Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.083
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Tiby kaže...

Evo nekih rezultata pa bi molio koji komentar...

Uspio sam prći 4 GHz ali s povišenim naponom i to mrvicu preko vaših preporuka.

Mislim kako je ovo na drugoj slici sasvim ok i u svim segmentima podnošljivo.

Ok je napon, nemaš brige. Koliko dugo si testirao i kojim stress testom?

14 godina
Almin94 kaže...

Ok je napon, nemaš brige. Koliko dugo si testirao i kojim stress testom?

Prime 95 nešto više od 1h.

Neki savjet za drugi stress ili tako nešto, slobodno pucajte.

14 godina

Bolje se drži ovog sa manjim naponom, što manji napon to bolje. Temperature su OK. Probaj spustiti na 3.8Ghz i da srušiš napon na manje od 1.4V. 3.8Ghz vs 4.0Ghz malo razlike u praksi.

14 godina
itomic009 kaže...

Bolje se drži ovog sa manjim naponom, što manji napon to bolje. Temperature su OK. Probaj spustiti na 3.8Ghz i da srušiš napon na manje od 1.4V. 3.8Ghz vs 4.0Ghz malo razlike u praksi.

Da definitivno se slažem sve ovo oko 4 temperature su podosta visoke bar za moj pojam oko 50° istina u stanu je toplo a kad dodaš malo friškog zraka Noctua odrađuje i više nego dovoljno dobro.

Nisam se sjetio slikati ali sam dobio ono 3.893 MHz s naponom od 1.400mV e te me postavke interesiraju a temperatura ispod 40°.

To budem sutra probao pa zaljepim ss.

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
itomic009 kaže...

Da definitivno se slažem sve ovo oko 4 temperature su podosta visoke bar za moj pojam oko 50° istina u stanu je toplo a kad dodaš malo friškog zraka Noctua odrađuje i više nego dovoljno dobro.

Nisam se sjetio slikati ali sam dobio ono 3.893 MHz s naponom od 1.400mV e te me postavke interesiraju a temperatura ispod 40°.

To budem sutra probao pa zaljepim ss.

Znaci da si dobio 3.9GHz uz 1.4V sto je odlično. Testiraj Linx-om, 20run-ova sa cijelom memorijom u upotrebi. Nakon toga pokreni OCCT na "Large Data Set", minimalno 3h. Meni nekada prođe LinX, ali se u OCCT-u sruši, tako imaj i to u vidu.

13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Evo ja sam stavio svoga na stock i spustio napon max koliko je islo mozda bi mogao jos .Vec sat  i pol Prime95 i za sada je sve super .

http://valid.canardpc.com/2641618

Tamo negdje u srcu Balkana, moja ljubav moja lijeva strana.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 10:13 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, malo sam nov u ovome pa tek proucavam. Clockao bih procesor (phenom 955 be) u AMD overdrivu. Nisam jos za sada nista prckao, al sam proucavao malo i zapelo mi za oko da mi je tamo prikazana voltaza 1.4 v na standardnih 3.2 ghz, instalirao sam cpu-z i tamo mi pise 1.36 v. To je ocito prevelika voltaza za samo 3.2 ghz? Mogli li sada slobodno samo dic multiplier na npr 18 pa da mi bude 3.6 ghz ili moram jos nesto uciniti? Ili da koristim neki drugi program? Hvala na pomoci :)

e da link od cpu-z:

http://valid.canardpc.com/2643090

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Probaj dignut samo multiplier ali mozda ti je bolje u BIOS-u radit.
Gledaj temperaturu i napravi test s Prime95 da vidis da li ti je stabilno (2-3 sata)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
neaktivan

Pozdrav ,malo citam ovu temu ,takoder imam 955 be ,i asrock 770 extreme 3 s 8 gb ram_a ,sada sam uzeo vodeno hladenje H80 corsair ,jer mi je prevelika buka collera kojeg sam dobio u boxu s procesorom (pogotovo u igricama na high i ultra rezolucijama) koje tera bez poteskoca ,pa me zanima ima li ko kakav uvid i iskustvo s tim vodenim hladenjem i kolka bi bila preporuka da recimo u buducnosti clockam procesor,ili da nista nediram kad spojim to hladenje (molim savjet)hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 9:49 (Majestic Ik).
12 godina
Majestic Ik kaže...

Pozdrav ,malo citam ovu temu ,takoder imam 955 be ,i asrock 770 extreme 3 s 8 gb ram_a ,sada sam uzeo vodeno hladenje H80 corsair ,jer mi je prevelika buka collera kojeg sam dobio u boxu s procesorom (pogotovo u igricama na high i ultra rezolucijama) koje tera bez poteskoca ,pa me zanima ima li ko kakav uvid i iskustvo s tim vodenim hladenjem i kolka bi bila preporuka da recimo u buducnosti clockam procesor,ili da nista nediram kad spojim to hladenje (molim savjet)hvala.

Tu si se gadno zeznuo sta ce ti vodeno hlađenje bolje da si uzeo noctua nh-d14 

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Gledaj temperaturu i napravi test s Prime95 da vidis da li ti je stabilno (2-3 sata)

Aha, s time da maticna ima neki novi graficki bios uefi, tako da nis ne kuzim tamo, totalno je sprckano.. ima kakav tutorijal za to? Graficka je Asrock 880G Pro3.

16 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...

To ti nitko ne moze sa sigurnoscu reci, osim procesora samog. U principu svaki 955/965 ide na 4.00 GHz, ali pitanje je kakav je primjerak CPU-a tj. koliko bi mu napona trebalo za stabilnih 4.00 GHz. Isto tako dosta veliku ulogu ima i MBO (koliko faza napona).

Za nekih 24/7 ne bi trebalo ici preko 1.45V napona, pogotovo na slabijim plocama i uz neadekvatno hladenje CPU-a. Stavi napon na 1.4V i vidi do koliko maks. ide. To nek ti bude referenca i od tud kreni sa igranjem.

I am grateful that I am not as judgmental as all those censorious, self-righteous people around me.
15 godina

Bi mogao ja što pojačati na svojoj pili?

Pogledaj u Moj PC.

Hvala

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RiBoy kaže...
djigibao kaže...

Aha, s time da maticna ima neki novi graficki bios uefi, tako da nis ne kuzim tamo, totalno je sprckano.. ima kakav tutorijal za to? Graficka je Asrock 880G Pro3.

Pa dobio si uz plocu knjizicu.. tj. manual. Unutra ti sve lijepo pise... imas cak i slike. Pod BIOS>OC Tweaker.

I am grateful that I am not as judgmental as all those censorious, self-righteous people around me.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 13:40 (Rupy).
17 godina
Rupy kaže...
RiBoy kaže...

Pa dobio si uz plocu knjizicu.. tj. manual. Unutra ti sve lijepo pise... imas cak i slike. Pod BIOS>OC Tweaker.

Ne znam da li ce ti pomoci sta ovaj forum ali mozes pogledat KLIK.

BTW: imas ovakav BIOS (slika)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina

Imam maticnu asrock extreme 3 770 i phenom x4 850, hladnjak katana 3. 

Koliko bi max mogao clock tj. na koliko bi ok radio al da se katana vrti na umjerenim okretajima.

Sad vidim da se okrece na 2500 po defaultu.?! Kako smanjiti uopce brzinu okrrtaja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rupy kaže...
RiBoy kaže...
djigibao kaže...

Knjzica je valjda u kutiji a ona je pak negdje zametena u podrumu tako da nista od toga :/

13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Rupy kaže...
RiBoy kaže...

Ne znam da li ce ti pomoci sta ovaj forum ali mozes pogledat KLIK.

BTW: imas ovakav BIOS (slika)?

Da takav je, dosta je kompliciraniji od AMD overdrive-a {#} Sta je zbilja toliko sigurnije i bolje clockat u biosu? Mislim znam da vjerovatno je, al vidim da puno ljudi clocka i u overdrivu i zadovoljni su?

14 godina
neaktivan

vise vjerujem vodenom hladenju ,nevidim po cem sam se zeznuo,al ok prihvacam misljenje. 

Tu si se gadno zeznuo sta ce ti vodeno hlađenje bolje da si uzeo noctua nh-d14

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:41 (Majestic Ik).
14 godina

Pa kako ti očekuješ smanjiti brzinu venta ako ti se i sad bez clockanja vrti na 2500 okr. ?? Katana 3 nije cooler za clockanje, ali je dovoljan da bude dosta tih sa stock procesorom. Kao prvo, sigurno ti ploča daje daleko previše napona nego što treba procesoru na stock taktovima, drugo ako ti matična neregulira ili neznaš podesiti u BIOS-u vrtnju venta, onda skini SpeedFan i pogledaj tutorijale kako se podešava vent.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa kako ti očekuješ smanjiti brzinu venta ako ti se i sad bez clockanja vrti na 2500 okr. ?? Katana 3 nije cooler za clockanje, ali je dovoljan da bude dosta tih sa stock procesorom. Kao prvo, sigurno ti ploča daje daleko previše napona nego što treba procesoru na stock taktovima, drugo ako ti matična neregulira ili neznaš podesiti u BIOS-u vrtnju venta, onda skini SpeedFan i pogledaj tutorijale kako se podešava vent.

Po defaultu je stavljen bio na level 9 . Sad je na level 5 stavljen i necujan je.

16 godina
neaktivan
Overclocking AMD fx6100

prvi put oc-am i to fx6100, pa mi molivas recite jel ovo ok ?? moro sam dić voltažu na 1,3V da bi radio stabilno na 4000 mhz...temp. je 62.5 max...jesu to ok vrijednosti??

da napomenem svugdje sam čito da sa stock voltažom taj proc ide na 4ghz, ali meni nije htio sve do tih 1.3V...ploča je asrock 970 Pro3

http://s9.postimage.org/ju53ove27/4000.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 15:43 (Daci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Temp. je jos u granicama normale ! 70° C je max. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overclocking AMD fx6100

Pa to je sasvim OK. CPU socket ti je na 62.5C a cores su manje. Možeš ići komotno do ša i preko 70C za socket temps tako da imaš još lufta. Imao sam taj CPU pa sam isprobavao sve moguće varijante za clockanje ;).

15 godina
Predator003 kaže...

do koliko mogu oc amd athlon II 240 sa stock collerom i na ovoj ploči: asus m2n68-am se2

tvornički je 2.8 ja sam samo stavio na 201 čisto da probam, ništa drugo nisam dirao i povećalo se na 2.82, sad me zanima mogu li to stavit na 250 pa da bude 3.5 i hoće li biti problema sa zagrijavanjem jer sam vidio da su to neki uspjeli sa stock collerom, mene jedino brine da matična tome nije dorasla?

btw kućište je msi apolon 550 ako to išta znači a napajanje je integrirano 

s tom plocom nemozes preko 3.1 ghz ni preci  ja mislim da je najveci clok koji je postignut 3.06ghz ta ploca je iz lose serije asus

13 godina
neaktivan

Danas sam našao malo vremena i otišao do frenda da probam oc-at svog 965 BE na njegovoj Asrock 880G Extreme3.

U biosu je stavljen napon od 1.3875V, uđem u Windowse pokazuje 1.392V, ponekad skoči na 1.4V, a kad sam testirao sa prime-om skoči na čak 1.416V.

Inače je proc stabilan na 3.9GHz, ali jel normalno da ploča toliko povećava napon i može li se nekako riješit to?

0 0 hvala 0
17 godina
Stavi voltazu na 1.32 (ako neces OC-at) i namjesti LLC na medium.
14 godina

Nema rjesenja, radi se o overvoltu kojeg LLC moze samo malo ublaziti.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pod LLC imam normal i slight, nema medium, koje da stavim?

Zapravo jedini problem kod overvolta je što se procesor bezveze više grije ili i ploča trpi?

Makar ovoj ploči ne bi to trebalo smetat jer napon nije velik i ima 8+2 regulaciju napona.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 15:00 (lolipopmen).

0 0 hvala 0
13 godina

Dobar je to clock i dobar napon! Ploca ce to drzat bez beda....probaj 4ghz stavit i vidi koliko napona trazi

Werdum Combat Team
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice