FIFA ili PES online?

poruka: 17
|
čitano: 2.648
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
FIFA ili PES online?

Uskoro mislim kupit neku nogometnu simulaciju da mogu igrat online.

Sada me zanima vaše mišljenje na šta se više isplati novce potrošit, a da se tiče kvalitete i sadržaja online komponente?

Fifa 13 ili PES 2013?

I zamolio bi vas da se ne javljaju nikakvi fanboyevi ni jedne ni druge igre, već samo odgovor na jednostavno pitanje, koja je bolja online?

24 FIFA 13 online
7 PES 2013 online
Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FIFA ili PES online?

Trenutna situacija je takva da FIFA ima daleko bolje osmišljenu online komponentu - FUT mod, web app i android/iOS app za taj mod, dnevni updateovi forme igrača, razni izazovi iz stvarnih utakmica odigranih nedavno. S nekakvog socijalnog aspekta ako ti je bitno je također naprednija od PES-a. Vidiš kako napreduju ljudi s tvoje friend liste, kako stojiš naprama njima u nekim segmentima. 

S druge strane česti su problemi s konekcijom, ljudi se žale na cheatere i na svakog normalnog igrača imaš 5 klinaca kojima je samo cilj da ti unište doživljaj igre.

Prema tome, ova tvoja anketa ti neće baš puno pomoći jer će PES-ovci glasat za PES, a ostali za FIFU pošto savršene opcije nema. Probaj nekako isprobat obje igre online na barem tjedan dana pa onda odluči.  

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: FIFA ili PES online?
Gdje po vama ima više klinaca( balavaca), a gdje pravih igrača?

To će odlučit u mojoj kupnji.
Gaming is Life!
15 godina
PCGamerX kaže...
Gdje po vama ima više klinaca( balavaca), a gdje pravih igrača?

To će odlučit u mojoj kupnji.

Napisat ću par riječi o FIFI što se toga tiče, jer nisam u toku s PES-om, ali nekako si mislim da je situacija tu negdje. Budala imaš svugdje.

Konkretno za FIFU, najviše bisera je u tom FUT modu, koji bi bio puno bolji da se sankcionira određene igrače. Od onih koji si namjerno zabijaju golove, preko onih koji rage quitaju do onih koji samo ostave kontroler pa moraš igrati protiv kompa do kraja tekme. Ima tu svega što ti digne tlak.

U Seasons modu, u kojem prolaziš kroz divizije (10 ih ima) je situacija nešto bolja. Što bolje igraš i u višu diviziju dođeš, to su ozbiljniji igrači. Ali opet se tu pronađe bisera.

Daleko najbolja situacija je ako igraš Seasons s kontrolama na manual. Takav način traži dosta živaca i ozbiljnosti da bi se savladao pa automatski nemaš likova od 12-14. Uz to, pošto je dosta teško pronaći protivnika koji igra s takvim kontrolama, ljudi će jako rijetko rage quitati. 

Uvijek možeš igrati s ljudima tu s foruma, ekipa je čist ok barem po mom mišljenju, ali ako tražiš igru koju igraju samo ozbiljni igrači, FIFA nije to. 

I to govorim kao netko tko ima i FIFU 12 i 13 na Originu.

14 godina
A koja igra ima više različitih online modova?

Sadržajnost, mislim da je tu opet FIFA u prednosti?
Gaming is Life!
16 godina
neaktivan
FIFA ili PES online?

Da.

Fifa ima FUT,Pro Clubs,Seasons

0 0 hvala 0
16 godina
FIFA ili PES online?

što se tiče online komponenti fifa je daleko ispred

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FIFA ili PES online?

fifa vise prodanih primjeraka.vise ljudi po netu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FIFA ili PES online?

Dugo sam igrao PES, zapravo još sam fan PESa. Ali sada lagano prelazim na FIFU :( Još uvijek nemogu bez PESa, ali preporučam ti da uzmeš FIFU

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 13:22 (Ezreal).

0 1 hvala 0
17 godina
themilition kaže...

fifa vise prodanih primjeraka.vise ljudi po netu

Istina.  Ovogodišnja fifa u svijetu se do božća prodala u preko 10 milja komada a pes u 1.2 milja komada. Omjer gotovo 10x1 u korist fife...? Katastrofa po pes!

13 godina
neaktivan

Kao nekad dugogodišnji fan PES/ISS-a pocevsi od onih starih dana ISS-a pa do PES-a danas sam na FIFI. Zasto? Od FIFE 09, nema bolje simulacije odnosno nogometne igre. PES je poceo polako gubit kod FIFE 09, da bi danas FIFA totlano dominirala...posebno FIFA 12/13 koje imaju 10 naprema jedan prodanih primjeraka. Za PES se nekad govorilo da je nogomet, a fifa da je arkada, naravno, nekad je fifa imala loptu kao balon, i svakakve uber arkadne stvari...ali EA je napraivo jako veliki posao, najviše sta se tice animacija pokreta, i sveopceg filinga trcanja, pucanja, dodavanja sa igracem. Tu su ispred PES-a miljama, di jos uvijek sve izgleda i zvuci kao PS2 inacica, nekako ukoceno, generic i bez "duse".

Ja jednostavno, iako mi je PES jos uvijek u srcu jer sam uz njega proveo lijepe i lijepe godine, nemogu PES 12/13 odigrat nakon FIFE 13. Jednostavno, na Superstar tezini ( koja je najteza u PES) zabijam golove bez muke i imam osjecaj kao da je FIFIN Professional. Sta se tice online komponente, tu FIFA prelazi PES opet, i to daleko, pocevsi od FUT-a koji istina nije bajan, zbog neka cheatera, nekad servera koji znaju stucat i zezat, al FUT je jedan od najzabavnijih modova, i radi njega se kupuje FIFA. Ima i seasons, custom matc, pro clubs, i jos sto sta...11v11( doslovno se moze bit koji god igrac na terenu, od golmana do napadaca)

Mislim da dileme u zadnje 2 godine nema sta treba uzet. Cak i najtvrđi PES-ovci kad su probali FIFU 12/13 nisu mogli odoljet, i dosta ih je preslo, ne svi al dosta!

Proljece na moje rame slijece, Barca u finale nikad nece
14 godina
Možeš mi malo više reći o tom FUT modu?

Vidim i tu na forumu da se prodaju igrači, neke karte se skupljaju, nemam pojma ništa o tome...
Gaming is Life!
13 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
Možeš mi malo više reći o tom FUT modu?

Vidim i tu na forumu da se prodaju igrači, neke karte se skupljaju, nemam pojma ništa o tome...

Ukratko..to ti je kao igra kartama, tipa pokemon, samo nije cilj skupit ih sve xd. Znaci imas 3 vrste karata, broncane srebrne i zlatne, naravno. Naravno, zna se koje su najbolje karte..zlatne...s time da svaka od pojedinih "boja" ima i rijetke ili shiny svjetlucave karte. Znaci neznam Ronaldo, Messi i svi ti bolji ili najbolji igraci imaju recimo zlatnu svjetlucavu kartu, tako i broncani i srebrni.

I onda slazes ekipu. odnosno igrace, prvih 11, plus zamjene i rezerve. Mozes ih kupovat preko aukcije na kojoj drugi igraci stavljaju igrace koji im ne trebaju, ili jednostavnbo vide profit u njima pa ih stave, ili preko Storea, di recimo za 7500 cedista uzmes premium zlatni paket di dobis 12 zlatnih karta, od toga 3 rijetke. Imas tako paketice koje mozes kupit preko storea od broncanih, srebrnih pa do zlatnih i jos neke specijalne pakete. Uglavnom crediste zarađujes igranjem utakmica, osvajanjem turnira, liga, pobjedama u utakmicama ali naranvno i kroz aukciju po principu, kupi jeftinije, prodaj skuplje, ili za regularno cijenu.

Kad slazes igrace najbitnije stvari su chemistry, contractti, fitnes i moral. Znaci kad slazes prvih 11, odlucis s eza formaciju koju mislis igrat, i onda trazis igrace koji znaju i mogu, a i igraju u toj formaciji. Sto veci chemistry, znaci da ce igraci bolje igrat, a to se dobije jednostavnom formulom. Uzmes naprimjer formaciju, onda recimo odaberes da ces igrat samo sa brazilcima, i onda skupljas brazilce koji mogu igrat u toj formaciji koju ti planiras. Najidealnije je je nac igrace iste nacionalnosti, iz iste lige i iste formacije. Ali u vecini slucajeva dovoljno je da su svi iste nacionalnosti i da mogu igrat u formaciji koju ti zelis. Druga stvar su contracti, odnosno ugovori. Znaci da bi igrac mogoa igrat, mor aimat ugovor, tu kupuje sugovore +12 +28 i tako dalje. Znaci stavis karticu ugovora od recimo +28 i to znaci da taj igrac ce moc igrat 28 utakmica, nakon kojih opet mora stavit ugovor na njega. Isto vrijedi i sa fitnesom, kojeg je pozeljno drzat stalno na 80-90. Znaci igrac kako igra utakmice gubi fitnes, sta znaci da ce imat manje stamine u igri, i brze se umarat, i opet po istom principu, kad vidis da je ispod 70 roknes +60 fitnes i bit ce na 99 opet, i tako u krug. To sve kosta, i treba dozirat, je rnije problem sakupit zlatne i dobre igrace, problem ih je odrzavat. Znaci svima im kupovat kartice sa contractima, fitness kartice, moral, i healing kartice kad se ozljede.

Ovo je kao "Ukratko"...

Ja imam recimo full gold brazilsku ekipu. Svi su ista formacija, drzava, a i vecinom su mi igraci iz brazilske like, al ima porto, benfica i tako neke.

http://www.ea.com/intl/football/fifa-ultimate-team/show-off#kQhduKAtnIDp0:pc

14 godina
Ove karte tj. igrači se od drugih igrača ili na aukcijama kupuje za prave novce ili?

Ili samo sa creditsima koji se zarađuju pobjedama?

Ja sam ovo skužio kao free to play, ako hoćeš najbolje, plati pravim novcima?
Gaming is Life!
14 godina
Nije meni osobno ovaj FUT baš nešto, ne volim takve modove gdje se moraš igrat sa kartama, nekako mi je to sve nerealno.

Ajde molim te, ako imaš vremena, da mi napišeš šta još ima u FIFA-i, a da se tiče online igranja.

Sada znam za FUT, ima li još kakvih spomena vrijednih modova i koji je po tebi najbolji?
Gaming is Life!
13 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
Ove karte tj. igrači se od drugih igrača ili na aukcijama kupuje za prave novce ili?

Ili samo sa creditsima koji se zarađuju pobjedama?

Ja sam ovo skužio kao free to play, ako hoćeš najbolje, plati pravim novcima?

Ne, crediste zaradjujes pobjedama, kroz aukcije, osvojene turnire lige. FUT je free to play, al imas mogucnost sa pravim novcima kupit paketice, al to nitko pametan ni ne radi. Jer svaki paketic koj otvoris je random, znaci tebi se moze potrefit da sa 2-3 paketa koje kupis sa ingame credistima dobis igrace 5× bolje nego da je s*zdio 10-20 eura na paketice.

Nitko nije obavezan kupovat paketice pravim novcima, niti je to naglaseno u igri. Ja nisam dosad dao ni prave like za te pakete u igri, a u prosloj fifi sam imao ikera, i jos neke stvarno jako skupe igrace. Da sam imao volje skupio bi tad i za CR7.

Nemoj krivo shvatit, sa pravim novcima si olaksas put, al sve to mozes ostvarit i trudim i radom. Nas kako se kaze, pare nemogu kupit skill u igri. Naletim na protivnike koji imaju nas kakve boli glava igrace koje su vjerovatno dobili tako sta su s*izdili ogromne sume novca na paketice pa ih glatko dobijem:)

13 godina
neaktivan
FIFA ili PES online?

Ovako, davno prije sam igrao FIFU, pa PES (4-5), pa onda ništa... pa sam prije kupnje igrao FIFA-u 12 i PES2012, na kraju kupio PES 12 koji me tolko naživcirao da sam jedva čekao da ga prodam. FIFA-12 je sigurno bila puno bolja od PES 2012, ali je nisam puno igrao.

Onda sam igrao FIFA-u 13 (demo) jedno mjesec dana i koliko god se pokušavao ufurati..jednostano golovi me nisu veselili, a i ti svi pokreti su mi bili nekako previše isforsirani. Nakon toga sam igrao PES 2013 demo i kupio PES 2013 PS3 full.

Razlika u PES 2012 i 2013 je ogromna, sve što me živciralo u PES 2012 je ispravljeno u PES 2013 (definitivno najbolji PES do sada na ovoj generaciji konzola). Svakako treba isključiti assistove i učiti igrati sa manual. Dosta teško na početku, ali kad se to savlada je zanimljivo igrati i sa CPU-om, a da sa kvalitetnim online igračima ne govorim. Svaki gol koji zabijem u PES 2013 daje nevjerojatan osjećaj.

Mislim, da se mene pita, postojala bi samo jedna opcija online, a to je nađeš igrača, izabereš klub i igraš. Ne znam koji će mi k... 100 online modova, supljana nekakvih kartica, kupovanja igrača... jednostavno nemam vremena za to.

PES 2013 gameplay je nešto nevjerojatno i skoro sve što si zamisliš možeš napraviti (naravno, uz puno vježbanja) i kad se nađeš sa igračem na istom levelu, zabava je zagarantirana.

Evo toliko... mislim da ovaj PES 2013 neću nikad prodati, našao sam ono što sam tražio i ne treba mi bolji nogomet.

Svakako prije kupnje daj šansu i FIFI i PES-u!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 9:02 (onlajn7).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice