Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 966.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
mirzet1976 kaže...
Crucifixion kaže...

jedno pitanje.

imam fx-a 4100, radi na 4.8 bez problema. dignuo sam ga na 4.9, bez diranja ičega drugoga, samo multiplier dignuo, saveao i pokrenuo pc. izvrti mi sve do Windows logoa, prođe ta animacija i imam samo crni ekran. ne miče nigdje, ne čiči ništa, samo crno

Pa povećaj mu napon

digao na 5.1, digao napon, bootao, crashao u primeu95 nakon 10 minuta

12 godina
Crucifixion kaže...
mirzet1976 kaže...
Crucifixion kaže...

jedno pitanje.

imam fx-a 4100, radi na 4.8 bez problema. dignuo sam ga na 4.9, bez diranja ičega drugoga, samo multiplier dignuo, saveao i pokrenuo pc. izvrti mi sve do Windows logoa, prođe ta animacija i imam samo crni ekran. ne miče nigdje, ne čiči ništa, samo crno

Pa povećaj mu napon

Opet mu povećaj napon. Samo nije preporučljivo da ideš preko 1.55 V

12 godina
Crucifixion kaže...
mirzet1976 kaže...
Crucifixion kaže...

jedno pitanje.

Pa povećaj mu napon

Visoko ciljas na 5.1GHz olabavi malo, koji napon koristis za 5.1ghz

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
12 godina
neaktivan
Gearbox kaže...
Crucifixion kaže...
mirzet1976 kaže...
Crucifixion kaže...

jedno pitanje.

Pa povećaj mu napon

Opet mu povećaj napon. Samo nije preporučljivo da ideš preko 1.55 V

da mu stavim napon odmah na 1.5? 

12 godina

Nemoj, postepeno diži.

Kakav imaš CPU cooler?

12 godina
neaktivan
Gearbox kaže...

Nemoj, postepeno diži.

Kakav imaš CPU cooler?

Uf...

Thermaltake Frio Silent 14 i iman u caseu 3 venta, 2 su odmah više bloka od cpu coolera, jedan nasuprot, jedno 15 cm

12 godina

Trebo bi ga moći ohladiti i pod Prime-om, sve je ok dok ti temp proca ne prelazi 65 stupnjeva.

16 godina
neaktivan

opet mi izbacuje gresku sa voltazom 1.4250 

17 godina

Ne kuzim zasto bi to iskljucivao ako je komp stabilan nakon oc-anja? apsolutno nikakav utjecaj na perfomanse neces imati ako to imas ukljuceno, a i smanjivat ce ti se frekvencija i napon kad nisu potrebni i samim time produzit vijek trajanja procesora i smanjiti temperatura 

12 godina
soma kaže...

opet mi izbacuje gresku sa voltazom 1.4250 

Koja ti je CPU temeperatura kad izbaci gresku

16 godina
neaktivan

ful load 100% cpu 56 stepeni

16 godina
neaktivan
soma kaže...

ful load 100% cpu 56 stepeni

http://i.imgur.com/06mV0if.jpg

na amd overdrive mi stoi da je voltaza 1.4250 a na cpu-z varira izmedju 1.392 i 1.400v

12 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Imaš li LLC u biosu ako ne onda povećaj napon tako da pod full loadom imaš 1.425V. Znači trebaš staviti oko 1.45V ili više pa da spadne na 1.425V.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Imaš li LLC u biosu ako ne onda povećaj napon tako da pod full loadom imaš 1.425V. Znači trebaš staviti oko 1.45V ili više pa da spadne na 1.425V.

probavao sam sledece voltaze:

1.4500 stavim u biosu i u cpu-z u full loal dobijem 1.344v

1.4625v dobijem 1.360v

1.4750v dobijem 1.368v  ali mi temp u full ide 60 stepeni ne znam da li se smije dizati jos voltaza ili sta?

14 godina
soma kaže...
mirzet1976 kaže...

1.4625v dobijem 1.360v

1.4750v dobijem 1.368v  ali mi temp u full ide 60 stepeni ne znam da li se smije dizati jos voltaza ili sta?

cpu z nije nikakavo mjerilo očitanja napona instaliraj HWmonitor i prati stanje Vcore...min.avarage,max.

12 godina
neaktivan

pozz.znaci imam amd fx 8320 na tvornickih 3.5ghz volija bi ga dignit bar na 4.0ghz,iman plocu gigabyte ga970a-ud3,ali je problem taj sta nisan nikad clocka i neznan to radit,bilo kakva pomoc bi dobro dosla

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tiho2606 kaže...

pozz.znaci imam amd fx 8320 na tvornickih 3.5ghz volija bi ga dignit bar na 4.0ghz,iman plocu gigabyte ga970a-ud3,ali je problem taj sta nisan nikad clocka i neznan to radit,bilo kakva pomoc bi dobro dosla

Odi u BIOS, iskljuci turbo, iskljuci spectre, cool'n'quiet i slicne gluposti i samo digni preko multipliera. Napon ne trebas dizati za 0.5ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 14:14 (Crucifixion).
11 godina
neaktivan
tiho2606 kaže...

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
soma kaže...
mirzet1976 kaže...

1.4625v dobijem 1.360v

cpu z nije nikakavo mjerilo očitanja napona instaliraj HWmonitor i prati stanje Vcore...min.avarage,max.

Skino sam hw monitor i isto mi pokazuje voltazu kao i u cpu-z

12 godina
neaktivan

Evo ako može neko mišljenje o situaciji:

naime iz znatiželje sam išao vidit oce moc ikakav oc, ploča je Asrock 970 pro r2.0 ( znam, vece smece :D) proc FX-6300. 4.0 Ghz sa ~ 1.208 V. Sad jel da dodam jedan mali vent preko VRM ili da jednostavno vratim clock na stock posto je svugdje vise manje receno da se ne pokusava OC s tom plocom. 

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina

Dodaj vent pa vidi dal ima pomaka

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Dodaj vent pa vidi dal ima pomaka

Ali ne planiram dalje od 4Gz, samo pitam da li je potrebno staviti ga reda radi da hladi VRM jer nemaju heatsink i ploca je 4+1. U OCCT kad je bio na full load VRM su bili 75-80 C°. Proc je bio na 55°.

12 godina

Ja imam vent na VRM i ako imam bolju ploču al zato neprelazi 50°C na 5GHz

12 godina
neaktivan

ucinija sam sta si reka,iskljucija turbo,c1e i ta cuda i stavija na 4000 i stoji mi sad na cpu-z i core tempu da radi na 4026 mhz voltaza 1.3375 koja mu ej bila i na 3.5,oce biti kakvih problema s njin ili ce radit sad tako uvik?posto nisam dira nista drugo osim sta san ga diga priko multipliera na 4?

9 godina
Pozz,
Zanima me koliko mogu OC procesor amd athlon x4 860k, imam napajanje antecovo 650w 80+, grafu gtx 670 i mbo je f2a88xm-hd3 gigabayte
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nema tu određene granice, neki se mogu ocati par sto mhz, neki 1,5ghz... Prouci sto bolje sve potrebno o OCu i kreni sam pa ces vidjeti dokle ide, kada budeš morao dodavati puno voltaže za npr. samo 100mhz onda znaci da si pri kraju

9 godina
neaktivan

Poštovanje,

Novi sam na forumu i zbilja bi trebao vašu pomoč.

Imam phenoma x4 965BE i zbilja me dobro služi svih ovih godina. Uspio sam ga još sa stock coolerom podić na  3,8 samo sa množiteljem u biosu. Temp nije 49 prelazila, al je zato vent na procu bio nepodnošljiv.
Da skratim nabavio sam nedavno EvO 212 i temp su pale na 34 u idle i 45 kad GTA  vrtim....1100RPM na ventu.

Probao sam ga OC na 4,0 u raznim kombama sa množiteljem i direktnim povecanjem MHz-a jezgara... tipa na 235 x17.... cca 4,0 GHz. Radilo bi, al redovito bi mi se mozzila rušila sa nekim ludim errorima, a i kada startam GTA 5 sirene bi neprestano se ponavljale dok ženskica ne dođe... Iako Fps u doti bi mi bio 90~~, a ne 75 kao inace. I da bacao bi BS u doti nakon 20 min.
Pokužavao sam razne kombinacije voltaža. max sam do 1450 ga podigao.

Što mislite? Dal da ga ostavim na 3,8? Htio bi ga nekako na 4,2 ako je moguce. Samo 50-ak % grafe koristi u GTA5, al daje finih 40FPs-a na high-very high.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Oke vazi, hvala
11 godina
neaktivan
Burek_69 kaže...

Poštovanje,

Novi sam na forumu i zbilja bi trebao vašu pomoč.

Imam phenoma x4 965BE i zbilja me dobro služi svih ovih godina. Uspio sam ga još sa stock coolerom podić na  3,8 samo sa množiteljem u biosu. Temp nije 49 prelazila, al je zato vent na procu bio nepodnošljiv.
Da skratim nabavio sam nedavno EvO 212 i temp su pale na 34 u idle i 45 kad GTA  vrtim....1100RPM na ventu.

Probao sam ga OC na 4,0 u raznim kombama sa množiteljem i direktnim povecanjem MHz-a jezgara... tipa na 235 x17.... cca 4,0 GHz. Radilo bi, al redovito bi mi se mozzila rušila sa nekim ludim errorima, a i kada startam GTA 5 sirene bi neprestano se ponavljale dok ženskica ne dođe... Iako Fps u doti bi mi bio 90~~, a ne 75 kao inace. I da bacao bi BS u doti nakon 20 min.
Pokužavao sam razne kombinacije voltaža. max sam do 1450 ga podigao.

Što mislite? Dal da ga ostavim na 3,8? Htio bi ga nekako na 4,2 ako je moguce. Samo 50-ak % grafe koristi u GTA5, al daje finih 40FPs-a na high-very high.

Imao sam 965 i drzao sam ga na 3.9-4.0 takodjer sa hyperom, nista strasno znam ali mi nije ni trebalo u to vrijeme. Ako ti je nizak gpu usage znaci da ju koci procesor (a i gta v je malo problematicna po pitanju gpu usagea, podigni sve na max i vidjet ces da ce ici na 99%), a niti nemoj previše nabijati voltaže jer znam da je za phenoma 1.5v max i to vjerovatno misle na aio ili neki jaci cooler, ostavi na 3,8 jer neces puno dobit od veceg OCa i probaj uštedit za neku noviju platformu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 0:15 (D3lBoy).
9 godina
neaktivan

U pravu si. Potrebna je nova platforma, al dok ne dođe želim iskoristim ovo što imam do maksimuma. Zadovoljan sam, nemogu reci da nisam sa phenomom.

Cpu baca na 100 sve 4 jezgre dok je gpu na 48%. Tek kad ne radim ništa extra...tipa u zid gledam (XD) baci Gpu usage na 78-95%, a cpu dropne na 70-ak.

Ništa necu dirat osim ako netko ima tocne postavke za neki overclock. Po duhu Svetom!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice