Testirali smo Logitech Pro X2 Superstrike, miš nak

poruka: 21
|
čitano: 10.219
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo Logitech Pro X2 Superstrike, miš nak".
14 godina

Stavite cijenu odmah na pocetku da ne moram skrolati do dna. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

16 0 hvala 3
17 godina

Pojma nemam o tim gamerskim igrackama no ne mogu ne zamjetit meni suludu tvrdnju: "Masa od 60 grama u današnje vrijeme ne oduševljava; mnogi konkurenti već su se spustili ispod znatno lakših 50 grama."

Pricamo o 10 grama - sto zglob pati od takve povecane mase, zdravlje je naruseno ? 

Ili su ljudi postali takve mimozice ?

Truth in engineering.

22 1 hvala 6
18 godina
Re: Testirali smo Logitech Pro X2 Superstrike, miš
Batista kaže...

Pojma nemam o tim gamerskim igrackama no ne mogu ne zamjetit meni suludu tvrdnju: "Masa od 60 grama u današnje vrijeme ne oduševljava; mnogi konkurenti već su se spustili ispod znatno lakših 50 grama."

Pricamo o 10 grama - sto zglob pati od takve povecane mase, zdravlje je naruseno ? 

Ili su ljudi postali takve mimozice ?

Nije pitanje zdravlja, nego vjerojatno brzine upravljanja bitne pro-gamerima.

Amenoum
17 godina
Ako je dijete od 3 godine pro gamer, onda mu tih 10g možda nešto znači
15 godina

Prije smo stavljali utege da budu teži....

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2026 10:14 (lmutak).
Moj PC  
31 0 hvala 3
18 godina

Doslovno... Meni je to sve pre lagano, vratio miš od 70 grama xD I puuuuno mi je bitniji oblik koji je malo ergonomski za ruku kojom držiš, tak da mi generalno simetrija nije ni u užem izboru, kad moraš bit okomit na stol, garantiram prije ili kasnije probleme.

Inače ideja mi se čini mega, cijena je jedno 40eur too much i za takav "zadnji krik", pogotovo kad ovisiš o onom bloatwareu. 
R.I.P. LGS 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2026 21:01 (Lovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Pa naravno da idu na što lakše miševe kad je pola litre monstera najteža stvar što progejmer digne u danu. 

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina

Teži miš mi daje puno bolji osjećaj kontrole. Ljudi se povode onime što koriste pro gameri bez da razumiju kakav je to gaming.

Why Pro Gamers Play SO Close to Their Monitors! 🎮👀

Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina

Što jest jest, genijalno da su otišli u ovom smjeru.

Inovativno i bilo je pitanje vremena kad će iz tipkovnica (HE, magnetski switchevi) završiti u miševima.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina
sudy_freak kaže...

Inovativno i bilo je pitanje vremena kad će iz tipkovnica (HE, magnetski switchevi) završiti u miševima.

Ovo definitivno treba probati, vjerujem da je game changer za mp igre, sad sam na 49g tako da ce ovo biti ok!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2026 20:56 (Boris grozni).
16 godina
Sta 40... pa nemas 40 eura sve skupa djelova u njemu i jos tolko da uzmes za razvoj, ovo ono....
VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2026 0:17 (jocommb).
18 godina

Ma jasno, cijena je veća nego bi očekivao da će biti sam mislio. Skoro 200eur za simetrični wireless miš je skoro ludost, tehnologiji unatoč. Osim ako ga misle prodavati samo eSport niši, ali onda opet, zar nije bolje prodati gamerima u puno većim količinama s manjom maržom.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
forumaš kaže...

Teži miš mi daje puno bolji osjećaj kontrole. Ljudi se povode onime što koriste pro gameri bez da razumiju kakav je to gaming.

Why Pro Gamers Play SO Close to Their Monitors! 🎮👀

Načelno se slažem da se ne treba povesti za baš svime što profići preferiraju i koriste (ovaj primjer s položajem monitora je jako dobar, kao i zakretanje tipkovnice), ali osjećaj kontrole je subjektivan. Za mnoge (tu ubrajam i sebe) lakši miš daje bolji osjećaj kontrole u igrama, jer "manje smeta". Manja masa također znači manju inerciju i manju potrebu za korektivnim mikropokretima kod flickanja, što je osobito bitno kod igranja na nižim osjetljjivostima. Budući da mi kroz ruke prolaze deseci miševa godišnje, i tako sad već preko 20 godina, mogu reći za postoji točno određena točka u kojoj više miš ne osjećam kao nešto što aktivno držim u ruci i čime lamatam po podlozi. Ta točka za mene je oko ili malo ispod 50 grama. Naravno, to ne znači da će tako biti svima. Vidim u komentarima da neki smatraju simetričnost miša nedostatkom i da bi oni radije ergonomski oblikovan uređaj, što u svijetu kompetitivnog gejminga ne postoji. Ne postoji zato što kompetitivni FPS igrači preferiraju neutralnu ergonomiju, jer omogućuje različite gripove - fingertip, claw, hibridni... Ergonomski oblik će biti udobniji za palm grip, ali palm grip se koristi za klikanje po Excelu, ne za preživljavanje u Battlefieldu 6  

To samo pokazuje koliko nas je različitih, s različitim preferencijama. No, to smo već znali. Prisjetimo se samo neshvatljive popularnosti Logitecha G502, miša s groznim oblikom, velikom masom i očajnom upravljivošću (zbog mase i izvedbe lijevog boka). Sve njegove karakteristike govorile su da je u pitanju ćorak, a išao je k'o vruće kifle...

sudy_freak kaže...

Moram priznati da sam očekivao da će sve skupa biti teški gimmick, ali trebalo mi je par dana nakon testiranja Superstrikea da se ponovo naviknem da prekidače svojeg miša, točnije, da se otarasim dojma da su odvratno tromi i spori. Užas  

Lovac kaže...

Ma jasno, cijena je veća nego bi očekivao da će biti sam mislio. Skoro 200eur za simetrični wireless miš je skoro ludost, tehnologiji unatoč. Osim ako ga misle prodavati samo eSport niši, ali onda opet, zar nije bolje prodati gamerima u puno većim količinama s manjom maržom.

Pa nisu oni ovo napravili s ciljem da prodaju profesionalnim igračima - em profića nema dovoljno da bi se ikome isplatio R&D i proizvodnja periferija, čak i da svi do jednog kupe proizvod, em oni dobivaju opremu od svojih organizacija i sponzora. Ako su im sponzori Asus, Razer ili Steelseries, onda sigurno neće igrati s Logitechovim miševima, a neće ih koristiti niti mimo javnih natjecanja, jer će trenirati na istoj opremi na kojoj se natječu. Profesionalci nisu glavni kupci, nego referenca, sredstvo za legitimaciju proizvoda. Stvarni kupci su ambiciozni kompetitivni igrači (dakle, amateri) koji žele vrhunski miš, a visoka cijena je dio strategije brenda, ne pogreška u procjeni potrebnih zaliha. To je tržište od nekoliko milijuna ljudi.

Never put Dolby on snake detectors.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2026 9:40 (Davor).
17 godina

Iako nema prekidače, Logitech će naći način da počne doubleclickati za 3-4 godine. Baš sam jučer jednom Logitechu promijenio switcheve iz tog razloga...

6 0 hvala 0
16 godina

Moj G903 ušao u osmu godinu, nikad rastavljan. Kad počen duplo klikat WD40 i opet godinu dana mira. Prašina tj. ostaci kože moraju vremenom zaprljat senzore.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Kraj kineza od nekih 60ak eura/dolara vise se nema sto traziti. Ove cijene postaju blago smijesne. Tko misli nadoplacivati otprilike 100€ za marketing je uvijek slobodan to i ucinit. 

4 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Moj G903 ušao u osmu godinu, nikad rastavljan. Kad počen duplo klikat WD40 i opet godinu dana mira. Prašina tj. ostaci kože moraju vremenom zaprljat senzore.

I ja imam isti miš (preživio je svašta), ali radi kao i prije, vrlo sam zadovoljan s njim. Jedini problem je što baterija ne drži više kao prije, a ne da se niti promijeniti.

17 godina

Da odmah postavim sve na svoje mjesto. Najbolji miš svih vremena je CM Spawn, koji je kasnije postao CM Xornet, pa Xornet 2, pa MM720.

Probao sam par Logitechovih, uključujući i skuplje, ali su se pokazali slabima na svim poljima.

Čim pročitam da je veličina cca 120mm x 60mm (klasična veličina lošeg miša), znam da je loše ergonomije. Savršeni Spawn/Xornet je 107 mm x 75 mm. Nema boljeg za claw grip. 

0 0 hvala 0
17 godina
Korny1603987 kaže...

Čim pročitam da je veličina cca 120mm x 60mm (klasična veličina lošeg miša), znam da je loše ergonomije. Savršeni Spawn/Xornet je 107 mm x 75 mm. Nema boljeg za claw grip. 

To ovisi i o igračevoj šapi

12 godina
dd.inc kaže...

To ovisi i o igračevoj šapi

to najviše ovisi o igračevoj šapi, nemere mi netko tko ima ruke kao moja ćerce od 10 godina gurati kao najugodniji miš onaj koji je njemu taman, a ja bi najradije dva takva spojio u dužinu da mogu bez grčenja ruke dohvatit prekidače

15 godina

Super mi je kako se sprdamo s gejmerima koji gledaju u ekrane 14h za dan za razliku od nas ostalih koji gledamo 10h kad se zbroje posao, mobitel i ostali ekrani doma. 

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice