Stavite cijenu odmah na pocetku da ne moram skrolati do dna.
Testirali smo Logitech Pro X2 Superstrike, miš nak
- poruka: 21
- |
- čitano: 10.219
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pojma nemam o tim gamerskim igrackama no ne mogu ne zamjetit meni suludu tvrdnju: "Masa od 60 grama u današnje vrijeme ne oduševljava; mnogi konkurenti već su se spustili ispod znatno lakših 50 grama."
Pricamo o 10 grama - sto zglob pati od takve povecane mase, zdravlje je naruseno ?
Ili su ljudi postali takve mimozice ?
Pojma nemam o tim gamerskim igrackama no ne mogu ne zamjetit meni suludu tvrdnju: "Masa od 60 grama u današnje vrijeme ne oduševljava; mnogi konkurenti već su se spustili ispod znatno lakših 50 grama."
Pricamo o 10 grama - sto zglob pati od takve povecane mase, zdravlje je naruseno ?
Ili su ljudi postali takve mimozice ?
Nije pitanje zdravlja, nego vjerojatno brzine upravljanja bitne pro-gamerima.
Prije smo stavljali utege da budu teži....
Doslovno... Meni je to sve pre lagano, vratio miš od 70 grama xD I puuuuno mi je bitniji oblik koji je malo ergonomski za ruku kojom držiš, tak da mi generalno simetrija nije ni u užem izboru, kad moraš bit okomit na stol, garantiram prije ili kasnije probleme.
Inače ideja mi se čini mega, cijena je jedno 40eur too much i za takav "zadnji krik", pogotovo kad ovisiš o onom bloatwareu.
R.I.P. LGS
Pa naravno da idu na što lakše miševe kad je pola litre monstera najteža stvar što progejmer digne u danu.
Teži miš mi daje puno bolji osjećaj kontrole. Ljudi se povode onime što koriste pro gameri bez da razumiju kakav je to gaming.
Što jest jest, genijalno da su otišli u ovom smjeru.
Inovativno i bilo je pitanje vremena kad će iz tipkovnica (HE, magnetski switchevi) završiti u miševima.
Inovativno i bilo je pitanje vremena kad će iz tipkovnica (HE, magnetski switchevi) završiti u miševima.
Ovo definitivno treba probati, vjerujem da je game changer za mp igre, sad sam na 49g tako da ce ovo biti ok!
VenAtoR#2231
Ma jasno, cijena je veća nego bi očekivao da će biti sam mislio. Skoro 200eur za simetrični wireless miš je skoro ludost, tehnologiji unatoč. Osim ako ga misle prodavati samo eSport niši, ali onda opet, zar nije bolje prodati gamerima u puno većim količinama s manjom maržom.
Teži miš mi daje puno bolji osjećaj kontrole. Ljudi se povode onime što koriste pro gameri bez da razumiju kakav je to gaming.
Načelno se slažem da se ne treba povesti za baš svime što profići preferiraju i koriste (ovaj primjer s položajem monitora je jako dobar, kao i zakretanje tipkovnice), ali osjećaj kontrole je subjektivan. Za mnoge (tu ubrajam i sebe) lakši miš daje bolji osjećaj kontrole u igrama, jer "manje smeta". Manja masa također znači manju inerciju i manju potrebu za korektivnim mikropokretima kod flickanja, što je osobito bitno kod igranja na nižim osjetljjivostima. Budući da mi kroz ruke prolaze deseci miševa godišnje, i tako sad već preko 20 godina, mogu reći za postoji točno određena točka u kojoj više miš ne osjećam kao nešto što aktivno držim u ruci i čime lamatam po podlozi. Ta točka za mene je oko ili malo ispod 50 grama. Naravno, to ne znači da će tako biti svima. Vidim u komentarima da neki smatraju simetričnost miša nedostatkom i da bi oni radije ergonomski oblikovan uređaj, što u svijetu kompetitivnog gejminga ne postoji. Ne postoji zato što kompetitivni FPS igrači preferiraju neutralnu ergonomiju, jer omogućuje različite gripove - fingertip, claw, hibridni... Ergonomski oblik će biti udobniji za palm grip, ali palm grip se koristi za klikanje po Excelu, ne za preživljavanje u Battlefieldu 6
To samo pokazuje koliko nas je različitih, s različitim preferencijama. No, to smo već znali. Prisjetimo se samo neshvatljive popularnosti Logitecha G502, miša s groznim oblikom, velikom masom i očajnom upravljivošću (zbog mase i izvedbe lijevog boka). Sve njegove karakteristike govorile su da je u pitanju ćorak, a išao je k'o vruće kifle...
Moram priznati da sam očekivao da će sve skupa biti teški gimmick, ali trebalo mi je par dana nakon testiranja Superstrikea da se ponovo naviknem da prekidače svojeg miša, točnije, da se otarasim dojma da su odvratno tromi i spori. Užas
Ma jasno, cijena je veća nego bi očekivao da će biti sam mislio. Skoro 200eur za simetrični wireless miš je skoro ludost, tehnologiji unatoč. Osim ako ga misle prodavati samo eSport niši, ali onda opet, zar nije bolje prodati gamerima u puno većim količinama s manjom maržom.
Pa nisu oni ovo napravili s ciljem da prodaju profesionalnim igračima - em profića nema dovoljno da bi se ikome isplatio R&D i proizvodnja periferija, čak i da svi do jednog kupe proizvod, em oni dobivaju opremu od svojih organizacija i sponzora. Ako su im sponzori Asus, Razer ili Steelseries, onda sigurno neće igrati s Logitechovim miševima, a neće ih koristiti niti mimo javnih natjecanja, jer će trenirati na istoj opremi na kojoj se natječu. Profesionalci nisu glavni kupci, nego referenca, sredstvo za legitimaciju proizvoda. Stvarni kupci su ambiciozni kompetitivni igrači (dakle, amateri) koji žele vrhunski miš, a visoka cijena je dio strategije brenda, ne pogreška u procjeni potrebnih zaliha. To je tržište od nekoliko milijuna ljudi.
Iako nema prekidače, Logitech će naći način da počne doubleclickati za 3-4 godine. Baš sam jučer jednom Logitechu promijenio switcheve iz tog razloga...
Moj G903 ušao u osmu godinu, nikad rastavljan. Kad počen duplo klikat WD40 i opet godinu dana mira. Prašina tj. ostaci kože moraju vremenom zaprljat senzore.
Kraj kineza od nekih 60ak eura/dolara vise se nema sto traziti. Ove cijene postaju blago smijesne. Tko misli nadoplacivati otprilike 100€ za marketing je uvijek slobodan to i ucinit. 
Moj G903 ušao u osmu godinu, nikad rastavljan. Kad počen duplo klikat WD40 i opet godinu dana mira. Prašina tj. ostaci kože moraju vremenom zaprljat senzore.
I ja imam isti miš (preživio je svašta), ali radi kao i prije, vrlo sam zadovoljan s njim. Jedini problem je što baterija ne drži više kao prije, a ne da se niti promijeniti.
Da odmah postavim sve na svoje mjesto. Najbolji miš svih vremena je CM Spawn, koji je kasnije postao CM Xornet, pa Xornet 2, pa MM720.
Probao sam par Logitechovih, uključujući i skuplje, ali su se pokazali slabima na svim poljima.
Čim pročitam da je veličina cca 120mm x 60mm (klasična veličina lošeg miša), znam da je loše ergonomije. Savršeni Spawn/Xornet je 107 mm x 75 mm. Nema boljeg za claw grip.
Čim pročitam da je veličina cca 120mm x 60mm (klasična veličina lošeg miša), znam da je loše ergonomije. Savršeni Spawn/Xornet je 107 mm x 75 mm. Nema boljeg za claw grip.
To ovisi i o igračevoj šapi
To ovisi i o igračevoj šapi
to najviše ovisi o igračevoj šapi, nemere mi netko tko ima ruke kao moja ćerce od 10 godina gurati kao najugodniji miš onaj koji je njemu taman, a ja bi najradije dva takva spojio u dužinu da mogu bez grčenja ruke dohvatit prekidače
Super mi je kako se sprdamo s gejmerima koji gledaju u ekrane 14h za dan za razliku od nas ostalih koji gledamo 10h kad se zbroje posao, mobitel i ostali ekrani doma.