Sid Meier's Civilization vs. Will Wright's Spore

poruka: 45
|
čitano: 4.965
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Hoće li serijal Sid Meier-a održati slavu nakon izlaska Spore-a? Kopira li Spore, Civilization, ili obrnuto (Civilization Revolution dosta nalikuje Spore-u zbog šaljivog izgleda, pojednostavljenih izbornika.)?

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vidim zašto se Civilizacija ne bi održala. Dovoljno su to različite igre da ne staju jedna drugoj na rep.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sid Meier's Civilization vs. Will Wright's Spo
recimo da ce civilization prezivet :)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina

Civilization ima svoju publiku, dok će Spore privući nove igrače, ipak su to dvije dosta različite igre. Obje imaju svjetlu budućnost

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mene je privukao Spore jer omogućuje sve ono što Civilization nema. Mislim da se Take2 i EA malo bore sa tim svojim radovima.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja sam znao da si ti pokrenuo ovu temu odmah kad sam otvorio forum, a i ne vidim zaš bi civilization propao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nisam spominjao propast Civilization-a, nego to, hoće li održati staru slavu nakon Spore-a.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa zaš ne bi, mislim, to su različite igrice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosta su slične te dvije igre, jer imaju istu tj. sličnu tematiku razvoja civilizacije (u slučaju Spore-a, svoga bića), ali Spore je bolji (barem tako mislim jer se dalje nadovezuje uz razvoj).

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pogle, ak su tak slične kak ti kažeš onda će propasti jer će spore nadmašiti i wow i age of conan i druge jako igrane igre

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 15:52 (Shady).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shady kaže...

pogle, ak su tak slične kak ti kažeš onda ćše propasti jer će spore nadmašiti i wow i age of conan i druge jako igrane igre

Nisam siguran. I WOW i Age of Conan su drugačiji od Spore-a te imaju drugačije igrače koje ne zanima Spore.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran

pa nema veze jel su slične ili ne

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lovac kaže...

Civilization ima svoju publiku, dok će Spore privući nove igrače, ipak su to dvije dosta različite igre. Obje imaju svjetlu budućnost

Slažem se. Pa makar igre imaju sličnu tematiku, mislim da su vrlo različite jer u Civilizationu razvijaš svoj narod, a u Sporeu ćeš razvijati svoja bića, pa ih je teško uspoređivati. Oni nisu ekvivalenti, nego različite igre. Ne vidim razlog zašto Civilization ne bi opstao i zašto ga Spore ne bi ugušio. Obje igre će imati/imaju svoje fanove i to će tako ostati.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Argh... Ne kažem da će Civilization propasti nego da će ga možda Spore zasjeniti.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ne slažem se. Zašto, objašnjeno je u mom prošlom postu iznad tvoga.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Civilization se temelji na razvoju ljudske civilizacije te je zapravo u potpunosti simulacija malo drugačije raspoređene Zemlje s istim uvjetima. Tu je linearan razvoj tehnologija koji završava na Future Tech otkriću na kojem zapravo staje ljudska civilizacija. Tu su i isti resursi, povijesne ličnosti i civilizacije.

Spore se temelji na razvoju tuđinske civilizacije sa drugačijim uvjetima. Jest da je i Spore malo linearan zbog faza, tj. evolucije no takav jest prirodan postupak. Spore ima razlike s Civilization-om ali ga zapravo samo nadopunjuje gdje Civilization staje.

No ipak, zadnji Civilization (Revolution) koji nije izašao dobiva novi dizajn, pojednostavljeno sučelje i izgled koji nalikuje Spore-u. Čini mi se da će Civilization biti zasjenjen Spore-om jer su obe igre skoro pa iste, što mislim potvrđuje tekst iznad.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To se slažem, no mislim da Spore neće zasjeniti Civilization jer nisu iste. Nisu konkurencija. Civilization je Civilization, a Spore je Spore. Jedino je jednako da razvijaš nešto (civilizaciju i rasu) i cilj ti je osvojiti velik teritorij (zemlja i svemir). Ovo prvo u zagradi je Civilization, a drugo Spore. Spore je većeg opsega i osobno (kada izađe) mislim da će meni biti bolji od Civilizationa, ali će obje igre zadržati svoje fanove. Sve sam napisao u pretprošlom postu, samo ponavljam.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

spore će kao što sam prije par dana rekao zasjeniti civilization i više neće biti tako igrana igra jer ako će nadmašiti igre poput wow-a i age of conana onda će civilization biti zaboravljen

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 14:34 (Shady).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja pretpostavljam da su dosta fanova Spore-a zapravo fanovi Civilization, koliko ja znam, tj. u mojem slučaju. Civilization će još uvijek imati igrače, ali će ga Spore prestići.

Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 14:35 (SOS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

i u mom slučaju je isto

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SOS kaže...

Ja pretpostavljam da su dosta fanova Spore-a zapravo fanovi Civilization, koliko ja znam, tj. u mojem slučaju. Civilization će još uvijek imati igrače, ali će ga Spore prestići.

Slažem se da će Civilization imati igrače, no ne slažem se da će se tako drastično smanjiti kao što kažeš. U svakom slučaju Spore će Civilization opako rasturiti po mogućnostima, ako moram uspoređivati igre, no Civilization je napravljen u stilu "razvij svoju civilizaciju", a Spore u stilu "razvij svoju rasu" i zato ih je teško usporediti jer nisu rađeni sa istim ciljem mogućnosti, opseg mogućnosti Civilizationa je višestruko manji.
17 godina
protjeran

a nema veze jesu li slične, to će postati najigranija igra na svijetu (vjerojatno) pa će se ostale igre manje igrati

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
SOS kaže...

Slažem se da će Civilization imati igrače, no ne slažem se da će se tako drastično smanjiti kao što kažeš. U svakom slučaju Spore će Civilization opako rasturiti po mogućnostima, ako moram uspoređivati igre, no Civilization je napravljen u stilu "razvij svoju civilizaciju", a Spore u stilu "razvij svoju rasu" i zato ih je teško usporediti jer nisu rađeni sa istim ciljem mogućnosti, opseg mogućnosti Civilizationa je višestruko manji.
 Nisam napisao da će se broj igrača Spore samnjiti, i Civilization i Spore su građeni prema istim tematikama: Spore "Razvij svoju rasu", Civilization "razvij svoju rasu" (jer se u Civlization-u bira svoja rasa tj. nacionalnost (Zulu-i ili Englesi npr.)) Spore i Civlization su iste tematike.
PS: Nadam se sa moderatori ne misle da se svađamo, nego mi raspravljamo i prikazujemo svoja mišljenja. Ovo sam napisao u nadi da neće lock-ati temu.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
Shady kaže...

a nema veze jesu li slične, to će postati najigranija igra na svijetu (vjerojatno) pa će se ostale igre manje igrati

Teško da će postati baš NAJIGRANIJA, ali će sigurno biti u vrhu, no "publicitet" drugima neće mnogo opasti.
17 godina
protjeran
SOS kaže...
 Nisam napisao da će se broj igrača Spore samnjiti, i Civilization i Spore su građeni prema istim tematikama: Spore "Razvij svoju rasu", Civilization "razvij svoju rasu" (jer se u Civlization-u bira svoja rasa tj. nacionalnost (Zulu-i ili Englesi npr.)) Spore i Civlization su iste tematike.
PS: Nadam se sa moderatori ne misle da se svađamo, nego mi raspravljamo i prikazujemo svoja mišljenja. Ovo sam napisao u nadi da neće lock-ati temu.
 Nisam ni rekao da si napisao da će se broj igrača Sporea smanjiti, a mislio sam na to da, ako, recimo, ima (idemo u malim brojkama, ne da mi se non-stop lupati nule :) ) 500 igrača Civilizationa, neće odmah, čim izađe Spore, skočiti 450 igrača na njega i odustati od Civilizationa. Civ je jako dobra igra, ne vidim razlog da odmah pogubi brdo igrača, premda ne sumnjam da neće biti velik (tj. ogroman, u UT-u bi se reklo GODLIKE) interes za Spore.
17 godina
protjeran
HappyD kaže...
SOS kaže...
 Nisam ni rekao da si napisao da će se broj igrača Sporea smanjiti, a mislio sam na to da, ako, recimo, ima (idemo u malim brojkama, ne da mi se non-stop lupati nule :) ) 500 igrača Civilizationa, neće odmah, čim izađe Spore, skočiti 450 igrača na njega i odustati od Civilizationa. Civ je jako dobra igra, ne vidim razlog da odmah pogubi brdo igrača, premda ne sumnjam da neće biti velik (tj. ogroman, u UT-u bi se reklo GODLIKE) interes za Spore.
 misliš valjda civ-a, civ je dobra igra ali kada izađe spore on će ju nadmašiti kao i mnoge druge igre te će ljudi biti zauzeti igranjem spora pa neće igrati neke druge igre
17 godina
protjeran
Shady kaže...
HappyD kaže...
SOS kaže...
 misliš valjda civ-a, civ je dobra igra ali kada izađe spore on će ju nadmašiti kao i mnoge druge igre te će ljudi biti zauzeti igranjem spora pa neće igrati neke druge igre
 Ne, ne mislim. Mislim na Spore. Pogledaj što je SOS napisao gore.
Nije cijeli svijet zaljubljen u Spore! Postoje ljudi koji ga ne vole, te će igrati neke druge igre umjesto Sporea jer on nije po njihovom ukusu!
17 godina
protjeran
HappyD kaže...
Shady kaže...
HappyD kaže...
SOS kaže...
 Ne, ne mislim. Mislim na Spore. Pogledaj što je SOS napisao gore.
Nije cijeli svijet zaljubljen u Spore! Postoje ljudi koji ga ne vole, te će igrati neke druge igre umjesto Sporea jer on nije po njihovom ukusu!
 kako ga ljudi mogu ne voljeti ako ga još nisu ni igrali, evo nevezano uz temu ja sam npr. mislio da je zakon braće neka glupost kad se prikazivala prva sezona, a sad... najdraža serija
Shady in the house...
17 godina
protjeran

Ljudi imaju neke pretpostavke kao što si npr. ti imao u vezi Zakona braće, ali danas uglavnom nemaju ljudi vremena niti volje probati nešto za što misle da je patetično. Ako se ima viška vremena i ništa za raditi, onda se pretpostavke testiraju, pogotovo ako je velik pritisak društva (svi govore da je jako dobro, mediji itd.), onda možda čak i ranije, pa mislim da će se Spore probiti, ali ne mislim da će se svi ljudi odreći svih svojih igara i vrijednih 6 GB prostora na HDD-u kako bi probali nešto za što se priča da je dobro, a nikada nisu probali. To je moje mišljenje koje nećeš ni ti, pa ni SOS promijeniti i zato se isključujem iz rasprave jer se sve svodi na ponavljanje detalja po detalja svog mišljenja koje daje odgovor na vaša razuvjeravanja i pokušaja da mislim isto kao i vi. Svi smo različiti pa i različito razmišljamo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 20:41 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sram vas bilo, u ponedjeljak imam matišu, treba mi za uvjet, a zbog vas sam instalirao CIV IIISmijeh

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice