Legenda o kristalnoj dolini :)

poruka: 34
|
čitano: 12.780
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Legenda o kristalnoj dolini aka. The Legend of Cristal Valley je proizvod nasih ljudi..iliti Cateia Games studia...

Igra je danas izasla u prodaju (mozete je kupit na trafici) i druga je od 4 igara koje jutarnji list misli pustit u prodaju sirom hrvatske...

(naime ove ostale 3 su vise za djecu i nedovoljno ozbiljne za ovu :) a igra ce se prodavati i u inozemstvu s time da ce ja mislim bit dostupna samo preko download-a (jedino se u hrv prodaje na cd-u).

igra je PNC avantura tako da ljubitelji tog zanra ( a sta sam ja osobno ) moraju probat...barem iz postovanja prema nasim decika i nasem proizvodu (bez brige puno je bolja od poslanika koji je takoder proizvod nasih momaka)

osobno sam danas nabavija svoj primjerak igre i igra je velika svega 608 Mb-a :)

no jos je nisam zaigra tako da nemogu dati svoje dojmove o njoj iako je dobila dobre ocjene na game zebo a ode imate i screenshotove igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Legenda o kristalnoj dolini :)
Istina, igra je jako zgodna - malo sirova, ali ima fino osmisljene zagonetke sto se dosta rijetko vidja u danasnje vrijeme.
Inace, izaci ce i Tibor - mala arkadica za klince i sve koji se tako osjecaju; isto ima nekih sitnijih problema, ali za koliko je prodaju, kupnja je vise-manje obavezna.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
Inace, izaci ce i Tibor - mala arkadica za klince i sve koji se tako osjecaju; isto ima nekih sitnijih problema, ali za koliko je prodaju, kupnja je vise-manje obavezna.
 Koliko mi je poznato, Tibor se već prodaje.
17 godina
neaktivan
Hvala na informaciji.

Inače sam ljubitelj PNC avantura pa ću ovo nabaviti, ali iskreno ne izgleda spektakularno, pomalo sirovo kao što Goran kaže.
Ali kod ovakvih igara manje je bitan izgled.

Probat ću.
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Goran Racic kaže...
 da tibor se vec prodaje..
zato sam i napomenuo da je ova igra druga od 4 koje jutarnji list ima u planu pustit u prodaju
prva je ta- Tibor: bajka o dobrocudnom vampiru :)

i ako koga zanima DEMO igre moze skinuti ovdje
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2009 17:35 (nemesis777).
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Goran Racic kaže...
 Nemam pojma, samo znam da su mi decki rekli krajem mjeseca.
Ali kako rekoh, simpa stvari, pogotovo kad se uzme cjenovni razred u kojima izlaze.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
16 godina
neaktivan

Nije loše...dobro je znati da se i kod nas nešto radi...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@goran - da, sad izlaze njihove igre uz jutarnji

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo odigro sam demo igre i mogu rec da je za PNC avanturu sasvim solidna..pa i vise od toga uzme li se u obzir da je hrvatska igra

No sto se tice tehnicke strane igra je malo ili dosta losija..likovi se krezu ko da su drveni a animacije ovog tipa su izumrle jos na PS1,grafika se bazira na staom enginu(pozadine su standardno staticne slike ko u 90% PNC avantura)...

no nije tehnicka izvedba kao ni grafika najvaznija u PNC avanturama, vec prica i igrivost sta bi s ovom igrom moglo dosta dobro izgurat...

ugl odigrajte igru,nemate sta izgubit a i poseban (cudan) je osjecaj igrat hrvatsku igru s hrvatskim dijalozima i voice actovima...

fanovi PNC avantura svakako probat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

grafika se bazira na staom enginu(pozadine su standardno staticne slike ko u 90% PNC avantura)...

Engine je Ogre (open source), a Ogre se stalno nadograđuje - tako da je sve samo ne star.
17 godina
neaktivan

Kao jedan od autora mogu dati informacije iz prve ruke ...

1. Grafički engine je Ogre. Namjerno smo odlučili rendati pozadine i prikazivati ih kao 2D quad. Zašto? Za grafiku kakvu možete dobiti rendanjem morali biste trošiti jako jako jako puno resursa da je dobijete u "običnom" engineu. Na Intelicama je čak nepodnošljivo igrati kad se upale stencil sjene (selo i pećina) te se upravo zato i koriste samo na tom chapteru, a i tada postoji opcija za prebaciti na blobove ... Dakle -- igra bi bila gadnija i ne puno zabavnija kada biste imali "full 3d environment"

2. Ogre nikako ne bih nazvao zastarjelim, a bogme niti ovu metodu sa statičkim backgroundima ... odmah mogu navesti bar jednu avanturu s istom forom koja je nedavno izašla: Dracula. A za jednu "mainstream" igru, nezamislivo nam je bilo kad se već na prvoj sceni u demou može zamijetiti greška u hidden geometriji (koja opisuje "dubinu" 2D pozadine)

3. Tanita i Gumbek su licencirane igre, mi odradismo lokalizaciju

4. Da preduhitrim: voiceovera nema zbog budžeta

5. Inače, da to ne zaobiđem,  zahvaljujemo se na pohvalama - odmah nam se srce razveseli kad ih vidimo/čujemo :) Nadamo se da ste/ćete uživati u LOCV :)

A sad, trk da me ne izgrde zbog "neovlaštenog PR" :) :) :)

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ovo definitivno budem kupio. Nedostaje mi avanturistički žanr općenito. Jedina zanimacija su mi bili Sam & Max. Nadam se samo da će priča biti dobra i da zagonetke neće biti nelogične. Te dvije stvari su mi uvijek bile najvažnije u avanturama.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Avanture su žanr koji ne da su jednom nogon u grobu nego jednin prston vire iz grob i svaka je pomoć dobro došla

E8500 3,16 GHz, Asus Hd 4870 512 gddr 5, 4 GB Ram HDD 600GB
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 23:03 (thuglife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Počela sam igrati igru i stala već na početku. Znam da bi trebala upaliti fenjer i osvjetliti radnu kućicu, ali neznam kako. Molim pomoć:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lunina kaže...

Počela sam igrati igru i stala već na početku. Znam da bi trebala upaliti fenjer i osvjetliti radnu kućicu, ali neznam kako. Molim pomoć:)

idi u kućicu u ona lijeva vrata. Na onom ormariću ćeš naći nekakvu bocu. u Inventory klikni na bocu i stavi je u onaj fenjer zatim na sve to dodaj žigice. sad možeš ić u kuću al nakon toga ja neznam šta trebea..........
16 godina
neaktivan
Maniac Subsidal kaže...
Lunina kaže...

idi u kućicu u ona lijeva vrata. Na onom ormariću ćeš naći nekakvu bocu. u Inventory klikni na bocu i stavi je u onaj fenjer zatim na sve to dodaj žigice. sad možeš ić u kuću al nakon toga ja neznam šta trebea..........
 Mislim da treba petljat nesto sa onim statuama  ali ni ja nikako da skuzim.Ima li negdi neki prohod za tu igru jer ce me klinci izludit :)
Sve je tako moj meštre i ništa nije tako...
16 godina
neaktivan

i mi svog konja za trku imamo :D

One day, I looked up in the sky. A bird came by, and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy that cows can't fly!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tocilo kaže...
 Mislim da treba petljat nesto sa onim statuama  ali ni ja nikako da skuzim.Ima li negdi neki prohod za tu igru jer ce me klinci izludit :)
da, trebaš pročitati onu pjesmu, u njoj ti piše gdje koju statuu (:D) treba staviti
16 godina
neaktivan

The Longest Journey i Cyberia imaju bolje izvedenu grafiku i kretanje likova, a sta niste mogli kupit web kameru i desetak ledica pa motion capture radit? Nebi vas ubilo financijski a radi sasvim okej.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Tocilo kaže...
da, trebaš pročitati onu pjesmu, u njoj ti piše gdje koju statuu (:D) treba staviti
 Hvala ,ali mi opet nikako ne polazi za rukom slozit ih kako treba  , ocito sam malo kratak :) .
Logicki mi se cini da mjesec ide na najvisu policu ispod zena pa ispod vitez ,lijevo od njega zmaj desno cudoviste i  nanize davao .
probao sam jos  par slicnih kombinacija ali nikako rijesit  ,pa bi te molio da mi tocno kazes di koju treba stavitSramim se
17 godina
neaktivan

Uz popriličnu 'sušu' na sceni što se PnC avantura tiče, svakoj novoj koja ugleda svjetlost dana treba se dati prilika.

Definitivno ću pogledati o čemu se radi..

(eh ona divna vremena Monkey Island-a, Loom-a, Day of the Tentacle-a i Legend of Kyrandia-e, pa Simon the sorcerer-a itd.)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tocilo kaže...
 Hvala ,ali mi opet nikako ne polazi za rukom slozit ih kako treba  , ocito sam malo kratak :) .
Logicki mi se cini da mjesec ide na najvisu policu ispod zena pa ispod vitez ,lijevo od njega zmaj desno cudoviste i  nanize davao .
probao sam jos  par slicnih kombinacija ali nikako rijesit  ,pa bi te molio da mi tocno kazes di koju treba stavitSramim se
U pjesmi točno piše gdje koja ide... evo screen rješenja http://jayisgames.com/images/hs_pineapple_crystalvalley_01.jpg
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 16:58 (itf4n).
16 godina
neaktivan

Fala care Osmijeh

Ja stalno stavljao cudoviste i zmaja oko viteza...

16 godina
nemesis777 kaže...

Legenda o kristalnoj dolini aka. The Legend of Cristal Valley je proizvod nasih ljudi..iliti Cateia Games studia...

Igra je danas izasla u prodaju (mozete je kupit na trafici) i druga je od 4 igara koje jutarnji list misli pustit u prodaju sirom hrvatske...

(naime ove ostale 3 su vise za djecu i nedovoljno ozbiljne za ovu :) a igra ce se prodavati i u inozemstvu s time da ce ja mislim bit dostupna samo preko download-a (jedino se u hrv prodaje na cd-u).

igra je PNC avantura tako da ljubitelji tog zanra ( a sta sam ja osobno ) moraju probat...barem iz postovanja prema nasim decika i nasem proizvodu (bez brige puno je bolja od poslanika koji je takoder proizvod nasih momaka)

osobno sam danas nabavija svoj primjerak igre i igra je velika svega 608 Mb-a :)

no jos je nisam zaigra tako da nemogu dati svoje dojmove o njoj iako je dobila dobre ocjene na game zebo a ode imate i screenshotove igre.

A kolko košta i kakav je to žanr PNC avantura?
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan

Ja sam odigrala cijelu igricu i samo mogu reći da nikada nisam odigrala bolju. Zanima me postoji li još neka igrica koja je slična ovoj? Voljela bih da mi javite, a autorima bih poručila da naprave još jednu igricu koja će kao i ova biti maštovita,zanimljiva,zagonetna i bez nasilja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UČITELJICA kaže...

Ja sam odigrala cijelu igricu i samo mogu reći da nikada nisam odigrala bolju. Zanima me postoji li još neka igrica koja je slična ovoj? Voljela bih da mi javite, a autorima bih poručila da naprave još jednu igricu koja će kao i ova biti maštovita,zanimljiva,zagonetna i bez nasilja.

P'n'c avanture? Ima, puno. Vrlo slične i odlične su Syberia i nastavak, Syberia 2.
16 godina
neaktivan

Evo i intervju u kojem momci iz Cateie pričaju o LoCV-u, Tiboru, World at Waru i svojim planovima..

Link

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
anshika05 kaže...

i mi svog konja za trku imamo :D

hhaha ta ti je dobra :D
Games playing: Left 4 Dead, GTA IV i CoD 4 Multiplayer na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
17 godina
neaktivan
Žarko kaže...

The Longest Journey i Cyberia imaju bolje izvedenu grafiku i kretanje likova, a sta niste mogli kupit web kameru i desetak ledica pa motion capture radit? Nebi vas ubilo financijski a radi sasvim okej.

Tek sad vidjeh pitanje. Za grafiku neću ništa reći s obzirom da vjerojatno i tu referiraš na grafiku likova, a ne na pozadine o kojima ne želim čuti loše, jer meni prebolesno izgledaju :=)

Web kameru naravno da imamo :-)

Ali ulaziti u motion capture, gledati što nabaviti od alata, gledati gdje i kako nabaviti LEDice, proučavati kako to funkcionira, itd, nismo htjeli. Mi smo primarno programeri i artisti (dakle manje animatori). Bitno je dovršiti igru - znate, kriza je, itd itd :-)

E sad malo osobnih stavova, koji ovdje nemaju veze jer ne pokrećem projekte, ne vodim ih niti sam game designer.

Osobno, mislim da u današnje doba pretjerujemo sa tri-dejom i slično. "Dej of d Tentaklz" je bio sasvim fina igra, a bio je posve 2D. U 320x240. Bez motion capturea za likove :-)

Ne mislim se vraćati na kasne osamdesete/rane devedesete pa napraviti nešto tipa Commander Keen 1, ali Commander Keen 4 je već bio fin, štoviše finiji od mnogih današnjih . Ili, ako pričamo o avanturama, usporedi Maniac Mansion s već spomenutim Day of the Tentacle -- doba DotTa je po meni zlatno doba avantura. Sve poslije toga meni je ... mlako.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice