Iako je recimo patron warrior imao veci win rate od pirate deckova, malo tko ga je igrao i znao igrati i bio je deck za pro igrace. Kao takav niti je ubijao igru niti je remetio balance igre ali u to vrijeme ljudi su se zalili i deck je unisten.
Kasnije je jos bio Secret Paladin koji je bio tipicni tempo deck i ovisio o dobrom drawu, ali takoder ljudi su se zalili bespotrebno...
Nazalost onda je stigao Shaman i od onda krece sve nagore,igra se pretvorila u must play on turn, jednostavno ako nesto ne odigras na turnu i propustis ga 90% se gubi partija sve zahvaljujuci Shamanu i deckovima koji su prilagodeni protiv njega.
Igra ima odlican dizajn, potporu igraca i stream zajednice, WOW kao podlogu ali unistava ju katastrofalan balance i nepoznavanje developera o stanju u igri te jako sporo rjesavanje problema na koje se ceka 5-6 mjeseci.
Razni streameri i pro igraci imaju odlicne ideje kao balansirati igru, besplatno nude savjete, odrade svaki dan po 8 sati igranja i daju na raspolaganje svoju statistiku i reakcije igraca ali Ben Brode i ekipa jednostavno nemaju sluha.
Ako opet zakazu sa novom ekspanzijom i nerfom postojecih karti mislim da ce igra polagano propadati u zaborav. Vec sada imam na desetke ljudi na friend listi koji se nisu spojili mjesecima.
Dva mjeseca je maksium koji bi im trebao biti dosta da vide koje su karte problematicne i da reagiraju, proslu sezonu sam igrao standard do legende bilo je nekih 60-70% pirate deckova, sad igram wild a u njemu jos gore, ne postoji nista osim pirate deckova.