Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 973.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

To je sve u stupanj dva!

Ja bi isao na CM hyper!

Werdum Combat Team
15 godina
Endymon kaže...

Koji je bolji hladnjak ovaj preporuceni ili mozda ovaj?

Thermaltake Contac 29 BP

Idi na Hypera , ima mrvicu nizi raspon okretaja venta pa je stoga i tisi ! inace su slicni !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

jedno pitanje... imam AMD Phenom II 450 3.0 GHz i zanima me sta bih mogao dobiti klockanjem i  koliko bih ga mogao clockati da bi mi radio normalno znaci da bi bio stabilan?

There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you have to go beyond them in order to achieve greatness!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ummm trebao je biti stock ali ga je momak zamijenio s nekim koji je isto tako obican znaci racunaj kao da je stock..

There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you have to go beyond them in order to achieve greatness!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
OC na ovaj PC :

AMD 64x2 5400+ 2.8 Ghz
4Gb DDR2 800Mhz
HD 6670 DDr5 1GB
ASUS MCP6P M2+

( vec sam radio OC s GPU redovno...usput osjetan bottleneck ) ( Stavljao sam max 3.01 ghz bez mjenjanja voltaze jer nisam informiran kako to funkcionira..promjenio sam samo sabirnice s 200 na 215 )
( Poveca se OC stim i maticne i DDR a...neki savjet ili tutorial za CPU OC ?? )
Zahvaljujem !!! :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Edit posta iz 4 GHz Cluba : Koji je po vasem misljenju bolji hladnjak, koji je bolji za overklokanje i dali imate iskustva i sa jednim od ova dva hladnjaka ?
10 Thermaltake Sonic Tower
0 Scythe Katana 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

(mojPC)-digao sam ga 10% s alatima na MB,radi na 3.740 i zadovoljan sam,stabilno je a i ne treba mi brže  zasad. Samo..isprva mi je bilo simpatično sad više ne-preko ljeta sam morao otvorit kutiju i zabit veeeliki ventilator(pa čisti ti i mijenjaj pastu svaki drugi tjedan) a sad odem par dana od kuće, upalim, temperatura na 32 i gasi se..umotam ga u dekicu,upalim par puta dok se temp ne dignu na 40-42 i dalje radi stabilno..kao da moram stavit antifriz u hladnjak..kažem, bilo mi je simpatično sad mi je glupo- il sam ja glup? da ostavim sve ovako-(ako radi-ne diraj)il da vratim na defout?

Studiis et coloribus non debet arguendi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...
Edit posta iz 4 GHz Cluba : Koji je po vasem misljenju bolji hladnjak, koji je bolji za overklokanje i dali imate iskustva i sa jednim od ova dva hladnjaka ?

Nekidan sam i ja gledao tog Sonic tower-a ! To je malo stariji hladnjak , no podrzava 120mm ventove i k tome se mogu komotno stavit npr. 2 komada ( ko kod npr. NH-D14 ) ! Bolji izbor od Katane III !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Nekidan sam i ja gledao tog Sonic tower-a ! To je malo stariji hladnjak , no podrzava 120mm ventove i k tome se mogu komotno stavit npr. 2 komada ( ko kod npr. NH-D14 ) ! Bolji izbor od Katane III !

Tip na njuskalu prodaje Sonic tower za 150 kn pa razmisljam da ga uzmem

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 15:01 (PR0MATRAC).
15 godina

Uzmi ovoga za 120kn s njim dobis i 120mm vent ! probaj spustit na 100KN ! 

Bas po meni i nevrijedi 150kn , za 200 se da naci rabljeni Hyper 212 EVO koji je bolji od njega i noviji !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Uzmi ovoga za 120kn s njim dobis i 120mm vent ! probaj spustit na 100KN ! 

Bas po meni i nevrijedi 150kn , za 200 se da naci rabljeni Hyper 212 EVO koji je bolji od njega i noviji !

i j sam mislio da mu spustim - jer previse mi je dati 150 kn - obzirom da moj proc bas i nemoze mnogo vise od 3.7 na koliko je sada - da ima neznam kakvo halđenje - sat mislis do koliko bi ga se moglo natepsti sa ovim za 120 kn

14 godina

Za Athlona nemoraš se rastezat za skupim cooolerim ka dse svejedno clockaju teško do 4.0Ghz. A još ti je olakotna okolnost što Propus jezgra ( a to je tvoj ) podnosi 10-ak °C više temperatire od Deneba ( pravi Phenom ) tako da netrebaš skup cooler.

13 godina
neaktivan

Koja je maks temperatura za Phenom II X4 965 BE? zanima me jer planiram oc

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

62C piše i to je valjda za jezgre. Ja sam svog rokao satima u P95 gdje jezgre nisu išle ako se sjećam preko 56C, a CPU socket temp negdje oko 66C ili 68C.

13 godina
neaktivan

a kako znati sto je core temp, a sto socket temp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Svi ovi programi tipa cores temp ili HW Monitor ti pokoazju i socketi cores temperature.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Za Athlona nemoraš se rastezat za skupim cooolerim ka dse svejedno clockaju teško do 4.0Ghz. A još ti je olakotna okolnost što Propus jezgra ( a to je tvoj ) podnosi 10-ak °C više temperatire od Deneba ( pravi Phenom ) tako da netrebaš skup cooler.

da znam da je moj ima jezgru Athlona u principu - sad je sa stock koolerom na 3.7 i neide mi iznad 60 C ni kad igram BTF 3 pa cu jos razmislit o kupnji coolera

14 godina

Ma ja ti svakako preporučam da promjeniš hladnjak, samo hoću ti reći da netrebaš posezati za skupim hladnjacima kad se zna već da se Propus clocka lošije od Deneba i plus to što tolerira više temperature. Koji ti je load napon jesi pratio u CPU-Z programu ?

13 godina
neaktivan

Jel mi se ispalti iskešitrati oko 400kn na dobar cooler i oc-ati Phenim II X4 965 BE za gaming. koristim msi r7850 oc(1200/1450). Bi li dobio ikakva poboljsanja ako oc-am procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomislavZG-2 kaže...

Jel mi se ispalti iskešitrati oko 400kn na dobar cooler i oc-ati Phenim II X4 965 BE za gaming. koristim msi r7850 oc(1200/1450). Bi li dobio ikakva poboljsanja ako oc-am procesor?

Isplati.. Dignes ga na 4GHz i uzivaj.

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Isplati.. Dignes ga na 4GHz i uzivaj.

znaci sa 0,6Ghz bih dobio znacajno poboljšanje? koliko bi to rezultiralo npr u BF3 na ultra 1080p? ili neka druga igra....

14 godina

Pa neisplati ti se dati 400 kn. Uzmi neki za 200 i clockaj koliko možeš jel ćeš i sa coolerom od 200 kn doć do 4.0Ghz.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa neisplati ti se dati 400 kn. Uzmi neki za 200 i clockaj koliko možeš jel ćeš i sa coolerom od 200 kn doć do 4.0Ghz.

Dobro sad vise nije bitno kolko cu platiti cooler, jer mi on mozem posluzit u buducim buildovima, vise me zanima hocu li s tih 4Ghz osjetiit razliku u gamingu?

14 godina

Pa sad, osjetiti ćeš jedino ako ti sad negdje trza !! Imati ćeš bolji framerate, ali da ćeš ti to baš "vidjet", teško.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa sad, osjetiti ćeš jedino ako ti sad negdje trza !! Imati ćeš bolji framerate, ali da ćeš ti to baš "vidjet", teško.

a kolko bi mogao biti veci framerate?

14 godina

A ovisi sad, jel pratiš u igrama koliki ti je GPU usage ?? Mogao bi biti nekih 10 do 15 %, sve ovisi od igre do igre.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A ovisi sad, jel pratiš u igrama koliki ti je GPU usage ?? Mogao bi biti nekih 10 do 15 %, sve ovisi od igre do igre.

gpu usage je 99% nikad ne skoci na 100%

recimo zanima me za bf3, far cry3 i nfs most wanted

14 godina

Nikom nije na 100%, 99% ti je maximum. A gle, ako ti je GPU usage na 99% onda ti clockanje neće ništa donjeti. To je tako jednostavno. Ako primjetiš da ti GPU usage pada na manje od 90% recimo, onda će ti clockanje pomoći. BF3 MP je jako CPU zahtjevan pa tu ti možda i pomogne. Pogledaj jel imaš situacija da ti GPU usage nije na 99% pa ćeš znat gdje će ti pomoći.

12 godina
Dali je ista potrosnja jako povecana kod OC procesora u normalnom radu..kad se ne koristi 100% ??
Mislim ako malo OC am procesor dali ce mi biti potrosnja kad surfam ista kao kad igram a kad nije OC i slicno ??
Overclockam AMD 5400+ 2.8 na 3.1(3.3) radi bottlenecka ( HD 6670 ddr5) jer mi malo i pomaze to nije neka razlika ali et osjetio sam primjetno u crysisu 2 da je manji pad fps a i da je uskladjeni nekako nego na normalno 2.8.
I dali ima neki dobar software za OC from desktopa jer vecinu kojih sam isprobao ne prepoznaje mi ili maticnu koja je am2 + ili procesor ??
Htio sam OC procesor dok nesto igram i kad zavrsim s play om da vratim na normalno ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
L1nNk kaže...
Dali je ista potrosnja jako povecana kod OC procesora u normalnom radu..kad se ne koristi 100% ??
Mislim ako malo OC am procesor dali ce mi biti potrosnja kad surfam ista kao kad igram a kad nije OC i slicno ??
Overclockam AMD 5400+ 2.8 na 3.1(3.3) radi bottlenecka ( HD 6670 ddr5) jer mi malo i pomaze to nije neka razlika ali et osjetio sam primjetno u crysisu 2 da je manji pad fps a i da je uskladjeni nekako nego na normalno 2.8.
I dali ima neki dobar software za OC from desktopa jer vecinu kojih sam isprobao ne prepoznaje mi ili maticnu koja je am2 + ili procesor ??
Htio sam OC procesor dok nesto igram i kad zavrsim s play om da vratim na normalno ??

Potrosnja ti se povecala samo dok igras igre i radis CPU intensive radnje.

Dok surfas CPU ti trosi koliko je i prije radi CNQ moda.

iclock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice