Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Evo napokon sam osposobio opet konfu nakon sto je hx520 umro.

Overclockao sam i stavio sam svog phenoma 955 na 4ghz i napon 1.425v i cini se da je stabilno, e sad...da li da dizem NB i HT i da li ce bit kakav osjetni pomak sa time? i dal se to opce isplati dirat? NB hladnjak je jako vruc (specem si prste) pa sam mislio kupit 4cm vent da puse malo po njemu...

Werdum Combat Team
14 godina

Neisplati ti se to dirati.

13 godina
itomic009 kaže...

Neisplati ti se to dirati.

Tako sam i mislio! Tnx itomic

Werdum Combat Team
12 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

pozdrav!!! zanima me kako vratit tvornicke voltaze?? proc je radion na prijasnjoj ploci na 3.8 (asus m5a97 r2.0) i sad san tog phenoma stavia u ga990xa-ud3 i tia bi vratit na tvornicke voltaze jel je sad ovltaza na 1.403...a ne snalazim se bas u biosu,ako mi moze ko pomoc molia bi...HVALA UNAPRIJED!!!! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

al velike su mu temperature(bar ja mislin)

dok nista ne radim... dok nista ne radim...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Smanji ručno napon na najviše 1,3V ako držiš CPU na 3.2Ghz. Može on radit i sa puno manje od 1.3V, pa testiraj ako ti se da malo pomalo.

15 godina
neaktivan

Moze li se porediti Phenom II x4 955BE na 4GHz i FX 4170 na istom taktu ili je FX jaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U igrama je većinom Phenom jači kao i u većini programa, mada postoje programi ( a to si ovi koji koriste novije instrukcije ) gdje je FX osjetno brži. Ali i u igrama bi framerate bio dosta sličn u biti.

14 godina
Almin94 kaže...

Moze li se porediti Phenom II x4 955BE na 4GHz i FX 4170 na istom taktu ili je FX jaci?

Phenom II 955BE je brzi clock per clock od tog Buldozera, tek na 4.6+ GHZ BD ima slicne perfomanse.

iclock2much
14 godina

Pretjero si malo i generaliziraš. Imaš i igara i programa u kojima je FX osjetno bolji od Phenoma tako da netreba biti točno 600Mhz. Nemoš Ante govorit tako generalizirano {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Pretjero si malo i generaliziraš. Imaš i igara i programa u kojima je FX osjetno bolji od Phenoma tako da netreba biti točno 600Mhz. Nemoš Ante govorit tako generalizirano {#}.

A da li se vidi razlika između BD i PD?

Biti ili ne biti pitanje je sada.
17 godina

Evo cisto informativno razlika izmedju

- FX-4300@3.8

- PHENOM II 980BE@3.7

KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

To ja ovako od oka prema testiranjima koja je radio Zvone sa svojim, a mogu i sa svojim ako mu iskljucim module pa da vidimo.

Zizo kaže...

A da li se vidi razlika između BD i PD?

Da.

iclock2much
13 godina
neaktivan

nabavio sam noctua nhd14, planiram oc svoj x4 965

da mjenjam samo mnozitelj i napon ili jos nesto?

kako da namjestim NB?

sto je cool n quiet?

jos nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TomislavZG-2 kaže...

nabavio sam noctua nhd14, planiram oc svoj x4 965

da mjenjam samo mnozitelj i napon ili jos nesto?

kako da namjestim NB?

sto je cool n quiet?

jos nesto?

Sta ce ti nhd14 na tom phenomu....

Digni mnozitelj na 20x i napon postavi na 1.4v i probaj testirat jel stabilno....ak je probaj sa nizim naponom i obrnuto...inace za 24/7 nemoj ic iznad 1.45v sa naponom, iako je to piece of cake za noctua-u

NB OSTAVI na 2ghz

A cool n quiet isto ostavi upaljeno.

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 20:37 (KrpaZG).
13 godina
neaktivan

ma uzeo sam noctu-u jer cu je koristit sigurno 3-4 godine dok ne krenem u watercooling, super je tiha i snazna, a planiram i jace procesore u blizoj buducnosti....

moze li mi svejedno netko objasniti sto je taj cool n quiet? trebam li dizat napon na NB? sto je s RAM-om, trebam li i kako ga OC-at?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TomislavZG-2 kaže...

ma uzeo sam noctu-u jer cu je koristit sigurno 3-4 godine dok ne krenem u watercooling, super je tiha i snazna, a planiram i jace procesore u blizoj buducnosti....

moze li mi svejedno netko objasniti sto je taj cool n quiet? trebam li dizat napon na NB? sto je s RAM-om, trebam li i kako ga OC-at?

Cool n quiet snizava takt i napon procesora kada nije potrebno, to em štedi struju em štedi proc od visokih i konstantnih napona.

Dakle ostavi to upaljeno.

Ne diraj NB jer neces osjetit pomak u svakodnevnom radu.

Isto vrijedi za ram....pomak se osjeti tek u nekim benchmarkovima i nesto sitno u renderingu i slicnim aplikacijama....

Werdum Combat Team
14 godina
TomislavZG-2 kaže...

Cool n quiet ti regulira napon,frekvenciju proca, s obzirom na posao kakav radiš na kompu.Znači ako radiš nekakav nezahtjevan posao na kompu on će ti automatski smanjit frekv.proca i voltažu i prema potrebi pojačavati to.Vrlo dobra stvar.Ram pustiš na miru kao i nb da nešto ne sj....!S tim se igraj kad stekneš malo osnovnog znanja,u biti dovoljno ti je da znaš eng.i za par dana si stručnjak,jer google je tvoj prijatelj.Uglavnom probaj dignut na 1.37v napon na procu i mnižitelj stavi na 19.Počni od te točke,ako se javi BSOD povećaj za jednu stepenicu napon.

13 godina
neaktivan

4GHz na 1.4V, 2k NB, max temp 44C haha

Nakon nekog vremena na prime 95 blend test, 4. worker mi stane, dode do errora. Po vasem misljenju koliko je takav sistem nestabilan, naravno nije rock-solid, ali nije ni BSOD hahah?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 21:02 (TomislavZG-2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Digni napon za stupanj i opet testiraj, također upali neku igru tipa bf3,far cry....

Werdum Combat Team
14 godina

Sistem je ili stabilan ili nestabilan, nema između. To je on/off sistem. Digni napon gore za level i udri opet.

12 godina
neaktivan

Jel se moze amd athlon 64 3500+ klokat? na kolko bi mogo najvise radit a da ne crkne bas :D meni radi na 2.46Ghz
ii jel ovise kakvi megaherci o tome? na ramima i tak? nisam bas upucen u ovo.:/ hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napokon stabilan, jos testiram , al proslo je oko pola sata, ostavit cu ga oko 5 sati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko bi mogao undervoltati svoj CPU,ali da ostane na stock frekvenciji?

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Idi malo po malo, testiraj s prime 95 bledn test stabilnost, ak je stabilno spustaj jos ak nije vrati na zadnju stablinu postavku

14 godina
TomislavZG-2 kaže...
dinos3 kaže...

Idi malo po malo, testiraj s prime 95 bledn test stabilnost, ak je stabilno spustaj jos ak nije vrati na zadnju stablinu postavku

Spustam CPU VCore voltazu ili CPU voltazu?
Znaci spustam po -0.025v pa do kad je stabilno ok. Koliko okvirno bi mogao uspjeti?

14 godina
dinos3 kaže...

Spustam CPU VCore voltazu ili CPU voltazu?
Znaci spustam po -0.025v pa do kad je stabilno ok. Koliko okvirno bi mogao uspjeti?

Sve ti zavisi od procesora do procesora,neki idu bolje neki ne.Probaj pa buš videl.

14 godina
neaktivan
ovako ja inace imam proc 3x2.9 otkljucao sam ga u 4x i clockao na 3.4. Cooler sam uzeo ac freezer 7 pro rev2

Zanima me dali su ovo u redu temperature??

http://imageshack.us/photo/my-images/62/93786779.jpg/
veky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
vekyyy kaže...
ovako ja inace imam proc 3x2.9 otkljucao sam ga u 4x i clockao na 3.4. Cooler sam uzeo ac freezer 7 pro rev2

Zanima me dali su ovo u redu temperature??

http://imageshack.us/photo/my-images/62/93786779.jpg/

temp je oke, al cini mi se preniske cak, mozda je senzor sjeban, mislim zaista 18c na cpu, na cijelom programu ne pise nista vise od 40..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice