HLADNJAK:ZALMAN CNPS7000C-Cu
PROCESOR:Intel Celeron D 2.66 Ghz
MBO:Asus P5GD1Pro
OC:2.66 GHz na 3.6 Ghz
TEMP:Idle-45 C
Load-62 C
Edit: Jel bi ga mogao stavit na 3.8 nisam probao.
HLADNJAK:ZALMAN CNPS7000C-Cu
PROCESOR:Intel Celeron D 2.66 Ghz
MBO:Asus P5GD1Pro
OC:2.66 GHz na 3.6 Ghz
TEMP:Idle-45 C
Load-62 C
Edit: Jel bi ga mogao stavit na 3.8 nisam probao.
Sa starim kompom sa 1100 mhz na 1800 mhz nedavno na 2400 sa novim colerom :D
na svojem kompu mogu sa 2800 mhz na 3300 mhz-a.
Nedavno clockao intela sa 2.5 GHz na 3.5 GHz a moze i na vise samo se bojim da nes ne zeznem.
ovako.. koja je max temperatura preporučena za moju matičnu i Cpu a da se ne brinem o tome da ce mi smanjiti radni vijek komponente ili bolje rečeno crknut.Uglavnom primjetio sam da mi se matična puno više grije od cpua i da je usko grlo
kod OCa...takođe mi nema smisla kad vidim da mnogi kupuju bijesne hladnjake za Cpu, a ovaj moj na stoku drzi temp "u granicama normale"
ovako.. koja je max temperatura preporučena za moju matičnu i Cpu a da se ne brinem o tome da ce mi smanjiti radni vijek komponente ili bolje rečeno crknut.Uglavnom primjetio sam da mi se matična puno više grije od cpua i da je usko grlo
kod OCa...takođe mi nema smisla kad vidim da mnogi kupuju bijesne hladnjake za Cpu, a ovaj moj na stoku drzi temp "u granicama normale"
Pogledaj u Google max. temperature za tvoje komponente, nemoj biti lijen! ;D
Što se tiče toga da ti se chipset više zagrijava, reci koliko dižeš FSB?
I zašto ne staviš mali ventilator na njega?
Ja sam zimus napravio OC na quadu Intel Q6600. Digao sam ga sa 2.4 na 3.0GHz. Uz stock cooler, temp su iste kao prije. Isto tako je FSB otišao sa 1066 na 1333MHz. I tako isto i RAM DDR2 sa 800 na 1000! Sve radi već 5 mjes...
Ja sam zimus napravio OC na quadu Intel Q6600. Digao sam ga sa 2.4 na 3.0GHz. Uz stock cooler, temp su iste kao prije. Isto tako je FSB otišao sa 1066 na 1333MHz. I tako isto i RAM DDR2 sa 800 na 1000! Sve radi već 5 mjes...
A se možda osjeća neki porast u performansama?
prvi oc je na q8200 da radi na 2,8 Ghz i to je stabilno.Trenutno pokušavam isti taj proc oc-ati na 3,2 Ghz.,testiram ga sa prime 95,nadam se da ce biti stabilan.
Nije prvi, ali sigurno najbolji E8400 na 4,2Ghz, uz solidan Cooler temperature su za 5, a mislim da nije ni čudo kad imam beton matičnu ploču (Asus Maximus II Formula).
Ja sam zimus napravio OC na quadu Intel Q6600. Digao sam ga sa 2.4 na 3.0GHz.
Kod mene je PC u globalu brži nekih 15 posto (nisam mjerio). U igrama sam dobio oko 1-2 FPS-ova. Manji je pad performansi u igrama općenito. Manji su padovi FPS-ova, manje učestali, ne pada framerate u igrama jako nisko (oko 10FPS više nego prije prosječno), dakle konkretno min FPS je bio oko 9, sad je 20', sa clockanjem grafičke HD5850 imam oko 8 FPS-ova više u Crysis Warheadu. Crysis prvi dio igrao sam na High sa AAx8 na oko 40 FPS prosječno, rezolucija monitora 1680x1050, inače 30 na Very High sa AAx2 (x4, x8)~. Benchmarki su bolje rezultirali isto općenito. btw sve sam već postao na ovaj forum (teme: Forum/Benchmarks/Unigine sva četiri, Crysis Benchmark) kao autor stoncin3!
Ja super zadovoljan sa svojim prvim OC-om i ne treba još nova mašina za nove igre. Ja mislim da će ovaj procesor na 3.00GHz dogurati još do 2012. bez da se mora mijenjati za novoga jačega za shootere na very high.
pozdrav raja nisam trenutno u stanju za novi pc...ali dajte samo misljenje o ovome
popravi tu sliku malo, jedva se vidi...
bih da znam..neznam kako da povecam malo....pokusaj je spremit pa otvori i povecaj..samo mi treba misljenje
Napravi screenshot s Snipping toolom ako si na Windows 7
da da na windows 7 sam..ev samo sec
mislim da je sad slika ok :)
O čemu trebaš mišljenje?
Evo moj najveći OC sa grafom :DD
Drzalo je nekih 20 minuta gledanja filma.....
Pogledajte malo GPU Clock :P
vec vidim temu - problem s grafickom, crta po sredini ekrana
opce ne.... :D
2006. CPU: AMD Athlon 1.4 GHz - 1.8 GHz
2006. VGA: Gainward GeForce FX5200 - Core 250 MHz - 300 MHz, Memory 266 MHz - 450 MHz
3dMark2001 rezultat: tvornicke postavke graficke 3291, Clock: 5350
da se i ja pohvalim, i podijelim par misli.. za moj prvi oc bas sam ga izveo, na mom i3 540, na gigabyte GA-H55-S2H maticnoj, sa mushkin 1600 ramom.. stabilnih 23*160 (3,68GHz) koje ću vrtit 24/7.. testirani Primeom nekih 15ak minuta na stock cooleru peak temperatura ajmo reći 71..
neke misli za podijeliti..
*matična je malo čudna ako joj se naponi ostave na 'auto', onda, gle čuda, sama postavlja napone ali pretjeruje skroz. ovaj screen kaj ću staviti izgleda zastrašujuće i zapravo se pitam jesam li ja to imao sreće danas:)
*druga stvar je 'load line calibration' feature..kao pri loadu napon izvora pada, to je neki fenomen iz fizike, pa onda ga ovo treba kao drzati konstantnim što pomaže pri stabilnosti overclocka.. negativna posljedica je što manifestira spike'ove u naponu! ja sam posvjedočio dva komada, jedan na 1.6+V.. drugi preko 3.5! i rekoh dosta mi je tog featurea. Navodno je siguran za koristiti pri nižim frekvencijama, a pri višim ne.. a onda koja mu je smisao.. dobro,.da.. kaj god..ugl, meni radi bez..
*rastužilo me je što je sada (sa fixnim naponom postavljenim u biosu i bez LLCa) napon konstantan a isto nažalost vrijedi i za CPU multi tako da se idle temperatura povećala sa 29 na 41, surfanje temp sa 39/40 na 43/44
*downclockirao sam gpu i to mi je snizilo load temp sa 73/4 na ovih 70..
max stabilni fsb koji sam udario na je bio 210, poslje toga uz podizanje napona 215 ali nestabilan.
max stabilni oc koji sam postigao je 166*23 = 3818, sa ramom na 1660 i load temp je bila do 75, više nisam probavao..na mislim 1.16V
na stocku je load temp 59, uz 1.152V
... planiram neku investiciju u hlađenje pa ću tjerat dalje... nadam se nekom 205,210..ovisit će o ramu...stvarno bi ga volio pogurat preko 5:D
ispričavam se što sam tak nepristojan da uploadam pola mb slikice..e da.. kad mi se srušio dok sam tjerao fsb windozi su otkrili da nisu genuine.. kaatastrofaa!! [update: to nije imalo veze s clockanjem..al da sam popravio,jesam:)]
e da, i sorry što pišem priče :D mislim jedino ja :rolleyes: ehm, kada ugasim load, temp padne za 30 stupnjeva iste sekunde.. skroz čudno..
Temp se prevelike za 24/7.
kako ti je temp u idle 29°C???
MOj prvi OC... Pentiuma 233 sam digo na 798 mzh(133FSB*6). Hldanjak neki velki za Socket 939 s dva ventilatara koji je bil spojen na pasivni od samog Processora...To sam uspijo s nekom plocom bog zna kojom i nekim hackanim BIOSima za nju...Nemam vise ni plocu i link od tih biosa...Al proc ima...
Temp se prevelike za 24/7.
to je full load u primeu, i 70 mi se ne cini tak prestrašno, ali za šta ja koristim komp, surfanje i tak to malo škicam temperature i drže se debelo ispod 45.
kako ti je temp u idle 29°C???
lepo to je ona asus eah 5770 koja ima otvoreno kuciste i temp su jako niske...