Overclocking guide za pocetnike izdvojena tema

poruka: 512
|
čitano: 283.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Overclocking guide za pocetnike

Hvala na svemu!!Evo overclockao sam procesor AMD Phenom II X4 955 sa 3.20 na frekvenciju 3.51GHz(točnije 3518MHz) preko AMD Engine Catalyst Control.I sad mi piše kad odem na My Computer>Properties,piše mi da je frekvencija 3.20GHz.Ako sam ga overclockao,zar nebi trebala biti 3.51GHz.

P.S Kada sam ga overclockao,i kad instaliram novi windows 7,pošto je kod mene Win7 Ultimate x64bit,dali će overclockanje biti izbrisano ili poništeno?

Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav . Zanima me dali bi se n a  Asrock FM2a75m-dgs moglo išta oc-at athlon II x4 750k 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MOžeš li mi neku do 500 kn predložit koja jest ??? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako bih na tu matičnu stavio Amd athlon II x4 750k sa nekim after market coolerom koliko bi ga mogao oc-at a da izdrži 4-5 godina . Zanima me još jel ova matična http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0201558#prettyPhoto ista kao sa ove slike http://cdn.overclock.net/0/06/0669996c_ASRock_FM2A75-Pro4_M.jpeg . Hvala .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Aha hvala na informacijama . Ja sam mislio kupit onu a75m-dgs ,ali dobro da ste mi pomogli zato što mi treba proc na 4.0 ghz  zbog grafe (hd7850 2gb )

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima li pomoći...komp mi je malo spor pa bi ga htio overclockati...

Operating System
    MS Windows XP Professional 32-bit SP3
CPU
    Intel Pentium 4 631
    Cedar Mill 65nm Technology
RAM
    1,50 GB Single-Channel DDR @ 200MHz (3-3-3-8)
Motherboard
    775i65G. (CPUSocket)    36 °C
Graphics
    Philips 241E (1920x1080@60Hz)
    Intel(R) 82865G Graphics Controller
Hard Drives
    156GB Seagate ST3160811AS (SATA)    28 °C
Optical Drives
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N
Audio
    Unimodem Half-Duplex Audio Device

se može tu šta napraviti, bilo iz biosa ili preko programa? Netreba za nikakve igrice ni slično, samo publisher i cs2 radim na njemu, i kad je velik file u publisheru se oće zamrznut na minutu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi,imam jedan problem.

Naime,kada sam odlucio klokati mog Pentiuma 4, usao u BIOS i pokazale mi se sve opcije (dole na slici).Na YT sam vidio da treba imati opcija cpu frequency control a u mene tog nema.Mene zanima da li moja maticna uopce podrzava klokanje.Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam pitanjce ili 2, 3  :)

MBO mi je http://www.asus.com/Motherboards/P5GZMX/#specifications, CPU je intelov E2140@1.6GHz (ja sam ga clockao na 2.1 preko biosa jer mi nije dala maticna vise), napajanje mi je LC-ovo od 600W, a GPU nVidia 7800GTX 512Mb.

Sad mene zanima kako bih ja mogao dici proc na 2.5/2.6 GHz jer mi ne treba vise, tj. dosta mi je, a vidio sam po forumima da su ga dizali i preko sto posto uz malo bolje hlađenje. Meni nije diglo puno temperaturu prilikom OC-a, a razlika je osjetna, vidi se i u windovsovom indexu (imam win7 32 bita).

Ako neko moze pomoc bilo bi odlicno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedno pitanje, znaci clocko sam i7 3770k na 4ghz i na max loadu temperatura je oko 60C. Moje pitanje je jel ta temperatura OK, ili bi trebala biti niza. Cooler mi hyper 212+. Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

eh ovako htjeo bih i ja ovo pokusati po prvi put, pa da li mi se isplati procesor je AMD Athlon 64 2800+, star pravo tako da bi mi vjerujem bilo dosta efekta ako ga bar za 20% mogu povecat :D matična je ASUSTek K8N

isto sto me zanima dal trebam update BIOS il mogu na ovom starom koji mi je od kupovine kompjutera tu...

eh ovo nadjo u uputstvu za maticnu pa ima nešto oko AI Overclocking

CPU, Memory and AGP voltage adjustable

SPS (Stepless Frequency Selection) from 200Mhz up to 300Mhz at 1Mhz increment

Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed AGP/PCI frequencies

ASUS JumperFree

ASUS C.P.R. (CPU Parameter Recall)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 5:18 (Dino3).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz imam x3 455 i stavio bi ga na 3.5, moze mi netko reci kako bi trebao namjestit u biosu, jer sve je sada na auto, a i rami su mi na 667 mhz a mislio sam da su na 1066mhz, pa neznam na kolko da namjestim? i zanima me dali se moze graficka pojacat, tj uskladit sa clockom konfe( moj pc ) .

hvala

0 0 hvala 0
12 godina

Hmm nemaš ništa o postavljanju ram timinga (možda ima u temi samo ljeno mi čitat sve), sa time sam se hebavo i skurio {#} 4gb u vjetar. Sve ok radilo do se nije smrzo u Metrou LL i blue screen.

LOL EUNE: oloferno

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz imam phenom ii x4 955 be i asrock 970 extreme 3, procesor trenutno radi na 3,4 a oc preko nekog programa sto ima ta maticna da ti automtski oc s 3,2 na 3,4.

E sad asrock isto ima neki svoj program za oc koji se zove asrock extreme tuner s koji mozete oc procesor, mene sad zanima dali preko tog programa oc ili da skinem neki drugi program i koji?

I ako vam nije problem na koliko trebam stavit voltazu,multiplier,bus speed i ostalo da mi procesor radi na 3,8 stabilno. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pokusavam OC cpu ali mislim da nisam suzio kako se tocno radi sve, stavio sam na 3.5 ghz i temp je narasla gro i radi 100%, sada ne kuzim kako da voltazu dignem da radi bolje, i rame bi probao oc , grafu jesam ... 8 pise pod moj pc koja je maticna i cpu ) 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Overclocking guide za pocetnike
Pri3s7 kaže...

pokusavam OC cpu ali mislim da nisam suzio kako se tocno radi sve, stavio sam na 3.5 ghz i temp je narasla gro i radi 100%, sada ne kuzim kako da voltazu dignem da radi bolje, i rame bi probao oc , grafu jesam ... 8 pise pod moj pc koja je maticna i cpu ) 

Neznam zasto clockas ako nerazumijes kako se to radi.

Prva stvar u clockanju je priprema, google ti je najbolji prijatelj, prvo procitaj i pregledaj sve moguce i nemoguce i onda kreni na clockanje.

Imas puno stvari tu na forumu, samo treba citati.

Nije to samo promjeniti 2 postavke u BIOS-u, ima tu puno stvari koje utjecu na OC.

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan

da

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dali bi netko bio dobar i pomoci mi oko overclockanja q6600 sa 2.4 Ghz na 3.0

to ce mi biti prvi OC gledao sam nesto na you tube ali nije to to

naravno prvo moram kupiti dobar cooler

evo i par slika da bi bilo lakse meni i vama mog biosa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam par pitanja u vezi overkloka pa bih bio zahvalan na odgovoru

Koristim AMD FX 8120 pa planiram preko 4.0....prioritet do nekih 4.5Ghz, vise od toga mi netreba, btw imam ASUS M5A99X EVO ploču koja koristi 6+2 digitalnu regulaciju

1. Planiram se sluziti programom Prime95 ili OCCT pa me zanima koliko bi trebao trajati test nakon prelaska s 4.0 na 4.1ghz npr? minimalno

2. Imam Kingmax 2x4GB ram 1600Mhz, jel bi taj ram zadovoljio potrebe overclocka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozz! jel uredu ova temperatura i voltaža?? napravljen auto overclock na 30 posto

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo

to to
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koji hladnjak za proc i matičnu pod moj komp?

NOCTUA NH-D14

Thermaltake Frio Extreme

Zalman 120mm CNPS10X EXTREME

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, zelio bih overclockati intelov dual-core  e5300 2.60. Novi sam u ovome pa zelim sve polako znati o tome. Zanima me posto ste rekli da temperatura ne bi trebala prelaziti preko 60, tocno me zanima temperatura cega ako mi mozete objasniti na ovoj mojoj slici. Na mom su temperature poprilicno visoke (ako se gleda temperatura procesora), ali npr kad udem u igru one znaju prelaziti i tih 60 pa tako dogurat i do 64 stupnja. Sad mene zanima kada one ne bi trebale prelazit te temperature za vrijeme manje zahtjevnog rada ili pak kod igranja igara ne bi trebale preko toliko? I sta mi preporucujete kako bih smanjio temperaturu, novi hladnjak ili pokoji ventilator da jos ubacim u komp? Ako neko ima slican ili isti procesor a da ga je overclockao do koliko gHz je maksimum moguce izvuci?

fichola
13 godina
neaktivan

Pozdrav,imam jedno pitanje zanima  e da li se overclockanjem procesora povecava njegov tdp.npr imam  100w cpu tdp i 100w tdp mbo.moze li se cpu tdp povecati na npr 115w tako da ga maticna vise ne podrzava.hvala

ako se nevidimo,upali svijetlo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bok,svima sretna nova godina ,evo ovako imam pitanjce imam procesor ovaj dual core iz mojpc i na win 7 sam ga mogao overclockati i normalno je to radilo sve,no kad na win8 overclockam za 0,1 ghz odma nece windows bootat odma crasha na loginu i to je to jednostavno neda OC

13 godina
neaktivan
ficho7 kaže...

Pozdrav, zelio bih overclockati intelov dual-core  e5300 2.60. Novi sam u ovome pa zelim sve polako znati o tome. Zanima me posto ste rekli da temperatura ne bi trebala prelaziti preko 60, tocno me zanima temperatura cega ako mi mozete objasniti na ovoj mojoj slici. Na mom su temperature poprilicno visoke (ako se gleda temperatura procesora), ali npr kad udem u igru one znaju prelaziti i tih 60 pa tako dogurat i do 64 stupnja. Sad mene zanima kada one ne bi trebale prelazit te temperature za vrijeme manje zahtjevnog rada ili pak kod igranja igara ne bi trebale preko toliko? I sta mi preporucujete kako bih smanjio temperaturu, novi hladnjak ili pokoji ventilator da jos ubacim u komp? Ako neko ima slican ili isti procesor a da ga je overclockao do koliko gHz je maksimum moguce izvuci?

ovo za temperature neznam tocno no evo par savjeta ako hoces npr. Napravi bolji protok zraka u kucistu ima videa na yt pa pogledaj to ,onda ako ides Overclockat preporucam neki aftermarket hladnjak(nemora biti neki specijalni ogromni) i pastu naravno ,a gHz neznam tocno ovisi i o maticnoj dali mozes OC_at.

12 godina
ivo0 kaže...

Pozdrav,imam jedno pitanje zanima  e da li se overclockanjem procesora povecava njegov tdp.npr imam  100w cpu tdp i 100w tdp mbo.moze li se cpu tdp povecati na npr 115w tako da ga maticna vise ne podrzava.hvala

Da,to je ustvari logicno da ce se povecanjem snage povecat i tdp. (tdp nije snaga,ali je slicno)

Moguce,ovisi koliko ce se volti ubacit i dignut takt.Cesto se kod prevelikog OC unisti ploca,a i sam cip.

Lc_syntax_

Do toga,koliko ja znam obicno dolazi zbog manjka volti.

Tako je i meni bilo,ali cim sam ubacio milivolt,radilo je normalno.

Sad kakve veze ima sa win 8,neznam iskreno,posto nikada nisam previse petljao sa njim(win8).

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...
ivo0 kaže...

Da,to je ustvari logicno da ce se povecanjem snage povecat i tdp. (tdp nije snaga,ali je slicno)

Moguce,ovisi koliko ce se volti ubacit i dignut takt.Cesto se kod prevelikog OC unisti ploca,a i sam cip.

Znaci trebao bih uzeti plocu sa tdp 125w a cpu od 100 w tdp npr.

12 godina

Nigdje nisi napisao koji je proc i maticna.

Jos kad nakraju ispadne da je neka low end,sa jacim procom,....

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
neaktivan

Ma nemislim oc t nista,to sam pitao vako me zanima znqm ponesto o oc anju eto samo jos to da svladam i eto.nikad nebi uzeo maticnu jeftinjaka a neki skupi cpu.logika {#}

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me koliko mi se isplati pokusati overclockati moj PC? U BIOS-u imam opciju za overclock od 5% pa sve do 50%. Pretpostavljam da je to overclock procesora. Overclock bih radio jer mi je u igrama dosta malen FPS, a prije sam imao veci u tim istim igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice