Ja u biosu promijenim da mi množi procesor sa 100x17 na 100x19, al procesoru se uopće frekvencija nadiže uvijek je 1700... Nikako nemogu promijeniti množitelje. Jedino umjesto 100 mogu staviti 133 al onda mi množi 17x133...
Nikako nemogu taj 17 promijeniti ni na više ni na manje...
Zna neko možda u čemu je problem, zašto nemogu promjeniti taj 17???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Problem je u tome što na ovom forumu imaš puno tekstova o ocercklockingu, ali vjerojatno nisi imao volje pročitati ih.
Uglavnom - ne možeš promjeniti množitelj (taj nesretni 17), ali možeš brzinu sabirnice (taj 100).
Tako jedino i možeš povećati frekvenciju procesora.
Pozdrav
Ostavi se ti klokanja celerona jer ćeš s tim postići minimalno veće performanse. Nego si kupi neki quad core. (preporuka Q6600)
Ostavi se ti klokanja celerona jer ćeš s tim postići minimalno veće performanse. Nego si kupi neki quad core. (preporuka Q6600)
Celeron 1,7 za desktop pc
imam i ja celeron 1,7 GHz, moj je "zaključan" za overclock (ne može se overclockirati)
možda su isti, moji ima 128kB L2 i 400 MHz FSB
imam i ja celeron 1,7 GHz, moj je "zaključan" za overclock (ne može se overclockirati)
Ja sma svog Celerona 360 sa 3,46GHz digo na 4,2GHz. Nije neka ekstremna razlika, al je opet bolje
Pa taj 17 ti je CPU MULTIPLIER i njega ne mozes mijenjat (osm na AMD procesorima serije BLACK EDITION). Ali neke maticne otkljucaju taj multiplier al ga procesor ne moze promijenit nego kad ga ti ti dignes na 18,19,20 on se odmah vrati na 17.Zato moras overklokirat preko FSB-a. A FSB ti je taj 100 pa na dalje.
Ja u biosu promijenim da mi množi procesor sa 100x17 na 100x19, al procesoru se uopće frekvencija nadiže uvijek je 1700... Nikako nemogu promijeniti množitelje. Jedino umjesto 100 mogu staviti 133 al onda mi množi 17x133...
Nikako nemogu taj 17 promijeniti ni na više ni na manje...
Zna neko možda u čemu je problem, zašto nemogu promjeniti taj 17???