih dotični zaposlenik istodobno zna atmosferu rada na svim lokacijama, detaljno računovodstvo troškova, planiranje i management..

Seems legit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 22:53 (NightShadow).
16 godina
neaktivan
Star Citizen

bit ce to sve lijepo i krasno kad izadje... i ako se ostvari 2/3 planiranog te ako srz igre bude zanimljiv nece biti problem dati 50-60 eura kada izadje...

Sve je moguce jos sa ovom igrom, toliko toga mogu za*ebat i dodat sta moze unistit igru...pre rano je rec, za sada se sve svodi na jedan veliki marketing.

sta se tice ove recenzije radnog mjesta, nije nista cudno.U kojoj vecoj tvrci moze covjek reci da vjeruje u svoj menadment i zadovoljni su njihovim radom?

Al virujem da su u pravu kad kazu da imaju los projekt menadjment... Dokaz su MOCAP  i FPS modul u ovom stadiju izrade igre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 10:25 (Abomb).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Star Citizen
Evo jos jedan,

I have been working at Cloud Imperium Games full-time (more than an year)
Pros

I worked at CIG for a year.

A amazing team motivated to produce the kind of game many players have been hoping for. Lots of great people who watch out for each other work here. Sometimes I wish they would be fired too so they could move on to some place better though.

Great lower, and mid, management staff that has concern for the production and the well-being of their workers. People are treated as colleagues rather than cogs...were I should say. Those guys have been fired also, so all of management may be horrid now.

An opportunity for a young dev to get a real look at the best, and worst, side of game development.

Fans are crazy. Sometimes it's good...like sending care packages or visits. I think the CEO banned that too though.
Cons

Fans are crazy, often to the point of being stalked online with your personal information sought after. People have threatened me with my career, my life, and my loved one's well being. Don't dare criticize the game or the CEO publicly.

Not so great benefits, no 401k, no over time during crunch(which is practically constant. Female family members aren't welcome at the studio when the Marketing VP is there. Dunno why.

Production management is practically non-existent and suggestions to improve the situation are often shot down by the laziest employees, because it threatens their niche they've worked out, or the CEO himself because he sees it as a criticism of himself.

Funding is being spent on excess rather than necessities, along with gimmicks to keep the gravy coming in rather than delivering the actual content promised initially. Initial promises were already unattainable, but what's been promised to be added has caused production to turn over on itself again and again.

Producing something of value is often a dramatic challenge because you spend most of your time putting out fires to meet crazy deadlines, which means you won't learn much about your field because if you need even more time you will likely have the task taken from you - then you have to explain where you were going to the next guy so you will lose time on your new task and repeat this process constantly. Or work until 2am every night and be fired for not being able to show up at 8am every morning like the person(s) who plays video games from 5-11pm while everyone else thinks they're working and gives them a promotion.

Pay is lower than most studios in the area, expectations are higher, and the demand and attitude toward staff is harsh. You have to live an hour away to even afford a flat you can share with other people..you could live closer and enjoy your work at another studio in the city.

Instead of being laid off at the end of the game, you'll be fired once you've extinguished the fire they started and be given a poor performance review so that you can't even collect unemployment benefits. Severance is incredibly low so good luck surviving until a position opens up elsewhere.

Fear, intimidation, and workforce connections are used as a silent lead pipe to scare employees into submission. Wanna quit? They'll tell everyone they know not to hire you. (ILLEGAL) Fired? You have to sign a gag-waiver to even receive severance since it's not a requirement in the US.

A vision for what the game is has yet to be explained to the team, with any one close to the CEO trying to create their version of the game because their egos are too big and he has yet to tell anyone. This requires much work to be gone over again and again after the CEO sees it wants it all thrown out and restarted.
Advice to Management

STOP! Just stop. Slow down, have the 100th meeting about this and actually talk to one another and consider critiques instead of reacting and firing anyone with a suggestion. Stop spending the production funds on fancy toys, using developer grade equipment for checking emails/facebook, or opening however many offices on every continent possible. The CEO Needs to step down and get in the trenches, or handle the business and leave the management to the devs.

6 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
brane82 kaže...
(...)
CEO should step down and become chief designer, passing day-to-day management of the company to a capable leader.

Da, očekivano. Panika, megalomanski zahtjevi, potreba za nadljudskim naporima makar i da se zadrži status razvoja.

NightShadow kaže...

Da, da siguran sam da "expensive dinners" jednog čovjeka opterećuju 60 milijuna dolara do te mjere da se cijela igra ne može dovršiti..

Uostalom nije li CR upumpao svoja 3 milijuna (ili barem planirao)..

Jel su samo meni izjave: "užitak je raditi" & "moral je vrlo nizak" u suprotnosti jedna s drugom?!

U kompaniji sa 270 zaposlenih ili pridruženih dotični zaposlenik istodobno zna atmosferu rada na svim lokacijama, detaljno računovodstvo troškova, planiranje i management..

Seems legit.

3 milijuna su ništa, a "expensive dinners" ne znači 500 kuna za večeru niti jednog čovjeka, nego uobičajeno 20-30 ljudi i na desetke tisuća dolara troškova na koješta.

Užitak rada i moral nemaju pretjerano veze, kao što i nisu uvijek isprepleteni i konstantni. Kolege ti mogu biti super pa opet imaš problem s menadžmentom. Da, zna se atmosfera. Znam i ja atmosferu čak i za odjele u kojima nikad nisam radio, a u kompaniji sam s preko sto tisuća zaposlenih.

Abomb kaže...

sta se tice ove recenzije radnog mjesta, nije nista cudno.U kojoj vecoj tvrci moze covjek reci da vjeruje u svoj menadment i zadovoljni su njihovim radom?

Al virujem da su u pravu kad kazu da imaju los projekt menadjment... Dokaz su MOCAP  i FPS modul u ovom stadiju izrade igre.

Ja vjerujem u dio svog menadđmenta. 

brane82 kaže...
Production management is practically non-existent and suggestions to improve the situation are often shot down by the laziest employees, because it threatens their niche they've worked out, or the CEO himself because he sees it as a criticism of himself.

Funding is being spent on excess rather than necessities, along with gimmicks to keep the gravy coming in rather than delivering the actual content promised initially. Initial promises were already unattainable, but what's been promised to be added has caused production to turn over on itself again and again.

Producing something of value is often a dramatic challenge because you spend most of your time putting out fires to meet crazy deadlines, which means you won't learn much about your field because if you need even more time you will likely have the task taken from you - then you have to explain where you were going to the next guy so you will lose time on your new task and repeat this process constantly. Or work until 2am every night and be fired for not being able to show up at 8am every morning like the person(s) who plays video games from 5-11pm while everyone else thinks they're working and gives them a promotion.

(...)

A vision for what the game is has yet to be explained to the team, with any one close to the CEO trying to create their version of the game because their egos are too big and he has yet to tell anyone. This requires much work to be gone over again and again after the CEO sees it wants it all thrown out and restarted.
Advice to Management

STOP! Just stop. Slow down, have the 100th meeting about this and actually talk to one another and consider critiques instead of reacting and firing anyone with a suggestion. Stop spending the production funds on fancy toys, using developer grade equipment for checking emails/facebook, or opening however many offices on every continent possible. The CEO Needs to step down and get in the trenches, or handle the business and leave the management to the devs.

Otprilike ovako i jest očekivano. Problemi koji su sasvim normalni za ono što Roberts radi od projekta.

Odakle je ovo? Glassdoor?

LOL @ 

Cons

Fanbase rabid to the point of fanaticism. Extremely fast paced work environment. Constant feedback from the community not always gentle. Employees often wear many hats, including non-traditional roles such as acting or video editing. Do not expect anything approaching a social or personal life during crunch time, which is constant. Concerns at least one fan may commit suicide if product does not meet expectations.

Dado, nemoj, pliz. Ima i drugih igara. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 11:46 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Hvala ekipa, danas ste me baš iskreno nasmijali ovim bedastoćama {#}

LOL, kad ništa drugo sad se mora nalazit podatke o navodnom nezadovoljstvu ekipe u CIG-u..  pa nitko ih ne drži vezane lancima u firmi, ako nisi zadovoljan tražiš dalje posao, nije to Hrvatska, u Americi ipak postoji tržište rada.

Na SC-u trenutačno radi nekoliko različitih studija a ne samo CIG - sve skupa oko 300 ljudi. Ako su neki od njih nezadovoljni (ili misle da mogu naći bolji posao) nek idu dalje.

Ja radim u industriji i to na daleko dosadnijim projektima nego što su video igre, uz dosta loše uvjete (jer sam za sada u Hrvatskoj, ali sam sam si kriv za to..) pa ne kukam toliko jer znam da ako mi prekipi uvijek imam neke opcije (otić van - imam ponuda preko LinkedIn-a, freelance-at, pokrenut s nekoliko frendova nešto privatno itd.). Sigurno se ne bih dao ovak maltretirati (a ako dobiju sve to prekovremeno plaćeno onda nek čkome i rade).

Ovdje se najvjerojatnije radi o tome da što je neki projekt 'razvikaniji' i uspješniji, to privlači sve više kritika (pozitivnih i negativnih). 

Kako je ovo najuspješniji crowdfunded projekt na svijetu ikada, naravno da će se neki truditi svim silama diskreditirati ga i pobrinuti se da to ne postane novi business model, jer bi to bilo loše za mnoge izdavače i velike igrače.

Kada vide kako CIGu ovo nezaustavljivo raste sad je panika, ne.. treba počet širiti negativni publicitet i na sve načine pokušati dikreditirati projekt ;)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Kako je ovo najuspješniji crowdfunded projekt na svijetu ikada, naravno da će se neki truditi svim silama diskreditirati ga i pobrinuti se da to ne postane novi business model, jer bi to bilo loše za mnoge izdavače i velike igrače.

Kada vide kako CIGu ovo nezaustavljivo raste sad je panika, ne.. treba počet širiti negativni publicitet i na sve načine pokušati dikreditirati projekt ;)

Da, ja sam recimo masno plaćen da to širim. {#}

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Da, ja sam recimo masno plaćen da to širim. {#}

Ma ne ti, ovi kakti napisi od 'zaposlenika' CIG-a ;)

Lijep pozdrav ;)
15 godina
Star Citizen

Dado bas me zanima kolko bi love bacao na ovu igru da ne radis, kako kazes u losim uvjetima.

Najiskrenije se nadam da svo ovo tvoje lobiranje na kraju izadje na dobro i da cemo dobiti najbolju igru ikad.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Star Citizen
Meni Dado zvuci kao da je placen da reklamira ovu igru.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brane82 kaže...

Uh..  pozlatile ti se riječi ;)

Lijep pozdrav ;)
13 godina
brane82 kaže...

Napravio je jos goru stvar... platio je poprilican iznos pa onda mora reklamirat igru da valja, mora sebe uvjerit da je tako.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
brane82 kaže...

Napravio je jos goru stvar... platio je poprilican iznos pa onda mora reklamirat igru da valja, mora sebe uvjerit da je tako.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Smijesno... sve ono sto mislim o naslovu je potvrdjeno u ovim osvrtima zaposlenika.

Cinjenica da kazu da je 98% tima zakon, ali da je moral los radi vrha firme ne iskljucuje jedno drugo, a sa druge strane potvrduje sve ono o cemu pisemo ovdje vec mjesecima. Super mi je smao kako neki (citaj Dado) i dalje to sve okrecu na trolanje i hejtanje i dizu projekt u nebesa.

Nije ti sime nista glupo reko, na zalost ne vidis nimalo istine u tome.

Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ono što je meni nevjerojatno je da u temi o Star Citizenu ja dobivam tonu TD-ova jer moram komentirat malo kontre na salvu katastrofalno tendencioznih i zlonamjernih komentara na račun projekta.

Zato na ovom forumu nema smisla čitava ova tema.

To je kao da temu o nogometu dolaze trolat ljudi koji ne vole nogomet jer "ne vide smisao u napucavanju lopte lijevo-desno".

Osobno ne posjećujem baš teme koje me ne zanimaju ili ne vesele jer mi nije gušt doći u neku temu samo da bi pljuvao po njoj, ali dobro.. ima nas svakakvih.

Da je stvar još u konceptualnoj fazi, da ne daju mjesečne izvještaje, da ne izlaze patchevi sve češće, da ne pratim razvoj igre koliko pratim rekao bih OK - možda jo ovo zaista kako kažu neki tu na forumu samo vapourware, scam, ca$h grab...  Na svu sreću nije tako i napredak je itekako vidljiv iz patcha u patch.

Također, veseli me sudjelovanje u Alphi. Vodim si dnevnik pronađenih bugova, prijavljujem na službenim stranicama, dajem sugestije developerima preko foruma i sve u svemu imam osjećaj doprinosa fenomenalnom projektu koji me veseli i koji mi je postao permanentni hobi.

Srećom pa ima hrpetina PC gamera koji dijele viziju ovog projekta i zaista vjeruju u budućnost SC-a (što se pokazuje iz dana u dan sa povećanjem broja citizena i skupljenih sredstava).

Također ima ljudi koji su početkom godine još pljuckali po igri i bili skeptični no sad kada vide koliko sadržaja nastaje i što je sve u pripremi ipak su mi se pridružili.

Nadam se da ćete i svi vi skeptici, trolovi, ljubomornici i hateri s Bug foruma s vremenom uvidjeti kakav SC zaista jest i što će postati, pa možda jednom budemo imali i zajednički Squadron unutar SC svemira :)

See U in the 'verse ;) See U in the 'verse ;)
Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Star Citizen

ako je igra već sada to što kažeš da je, zar ne bi bilo logičnije da je zapravo igraš i radiš sve nabrojano? umjesto toga visiš ovdje i odgovaraš na svaki hebeni post u kojem se sumnja i ispituje sc...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Lista mjesečnih izvještaja o razvoju SC-a:

Veljača 2014.

Ožujak 2014.

Travanj 2014.

Svibanj 2014.

Lipanj 2014.

Srpanj 2014.

Kolovoz 2014.

Rujan 2014.

Listopad 2014.

Postoji čitava stranica sa vezanim linkovima i detaljnijim pregledom razvojnih planova i napretka.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Za detaljniju usporedbu dosada dizajniranih brodova (i varijanti) pogledati ovdje:

https://robertsspaceindustries.com/ship-specs

Često se update-a i dodaju se novi brodovi, kao i mijenjaju neki statovi zbog balansiranja igrivosti.

Dodatni korisni linkovi:

Arena Commander Manual:

https://robertsspaceindustries.com/media/ul658xbb329tfr/source/AC-Manual-09-V7.pdf

The feature list for both, Squadron 42 and Star Citizen:

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/103019/squadron-42-star-citizen-feature-list/p1

FAQ za novake:

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/123696/welcome-new-recruits

L. Tao´s BIG Star Citizen Admirer´s Manual - SCAM (PDF format) 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/46095085/The BIG Star Citizen Admirer's Manual.pdf

Kratki pregled do sada dostupnih paketa(brodova):

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/167491/a-silly-look-at-your-first-ship-package-v2

Koji brod uzeti:

https://i.imgur.com/ZUKRMdU.png

Lista videa:

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/86582/andy-s-big-list-of-star-citizen-videos-podcasts/p1 

Operation Pitchfork (najveća operacija igrača protiv Vanduulske flote, planirana za kraj Bete)

https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/60679/invading-vanduul-space-at-the-end-of-the-beta-operation-pitchfork/p1

OP web stranica:

https://operationpitchfork.com/

This just in:

All backers can test the M50 next week

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/14291-Test-Drive-The-Origin-M50-Racer

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 8 hvala 0
11 godina
neaktivan
Star Citizen

ide sasvim dobro. ali ono što ti sad radiš nije ni malo pristojno. ne kali frustracije vrijeđanjem. to ti neće izbaciti igru ili vratiti puste tisuće ;)

ja kad nađem igru koja mi se sviđa onda rokam maksimalno, ne trošim vrijeme objašnjavajući drugima kako je igra uber zabavna i naj naj.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 16:48 (stickman1).
Moj PC  
11 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Evo i nešto screenova sa nedavno predstavljenog FPS dijela igre 

.

Naravno, FPS je sastavni dio SC-a a ne odvojeni 'game mode'. 

Odvojeni FPS module će biti baš kao što je Arena Commander sada samo borbrni simulator unutar svijeta Star Citizena (koje će usput poslužiti za Alfa i Beta testiranje novih feature-a po potrebi) gdje će se igrači moći vježbati ground combat-u, boarding-u i sličnim scenarijima.

Početkom iduće godine stiže FPS modul sa nekoliko osnovnih scenarija, a sa AC-om će se stopiti kroz boarding mehaniku i multicrew brodove u AC 2.0.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 16:58 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Kad imaš konstantne cruncheve, kad imaš nezadovoljne developere, kad moraš vršiti pritisak, kad konstantno dodaješ feature i radiš resete projekta, to ne ide dobro. Sve ovo su očekivane odlike kakve smo davno predvidili neki od nas, a među nama i developer koji iz prve ruke zna kako se razvija igre u AAA studijima. Dakle, ništa novo.

Dado, realizam i skepsa nisu sinonimi za pesimizam, a da ne govorimo "hejtanje". Nekidan sam ti rekao da mi ona stanica izgleda super, čak i ovaj FPS izgleda super, ali i AC je izgledao super na slikama, a imamo... pa, eto, to što imamo. 

Kako rekoh: ja bih rado SC. Još od Freespacea 2 nije bilo dobrog space shootera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 17:35 (Tonči).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
Dado_ZG78 kaže...
.................

Postoji čitava stranica sa vezanim linkovima i detaljnijim pregledom razvojnih planova i napretka.

Dado, planovi i stvarno stanje su dva totalno različita pojma. To znadeš i sam kroz radno iskustvo, pa nisi neki balavac koji je tek izašao iz škole i nadobudno misli kako će mu se cijeli svijet pokoriti. To što tamo na stranici stoji možeš slobodno mačku objesiti o rep. I za Hrvatsku su predviđeni već trilioni planova pa se opet niš ne popravlja....jedno je napisati a drugo izvesti {#}

I dalje, opet ti ponavljam, za bilo kakvo igranje tebi je potrebna igra koje trenutno NEMA jer je u izradi!!!!!!!!

Napominjem također da si ti donedavno tvrdio da nema problema što se tiče engina jer je to super duper riješenje koje je moguće prikazati sve i svašta i ne treba ga uopće modificirati.

Ali opet svako malo baneš sa najavom kako developeri mijenjaju ovaj ili onaj dio engina jer je neadekvatan za trenutni smjer razvoja ko da je to sad odjednom sasvim normalno, a kad je ostatak ekipe ludio zbog izbora engina ti si bio prvi koji ih je prozivao hejterima i neznalicama i govoreno ti je da će igra kasniti jer je to nemoguće izvesti čak ni studijima koji su specijalizirani za ovaj žanr.

Ti, s drugo strane, si opet tvrdio kako odgode nema i kako će igra biti gotova do početka 2015....odjednom spominješ još 2-3 godine razvoja i tebi je i dalje sve super i sve ti je pet.......a to što se već i dosta drugih backera javlja i govori to nije ok za ono nešto što je trebalo biti udaljavanje od velikih AAA studia ti totalno ignoriraš i dalje je tebi sve super i veselo..dok te jednog dana realnost ne udari u dupe i zapitaš se koji q.... se desio.

Konstantna mijenjanja zacrtanih planova niti u jednoj branši nisu dobar znak poslovanja, zašto bi to bilo pozitivno u ovom slučaju? Jer si ti osobno uložio tamo?

Ne znam za tebe ali ja ću i dalje biti skeptik pa zadržati svoje novce tamo di im je i mjesto a kad SC izađe tek ću onda vidjeti da li se isplati uložiti u njega ili ga otkantati ako ne zadovolji.

Također, suzdržati ću se pisanja bilo kakvih postova ovdje do izlaska igre (kad god to bilo) jer jedno je raspravljati na temelju ČINJENICA  a drugo voditi ovakve filozofske rasprave....over and out {#}

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 17:42 (Granzon).
17 godina
Star Citizen

A Mislim raspravljati o kojim cinjenicama?! Cinjenica je da je ovo terbao biti space sim, a sada je vec toliko toga tu natrpano da vis ne znam koji je ovo zanr da budem iskren. Single player kampanja je jedino sto se jos uvijek konceptualno nije mijenjalo, osim cinjenice da je sada bacena u n-ti plan i pitanje kakva ce nakraju biti.

Multiplayer dio se pretvorio u nesto izmedju muptiplayer igre i MMP-a s time da vise naginje MMO-u, dodani su setnja planetom, interakcija sa raznim NPCevima za koje se razvijaju razni (kompleksni) AI, jezik i slicno, dodan je FPS koji se sa misija na planetu prosiri i na bordanje brodova, setnje brodovima, upravljanje sustavima na brodu direktno, bla bla bla...

Znaci konceptualno je toliko toga dodano da uopce ne znam nakraju kolika ce ta igra bit... Hocu li morat kupovat novi HDD samo za nju? Kakvi strojevi ce to vrtit? Koji serveri ce to vrtit?

Genijalno je sve to skupa zamisljeno, mene samo zanima u kojem vremenu je to izvedivo i koje godine cemo imat strojeve na kojima cemo to moc igrat, te koliko ce oni morat ulozit u hardware na kojem bi se sve to trebalo vrtit u perzistentnom svemiru.

Kad se sve to skupa zbroji nije mi uopce jasno sto ce tocno moding scena radit sa ovim? Ko ce uopce moc dizat privatni server i sto ce tocno tu moc moddat.

Opet ponavljam, tamo se netko neceg sjeti, kaze naglas i to postane dio igre, a sve se implementira po principu lupanja sakom po stol i recenice "I don't care how you're gonna do it, I said do it so just go ahaed and make it happen!"

Mozemo se ovdje svi koji slicno mislimo prozvat hejterima ako ce ostatak ekipe to zadovoljit, ali iskreno igra koja se spominjalatamo negdje 2011. ili 2012. i prva kickstarter kampanja su nebo i zemlja od ovoga sto se spominje sada, a to se vidi iz cinjenice da ni zaposlenicima tamo nije vise jasno sto tocno rade i kako.

To ne znaci da jedva cekam da ovo propadne nego da sam tuzan sto mislim da je to trenutno realnija opcija nego da ce bit sve ono sto trenutno stoji kao obecano, sa svime sto ce jos biti stavljeno na papir da ce bit ukljuceno u ovu igru... i ne, ne mislim da je sve ovo trenutno bolje od onoga sto se obecavalo na pocetku projekta, sasvim suprotno.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Napominjem također da si ti donedavno tvrdio da nema problema što se tiče engina jer je to super duper riješenje koje je moguće prikazati sve i svašta i ne treba ga uopće modificirati.

Ali opet svako malo baneš sa najavom kako developeri mijenjaju ovaj ili onaj dio engina jer je neadekvatan za trenutni smjer razvoja ko da je to sad odjednom sasvim normalno, a kad je ostatak ekipe ludio zbog izbora engina ti si bio prvi koji ih je prozivao hejterima i neznalicama i govoreno ti je da će igra kasniti jer je to nemoguće izvesti čak ni studijima koji su specijalizirani za ovaj žanr.

Ti, s drugo strane, si opet tvrdio kako odgode nema i kako će igra biti gotova do početka 2015....odjednom spominješ još 2-3 godine razvoja i tebi je i dalje sve super i sve ti je pet.......a to što se već i dosta drugih backera javlja i govori to nije ok za ono nešto što je trebalo biti udaljavanje od velikih AAA studia ti totalno ignoriraš i dalje je tebi sve super i veselo..dok te jednog dana realnost ne udari u dupe i zapitaš se koji q.... se desio.

Molim te gdje sam ja navodio kako neće modificirati engine? Davno prije se znalo da CryTek radi sa CIG-om na modifikacijama engine-a, s čime sam bio itekako zadovoljan :)

Banem s najavom kad bude neka vijest vezana za temu, nije li ovo thread za Star Citizen?

Ne mijenjaju oni engine jer nije adekvatan nego su se odlučili napraviti nešto ambicioznije od početnog plana pošto su skupili daleko više novaca nego su planirali u početku.

Također u kojem sam točno postu tvrdio da će igra biti gotova do 2015.?  Meni se bar ne žuri jer mi je ovo praćenje razvoja i sudjelovanje u Alfi, Beti itd. baš gušt.

Sve u svemu, totalno krivo tumačiš moje postove. Ma nema veze :)

BTW, ovaj tjedan je besplatno isprobavanje M50 trkaćeg broda (za sve koji ga nemaju u hangaru) - zabavno za ispucat se na trkačoj stazi ;)

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Nadam se da ćete i svi vi skeptici, trolovi, ljubomornici i hateri s Bug foruma s vremenom uvidjeti kakav SC zaista jest i što će postati, pa možda jednom budemo imali i zajednički Squadron unutar SC svemira :)

jedino mjesto na world wide webu gdje  ne tolerisu istinu o cash grabu-u i  sprdacine sa vama  fanaticima i sljedbenicima SC kulta,gdje je sve idealno  ; https://forums.robertsspaceindustries.com/ , jer svako drugacije misljenje  i zavrsimo ovako ;RSI GESTAPO na djelu !

16 godina
odjavljen
Star Citizen

CryTek je skoro bankrotirao, zar ne? Uhvatili bi se oni bilo čega u takvoj situaciji. FPS dio je ubačen, jer je to ono što se da napraviti odmah, osim modela ne trebaš ništa. CE je FPS engine pa je šteta ne imati FPS kad je "besplatno".

Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
Star Citizen

davno sam prestao pratit ovu temu jer ste svi smješni. trolate i jedni i drugi. igra će biti ok. sigurno neće biti savršena, ali će biti osvježenje u nedostatku dobrih spaceSim naslova. dao sam 40$ i nije mi žao jer mi se sviđa gdje ide projekt

MPLAB C18
Moj PC  
4 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
zhUPer_C18 kaže...

davno sam prestao pratit ovu temu jer ste svi smješni. trolate i jedni i drugi. igra će biti ok. sigurno neće biti savršena, ali će biti osvježenje u nedostatku dobrih spaceSim naslova. dao sam 40$ i nije mi žao jer mi se sviđa gdje ide projekt

Pa očito nisi prestao pratit temu hahaha, o naivčine......hhaha

17 godina
protjeran
Star Citizen

Šta još nisu ubacili RPG/MMORPG modul  !?

Valjda čekaju 100miljuna, pa da vam i to svečano objave.

{#}

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
6 1 hvala 0
11 godina
Ronky kaže...
zhUPer_C18 kaže...

Pa očito nisi prestao pratit temu hahaha, o naivčine......hhaha

jesam jesam, jer sam zadnji puta na ovoj temi bio prije oko 4 mjeseca i isto su se dado i tonči natezali oko bogtepitaj čega kao i danas.

MPLAB C18
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice