Hoće li serijal Sid Meier-a održati slavu nakon izlaska Spore-a? Kopira li Spore, Civilization, ili obrnuto (Civilization Revolution dosta nalikuje Spore-u zbog šaljivog izgleda, pojednostavljenih izbornika.)?
Ne vidim zašto se Civilizacija ne bi održala. Dovoljno su to različite igre da ne staju jedna drugoj na rep.
Civilization ima svoju publiku, dok će Spore privući nove igrače, ipak su to dvije dosta različite igre. Obje imaju svjetlu budućnost
Mene je privukao Spore jer omogućuje sve ono što Civilization nema. Mislim da se Take2 i EA malo bore sa tim svojim radovima.
ja sam znao da si ti pokrenuo ovu temu odmah kad sam otvorio forum, a i ne vidim zaš bi civilization propao
Ja nisam spominjao propast Civilization-a, nego to, hoće li održati staru slavu nakon Spore-a.
pa zaš ne bi, mislim, to su različite igrice
Dosta su slične te dvije igre, jer imaju istu tj. sličnu tematiku razvoja civilizacije (u slučaju Spore-a, svoga bića), ali Spore je bolji (barem tako mislim jer se dalje nadovezuje uz razvoj).
pogle, ak su tak slične kak ti kažeš onda će propasti jer će spore nadmašiti i wow i age of conan i druge jako igrane igre
pogle, ak su tak slične kak ti kažeš onda ćše propasti jer će spore nadmašiti i wow i age of conan i druge jako igrane igre
pa nema veze jel su slične ili ne
Civilization ima svoju publiku, dok će Spore privući nove igrače, ipak su to dvije dosta različite igre. Obje imaju svjetlu budućnost
Argh... Ne kažem da će Civilization propasti nego da će ga možda Spore zasjeniti.
Ne slažem se. Zašto, objašnjeno je u mom prošlom postu iznad tvoga.
Civilization se temelji na razvoju ljudske civilizacije te je zapravo u potpunosti simulacija malo drugačije raspoređene Zemlje s istim uvjetima. Tu je linearan razvoj tehnologija koji završava na Future Tech otkriću na kojem zapravo staje ljudska civilizacija. Tu su i isti resursi, povijesne ličnosti i civilizacije.
Spore se temelji na razvoju tuđinske civilizacije sa drugačijim uvjetima. Jest da je i Spore malo linearan zbog faza, tj. evolucije no takav jest prirodan postupak. Spore ima razlike s Civilization-om ali ga zapravo samo nadopunjuje gdje Civilization staje.
No ipak, zadnji Civilization (Revolution) koji nije izašao dobiva novi dizajn, pojednostavljeno sučelje i izgled koji nalikuje Spore-u. Čini mi se da će Civilization biti zasjenjen Spore-om jer su obe igre skoro pa iste, što mislim potvrđuje tekst iznad.
To se slažem, no mislim da Spore neće zasjeniti Civilization jer nisu iste. Nisu konkurencija. Civilization je Civilization, a Spore je Spore. Jedino je jednako da razvijaš nešto (civilizaciju i rasu) i cilj ti je osvojiti velik teritorij (zemlja i svemir). Ovo prvo u zagradi je Civilization, a drugo Spore. Spore je većeg opsega i osobno (kada izađe) mislim da će meni biti bolji od Civilizationa, ali će obje igre zadržati svoje fanove. Sve sam napisao u pretprošlom postu, samo ponavljam.
spore će kao što sam prije par dana rekao zasjeniti civilization i više neće biti tako igrana igra jer ako će nadmašiti igre poput wow-a i age of conana onda će civilization biti zaboravljen
Ja pretpostavljam da su dosta fanova Spore-a zapravo fanovi Civilization, koliko ja znam, tj. u mojem slučaju. Civilization će još uvijek imati igrače, ali će ga Spore prestići.
i u mom slučaju je isto
Ja pretpostavljam da su dosta fanova Spore-a zapravo fanovi Civilization, koliko ja znam, tj. u mojem slučaju. Civilization će još uvijek imati igrače, ali će ga Spore prestići.
a nema veze jesu li slične, to će postati najigranija igra na svijetu (vjerojatno) pa će se ostale igre manje igrati
a nema veze jesu li slične, to će postati najigranija igra na svijetu (vjerojatno) pa će se ostale igre manje igrati
Ljudi imaju neke pretpostavke kao što si npr. ti imao u vezi Zakona braće, ali danas uglavnom nemaju ljudi vremena niti volje probati nešto za što misle da je patetično. Ako se ima viška vremena i ništa za raditi, onda se pretpostavke testiraju, pogotovo ako je velik pritisak društva (svi govore da je jako dobro, mediji itd.), onda možda čak i ranije, pa mislim da će se Spore probiti, ali ne mislim da će se svi ljudi odreći svih svojih igara i vrijednih 6 GB prostora na HDD-u kako bi probali nešto za što se priča da je dobro, a nikada nisu probali. To je moje mišljenje koje nećeš ni ti, pa ni SOS promijeniti i zato se isključujem iz rasprave jer se sve svodi na ponavljanje detalja po detalja svog mišljenja koje daje odgovor na vaša razuvjeravanja i pokušaja da mislim isto kao i vi. Svi smo različiti pa i različito razmišljamo.
sram vas bilo, u ponedjeljak imam matišu, treba mi za uvjet, a zbog vas sam instalirao CIV III