I da nikako mi se ne sviđa da nema više automatizacije. Sad ne mogu poslati brodicu nek explora mapu, nego moram sve klikati.
Ima.
"Show more actions" -> prva ikona.
I da nikako mi se ne sviđa da nema više automatizacije. Sad ne mogu poslati brodicu nek explora mapu, nego moram sve klikati.
Ima.
@ dado2202
Potpisujem sve što si rekao.
Meni se sviđa uvođenje city states samo što je to preslabo implementirano. Nema mogućnosti trgovanja resursima i jedinicama, samo uspostavljanje trgovinskih ruta i obrambenog pakta te eventualno izvođenje zadataka na njihov zahtjev.
I da ideja izlaženja na more apslutno svih jedinica je pomalo bezveze...
Ima.
E kako to nisam vidio, znam da sam još tražio u "Show more actions". Thx svejedno
Novi Civ je bog TBS-a. Točka.
Novi Civ je bog TBS-a. Točka.
Uh, radi civilizacije si morao staviti plavi post, mora da je dobra.
Idem je i ja isprobati.
evo konačno sam ušao u igru i očarava me sve po redu, pogotovo diplomacija i politika Svakako preporučujem svima koji nisu probali!
Ja sam također dosta razočaran novim Civ. Negdje su fulali i nemam više osjećaj kao npr. u četvorci ili još bolje trojci. Igra je izgubila onu svoju orginalnost.
Upravo tako u prijašnjim dijelovima si morao malo razmišljati a sada samo klikaš end turn i mozak na pašu. xD
Nekako mi nešto fali u ovom civilizationu....oni social policies su mi glupi, mogu biti socijalizam, kapitalizam, demokracija i fašizam u isto vrijeme, čini mi se, a ukidanje religija mi je sasvim glupo. Inače igra u redu ali su oduzete mnoge stvari koje su civ3 i 4 činile posebnima. Jedino šta mi se sviđa od novog su ranged units, kupovanje tileova i bolji sistem borbe. Osim po navedenome, sve je isto ko civ4 s time da su uklonjene dobre stvari kao civicsi i religije.
Ljudi dali netko zna kako sastaviti svemirski brod i otići kao u svemir,sve djelove napravim ali neznam kako da se sastave???Ako netko zna,drago bi mi bilo da pomogne...Hvala
Hm..Tesko je izgraditi ono Utopia sranje potrosio sam 400 turnova pokusavajući to i ona ruska kurva me napala jedva sam se obranio.Na kraju nisam pobjedio ali znam kak sljedeći put igram.
Možeš birati težinu. :)
Sad da je lakša? Samo su uklonili stackanje jedinica (dobra stvar) i ušminkali neke dijelove. Management gradova je vrlo bitan, kao i ceste i pruge. Nema auto-buildanja za njubare.
Možeš birati težinu. :)
Sad da je lakša? Samo su uklonili stackanje jedinica (dobra stvar) i ušminkali neke dijelove. Management gradova je vrlo bitan, kao i ceste i pruge. Nema auto-buildanja za njubare.
AI je puno gluplji (pobjedio sam bez muke na najjačem, dok u civ 4 mi je to skoro nemoguce...
Drugo... uklanjanje stacakanja je dobra ali i loša stvar (trebali su dopustiti cca stack od 4 do 5...) Managment gradova je meni osobno presmjesan, nema progresivnog upkeepa, nema korupcije, civicsi su uklonjeni (koji nisu bili dobra stvar, vise volim kako je to riješeno u trojci), stavljeni presmiješni policies koji stvarno nemaju veze s vezom, da ne kazem sve sto ima veze s embark opcijom... Gradovi mogu pucati (meni osobno prelol) i to preko 2 kvadrata, garisson moze biti samo jedna unit (opet presmijesno)... I tko god kaze da vise unita u gradu znaci besmrtnost grada, ocito nikad nije dosao do ICBM-a i onda bombardirao grad s samo 2, potom zauzeo taj gradic s minimum sile...
Ima jos preko 100 prigovora, ali iskreno neda mi se vise...
Kome god se svidja ta igra (a vidim da ima više ljudi koji nisu voljeli ni civ 3 ni civ 4 a ovo im se svidja) lijepo, ali za vecinu civ fanatica (sto mozes procitati i po "našim" forumima) ona je razočaranje...
Meni je svaki civ nakon dvojke razocaranje, i uopce ne sumnjam da ce i ovaj bit. Al svejedno cu probat jer nikad ne znas
Odigrao sam samo jednu partiju i dobio, ali u Civu sam inače dobar, pa mi se nije činilo posebno lagano. Morat ću još...
Imam i Civ 4 pa me baš briga:p
Odigrao sam samo jednu partiju i dobio, ali u Civu sam inače dobar, pa mi se nije činilo posebno lagano. Morat ću još...
Imam i Civ 4 pa me baš briga:p
imas original ili "demo"
Original i meni se sviđa. Kao što je jedan recenzent napisao: Civ je bio u opasnosti da rastom mikroa preraste u neigrivi Master Of Orion 3, igra koje će se starija generacija sjetiti kao nastavka odlične franšize koji je bio i posljednji jer je bio neigriv u poodmaklim fazama partija. (prve igre početkom devedesetih).
Pojednostavljenje nekih stvari omogućava da zaigramo najveće mape i da bude igrivo, da ne gubimo vrijeme na gluposti koje u konačnici nemaju velikog smisla.
Nedostaju mi religije eventualno, ali mi se sviđa automatizacija nekih stvari, jer mi sada potez traje manje od 2 dana....
Original i meni se sviđa. Kao što je jedan recenzent napisao: Civ je bio u opasnosti da rastom mikroa preraste u neigrivi Master Of Orion 3, igra koje će se starija generacija sjetiti kao nastavka odlične franšize koji je bio i posljednji jer je bio neigriv u poodmaklim fazama partija. (prve igre početkom devedesetih).
Pojednostavljenje nekih stvari omogućava da zaigramo najveće mape i da bude igrivo, da ne gubimo vrijeme na gluposti koje u konačnici nemaju velikog smisla.
Nedostaju mi religije eventualno, ali mi se sviđa automatizacija nekih stvari, jer mi sada potez traje manje od 2 dana....
Hehe sjećam se te igre, jedan turn mi je trajao oko nekih 10 minuta. Isto mi se znalo događati i sa civ 4 dok sam igrao sa 18 civ-ova na "Earth" mapi, dok staviš sve radnike da rade, pomakneš trupe, postaviš proizvodnju u gradu... Damn :)), a uz sve to skupa još je i igra štekala dok sam otkrio sve civ-ove i cijelu mapu. Koliko sam uspio vidjeti (huge mapa) civ 5 je malo bolje optimizirani što se tiče resura kod velikih mapa.
Meni religije uopće ne nedostaju.
Počeo sam igrati igru i došao tek do otkrića željeza.
Za sad sam mišljena da je igra super i da još uvijek zadržava onaj najbitniji dio: 'ovisnost još jednog kruga'.
Nikako da stignem, ali cijelo vrijeme razmišljam o tome kako će na*ebati englezi kad se dočepam željaza i kako ću ovo, kako ću ono.
Btw, je li i dalje potrebno raditi cestu do strateškog resursa ili je samo potrebno da je u granici grada?
Jel se mogu graditi kolonije, kao u Civ III?
Počeo sam igrati igru i došao tek do otkrića željeza.
Za sad sam mišljena da je igra super i da još uvijek zadržava onaj najbitniji dio: 'ovisnost još jednog kruga'.
Nikako da stignem, ali cijelo vrijeme razmišljam o tome kako će na*ebati englezi kad se dočepam željaza i kako ću ovo, kako ću ono.
Btw, je li i dalje potrebno raditi cestu do strateškog resursa ili je samo potrebno da je u granici grada?
Jel se mogu graditi kolonije, kao u Civ III?
hahaha zaglavio sam do 4 ujutro, a da nisam ni skužio...just one more turn! :D
al hvala na podsjećanju, moram isprobati postoje li kolonije. Za sada nije potrebno da resursi i polja budu spojeni cestom...inače bi bilo preskupo jer se plaća i održavanje cesta tak da se gradi samo dupla ruta da jedinice ne zaglave :)
a što se tiče toga valja li ili ne, za sada sam zadovoljan. Ne pravim se važan igrajući na najtežem nivou, već igram na normalnoj težini i partija mi služi kao tutorial kroz koju proučavam mehanku igre i nove mogućnosti. U početku mi je falila jasnija diplomacija, ali...za sada dobro baratam i ovako (gledati facu i rečenice pa pretpostavi što se kuha u "neprijateljskoj" glavi:) Dobro balansiraju i prilagođavaju se trenutnom stanju odnosa+spačke. Borba je drugačija i treba se naučiti.Napokon da teško naoružanje može i bombardirati kao u trojci za razliku od četvorke di je bila potrošna roba za oslabljivanje protivnika. Uglavnom, donesene su bitne promjene koje su se uvijek događale sa novom Civilizacijom koja nije htjela biti kopija stare. A vidjet ćemo što nam još novog donosi :)
pošto sam novi u svijetu Civilizacije, iam jedno pitanje:
Igram u dobu rimljana i sad me zanima neš jer mi onaj advisor govori neš da mogu osvojit grad ak imam 4 ili više vojske. Nisam skužio šta mi hoće reč, pa me zanima jel se može nekak osvojit grad bez da ga napadam, znači ono opkolim ga i da se on preda???
Igram u dobu rimljana i sad me zanima neš jer mi onaj advisor govori neš da mogu osvojit grad ak imam 4 ili više vojske. Nisam skužio šta mi hoće reč, pa me zanima jel se može nekak osvojit grad bez da ga napadam, znači ono opkolim ga i da se on preda???
Nemožeš.Prvo nemoj opkoljavat jer ako si u ratu grad ce te napast.Drugi nacin da dobis grad da pitas da ti neko da ali neces ga dobit.
Samo udri sa jedno 4 jedinice na njega. Ranit će ti koju jedinicu malo, ali u par poteza se oporave. Ja sad tako osvajam cijele civilizacije, skupim unita i prašim.
Ljudi dali netko zna kako sastaviti svemirski brod i otići kao u svemir,sve djelove napravim ali neznam kako da se sastave???Ako netko zna,drago bi mi bilo da pomogne...Hvala
Kako napraviš dio broda, spremiš ga u bilo koji grad (ili mora biti glavni grad?) i klikneš na dugme u akcijskom meniju. Sve ostale jedinice moraju izaći iz grada da bi to napravio. I tako napraviš za svaki komad (svi moraju ići u isti grad) i brod se polako automatski sastavlja.
Meni u petici fali trgovanje tehnologijama i zemljopisnim kartama, ali mi se sviđa način borbe, ovo je prva Civilzacija u kojoj od početka krenem osvajati gradove. U trojci i četvorci sam najčešće išao na kulturnu ili naučnu pobjedu. Gradovi države su malo preograničeni pa ih nastojim osvojiti dok ih još nitko ne brani.
Još ću vidjeti da li će me petica uspjeti zaokupiti koliko i trojka, četvorku sam malo igrao.
digresija...
uglavnom, još tamo od alfa centauria sam se nadao da će spojiti te dvije igre u jednu... kolonizacija drugih planeta, nove rase, teorijske znanosti, bla, bla... sada kad sam veliki vidim da očito neće ić u tom smjeru i nije mi fora to opće. makar nije loša igra, ali opet su ga grafički zahtjevnu napravili i to na totalno nebitnim dijelovima, što nije u skladu sa tradicijom. mislim, tu gledam gandija sa par dlaka na prsima kak neš brije, umjesto da vidim robove kako su sagradili piramide u mom gradu. igriva jest al nema dušu... jel ono dvojka zadnja bila di si nabrijavao svoju rezidenciju, to mi je bilo zakon!
digresija...
uglavnom, još tamo od alfa centauria sam se nadao da će spojiti te dvije igre u jednu... kolonizacija drugih planeta, nove rase, teorijske znanosti, bla, bla... sada kad sam veliki vidim da očito neće ić u tom smjeru i nije mi fora to opće. makar nije loša igra, ali opet su ga grafički zahtjevnu napravili i to na totalno nebitnim dijelovima, što nije u skladu sa tradicijom. mislim, tu gledam gandija sa par dlaka na prsima kak neš brije, umjesto da vidim robove kako su sagradili piramide u mom gradu. igriva jest al nema dušu... jel ono dvojka zadnja bila di si nabrijavao svoju rezidenciju, to mi je bilo zakon!
U trojci si jos mogao svoju rezidenciju gradit i bilo bi fora da su napravili city zoom kao u trojci pa imaš pogled na grad, i to su mogli grafički napravit tako da se vide ljudi kako šeću ulicama ili grade neku građevinu. Pa se vidi zapravo kako grad napreduje
Evo tek sad vidim da su En.Phoenix i kolega jedan u pravu... Civ5 sam igrao prvo, pa onda Civ4 onako "po malo" i više mi se svidio Civ4.
...stoga mislim da ostajem pri Civ4 (do šestice :D )