Problam kod klokanja Celerona

poruka: 11
|
čitano: 1.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ja u biosu promijenim da mi množi procesor sa 100x17 na 100x19, al procesoru se uopće frekvencija nadiže uvijek je 1700... Nikako nemogu promijeniti množitelje. Jedino umjesto 100 mogu staviti 133 al onda mi množi 17x133...
Nikako nemogu taj 17 promijeniti ni na više ni na manje...

Zna neko možda u čemu je problem, zašto nemogu promjeniti taj 17???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problam kod klokanja Celerona

Problem je u tome što na ovom forumu imaš puno tekstova o ocercklockingu, ali vjerojatno nisi imao volje pročitati ih.

Uglavnom - ne možeš promjeniti množitelj (taj nesretni 17), ali možeš brzinu sabirnice (taj 100).

Tako jedino i možeš povećati frekvenciju procesora.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

Ostavi se ti klokanja celerona jer ćeš s tim postići minimalno veće performanse. Nego si kupi neki quad core. (preporuka Q6600)

vulerious - technofreak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Ostavi se ti klokanja celerona jer ćeš s tim postići minimalno veće performanse. Nego si kupi neki quad core. (preporuka Q6600)

Hoćeš mu ga ti kupiti?

Koji je točno Celeron? Mislim da je Level u pravu kod toga.
Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Celeron 1,7 za desktop pc

17 godina
neaktivan

imam i ja celeron 1,7 GHz, moj je "zaključan" za overclock (ne može se overclockirati)

možda su isti, moji ima 128kB L2 i 400 MHz FSB 

17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

imam i ja celeron 1,7 GHz, moj je "zaključan" za overclock (ne može se overclockirati)

Zaključan mu je množitelj, nije zaključan za overclock.
Pročitajte barem ovo:
17 godina
neaktivan
IRebic kaže...

Može se clockati, ali ne možeš podizati množitelj.
Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku.
17 godina
odjavljen

Ja sma svog Celerona 360 sa 3,46GHz digo na 4,2GHz. Nije neka ekstremna razlika, al je opet bolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Pa taj 17 ti je CPU MULTIPLIER i njega ne mozes mijenjat (osm na AMD procesorima serije BLACK EDITION). Ali neke maticne otkljucaju taj multiplier al ga procesor ne moze  promijenit nego kad ga ti  ti dignes na 18,19,20 on se odmah vrati na 17.Zato moras  overklokirat  preko FSB-a. A FSB ti je taj 100 pa na dalje.

AMD Opteron 1214 2,2GHz(OC 3,2 /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 3870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 16:36 (ManchesterUTD).
17 godina
anonime kaže...

Ja u biosu promijenim da mi množi procesor sa 100x17 na 100x19, al procesoru se uopće frekvencija nadiže uvijek je 1700... Nikako nemogu promijeniti množitelje. Jedino umjesto 100 mogu staviti 133 al onda mi množi 17x133...
Nikako nemogu taj 17 promijeniti ni na više ni na manje...

Zna neko možda u čemu je problem, zašto nemogu promjeniti taj 17???

Imao sam isti taj procesor i clockao sam ga na 2ghz i razlika je bila ogromna meni, jer mi je značilo to da sam određene igre mogao tečno igrati za što nije bilo šanse na standardnoj frekvenciji a i snimanje tv programa direktno u divx je bilo puno bolje. Mogao sam to jer nisam imao neku kretensku ploču koja fsb clock može mijenjati samo u skokovima (100mhz, 133mhz...). Naime, ako možeš ručno upisat vrijednost fsb-a, možeš ga dići, pošto taj procesor(wilamette jezgra) ne podnosi dizanje od 33%, ideš postupno dok ne nađeš stabilni clock koji je u mom slučaju iznosio ravno 2ghz, 18% to jest fsb 118mhz. Tako da sam efektivno dobio procesor koji je bio jači od Pentiuma na 1.7ghz, samo oko 2-3 puta jeftiniji, jer nije velika razlika kad su oba na 1.7, jer Pentium je imao samo 128kb cachea više od Celerona (265-128).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice