Underclock :)
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
- poruka: 1.502
- |
- čitano: 396.764
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije Overclock, ali valjda priznajete svakakve modifikacije frekvencije procesora, pa evo oprobao sam do krajnje granice spustiti E6600 i sada radi na 1.2GHz
se smanjila temperatura ??
Posto su mi u zadnje vrijeme temp proca i ostalih komponenta velike zapito sam se sta se desilo....nakon sto sam pogledo pod "haubu" sve mi je bilo jasno!
slike prije ciscenja
nakon ciscenja- sve ocisceno,sredeni kablovi te ubacen termometar za aute :)Nije Overclock, ali valjda priznajete svakakve modifikacije frekvencije procesora, pa evo oprobao sam do krajnje granice spustiti E6600 i sada radi na 1.2GHz
se smanjila temperatura ??
Da... 25C idle, a 33-35C load
Posto su mi u zadnje vrijeme temp proca i ostalih komponenta velike zapito sam se sta se desilo....nakon sto sam pogledo pod "haubu" sve mi je bilo jasno!
slike prije ciscenja
Zalmane, moj prljavi Zalmane. Prasina radi cuda (u negativnom smislu).
Evo ja sam dignuo proc na 3,75 i zasad je stabilan. Malo ga mucim da vidim dal ce posustat.
Ne razumijem se baš u to al piše da je 400MHz,a u CPZ-u piše 404MHz.Jel onda clockan ili ne...
Ne razumijem se baš u to al piše da je 400MHz,a u CPZ-u piše 404MHz.Jel onda clockan ili ne...
U svemu postoje odstupana od nominalne vrijednosti - ako je OC-an onda je to za samo 1% (400 na 404). To je odstupanje, a ne OC.
Nemam puno pojma o clockanju pa pitam.Jedino tako čovjek može nešto naučiti.Ne mogu baš sve pitati google ne zna ni on sve odgovore a i neke prebaci na savim nešto drugo...
nego ako nije tajna zašto te zanima jel je clockan?
Nije tajna,kupio sam ovaj stari komp a neznam mu preformanse.Ovo mi je komp za učenje i vježbanje jer do prije par mjeseci nisam znao skoro pa ništa vezano uz kompjutere(znao sam neke stvari al to je ništa u usporedbi sa ovim danas).Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo.Možda budem isprobavao clockanje pa ako ga spržim da znam da je mojom greškom da nije bio nabrijan.Nadam se da nisam pretjerao sa odgovorom,al ja volim detaljno objasnit(isto tako volim i kad se meni objasni detaljno i ko malom djetetu)...
Možda je kupio rabljeni pa da vidi što je prijašnji vlasnik pokušavao ili prtljao po njemu.
EDIT: Vidim da je zed odgovorio razlog dok sam ja pisao poruku.
držim ti fige.
Pokušat ću se držati prporuka o overclockanju iz te teme.Možda ne dobijem bog-zna-što al ću probati baš zbog toga da vidim kaj se sve može sa kompom.Imam ja još puno toga za naučiti i savladati,nakraju od nekud se mora krenuti,zar ne...
Evo ja sam mojeg E7200 spustio na default, 2.5Ghz i undervolt , radi stabilno na 1.04V i grije se pod opterećenjem max 49-50C,hladnjak je Syche Ninja rev.B
Nije tajna,kupio sam ovaj stari komp a neznam mu preformanse.Ovo mi je komp za učenje i vježbanje jer do prije par mjeseci nisam znao skoro pa ništa vezano uz kompjutere(znao sam neke stvari al to je ništa u usporedbi sa ovim danas).Teorija je jedno a praksa nešto sasvim drugo.Možda budem isprobavao clockanje pa ako ga spržim da znam da je mojom greškom da nije bio nabrijan.Nadam se da nisam pretjerao sa odgovorom,al ja volim detaljno objasnit(isto tako volim i kad se meni objasni detaljno i ko malom djetetu)...
Teško da ćeš spržit taj celeron 2.4 (ako je uključena zaštita u biosu da ugasi kompjuter pri nekoj nenormalnoj temperaturi) prije će ti ploča crknut. Imao sam taj proc, išao je stabilno i na 3.1 GHz dok je ploča još bila mlada, kasnije malo manje, dok konačno ploča nije otišla...
Evo ja sam mojeg E7200 spustio na default, 2.5Ghz i undervolt , radi stabilno na 1.04V i grije se pod opterećenjem max 49-50C,hladnjak je Syche Ninja rev.B
Temperatura je btw u speedfan-u, sa real tempom- dobijem za 5 stupnjeva manje vrijednost 44-45C
Teško da ćeš spržit taj celeron 2.4 (ako je uključena zaštita u biosu da ugasi kompjuter pri nekoj nenormalnoj temperaturi) prije će ti ploča crknut. Imao sam taj proc, išao je stabilno i na 3.1 GHz dok je ploča još bila mlada, kasnije malo manje, dok konačno ploča nije otišla...
Mislim i matična je jako stara VIA P4M266 dal će to izdržati onda?
Kao što sam već nekoliko puta rekao, ne preporučujem overclockanje na VIA chipsetima jer nemaju PCI/AGP lock.
molim pomoć...dali tko zna kakav program za overclock iz windowsa....što se preporučuje???hvala
S kojim bih programom mogao testirati grafu na stabilnost?
OCCT ti ima OCCT GPU
ili furmark
molim pomoć...dali tko zna kakav program za overclock iz windowsa....što se preporučuje???hvala
To su prastari programi, zadnje verzije su stare da boli glava kada sam ja zadnji puta gledao.
A zašto nebi iz biosa?
Furmark, occt 3.0 oba su dobra, ali furmark ti može najviše od svih programa opteretit karticu da se zagrije 10C više nego što ju zagrije crysis.
Do koliko najviše grafa smije ići u full loadu?
Do koliko najviše grafa smije ići u full loadu?
do 100% LOL
Budi precizniji ubuduće.
100-110C tu pregara.
Malo sam se zezno,mislio sam temperaturu..