Spore - korisni savjeti!

poruka: 11
|
čitano: 2.493
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Spore - korisni savjeti!

Pozdrav svima. Da, znam da postoji tema naslovljena 'Spore?!?', no ona bas ne ide u smjeru savjeta i pomoci.

Dakle, Space stage je definitivno dio gdje cete se najvise zadrzati. Ja sam teoretski zapeo na njemu, jednostavno ima toliko tih planeta, previse rasa i previse zadataka.

Konstantno me netko zove da mu platim, drugi me zovu i daruju. Dok treci napadaju moje carstvo. Odjednom se nadzem u brdu problema i poruka, onda jos sletim na neki planet i krenu me napadati... brzo to rjesim s ALT+F4. Ali imam neku zelju dovrsiti igru i vidjeti sto se nalazi tamo izad moje galaksije.

Imam par pitanja za one koji su uspjesno zavrsili igru:

- Koji su najjaci brodovi drugih rasa koji idu s menom? Ako oni uopce rade na tom sistemu!

- Dali je moguce povecati trade route? Za sada mi spice dolazi s mozda 3-4 planeta, ali drugi me odbijaju dok ne smanjim trade route? Ali ja ga zelim povecat?

- Koja je najbolja taktika za preuzimanje nekog sistema? Trenutno imam ponudzeno 3 sistema koja mogu kupiti, ali cijena im je oko 10 000 000, dok ja jedva raspolazem s 1 000 000?

- Kako napadati? tj, nasilno preuzeti neki planet (rasu)?

- Kako zaraditi big money?

- Na sto da se baziram kako bi zavrsio igru?

Je*iga, ovisnost me uvalita, ali vec nekoliko dana imam jako malo pomaka u svremiru, dok sam sve prijasnje stadije zavrsio za nekih 4 sata.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
Spore - korisni savjeti!

Evo ja imam jedan problem.

Pomalo bijedno i jadno zvuči ali još sam u Creature razdoblju, ono poslije vode.

Problem je sljedeći;

Jedem neke crvene "lubenice" i pokušavam se skompati s nekim bićima.

Nemam još ni malo DNAMršti se

Stisnem na ono zeleno i onda mi piše da trebam raditi neki "MIMIC" da zadivim drugo biće.

Kak funkcionira taj mimic?

Stišćem sve is svašta i onaj power up nikak da se napuni.

Zna neko ?

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spore - korisni savjeti!

mimic ti je oponasanje drugih zivotinja.

Mislim da imas, pjevanje, ples, poziranje i zavodzenje. Cool

Uglavnom, ako to nemas (a trebao bi ako si biljojed i ne mislis pojesti druge zivotinje) onda se ajde pariti ( Smijeh ) pa tamo sebi odaberi stvari, tj dodatke koji ce ti omoguciti da potpuno oponasas drugu zivotinju. Npr, usta ti trebaju za pjevanje, bolja stopala ti daju veci dance level, zadnja kolumna (dodatci) ce ti dati charm i pose.

Poslije odes do neke zivotinje i oponasas ono sto ona radi.

Istu stvar ces raditi u tribala stageu, tada ces morati vojnike obaruzati instrumentima te svirati s drugim plemenom... Naravno sve ovo vrijedi ako si biljojed, mesozderi se drugacije razvijaju.

A sad neka meni netko pomogne! Nevinašce

p.s.: imam 22godine, da me nebi zamjenili s nekim djecarcem, ali ova igra me potpuno zarazila.

17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Pozdrav svima. Da, znam da postoji tema naslovljena 'Spore?!?', no ona bas ne ide u smjeru savjeta i pomoci.

Dakle, Space stage je definitivno dio gdje cete se najvise zadrzati. Ja sam teoretski zapeo na njemu, jednostavno ima toliko tih planeta, previse rasa i previse zadataka.

Konstantno me netko zove da mu platim, drugi me zovu i daruju. Dok treci napadaju moje carstvo. Odjednom se nadzem u brdu problema i poruka, onda jos sletim na neki planet i krenu me napadati... brzo to rjesim s ALT+F4. Ali imam neku zelju dovrsiti igru i vidjeti sto se nalazi tamo izad moje galaksije.

- Koji su najjaci brodovi drugih rasa koji idu s menom? Ako oni uopce rade na tom sistemu!

- Dali je moguce povecati trade route? Za sada mi spice dolazi s mozda 3-4 planeta, ali drugi me odbijaju dok ne smanjim trade route? Ali ja ga zelim povecat?

- Koja je najbolja taktika za preuzimanje nekog sistema? Trenutno imam ponudzeno 3 sistema koja mogu kupiti, ali cijena im je oko 10 000 000, dok ja jedva raspolazem s 1 000 000?

Je*iga, ovisnost me uvalita, ali vec nekoliko dana imam jako malo pomaka u svremiru, dok sam sve prijasnje stadije zavrsio za nekih 4 sata.

BRODOVI
Ima ih more različitih i igra random odabere rase koje će se s tobom nalaziti u galaksiji. Tako da nekog konkretnog odgovora na ovo nema.

TRADE ROUTE
Inace, trade route služi samo da bi s vremenom dobio opciju kupovine tog sistema i nema nikakav utjecaj na stanje tvoje blagajne. Dakle, na tome se ne zaradjuje. Štoviše, sav spice iz tvog sistema ide u financiranje tog trade routea.

PREUZIMANJE SISTEMA
Kupuj, prodaj, radi misije i zaradi pare pa kupuj sisteme. Ja radije idem sa pucaljkom.

NAPAD NA SISTEM
Moja taktika je prvo eliminirati brodove, zatim iz daljine skinuti turrete na gradu i onda lagano pripucati dok iz glavne zgrade ne počnu izlaziti ljudi. Zatim opaliti po njima (ne po zgradama) i kada iz se dovoljno poubija (ima pokazatelj) onda se grad preda (bijela zastavica na gradu). Da bi se dobila opcija CAPTURE SYSTEM treba sve gradove dovesti do predaje. Takodjer, ako ima više koloniziranih planeta, svi gradovi na svim planetama se moraju predati. Nije problem za manje sisteme sa do tri grada. A za veće, najlakše je koristiti onaj FRENZY za instant capture.

BIG MONEY
Isto kao PREUZIMANJE SISTEMA. Osim zadnjeg dijela.
Alternativa je CTRL+SHIFT+C i utipkaš 'moremoney'. Kao da si točno odgovorio na zadnje Tarikovo pitanje.

ZAVRŠENJE
Treba doći do centra galaksije i razvalit GROX-e. Do toga nisam došao jer uživam u građenju carstva pa nemrem u detalje.

Inace, Space age je definitivno fantastična stvar. Da bi smanjio broj onih napada i sličnog nemoj se previše širiti nego utvrdi postojeće sisteme. Nakupuj turrete, UberTurrete, EcoStabilizatore i slično. Biti će ti lakše.
17 godina
neaktivan
Komikus kaže...
Inace, Space age je definitivno fantastična stvar. Da bi smanjio broj onih napada i sličnog nemoj se previše širiti nego utvrdi postojeće sisteme. Nakupuj turrete, UberTurrete, EcoStabilizatore i slično. Biti će ti lakše.

zahvaljujem... nego odakle ti Frenzy za capture? nisam bas skuzio taj dio?
17 godina
neaktivan
Komikus kaže...
pixelatem kaže...

BRODOVI
Ima ih more različitih i igra random odabere rase koje će se s tobom nalaziti u galaksiji. Tako da nekog konkretnog odgovora na ovo nema.

TRADE ROUTE
Inace, trade route služi samo da bi s vremenom dobio opciju kupovine tog sistema i nema nikakav utjecaj na stanje tvoje blagajne. Dakle, na tome se ne zaradjuje. Štoviše, sav spice iz tvog sistema ide u financiranje tog trade routea.

PREUZIMANJE SISTEMA
Kupuj, prodaj, radi misije i zaradi pare pa kupuj sisteme. Ja radije idem sa pucaljkom.

NAPAD NA SISTEM
Moja taktika je prvo eliminirati brodove, zatim iz daljine skinuti turrete na gradu i onda lagano pripucati dok iz glavne zgrade ne počnu izlaziti ljudi. Zatim opaliti po njima (ne po zgradama) i kada iz se dovoljno poubija (ima pokazatelj) onda se grad preda (bijela zastavica na gradu). Da bi se dobila opcija CAPTURE SYSTEM treba sve gradove dovesti do predaje. Takodjer, ako ima više koloniziranih planeta, svi gradovi na svim planetama se moraju predati. Nije problem za manje sisteme sa do tri grada. A za veće, najlakše je koristiti onaj FRENZY za instant capture.

BIG MONEY
Isto kao PREUZIMANJE SISTEMA. Osim zadnjeg dijela.
Alternativa je CTRL+SHIFT+C i utipkaš 'moremoney'. Kao da si točno odgovorio na zadnje Tarikovo pitanje.

ZAVRŠENJE
Treba doći do centra galaksije i razvalit GROX-e. Do toga nisam došao jer uživam u građenju carstva pa nemrem u detalje.

Space age je mozda fantasticna stvar.....ali ipak malo dosadna......nije mi se dalo razvaljivati goxe,previse ih je....a mislim da ima samo 1 put do centra galaksije....jer se obruc sve vise smanjuje.....imam 10 milijona sporebucks...i prestao sam igrat...mozda me ovaj kraj navuce opet ali ko zna....ima li kakvih misija sa Goxima(odnosno Borgovima) jer su oni barem meni kopija borgova....najbolja je zarada od ruzicastih i ljubicastih minerala....samo mi je glupo sto kolonije mogu max. 30.....
17 godina
neaktivan

ZAVRŠENJE

Space age je mozda fantasticna stvar.....ali ipak malo dosadna......nije mi se dalo razvaljivati goxe,previse ih je....a mislim da ima samo 1 put do centra galaksije....jer se obruc sve vise smanjuje.....imam 10 milijona sporebucks...i prestao sam igrat...mozda me ovaj kraj navuce opet ali ko zna....ima li kakvih misija sa Goxima(odnosno Borgovima) jer su oni barem meni kopija borgova....najbolja je zarada od ruzicastih i ljubicastih minerala....samo mi je glupo sto kolonije mogu max. 30.....
 Spore je odličan!!!! Pogledajte temu Spore!?!, jer mi se ne da opet pisati kaj se dogodi kad uđeš u sredinu galaksije (!!!!!!)
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 21:06 (SOS).
17 godina
neaktivan
Spore - korisni savjeti!

E da jedan koristan savjet. Potrebno je Teraformati planete kako bi postigli T-score 3 s kojim se omogućuje graditi 3 kolonije na tom planetu kao i tvornice s kojima se proizvodi Spice. Kad se nakupi više Spice-a (najviše je 99) to bi se trebalo prodati nekoj civilizaciji kojoj najviše vrijedi. Tako da kad se 1 Spice proda po cijeni od 16.000 Sporebucksa (to znači 99) zaradi se 1 669 000 Sporebucksa. Najrijeđi sSpice je plavi koji se može pronači u sistemima koji imaju plavog patuljka kao zvijezdu.

PS: Kad se uđe u sredinu galaksije dobi se 42 nečega koji omogućuje cijeloukupno teraformanje planeta zajedno s ekosustavom.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

E da jedan koristan savjet. Potrebno je Teraformati planete kako bi postigli T-score 3 s kojim se omogućuje graditi 3 kolonije na tom planetu kao i tvornice s kojima se proizvodi Spice. Kad se nakupi više Spice-a (najviše je 99) to bi se trebalo prodati nekoj civilizaciji kojoj najviše vrijedi. Tako da kad se 1 Spice proda po cijeni od 16.000 Sporebucksa (to znači 99) zaradi se 1 669 000 Sporebucksa. Najrijeđi sSpice je plavi koji se može pronači u sistemima koji imaju plavog patuljka kao zvijezdu.

PS: Kad se uđe u sredinu galaksije dobi se 42 nečega koji omogućuje cijeloukupno teraformanje planeta zajedno s ekosustavom.

Meni su najrjedji rozi i ljubicasti i prodam ih za 50k-70k sprebucks 1 komad tako zardaim i po 3-4milijona....meni samo omoguava storage na kolonijaliziranoj planeti da prikupim 30...a na osvojenim planetama i po 70....gdje je vise gradova.....
17 godina
neaktivan
Spore - korisni savjeti!

E da. Dobije se specijalna moć kad se prijeđe igra do Space Stage (Od Cell stage-a, il od Tribal Stage-a) i poseban naziv poput Shamana koji ima moć da se na planetu odmah teleportira na svoj glavni planet (Homeworld), a Scientist da uništi sve strukture na planetu... Ja sam igrao sa Shamanom, Scientistom i Wariorrom. baš je igra dobra zbog toga jer sve što napraviš utječe na slijedeću fazu.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spore - korisni savjeti!

Evo jedan savjet u vezi s Consequences. Na history se može vidjeti (na vrhu) kako ste prelazili igru (mesojed je crveno, biljojed zeleno, a svejed plavo....). Npr. za ecologista je potrebno; crveno, plavo, zeleno, zeleno (Znači biti mesojed, prilagodljiv (između predatora i druželjibiva bića), zatim se sprijateljiti sa ostalim plemenima i preći Civ stage na sve religius.). S ecologistom se u Space stage-u dobi moć, za abductanje jednog primjerka svakog bića u ekosistemu što je jako korisno za teraformanje. Tu postoje i shaman, warrior (dva najčešća), i monogo drugih, poput tradera, scientista, zelota, barda, diplomata, knighta......

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice