Moj prvi overclock je bio PENTIUM 630 sa 3.0 na 3.8Ghz...(aa legendarni pentium) 65 nm
bez dizanja ikakkve voltaže.....
na ovoj matičnoj ASROCK 775 DUALVSTA SCK 775..
hehhehe
Istina živa,ja dan danas ne vjerujem KAK!!!
Moj prvi overclock je bio PENTIUM 630 sa 3.0 na 3.8Ghz...(aa legendarni pentium) 65 nm
bez dizanja ikakkve voltaže.....
na ovoj matičnoj ASROCK 775 DUALVSTA SCK 775..
hehhehe
Istina živa,ja dan danas ne vjerujem KAK!!!
Ja sam Q6600 natjerao na 3,20GHz sa stock coolerom, ali zbog temperatura nije prošao OCCT niti Prime95. Inače u igrama je radio ko urica i u Windowsima bez beda- Sistem se normalno bootao, ali kažem samo zbog stress testa sam ga vratio na niži clock. to mi je sad najbolji overclock ili ako jeste jer se nemože nazvat OC-iranjem jer nije prošo testove ali ipak bi radilo samo nis htio.
Ja neznam šta mene zeza
E7400 @3.4GHz 1.265v
Gigabyte EP43T-UD3l
DDR3 Kingmax 1333MHz 2GB
i neće dalje
može bit da mbo neda dalje
Temp se prevelike za 24/7.
to je full load u primeu, i 70 mi se ne cini tak prestrašno, ali za šta ja koristim komp, surfanje i tak to malo škicam temperature i drže se debelo ispod 45.
ne 70 nije preveliko,pospi ga malo benzinom i imaš logorsku vatru!
Ja neznam šta mene zeza
E7400 @3.4GHz 1.265v
Gigabyte EP43T-UD3l
DDR3 Kingmax 1333MHz 2GB
i neće dalje
može bit da mbo neda dalje
Probaj povisit napon CPUa ili memorije pa vidi dal ide..
probat cu
ma vec sam ja prije E7200 bez problema oc-o na 4GHz 1.375v na DFI P35 T2RS ,meme kingstin HyperX 800MHz cl4
Temp se prevelike za 24/7.
to je full load u primeu, i 70 mi se ne cini tak prestrašno, ali za šta ja koristim komp, surfanje i tak to malo škicam temperature i drže se debelo ispod 45.
ne 70 nije preveliko,pospi ga malo benzinom i imaš logorsku vatru!
Sada sam testirao opet na 1.136V pod load'om i bilo je opet isto konstantnih 69,70.. spustio sam napon na 1.104 i sada peak'a na 68 ali je uglavnom ispod. Od 64 do 68..Ajmo reći 66 u prosijeku. Dakle, skinio sam 3 stupnja.. S manjim naponom ne radi.
Što je otprilike kao što su oni dobili. Tih cc 5 stupnjeva razlike..ah, možda kućište, možda oni imaju klimu na 21, možda sam ja previše paste stavio :D A možda oni lažu jer je meni na stock brzini peak temp bila ista kao njima..
M, ne želim offtopikat ali nadao sam se da bi to njihovo H50 sr*nje bolje hladilo.. Tako reći sad neznam koji bi si cooler kupio :(
M, ne želim offtopikat ali nadao sam se da bi to njihovo H50 sr*nje bolje hladilo.. Tako reći sad neznam koji bi si cooler kupio :(
Preporuka: Scythe Mugen 2 ili Scythe Yasya (ako ti stane u kuciste)
prvi a i najbolji oc je bio na Intel E7200 @ 4ghz,ploćica dfi p35-t2rs,2*2gb ddr2 800 kingston hyper x,cm tx2 :)