DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.067.469
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
DayZ (standalone)

Evo napokon kupio sam si dayz na steamu,ima li netko neki dobar savjet za pocetnika? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DayZ (standalone)

Kako je brutalan ovaj video sta je kolega iznad stavio.

Tocno ono sta dayz pruza... nista ne cujes osim zvuk puske i you are dead :D 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: DayZ (standalone)
Chosenone1 kaže...

Evo napokon kupio sam si dayz na steamu,ima li netko neki dobar savjet za pocetnika? :D

Navigacija je BOG, more je na istoku, ako nemas kompas pogledaj u nebo oblaci uvjek idu sa zapada na istok. U steam overlay otvori web browser i odi na day z standalone map.

Jedi i pij ne dok nestane hungry/thirsty nego dok si energeyzed/hydrated. Fokusiraj se na hranu i trpaj u torbe, konzerve piva sokova cugaj na mjestu, svaki grad/selo ima cesmu spamaj dok stomak ne popuca.

NITKO ti u ovoj igri nije prijatelj, vecina klosara sto se izivljava na pocetnicima je uz obalu, idi inland tamo rijetko tko luta mozes skupit vise stvari.

Zombije udri u glavu iz prvog lica, ciljam malo iznad glave i vrti se u krug da te ne udari, ako te zakaci poderi majcu u rags i iskoristi da se pokrpas.

Oruzja ces naci na aeorodromu, preporucujem aerodrom kod Vybora/Grishna, jeste oko 9 kilometara od obale ali to mu je vise prednost nego mana, a ima i par zatvora i vojni kamp jako puno loot-a.

Ako hoces dodaj me (isto vazi za sve forumase) pa mozemo chatat ili ponekad zaigrat skupa. Steam: 1985J0k3R

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
13 godina
D3ViL kaže...

Full gearan, zelen ko trava, SKS s optikom. Krecem se kroz rub sume od Kamyshova prema Elektru da me na putu ne presretne lopovski metak, nailazim na stjene, rekoh zastat cu da promotrim situaciju (brat, bratu nisu vislje od 3 metra) cim sam nogom krocio na stjenu propao sam u nju do pasa, kliknuo sam V rekoh vaultat cu iz nje, ali sam propao i ostao na mjestu mrtav.
Odspavao sam sat i pol i sad palim opet, valja ic do aerodroma ko bambucha gearat se da umrem na glup nacin, alfa je alfa. . . . {#}

znači stepenice na policijskoj, kamenje, jel još neko negdje stao na bananu i dobio crni ekran za poklon - čisto da znam da izbjegavam

12 godina
neaktivan
D3ViL kaže...

Full gearan, zelen ko trava, SKS s optikom. Krecem se kroz rub sume od Kamyshova prema Elektru da me na putu ne presretne lopovski metak, nailazim na stjene, rekoh zastat cu da promotrim situaciju (brat, bratu nisu vislje od 3 metra) cim sam nogom krocio na stjenu propao sam u nju do pasa, kliknuo sam V rekoh vaultat cu iz nje, ali sam propao i ostao na mjestu mrtav.
Odspavao sam sat i pol i sad palim opet, valja ic do aerodroma ko bambucha gearat se da umrem na glup nacin, alfa je alfa. . . . {#}

Zna se jos od moda da su te stijene zlo te da se na njih ne ide jer ces u najbolju ruku zavrsit sa slomljenom nogom.
Al eto, na greskama se uci. Siguran sam da ces ih iduci put zaobilaziti u sirokom luku {#} 

1971- ∞
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 11:56 (Roko567).
11 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
D3ViL kaže...

Zna se jos od moda da su te stijene zlo te da se na njih ne ide jer ces u najbolju ruku zavrsit sa slomljenom nogom.
Al eto, na greskama se uci. Siguran sam da ces ih iduci put zaobilaziti u sirokom luku {#} 

12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Evo jednog interesantnog koncepta. Naime, ekipa koja se naziva RRF (Reddit recue force) ide okolo i spasava ljude u DayZ-u. Kako to radi? Jednostavno. Postavite svoj zahtjev tu na Redditu i oni ce vam odgovoriti u kratkom roku. Pozvat ce vas na Teamspeak te vas uputiti u odgovarajucu sobu za cekanje. Ubrzo ce vas Medic team preuzeti i donijeti vam sve sto je potrebno.

U svom zahtjevu navedete problem i lokaciju. Kad to obave, oznace vas zahtjev sa "spasen" i to je to!

Osobno ih nisam isprobao, ali moj prijatelj je, i sudeci po njegovom iskustvu i iskustvu ljudi sa reddita, likovi su odlični!
Evo linka na njihov subreddit

1971- ∞
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 15:32 (Roko567).

0 0 hvala 0
14 godina
DayZ (standalone)

Evo skinio sam igru,koji server da odaberem?razlika izmedju regular i hardcore?na kojem vi igrate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

OMG rekoh danas da malo zaigram standalone i tek što sam ušo, šetam se po Elektru, i zombi me ubije jednim udarcem. Iz healthy u dead u jednom udarcu. Ovo il' je bug il' je totalno bolesno...

1971- ∞

0 1 hvala 0
13 godina
Roko567 kaže...

OMG rekoh danas da malo zaigram standalone i tek što sam ušo, šetam se po Elektru, i zombi me ubije jednim udarcem. Iz healthy u dead u jednom udarcu. Ovo il' je bug il' je totalno bolesno...

Welcome to dayZ :)

Budi sretan da ti se to nije desilo nakon par sati skupljanja stvari ;)

Svi smo to prosli, sto ces vise igrat biti ces bolji

12 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Roko567 kaže...

Welcome to dayZ :)

Budi sretan da ti se to nije desilo nakon par sati skupljanja stvari ;)

Svi smo to prosli, sto ces vise igrat biti ces bolji

Ne brini znam ja to, nisam ja novi na DayZ-u heheh. Imam oko 200 sati na njemu, samo sam sad zaigrao nakon dugog vremena i iznenadio se sa desync bugovima... Nije mi se desilo nakon par sati skupljanja stvari nego sa likom kojeg imam vec preko mjesec dana (dobro, nisam igro tih mjesec dana, lik je ziv oko 15 sati sveukupno).

1971- ∞
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 20:03 (Roko567).
13 godina
DayZ (standalone)

2 Rokko - sorry krivo sam skužio :)       

ja igram tek tj dana pa ne znam kak su prije bili ali kazu da su ih sad dosta pojacali, kaj se mene tice nek kad budu 64-bitni serveri stave horde zombija da te napadaju ali onda mora biti neki safe house di cemo se respawnat i di cu imati zid sa preostalom opremom koju sam skupio..

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

ja igram tek tj dana pa ne znam kak su prije bili ali kazu da su ih sad dosta pojacali, kaj se mene tice nek kad budu 64-bitni serveri stave horde zombija da te napadaju ali onda mora biti neki safe house di cemo se respawnat i di cu imati zid sa preostalom opremom koju sam skupio..

Odi igrati Left 4 Dead 2 onda 

Život čudne knjige piše, lozovača brige briše...
12 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...

Hmmm DayZ ipak nije tako zamisljen. To bi bio neki spoj L4D-a i DayZ-a a mislim da takva igra jos ne postoji. Kazem jos, jer kako je pocelo sigurno ce se nac jedna i takva. Prije je bilo po 30 zombija MAX u gradovima i mogo si ih jednim udarcem sjekire odvalit. Sad ih ima puno vise i spawnaju se oko tebe te su jaci i izdrzljiviji. Ovakav sistem sigurno nece ostati, jer ce se nac neki bolji i efikasniji kako se igra razvija tako da oko toga ne treba razbijati glavu.

1971- ∞
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Eto danas me ubio neki glitcher, cliper na Krasnostav airfiledu, a mislio sam da su fixali..

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što je to cliper?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Onaj koji clipa...

Steam: just_mau5
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

clipper = no clipper = "script kiddie" ilitiga idiot koji prolazi kroz zidove itd.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Jos niti jednog nisam sreo, hvala bogu...

Život čudne knjige piše, lozovača brige briše...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
VooDooZg kaže...

Hmmm DayZ ipak nije tako zamisljen. To bi bio neki spoj L4D-a i DayZ-a a mislim da takva igra jos ne postoji. Kazem jos, jer kako je pocelo sigurno ce se nac jedna i takva. Prije je bilo po 30 zombija MAX u gradovima i mogo si ih jednim udarcem sjekire odvalit. Sad ih ima puno vise i spawnaju se oko tebe te su jaci i izdrzljiviji. Ovakav sistem sigurno nece ostati, jer ce se nac neki bolji i efikasniji kako se igra razvija tako da oko toga ne treba razbijati glavu.

Samo da se nadovezem na ovo sto je roko rekao (podebljano)..

Donekle i postoji, zove se 7 days to die. Zombija je puno i po danu su spori, ali zato su po noci super brzi i super jaki.. I doslovce su u hordama.

11 godina
protjeran

Iz davne 2005-e u cod2, clipper je bio naziv za lika koji se brzo otkrije,opuca i brzo sakrije, odnosno sve to uradi u jako kratkom vremenu otprilike pola sekunde. Neznam odkada je netko proglasio clippera hakerom :/

www.mmo-balkan.com www.starcitizen-balkan.com
13 godina
DayZ (standalone)

Rekao sam napadi zombie-a u hordama ili tak nesto jer atm u igri kad nadjes prvu pusku za koju imas metaka ( pogotovo kad nadjes m4 sa duplim sanzerom ) onda zombie-i vise ne predstavljaju apsolutno nikakav problem,  samo su dobra pokretna meta za osprobavanje optike ali opasnost nisu apsolutno nikakva osim kad server zatrza pa ti ne primi zadnjih par sec i teleportira te di nisi bio - evo igram na hard core-u sad ali ne vidim razliku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
VooDooZg kaže...

Rekao sam napadi zombie-a u hordama ili tak nesto jer atm u igri kad nadjes prvu pusku za koju imas metaka ( pogotovo kad nadjes m4 sa duplim sanzerom ) onda zombie-i vise ne predstavljaju apsolutno nikakav problem,  samo su dobra pokretna meta za osprobavanje optike ali opasnost nisu apsolutno nikakva osim kad server zatrza pa ti ne primi zadnjih par sec i teleportira te di nisi bio - evo igram na hard core-u sad ali ne vidim razliku..

Ja ne znam jel tebi jasno da ubaciti hordu na server bi pojelo svaki procesor... sad ne postoji komp koji vrti igru na stabilnih 60fps.a a kad bi stavio hordu i naiso na njih dobio bi slide show. Na kraju, potpuno krivo shvacas ovu igru, sta ce ti horda ? Pa nije cilj u igri hodat uokolo i klat zombie... ne dobivas bodove, rank ili sta ja znam da sad cu ja cucnut u kucu i rokat zombie... Kako ti je netko reko COD ili L4D2 i rokaj... Ovo je survival RPG a ne gadanje glinenih golubova ( Bambiji :D ) 

16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Ja ne znam jel tebi jasno da ubaciti hordu na server bi pojelo svaki procesor... sad ne postoji komp koji vrti igru na stabilnih 60fps.a a kad bi stavio hordu i naiso na njih dobio bi slide show. Na kraju, potpuno krivo shvacas ovu igru, sta ce ti horda ? Pa nije cilj u igri hodat uokolo i klat zombie... ne dobivas bodove, rank ili sta ja znam da sad cu ja cucnut u kucu i rokat zombie... Kako ti je netko reko COD ili L4D2 i rokaj... Ovo je survival RPG a ne gadanje glinenih golubova ( Bambiji :D ) 

Pa ne trebaju ni bodovi ni rankovi da bi sa gustom klao zombie. Mozda bi najbolje bio nekakav kompromis... tj. da se moze dogoditi da naletis na skupinu zombija u nekom selu. Ne da ih ima svako selo nego eto npr. svako deseto te da se nakon svakog restarta ta skupina preseli u drugi grad, pa ako naletis, naletis.... to bi bilo zanimljivo... Ili bjezi ili trosi metke da prezivis, to je istinski survival.

zamisli situaciju sa punim serverom i standardnom makljazom u Elektri, i odjedanput pocnu dolazit velike kolicine zombija... stvoreni nered bi bio epskih razmjera...

13 godina
DayZ (standalone)

Nece biti makljaze cim podebljaju broj zombia u gradovima... sada je ovo jedan zombi na 5 ulica, kad sloze/ako sloze da mogu vise zombia stavljat, maknut ce se šora iz elektra i ostalih gradova. 

Uostalom, nebi bilo šore da ljudi se svjesno ne okupljaju u gradu. Neki dan sam kokno 4 full girana lika jer su oni tulumarili u Bolnici i Školi... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...
Roko567 kaže...
VooDooZg kaže...

Samo da se nadovezem na ovo sto je roko rekao (podebljano)..

Donekle i postoji, zove se 7 days to die. Zombija je puno i po danu su spori, ali zato su po noci super brzi i super jaki.. I doslovce su u hordama.

Al nema safe house di se respawnas?

1971- ∞
17 godina
Nema.
Safe house je house gdi te tvoja ekipa ceka, sve ostalo je kita. Na kraju mozes ko ja pretrcat pola planete i kad se nades s ekipom popusit od cheatera koji pucaju kroz zidove, podove, sve.
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Nema.
Safe house je house gdi te tvoja ekipa ceka, sve ostalo je kita. Na kraju mozes ko ja pretrcat pola planete i kad se nades s ekipom popusit od cheatera koji pucaju kroz zidove, podove, sve.

ili taman doć do ulaza nakon 10 minuta trčanja i krene restart {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
13 godina
SimeKZ kaže...
VooDooZg kaže...

daklem da pocnemo, prvo to ne ovisi toliko o tovom procu i igra je ono šta je milion i sto tisuca puta receno pre-alpha, znaci nije ni alpha tako da je apsolutno neoptimizirana a s vremenom ce biti sve više i više i grafika ce biti još bolje itd.., nadalje oni problem sa vecim brojem zombie-a imaju zbog servera a vec najavljuju da vec testiraju doticne "64-bitne" servere koji ce ima dozvoliti da stave na mapu 10x više stavri, znaci npr da se u kuci loot nalazi u ormaru, hrana u hladnjaku, puška na zidu itd a ne ovak razbacano nasumično kak je trenutno i najbitnije omogucit ce im više zombie-a jer ovo je survivel igra i PvE element bi trebao biti jako izražen - 5 zombiea u gradu i to svakih 5 blokova jedan baš i nije neki element iznenađenja - eventualno iznenađenje koje te može zadesiti je bug da te zombie-i vidi s polja protrci kroz zgradu i rokne s leđa ili se spawna od nikdu na pol metra iza tebe - ali to je bug a ne element igre tak da...

i na kraju zašto bi ja igra cod ili kaj ja znam kaj, kaj vam je preteška igra sad sa 5 zombie-a po gradu ili kaj uopce ne razumijem, ajmo ovak - znaci nastupi neka apokaliptična prica i odjednom postoje preživjeli i "zaraženi", ako si ti kao igrac nekih 5% populacije koja nije preživjela i probudila se nezaražena i sad si se našao u situaciji da moraš preživjeti i izbjeci najezdu zombia  - šta misliš da bi tada kad uđeš u neki grad tipa Berezno di je živjelo ne znam 200-1000 ljudi minimalno odjednom na ulici preostalo 5 zomibia !?!?!  to je tebi realno ??  meni bi bilo realno da kad se probudim da se moram skrivati od njih i puzati da me ne cuju a ne da laprdam trčeći po ulici ko idiot i kad mi naleti jedan po jedan od tih 5 da ih ubijem šakama.....  

Kad naprave bolji ai za zombie onda definitivno bi i trebalo staviti da u nekim vecim gradovima postoji npr 10-15-ak zombie-a koji su pametniji i krecu se u grupama i napadaju smisleno da bi te ubili da time i sama igra dobi smisao udruživanja i teamplay-a a ne da je sad smisao ajmo se sad nas 5-6 ili više udružiti i idemo čekati kod airstripa goloruke jadnike i gađati ih mosinima i smijat se ili kad 1 nabasa onda se kao pravimo friendly i svežemo ga lisicama i hranimo pokvarenim vocem ili kaj vec masa ljudi radi - ima na youtube-u filmica koliko hoces...

uglavnom da bi ovo sad novo sa životinjama i izbjegavanjem gradova zbog opasnosti dobilo na smislu i PvE element u globalu morat ce uvest malo ozbiljnije i smrtonosnije susrete sa zombie-ima i spawnanje kad te ubiju treba svakako maknuti daleko od gradova i da ima nekih 50-100 spawn tocki i to da se probudis u kuci u nekoj vukohebini pa onda polako da kreneš - a kasnije iz te kolibe koju si sam napraviš i koja ti cuva stvari...

e kad se ti svi segmenti ispune onda ce igra poprimiti puni smisao, idu polako prema tome i ja sam spreman čekati jer ima velikog potencijala igra,, bar dok ovi divljaci ( Bethesda ) ne kane izbaciti Fallout MMORPG varijantu :) 

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ne razumijem kog kurc* igrate ZOMBIE survival game, ako ćete samo plakat po forumu kada vas ubiju zombiji?

Ako vam je do realističnog pvp-a imate wasteland...

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice