Ring odustaje od kontroverzne funkcije praćenja zb

poruka: 12
|
čitano: 2.290
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ring odustaje od kontroverzne funkcije praćenja zb".
7 godina

Sličnu ideju imam, samo umjesto kamera dijelio bi se internet; sve wifi mreže u mjestu bi se povezale a internet bi se dijelio.

0 0 hvala 0
17 godina

Na svim iPhonu sam isključio "Find My network".

U biti ista stvar kao i ovo s kamerama. Koriste moje kretanje, moju lokaciju, moj telefon, moju podatkovnu tarifu, pa i moju struju, kako bi netko treći pronašao svoj AirTag.

Fascinantno je, kako nikoga nije zasmetalo kad je Apple to svima po defaultu aktivirao. Vjerojatno zato što je "nevidljivo", za razliku od kamera.

1 3 hvala 0
13 godina
Re: Ring odustaje od kontroverzne funkcije praćenj
Ovo je kraj kaže...

U biti ista stvar kao i ovo s kamerama. Koriste moje kretanje, moju lokaciju, moj telefon, moju podatkovnu tarifu, pa i moju struju, kako bi netko treći pronašao svoj AirTag.

Fascinantno je, kako nikoga nije zasmetalo kad je Apple to svima po defaultu aktivirao. Vjerojatno zato što je "nevidljivo", za razliku od kamera.

Ista stvar koda ti koristis AirTag. Svejedno to sve prate.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
17 godina
Ovo je kraj kaže...

Wow, kakva analiza. Netko koristi tvoju infrastrukturu za nešto od čega nemaš neposredne koristi. A koliko ti to šteti? Blizu nuli. U svakom slučaju zanemarivo. A to što možeš ti imati neke koristi od toga u jednom trenu? Onda te ne bi smetala aktivacija usluge?

Find My je jedna od boljih aplikacija na iPhoneu. Ti je slobodno ugasi, ima dovoljno endpointova i bez tebe. Ispadaš zapravo kao antivaxer 

9 godina

Spomenimo se Osame Bin-a.

U svom utocistu u Pakistanu nije dozvoljavao nista (0) elektricno ili elektronsko. Cak ni mehanicke satove. 

Time si je kupio neko vrijeme, ali svejedno su ga nasli i zakucali s vrucim metkom u bundevu pa bacili s nosaca aviona u more duboko. Putuj sinko. 

Nema (pogotovo u danasnje doba) nevidljivih ili nedostupnih. Pitanje je samo koliko te se zeli i da li te se zapravo zeli.

Pri tome poseban spomen ide pokojnom Dzoharu Dudaevu, Cecenskom ratnom vojskovodji i generalu Sovjetskih zracnih snaga, kojeg se krknulo na nacin da je identificiran njegov satelitski telefon, drzalo se izvidnicki avion u zraku i suzavalo polje oko njega dok se cekalo da napravi iduci poziv.

Nakon fatalnog poziva Konstantinu Borovoju, Dzohar je roknut s 2 projektila zakljucana na signal njegovog satelitskog telefona iz Su24 i Su25 posebno opremljenih za ovu akciju. 

Koji su ga roknuli u pecini gdje se sakrivao

A posto je bio general sovjetskih zracnih snaga pretpostavimo da nije bio Lolek i Bolek nego zavrsio i neke akademije i bavio se poslom koji nije cisto pjesacki. 

1 0 hvala 1
17 godina

To smo imali prije 20 godina s wireless udrugama, kasnis. Svaka druga opcina/grad u drzavi je imala wireless udrugu, a od Samobora, Petrinje, Siska pa sve do Varazdina i Cakovca je vecina bila zlinkana i povezana. Ekipa ostarila, raselila, a ostatak je dokrajcio dolazak interneta, neke mreze su se odrzale i do danas, ali vecinu docekala ista sudbina kao i radioamatere. Bilo je par pokusaja ozivljavanja od strane pojedinaca s meshanjem interneta, ali nije nikad zazivjelo van lokalnih sredina. A vecina ljudi u drzavi ne zna nista o tome. Nikad culi.

Tko nije imao ovo instalirano https://cs.wikipedia.org/wiki/StrongDC%2B%2B nije zivio.

Linux, Arch Linux.
7 godina
Gebirgs kaže...

Spomenimo se Osame Bin-a.

U svom utocistu u Pakistanu nije dozvoljavao nista (0) elektricno ili elektronsko. Cak ni mehanicke satove. 

Time si je kupio neko vrijeme, ali svejedno su ga nasli i zakucali s vrucim metkom u bundevu pa bacili s nosaca aviona u more duboko. Putuj sinko. 

Jel to onaj isti Bin Laden kojemu je na imanju nađeno 258 GB podataka na 183 različitih uređaja?

Našli ga po kuriru koji je nosio njegove USB stikove do obližnjeg web caffe-a. I tamo uplodao na internet.

7 godina
Ante kaže...

To smo imali prije 20 godina s wireless udrugama, kasnis. Svaka druga opcina/grad u drzavi je imala wireless udrugu, a od Samobora, Petrinje, Siska pa sve do Varazdina i Cakovca je vecina bila zlinkana i povezana. Ekipa ostarila, raselila, a ostatak je dokrajcio dolazak interneta, neke mreze su se odrzale i do danas, ali vecinu docekala ista sudbina kao i radioamatere. Bilo je par pokusaja ozivljavanja od strane pojedinaca s meshanjem interneta, ali nije nikad zazivjelo van lokalnih sredina. A vecina ljudi u drzavi ne zna nista o tome. Nikad culi.

Tko nije imao ovo instalirano https://cs.wikipedia.org/wiki/StrongDC%2B%2B nije zivio.

Znam za to, ali treba nešto jednostavnije od toga, tipa klikneš na aplikaciju, upišeš šifru wifi routera, i zaboraviš.

U pozadini tvoj router je dio mesh mreže mjesta.

18 godina
gpd kaže...

Sličnu ideju imam, samo umjesto kamera dijelio bi se internet; sve wifi mreže u mjestu bi se povezale a internet bi se dijelio.

Šteta što se ovo ne radi po zgradama i slično, a ne sad baka marica ima gigabitnu optiku da otvori fejsbuk a realno cijela zgrada bi mogla biti na tom priključku. No onda bi jadni operateri propali, ionako im je teško pa dižu cijene sa inflacijom i slično.

17 godina

Ma da to i napravimo dosel bu netko od ekipe na facebook pod nekim bezveznim imenom, israo se po nekome (tipa plenkimoonu) i onda hoce policija znati tko je pa operater prstom pokaze na tebe, a tebi nista jasno dok te spustenih gaca guraju u maricu.

Linux, Arch Linux.
15 mjeseci
U mene kompletna općina je pokrivena wifi signalom , tako da velika većina nas ne plaća internet , tek kupimo antenu i nabacimo na krov i povežemo ruterom. I tako već 15 godina. Brzina nije nešto kao žica ali skidaju se i BR filmovi od 80GB. Za bakice i Facebook i više nego dovoljno 👌
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
Ante kaže...

Ma da to i napravimo dosel bu netko od ekipe na facebook pod nekim bezveznim imenom, israo se po nekome (tipa plenkimoonu) i onda hoce policija znati tko je pa operater prstom pokaze na tebe, a tebi nista jasno dok te spustenih gaca guraju u maricu.

Pretpostavljam da ne bi u "maricu gurali" autora aplikacije, nego operatera mreže, to je netko tko napravi mesh mrežu u mjestu pomoću aplikacije, a klikne na checkbox "Operater (yes/no) [v]" 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice