F1 2010 - rasprava

poruka: 3.571
|
čitano: 1.008.919
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
16 godina
F1 2010
Weky kaže...

Odvozio prvu utrku.

Što reći nego da sam daleko očekviao više. Igra je izdata barem 3 mjeseca prije pravog datuma. Bugova je previše. Optimizacija loša. Iskreno neznam jeli do driveria ili do nečeg ali u nekim sekundama FPS padne sa 60 na 30 što se itekako osjeti. DiRT 2 uz isti engine i dosta bolju grafiku radi daleko, daleko stabilnije i bolje.

Voice acting je toliko smješan da cjelo vrijeme imam dojam kao da vozim low budget igru. Zvuk motora i ostalih bolida je smješno slab. Pa bemti F1 Challange iz 2003. godine ima bolji zvuk. Ovome se nisam nadao.

Dizajn je dobar. Kampanja je zanimljivo zamišljenja, ali ju kvare neke glupe pogreške. Igra je poprilično nebalansirana. Onaj model oštećenja iz GRID-a, GDJE JE?? Lupnem 200km/h u ogradu i sa bolida samo otpadne prednje krilo uz neku jadnu animaciju. Loše. Još jedan minus.

Kampanja je definitivno dobro osmišljena, no to je sve na brzinu sklepano, imam dojam da je Codemasters samo zelio što prije izdati igru i naivno je prodati zainsresiranim kupcima. Još jedan dobar marketng codemastersa. Sorry dečki, ali nakon Dragon Risinga i ovog više nemam pouzdanja u vas. Hvala bogu što nisam kupio igru, iako sam bio blizu toga da odmah kupim.

Ocjena 7/10.

Mogao si to reći i ovim putem :

Igra je zaslužila +3 od pegija

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)
15 godina
F1 2010

probao sam igru i čisto mi je OK

nisam previše očekivao, i ne pratim baš često F1 pa mi je dobra

grafika solidna ali sam očekivao više, neke igre koje su izašle dosta ranije imaju bolju grafiku

kampanju još nisam počeo, malo se vozam u time trialu...

ocjena: 7.5/10

btw. jel se može nekako uključit damage u time trialu?

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: F1 2010 mala slova da nisu samo velika

Zvuk je jedna od boljih stvari u igri. Jesi siguran da imaš najnovije drivere?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
moderator
RE: F1 2010a
ph3nom_gamer kaže...

Jel se može nekako uključit damage u time trialu?

Ne,pa šta će ti damage u time trialu?

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
15 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Zadnje - Finalne, bete ne pokušavam koristiti. Zvuk me je razočarao. Pitat ću frenda da mi večeras dofura Logitech G35 pa da vidim dali je do mene.

Evo da pohvalim igru - Odigrao sam SPA i to po heavy rain, i voda izgleda FENOMENALNO! Zamagljenje, uočavanje bolida ispred je odlično napravljeno. Ajde barem sada popravlja dojam.

Nego, slučajno mi je Steam zazvonio u igri i igra mi nije Full- Screen više. Jeli ima tko ideju kako da uključim Full Scren s obzirom da nisam uspio pronaci u opcijama?

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
14 godina
protjeran
F1 2010

Ma igra je super grafika je odlična Dirt vam izgleda bolje jer ima više boja, zvuk je nešto najsvaršenije u igri. Igra ima mane, a večinom su u bugovima, razina simulacije za pridošlice savršena za mene kolko tolko lagana po kiši imam problema i po suhom jedino kada pretjerujem, normalno. Treba uzet u obzir da f1 već dugo nije bio na pc-u i opčenito u svjetu video igara 4 godine ak se ne varam tak da je i dobro ispalo.

Možda su nas malkice developeri začarali slatkoriječivošću pa smo puno očekivali no i oni su naglašavali da će f1 2011 biti veliki skok unaprijed jer ovo je samo početak.

ZA KRAJ BOLJE IŠTA NEGO NIŠTA to se valjda podrazumijeva..

BAZINGA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Weky kaže...
naxeem kaže...

Zadnje - Finalne, bete ne pokušavam koristiti. Zvuk me je razočarao. Pitat ću frenda da mi večeras dofura Logitech G35 pa da vidim dali je do mene.

Evo da pohvalim igru - Odigrao sam SPA i to po heavy rain, i voda izgleda FENOMENALNO! Zamagljenje, uočavanje bolida ispred je odlično napravljeno. Ajde barem sada popravlja dojam.

Nego, slučajno mi je Steam zazvonio u igri i igra mi nije Full- Screen više. Jeli ima tko ideju kako da uključim Full Scren s obzirom da nisam uspio pronaci u opcijama?

Isti problem, ako netko zna rijsenje... :)

Full HD Addict :)
16 godina
moderator
Weky kaže...

ALT + ENTER...

Ako vam i dalje nece bit full screen onda sljedeće:

Idete u C:\Users\Vaše ime\Documents\My Games\FormulaOne\hardwaresettings--to otvorite notepadom--nađete gdje piše full screen i stavite "true"

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 18:22 (pirat).
15 godina
pirat kaže...
ph3nom_gamer kaže...

Jel se može nekako uključit damage u time trialu?

Ne,pa šta će ti damage u time trialu?

pa ono, ne treba ali nebi smetalo da ima opcija da se uključi :)

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
17 godina
neaktivan
F1 2010

Meni je igra savršena osim bugova. Ja sam oduševljen, prva igra za koju sam uključio volan, isključio assiste i odlučio tako vozit.

Igro sam puno racing igara, ali većinom arkade, simulacije mi nikad nisu odgovarale.

Ja kao f1 fan i neljubitelj simulacija sam oduševljen

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: F1 2010 opet again wieder
Mike Litoris kaže...
Hambrle kaže...

Vrijedi li igru instalirati? NISAM ljubitelj formula, ali mozda ću ih zavoljeti uz ovu igru :).... I? Vrijedi li?

Za tebe vrijedi. Vidim da nisi puno potrosio na igru kao neki pa sta te kosta onda i instalirati. buduci da nisi zahjtevan korisnik svidjet ce ti se.

Ipak me košta, nemam flat Namigiva ne znam, vidjet cu

Don't panic, im Bosnian!!
15 godina
F1 2010

I gdje je tu damage level kao u gridu ili dirt???? Sramota da ovako šta naprave.nije formula da se sudaraš ali to su neke stvari koje dočaravaju gameplay.Da nekažem da mna performansama nisam ništa izgubio(vidi sliku)

Ovako izgleda formula nakon direktnog sudara sa zidom pri 250 kmh Ovako izgleda formula nakon direktnog sudara sa zidom pri 250 kmh
In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina
RE: f1 2010

uspio sam narikatat da mi radi sa motion od dualshocka3 i super je samo nikako nemogu narikat senstivity toga :S

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
F1 2010

odigrao 1. utrku...

kvalifikacije: nikako odvest cisti krug, svaki krug skoro mi ponisten jer izletim 2cm sa ceste... rez: 23/24

utrka: tu je vec bolja situacija, odlican start sa 23. na 16. na kraju 1. kruga 14. idem dalje, dolazim na 11. borim se sa sutilom cijelu utrku, u 4. krugu zovem pit stop, udemo u istom krugu i ja i sutil, on iza mene, moji obave odlican pit stop 4.3 sek i izbijam ispred sutila (nemogu vjerovati koliko sam bio sretan) prije boxa dosao sam do 4. mjesta posto su svi isli prije u box...idemo dalje, radim grijesku u drugom sektoru (mrzim ga, kvari mi svaki krug) sutil me pretize, i gume mi se pocnu pregrijavati (primjetio sam da one sa zelenom crtom, mekse, da se brze pregrijavaju od onih drugih) gubim trakciju iz zavoja, izvrtim se jos jednom, prestignu me dvojica, vozim se iza njih, i opet se izvrtim i od nekud mi samo dode obavijest da sam dobio kaznu (zadnji krug utrke) jer sam prestigao nekoga nelegalno, a nije bilo obavijesti, neznam!!!! i tako zavrsim 14. utrku plus 20 sek. evo me na 23. mjestu...tamo gdje sam i startao :( nisam ispunio ocekivanja teama, razocaran sam sa ishodom dogadanja u zadnjem krugu i imam iskustvo vise: ostati duze na tvrdim gumama i imas kratki stint na meksim...vidimo se u australiji

igra je fora, pruza dobru zabavu plus odlicne napete trenutke (box), nisam vidio nijednog problema u boxu sta vi pisete...samo me jos smeta sta komande nisu promptne, nego malo malo kasne...al ajde...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
REasdsdas awe gSEGHS: F1 2010
Kill Frenzy kaže...

I gdje je tu damage level kao u gridu ili dirt???? Sramota da ovako šta naprave.nije formula da se sudaraš ali to su neke stvari koje dočaravaju gameplay.Da nekažem da mna performansama nisam ništa izgubio(vidi sliku)

da istina trebalo je od forumle ostat sam onaj dio oko vozaca..jer to je najzasticeniji dio 

to se nebi nit pod 300km/h smjelo podrobit

Real Monster
15 godina
F1 2010

uvijek sam se ježio kad u formuli se zabijem u zid i otpadne samo prednji spojler a to se i sad događa u 2010 godini :(

da nije da samo kudim.ovo štooo se dobije kasna poslje trke i što se neke kazne dobiju mi je super jer nemoš radit šta oš zj preticat kako oš i gurat njih sa staze.to mi je hebeno.izgleda da će  ovima iz codemastersa trebat koja godina da se ufuraju

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 19:24 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Kill Frenzy kaže...

da nije da samo kudim.ovo štooo se dobije kasna poslje trke i što se neke kazne dobiju mi je super jer nemoš radit šta oš zj preticat kako oš i gurat njih sa staze.to mi je hebeno.izgleda da će  ovima iz codemastersa trebat koja godina da se ufuraju

Još dvije F1 ćemo sigurno vidjet od Codemastersa,a za dalje se nezna.A druge godine će tu još bit i SC i mehanički kvarovi.

Nešto se priča da bi trebali do 15.10 izdati patch za ove bugove.

17 godina
neaktivan
RE: F1 2010 a
1. zabijanje u zid nije cilj F1. Igrajte Carmageddon onda.
2. Ni stvarne formule se bas nece zguzvat; mrvicu vrh.
17 godina
neaktivan
SC?
16 godina
moderator
naxeem kaže...
SC?

Safety Car...

15 godina
odjavljen
naxeem kaže...
1. zabijanje u zid nije cilj F1. Igrajte Carmageddon onda.
2. Ni stvarne formule se bas nece zguzvat; mrvicu vrh.

Stvar je u tome što je GRID imao (uz isti engine) daleko, daleko bolji model oštećenja.

Dakle očito nije stvar u tehničkoj nemogućnosti ili naginjanju ka fizikalnim zakonima, vec očito nedostatak vremena da se takvo što doradi.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
moderator
F1 2010

Pa dobro to im je prva F1,druga i treća će sigurno imat bolji damage model i bit će sigurno bolja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Modeli se ionako slažu od više dijelova. Prije je pitanje želje da se ekipa ne zabija iz zabave.
15 godina
RE: fjvmzhF1 2010
Kill Frenzy kaže...

sam sebe citiram samo na naxeema.

gle koliko mu malo trebaju da točak otpadne

nema baš ovako biti ali nemora bit ni da se spičiš sa 250 a točkovi kao novi

15 godina
odjavljen
RE: F1 2010afasf
pirat kaže...

Pa dobro to im je prva F1,druga i treća će sigurno imat bolji damage model i bit će sigurno bolja...

Neznam, Codemasters nije novak, radi se o poprilično iskusnom timu i sa dosta veliki buđžetom.

Na kraju sve više i više što vozim lagano popravlja dojam igra. :D 8/10

15 godina
F1 2010

Ma igra je dobra samo treba ispravit bugove a ima ih podosta i to podosta velikih. već je netko napisao da kao u pesu pobijediš com 3:0 a na kraju piše 3:4.LOL

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
F1 2010

Mislim da ce igra nakon 2-3 Patcha biti vrlo dobra F1 Igra. Šteta što su forsirali vrjeme izdavanja igre, jer da je još barem mjesec dana imali na raspolaganju igra bi bila sigurno bolje dorađena u nekim segmentima, kao pustoš na tribinama i nedostatak atmosfere u utrci, damage model, i da za svaki dodir nedobivam kaznu.

Ovako smo dobili igru sa dosta potencijala, no moglo je i bolje.

Na kraju igra ipak je dobra, ali ne i najbolja F1 Igra na PC-u (F1 Challange 99, Grand Prix su poprilično bolje igre).

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: fjvmzhF1 2010
Kad tako udrem, meni se kotaci polome. :S
14 godina
neaktivan
F1 2010

Dali iko ima iskustva sa volan Logitech Formula vibratio kako radi sa igrom F1 2010,jel imalo kasni motanje gas kočenje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1 2010

Steta sto moram ovo reci, ali ne svida mi se i ne pase mi. Igra je sama po sebi dobro napravljena i vidi se da se Codemasters potrudio, gameplay je dobar, grafika super, efekti, osjecaj, mozda malo zvuk je nekak kricav i jednolican ali to je tako kod formule. Igra za samu sebe dobiva vrlo dobru ocjenu. No ne svida mi se to ponavljanje, vec videno, prozvakano, jednostavno taj princip tog windows live, onda to biranje izbornika, pa taj neki nacin komuniciranja igraca-bolida,isti enigne,zvuk i efekti u meniju, a i ta sama cinjenica da igra djeluje kao simulacija sto i jednom dijelom jeste. F1 sam vise shvatio kao nekakav mod za nfs shift ili dirt. Te danasnje utrke su mi nekak sve podjednake, sve isto samo drukciji auto i staza.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 2 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice