Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.193
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
bik kaže...
Penryn kaže...
bik kaže...

Evo da ne pišem ponovo, link.

Istina ima ASRock solidnih ploča, al to su uglavnom ove skuplje. Eto poveznice, čim su skuplje odmah možeš znati i da vrijede nečemu. Pogledaj tu P67 Pro3, po izgledu bi rekao extra ploča, puuno faza, ali nebi onda bila bez razloga samo 700kn.

Šteta što nigdje ne mogu naći kakve mosfete koriste na Z77 Extreme6, ali na Extreme4 i dalje stavljaju pradjedu svih mosfeta i već znaš što možeš očekivati od takve regulacije napona.(brutalno zagrijavanje, nestabilnu regulaciju - veliki undervolt i overvolt ovisno o LLC profilu, u konačnici niži stabilni takt)

P67 Pro3 košta cca650kn i u tom cjenovnom rangu joj nema ravne, znaci odličan entry level p67 za nezahtjevne korisnike (oc max do 4.4 s dobrim hlađenjem za SB), šta je tu loše?

Taj Z77 "pradjed mosfeta" dobro radi svoj posao, previše i nudi za tu cijenu po kojoj se prodaje, tu ploču ne kupuju entuzijasti nego je nemjanjena srednjem segmentu pa se tako i treba prema njoj postavit.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-115-reloaded/138181.aspx?page=4

5.1 ghz-cinebench na p67 pro3 ploči..e da i da se nadovežem matična mi ova sadašnja điđabajt-ima problema s memorijom-neće da radi stabilno na 1866mhz bez obzira koje latencije stavim ili xmp profil,..dok sam na asrokici samo stavil na xmp profil i bez pardona na auto latencije mema radila na 1866mhz...

Što ga više lome-to ga više volim!
16 godina
bahrija kaže...

samo za benč sam dizal napon i to do 1.48-tak da nemislim da je proc degradiral(u tak malom vremenskom roku)-držal sam ga na 4.6 ghz na 1.3v- asrock p67pro3-e3...

u cinebenchu,intel stress testu temperature nisu prolazile 80stupnjeva-s voltažom 1.48...

điđabajt ploča je nabavljena direkt iz pc-expert foruma(labosa)tak da je provjereno ok s njom..

Čekaj benčao na toj asrockici @ 5.2Ghz s kolikim naponom i kojim hlađenjem ? šta si benčao i jesi pratio temp?

15 godina
neaktivan
bik kaže...
bahrija kaže...

samo za benč sam dizal napon i to do 1.48-tak da nemislim da je proc degradiral(u tak malom vremenskom roku)-držal sam ga na 4.6 ghz na 1.3v- asrock p67pro3-e3...

u cinebenchu,intel stress testu temperature nisu prolazile 80stupnjeva-s voltažom 1.48...

điđabajt ploča je nabavljena direkt iz pc-expert foruma(labosa)tak da je provjereno ok s njom..

Čekaj benčao na toj asrockici @ 5.2Ghz s kolikim naponom i kojim hlađenjem ? šta si benčao i jesi pratio temp?

1.48voltaža-iznad 80stupnjeva nije išla temperatura-thermax2 hladio to:)

17 godina
Ako si.plocu kupio iz pce labosa pogledaj review i vidi kolko je ploca isla kosld njih
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
Ako si.plocu kupio iz pce labosa pogledaj review i vidi kolko je ploca isla kosld njih

http://www.pcekspert.com/articles/984-1.html

16 godina
Cuj meni je ta temperatura sumljiva, nevjerujem da je bila tako niska s tim hladnjakom, mozda ti nisi pratio temp jezgri, pa je proc mozda degradirao. ako je tako 80c na 5.1 onda si ga komotno mogo na 5ghz drzat 24/7 i ne znam zasto si mjenjao plocu osim ako eto "volis hardware" ;)
15 godina
neaktivan
bik kaže...
Cuj meni je ta temperatura sumljiva, nevjerujem da je bila tako niska s tim hladnjakom, mozda ti nisi pratio temp jezgri, pa je proc mozda degradirao. ako je tako 80c na 5.1 onda si ga komotno mogo na 5ghz drzat 24/7 i ne znam zasto si mjenjao plocu osim ako eto "volis hardware" ;)

osim ako bios krivo kazal-ili aida u vezi temperature..sječam se da je temperatura procesora u leru kod 1.48 bila 40 stupnjeva..inače ja sam na taj thermax2 stavil 2 ventilatora od 12cm-kad je bil jedan temperatura proca je bila 6stupnjeva viša u leru....

13 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Zanima me sta Asrock nemoze a netko drugi moze u istom cijenovnom razredu

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

Zanima me sta Asrock nemoze a netko drugi moze u istom cijenovnom razredu

za 670kn kolko dojde(nova) asrockova p67pro3- nema ni jedne ploče minimalno do 800kn(nove)koja može tak potegnuti...

13 godina
neaktivan

Eto ja cu po stoti put ponovit da sam ja s svojom p67 extreme6 prezadovoljan,nema ni vdropa i overvolta,ni ovog ni onog.cijelu zimu mi je na 4.8 procesor stajao i radio bezprijekorno,po ljeti mi je 4.4 a mogao je komotno bit 4.8.Mem mi je stalno na 1866 .Eto samo sam htio rec da je mene zadovoljila i moram napomenut da je jos bolja s biosom p2.10

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel ima tko iskustva s Asrock Z77 Extreme 6?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo malo sam kemijal s điđabajt pločom na 4.5 ghz ful stabilno je s naponom 1.284-dok je na asrokici trebalo 1.296 za ful stabilan rad!

VOLEGRADELE

http://www.pureoverclock.com/Review-detail/asrock-z77-extreme-6/10/

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 22:15 (bahrija).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Za jedan dan nemos sigurno znati da je 100% stabilan, ta razlika napona je nista i senzor zna lagati a valjda si upoznat sa SBom da zna satima prolazit sve moguce testove i onda ga nakon par dana vise tabova u cromu srusi ili YT ili neka igrica..
15 godina
neaktivan

nije to samo sa sb-na amdu-konkretno x6 phenomu prolazil je sve stress testove pa ga je browser srušio(sistem)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...
Za jedan dan nemos sigurno znati da je 100% stabilan, ta razlika napona je nista i senzor zna lagati a valjda si upoznat sa SBom da zna satima prolazit sve moguce testove i onda ga nakon par dana vise tabova u cromu srusi ili YT ili neka igrica..

sa ovime sam se vrlo brzo upoznao kod sb-a..

vrtio sam linx 1000 rundi trebalo je pol dana da zavrsi, prime 95 sam vrtio 16 sati u komadu sve super.. surfam i bum :(

16 godina

Nema smisla vrtit linx i prime tako dugo, samo smanjuješ vijek trajanja komponenti po mojem mišljenju, ja osobno nikad nisam duze od 1h vrtio neki stres test a imam frendove koji su 5 dana vrtili prime, ugl kako tko voli ;)

bahrija što se tice phenoma II x6 gazio sam ga dosta dugo ali nisam primjetio tu povezanost, da ga YT,BF3/BBC2 ili neka flash igra moze srušit ako uredno prođe prime/linx.. SB je po tome specifičan

17 godina
bik kaže...

Nema smisla vrtit linx i prime tako dugo, samo smanjuješ vijek trajanja komponenti po mojem mišljenju, ja osobno nikad nisam duze od 1h vrtio neki stres test a imam frendove koji su 5 dana vrtili prime, ugl kako tko voli ;)

bahrija što se tice phenoma II x6 gazio sam ga dosta dugo ali nisam primjetio tu povezanost, da ga YT,BF3/BBC2 ili neka flash igra moze srušit ako uredno prođe prime/linx.. SB je po tome specifičan

Slažem se sa tobom.. inace je i moja praksa bila maks 1 sat.. ali rekoh ajde da budem 100% siguran pa da pokusam ostavit kada spavam pa da vidim.. a na kraju je bio isti efekat nista nisam postigao

15 godina
neaktivan
bik kaže...

gazio ga i ja na 3.7ghz x6 1055 24/7 prime 95,occt prolazio bez greške i onda običan internet explorer ga skrešal:)

14 godina

Za IB/SB idite na nove GB Z77 ploce, zakon su.

Ovi sto nemaju novaca slobodno mogu ubosti P67 Pro3 B3, bio sam vlasnik iste i za 700HRK nudi mnogo.

Garantirano na njoj imate 4.5GHZ :)

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam imao primjera da mi se OS ruši nako 1 minute prime95,a stabilno radim na njemu i igram BF3 non-stop!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Ja sam imao primjera da mi se OS ruši nako 1 minute prime95,a stabilno radim na njemu i igram BF3 non-stop!

Sto te briga onda, radi dok se ne srusi u normalnom radu, ako se srusi daj napona i to je to.

clock2much
13 godina

Pa da slažem se,prime95 obično vrtim pola sata,ali ako je stabilan u BF3 ne diram napon!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koje postavke koristite u prime 95?

In place large FTT ili small FTT? Potonji zakuri proc nenormalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ovi sto nemaju novaca slobodno mogu ubosti P67 Pro3 B3, bio sam vlasnik iste i za 700HRK nudi mnogo.

istina na ovakvoj asrokici(p67 pro3-b3) 4.5ghz ko od šale s naponom 1.3v ide bilo koji i5 2500k...

13 godina
neaktivan
bahrija kaže...
zoharbizo kaže...

istina na ovakvoj asrokici(p67 pro3-b3) 4.5ghz ko od šale s naponom 1.3v ide bilo koji i5 2500k...

Eto onda sta vise ocekivat od ploce za 700kn,super

17 godina

dobro je to kad uopce znas priblizni napon koji si dao.. ja na ovoj svojoj gigabytici niti to neznam.. nema softwarea koji bi ocitao tocan napon..

ploca downvolta ozbiljno i to npr.. ja stavim 1.28v nakon restarta vidim ocitovanje ploce da je ustvari to 1.26v, software ne cita ništa cpuz 0 bodova hw monitor 0 bodova..

probo sam sa real temp ali on isto 0 bodova npr bilo kakav napon meni real temp ocitava 1.37v sto je nemoguce sa obzirom na temperature koje jedva idu preko 56 stupnja..

Ima li ko kakvu ideju kako da se na ovoj ploci skuzi pod kojim naponom ja vozim proc??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

dobro je to kad uopce znas priblizni napon koji si dao.. ja na ovoj svojoj gigabytici niti to neznam.. nema softwarea koji bi ocitao tocan napon..

ploca downvolta ozbiljno i to npr.. ja stavim 1.28v nakon restarta vidim ocitovanje ploce da je ustvari to 1.26v, software ne cita ništa cpuz 0 bodova hw monitor 0 bodova..

probo sam sa real temp ali on isto 0 bodova npr bilo kakav napon meni real temp ocitava 1.37v sto je nemoguce sa obzirom na temperature koje jedva idu preko 56 stupnja..

Ima li ko kakvu ideju kako da se na ovoj ploci skuzi pod kojim naponom ja vozim proc??

BIOS, nema nijedan drugi nacin.

iclock2much
16 godina

Nadogradio si bios? jel isti slučaj sa starijim biosom? Zar ne može Easy Tune6 očitat sve parametre?

Ako je tako kako si napisao ja bih tu ploču vratio na reklamaciju

17 godina
bik kaže...

Nadogradio si bios? jel isti slučaj sa starijim biosom? Zar ne može Easy Tune6 očitat sve parametre?

imam ovaj novi f8.. easy tune6 nisam niti probavao instalirati..... nebi ja nista na reklamaciju kad je ispravno :)

sa starim nisam probavao :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 14:58 (toxic).
16 godina
toxic kaže...
bik kaže...

imam ovaj novi f8.. easy tune6 nisam niti probavao instalirati..... nebi ja nista na reklamaciju kad je ispravno :)

sa starim nisam probavao :(

Probaj to što sam ti napisao i F8 ti nije zadnji bios

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3850#bios

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice