Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 396.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Underclock :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Oly_E3 kaže...

Nije Overclock, ali valjda priznajete svakakve modifikacije frekvencije procesora, pa evo oprobao sam do krajnje granice spustiti E6600 i sada radi na 1.2GHz

se smanjila temperatura ??

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
17 godina
neaktivan

Posto su mi u zadnje vrijeme temp proca i ostalih komponenta velike zapito sam se sta se desilo....nakon sto sam pogledo pod "haubu" sve mi je bilo jasno!

slike prije ciscenja

nakon ciscenja- sve ocisceno,sredeni kablovi te ubacen termometar za aute :) 

addicted to HD :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 13:36 (benko).
Moj PC  
9 0 hvala 6
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Oly_E3 kaže...

Nije Overclock, ali valjda priznajete svakakve modifikacije frekvencije procesora, pa evo oprobao sam do krajnje granice spustiti E6600 i sada radi na 1.2GHz

se smanjila temperatura ??

Da... 25C idle, a 33-35C load Cool

Atomska bubamara - Last known good rank
16 godina
neaktivan
benko kaže...

Posto su mi u zadnje vrijeme temp proca i ostalih komponenta velike zapito sam se sta se desilo....nakon sto sam pogledo pod "haubu" sve mi je bilo jasno!

slike prije ciscenja

Zalmane, moj prljavi ZalmaneCool. Prasina radi cuda (u negativnom smislu).

Evo ja sam dignuo proc na 3,75 i zasad je stabilan. Malo ga mucim da vidim dal ce posustat.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
16 godina
neaktivan

Pitanje za vas overclockere:Da li se ikako može vidjeti nekim programom da li je proc bio ili još je overclockan?(slikao sam izvještaj CPUZ-a ako to išta znači)

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 21:55 (General Zed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cpu-z ti je napisao fsb proca. prosurfaj netom i potraží specifikacije tvojeg proca, ako tamo píše isti broj pod fsb znaĉi da nije clockan. =)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
cpu-z ti je napisao fsb proca. prosurfaj netom i potraží specifikacije tvojeg proca, ako tamo píše isti broj pod fsb znaĉi da nije clockan. =)

Ne razumijem se baš u to al piše da je 400MHz,a u CPZ-u piše 404MHz.Jel onda clockan ili ne...

16 godina
neaktivan
ne, nije clockana, sve +/- 10 Mhz još nije clockano.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
General Zed kaže...
max1919 kaže...

Ne razumijem se baš u to al piše da je 400MHz,a u CPZ-u piše 404MHz.Jel onda clockan ili ne...

U svemu postoje odstupana od nominalne vrijednosti - ako je OC-an onda je to za samo 1% (400 na 404). To je odstupanje, a ne OC.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Nemam puno pojma o clockanju pa pitam.Jedino tako čovjek može nešto naučiti.Ne mogu baš sve pitati google ne zna ni on sve odgovore a i neke prebaci na savim nešto drugo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Treba znati postaviti pravo pitanje.
nego ako nije tajna zašto te zanima jel je clockan?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...

Nije tajna,kupio sam ovaj stari komp a neznam mu preformanse.Ovo mi je komp za učenje i vježbanje jer do prije par mjeseci nisam znao skoro pa ništa vezano uz kompjutere(znao sam neke stvari al to je ništa u usporedbi sa ovim danas).Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo.Možda budem isprobavao clockanje pa ako ga spržim da znam da je mojom greškom da nije bio nabrijan.Nadam se da nisam pretjerao sa odgovorom,al ja volim detaljno objasnit(isto tako volim i kad se meni objasni detaljno i ko malom djetetu)...

17 godina
neaktivan
max1919 kaže...

Možda je kupio rabljeni pa da vidi što je prijašnji vlasnik pokušavao ili prtljao po njemu.

EDIT: Vidim da je zed odgovorio razlog dok sam ja pisao poruku.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 23:12 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Ako clockaš onda to radi iz biosa, ali obavezno prije toga postavi max temp. na 60 i ako neznaš puno o biosu ne diraj ništa drugo! ako budeš imalo oprezan i ako ne dižeš napon u nebo neĉeš skuriti komp.
držim ti fige.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokušat ću se držati prporuka o overclockanju iz te teme.Možda ne dobijem bog-zna-što al ću probati baš zbog toga da vidim kaj se sve može sa kompom.Imam ja još puno toga za naučiti i savladati,nakraju od nekud se mora krenuti,zar ne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja sam mojeg E7200 spustio na default, 2.5Ghz i undervolt , radi stabilno na 1.04V i grije se pod opterećenjem max 49-50C,hladnjak je Syche Ninja rev.B

17 godina
General Zed kaže...
max1919 kaže...

Nije tajna,kupio sam ovaj stari komp a neznam mu preformanse.Ovo mi je komp za učenje i vježbanje jer do prije par mjeseci nisam znao skoro pa ništa vezano uz kompjutere(znao sam neke stvari al to je ništa u usporedbi sa ovim danas).Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo.Možda budem isprobavao clockanje pa ako ga spržim da znam da je mojom greškom da nije bio nabrijan.Nadam se da nisam pretjerao sa odgovorom,al ja volim detaljno objasnit(isto tako volim i kad se meni objasni detaljno i ko malom djetetu)...

Teško da ćeš spržit taj celeron 2.4 (ako je uključena zaštita u biosu da ugasi kompjuter pri nekoj nenormalnoj temperaturi) prije će ti ploča crknut. Imao sam taj proc, išao je stabilno i na 3.1 GHz dok je ploča još bila mlada, kasnije malo manje, dok konačno ploča nije otišla...

16 godina
neaktivan
OCdale kaže...

Evo ja sam mojeg E7200 spustio na default, 2.5Ghz i undervolt , radi stabilno na 1.04V i grije se pod opterećenjem max 49-50C,hladnjak je Syche Ninja rev.B

Temperatura je btw u speedfan-u, sa real tempom- dobijem za 5 stupnjeva manje vrijednost 44-45C

16 godina
neaktivan
Schumix kaže...
General Zed kaže...
max1919 kaže...

Teško da ćeš spržit taj celeron 2.4 (ako je uključena zaštita u biosu da ugasi kompjuter pri nekoj nenormalnoj temperaturi) prije će ti ploča crknut. Imao sam taj proc, išao je stabilno i na 3.1 GHz dok je ploča još bila mlada, kasnije malo manje, dok konačno ploča nije otišla...

Mislim i  matična je jako stara VIA P4M266 dal će to izdržati onda?

15 godina

Kao što sam već nekoliko puta rekao, ne preporučujem overclockanje na VIA chipsetima jer nemaju PCI/AGP lock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

molim pomoć...dali tko zna kakav program za overclock iz windowsa....što se preporučuje???hvala

16 godina
neaktivan
setfsb, ako ne uspije onda clockgen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

S kojim bih programom mogao testirati grafu na stabilnost?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

OCCT ti ima OCCT GPU

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ili furmark

idu dva zrna pjeska pustinjom te će prvi drugom: ; u jbte što je danas gužva
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
X-Men123 kaže...

molim pomoć...dali tko zna kakav program za overclock iz windowsa....što se preporučuje???hvala

To su prastari programi, zadnje verzije su stare da boli glava kada sam ja zadnji puta gledao.

A zašto nebi iz biosa?

Furmark, occt 3.0 oba su dobra, ali furmark ti može najviše od svih programa opteretit karticu da se zagrije 10C više nego što ju zagrije crysis.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 20:19 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Do koliko najviše grafa smije ići u full loadu?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doctor_crash kaže...

Do koliko najviše grafa smije ići u full loadu?

do 100% LOL

Budi precizniji ubuduće.

100-110C tu pregara.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Malo sam se zezno,mislio sam temperaturuCool..

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice