Overclock grafičkih kartica izdvojena tema

poruka: 577
|
čitano: 168.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclock grafičkih kartica
stoncin3 kaže...

Koja točno greška?

Zašteka komp i morem ga resetirat, piše nešto za drajvere. Sad vrtim full 3D-mark. Ali je crni ekran.

Evo sad na stock postavkama izbaci nakon 300sec ovo:

"Workload work failed with error message: window_focus_lost: Display resolution changed"

Što da radim?

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 11:38 (nick54312).
17 godina
protjeran

Vrati clockove na stock, napon također.

Testiraj stabilnost 3 minute opet (OCCT), ako prođe bez grešaka znači grafička je ispravna

da je nisi slučajno oštetio.

Pa diži postepeno taktove, core za 15-20MHz i memorije za 50MHz. Napon ne diraj.

Svaki puta odvrti isto 3 min OCCT-a GPU Stress Test.

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Vrati clockove na stock, napon također.

Testiraj stabilnost 3 minute opet (OCCT), ako prođe bez grešaka znači grafička je ispravna

da je nisi slučajno oštetio.

Pa diži postepeno taktove, core za 15-20MHz i memorije za 50MHz. Napon ne diraj.

Svaki puta odvrti isto 3 min OCCT-a GPU Stress Test.

Evo izvrtio je OCCT na stocku. Sad budem postepeno dizao core i memory a voltažu niti u MSI afterburneru niti ne mogu promijeniti.

Kruger
17 godina
protjeran

Evo ti overclocking tool za ASUS-ice: Smart Doctor.

Pitaj na PM ako ti šta zatreba. To ti je kompletan OC tool za grafičke od ASUS-a koju i ti imaš.

BTW u vezi one greške kod 3DMarka 11, da li se još uvijek javlja?

14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Evo ti overclocking tool za ASUS-ice: Smart Doctor.

Pitaj na PM ako ti šta zatreba. To ti je kompletan OC tool za grafičke od ASUS-a koju i ti imaš.

BTW u vezi one greške kod 3DMarka 11, da li se još uvijek javlja?

Da imam taj program.

3d mark mi je odvrtila samo benchmark.

Sad je na 

core: 839MHz

Memory: 1101MHz

TEmp: oko 43c°

6 minuta OCCT

Kruger
17 godina
protjeran

Odlično. U smart doctor podiži kako sam napisao taktove i vrti OCCT nakon svakog mijenjanja frekvencije,

dosta je 3 minute, nemoraš se brinuti, taj program je napravljen za te testove.

Kada vidiš BSOD malo digni napon ako želiš xtr overclock. Sve u svemu nemoj po naponu previše jer bi se mogao opeći.

Misli da je za tvoj ASUS max 1.22V

15 godina
neaktivan

Jel moguče da jedan obični sapphire poteže više od asusa ? Ako moja obična leti na 1000/1200@ 1.3v , sumnjam da nemože i jedan asus -.-'

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina
neaktivan
imba kaže...

Jel moguče da jedan obični sapphire poteže više od asusa ? Ako moja obična leti na 1000/1200@ 1.3v , sumnjam da nemože i jedan asus -.-'

Ja sam na 1.157V i u igi je ona radila na 980/1180 isto na 1.157V ali OCCT je srušio.

Znači da bi trebala moja ić na 1.2V stablino više nego tvoja na 1.3V.

I da ti imaš 1x6pin, a ja 2x6pin napajanje pa i to igra neku ulogu.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 13:28 (nick54312).
17 godina
protjeran
nick54312 kaže...
imba kaže...

Ja sam na 1.157V i u igi je ona radila na 980/1180 isto na 1.157V ali OCCT je srušio.

Slobodno stavi na 1.22 neće njoj ništa biti..xD ako baš želiš vidjeti koliko može potegnuti. Vidjeti ćeš da će biti i kod tebe 1000MHz ako je i kod njega sa Sapphireicom!

Kod ekstremnijih clockova se ruši uslijed preniskog napona. I da i ja imam HD6950 unlocked pa kod clockanja ne mogu do taktova HD6970 zbog 6+8-pin, a HD6970 ima 2x8-pin

znači nemože dobiti isto struje za takve clockove;-))

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 13:38 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
imba kaže...

Znači da bi trebala moja ić na 1.2V stablino više nego tvoja na 1.3V.

I da ti imaš 1x6pin, a ja 2x6pin napajanje pa i to igra neku ulogu.

Pa igra tu ulogu da ti imaš više struje na raspolaganju i trebao bi povuči više nego ja, btw. occt i ostale gluposti su smeče, ako ti grafa prođe 3D Mark a da se ugrije bolesno i radi u igrama, koga boli što OCCT kaže ?

14 godina
Overclock grafičkih kartica
Ej,ljudi. Ja ima graficku ati radeon 4250,koliko mogu clockat?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
imba kaže...
nick54312 kaže...
imba kaže...

Pa igra tu ulogu da ti imaš više struje na raspolaganju i trebao bi povuči više nego ja, btw. occt i ostale gluposti su smeče, ako ti grafa prođe 3D Mark a da se ugrije bolesno i radi u igrama, koga boli što OCCT kaže ?

Haha, nema on više struje na raspolaganju već mu grafička TRAŽI više struje jer je tako dizajnirana. Znači to povlači sa sobom ostale stvari kao clock speed, napon, grijanje u što ne bih sada.

@ boldano Huh kako to da prođe 3DMark, a da se ugrije bolesno? Valjda bi bilo poželjno da se u benchmarku ne grije puno nego u OCCT-u koji ju optereti 99%. 3DMark je kao i u igrama pa se ne bi trebale grijati jako već suprotno

da temperature ne budu previsoke već u granicama normale,a OCCT je stress test kao i za CPU.

U osnovi kapim šta si htio reći nego me ponukalo na citat to šta si se tako malo nespretno izrazio ti..:-))

Htio si reći da je osnovno da grafička prođe benchmark i da izdrži bez da se pregrije{#}

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
imba kaže...
nick54312 kaže...
imba kaže...

Pa igra tu ulogu da ti imaš više struje na raspolaganju i trebao bi povuči više nego ja, btw. occt i ostale gluposti su smeče, ako ti grafa prođe 3D Mark a da seNE ugrije bolesno i radi u igrama, koga boli što OCCT kaže ?

Haha, nema on više struje na raspolaganju već mu grafička TRAŽI više struje jer je tako dizajnirana. Znači to povlači sa sobom ostale stvari kao clock speed, napon, grijanje u što ne bih sada.

@ boldano Huh kako to da prođe 3DMark, a da se ugrije bolesno? Valjda bi bilo poželjno da se u benchmarku ne grije puno nego u OCCT-u koji ju optereti 99%. 3DMark je kao i u igrama pa se ne bi trebale grijati jako već suprotno

da temperature ne budu previsoke već u granicama normale,a OCCT je stress test kao i za CPU.

U osnovi kapim šta si htio reći nego me ponukalo na citat to šta si se tako malo nespretno izrazio ti..:-))

Htio si reći da je osnovno da grafička prođe benchmark i da izdrži bez da se pregrije{#}

Ovo NE sam zaboravio napisati {#} isprike svim čitateljima. Mislim shvatio si što želim reći, bitno mi je da je stabilno u stvarima kojima se koristim, a ne u stvarima koje siluju komponentu, iako i ja malo trkeljam gluposti, jel grafu sam clockao samo za potrebe bencha, za normalno igranje mi je i def dosta, iako me mami da ju zamjenim za 6870 kojoj je cjena u nabavi samo 50kn veća nego mojoj. 

17 godina
protjeran

Ma ne. Ne isplati se prelazak sa 6850 na HD6870 čak i za 50 kuna samo više..

Pa zašto ne uzmeš Gigabyte GTX560 OC onda? Najjeftinija HD6870 dođe samo 150 kuna manje

a dobiješ barem 20% bržu grafu jer je tvornički overclockirana. I novije 6 mjesecixD

15 godina
neaktivan

Kako 150kn ? Najjeftinija 560-tka je 1740kn, a 6870 1400kn ? A i malo je suludo, jel ja sa ocanom 6850 imam možda i u 1-2fps-a bolje preformanse od 6870. 

14 godina
neaktivan

Koje su temperature noramalne za 6850? Sad sam igrao možda sat i pol Sprintel Cell i temperature su bilo oko 55C°. Cockana je 832/1100 1.157. Zašto?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što zašto ? Pa koliko bi ti da budu, 11°c ? To je normalna temperatura i bez potrebe clockaš grafu, nećeš vidjeti razliku između stock i oc-ane, jel igra ide tečno u oba slučaja.

14 godina
neaktivan
imba kaže...

Što zašto ? Pa koliko bi ti da budu, 11°c ? To je normalna temperatura i bez potrebe clockaš grafu, nećeš vidjeti razliku između stock i oc-ane, jel igra ide tečno u oba slučaja.

Znači noramlno je. Videjet ćemo to za razliku.

Kruger
15 godina
neaktivan

Pa pogledaj, upali fraps na stock i igraj, fps ti neće dropati ispod 40 sigurno, a s oc-om kojeg ti imaš će plafon doći do 45fpsa što ne rezultira nikakvom razlikom, tj. rezultira razlikom temperature grafe. Po mom nemaš potrebe igrati se s oc-om dok god ne benchas il ti fali par fpsa za igrivost. 

17 godina
protjeran
nick54312 kaže...
imba kaže...

Znači noramlno je. Videjet ćemo to za razliku.

Pa čovjek ti govori da nemaš potrebe za overclockingom kad grafička već na stocku vrti igru fluidnoxD

Drugo ti je da oćeš Metro2033 na max sa tom grafičkom. E onda bi ti se svaki MHz zlata vrijedan

15 godina
neaktivan

Mah, nisi u pravu, ako ti se igra metro na max, onda ti trebaju dvije takve ili jedna "poštena", nikakav oc ti vjerojatno neće dati takav boost da možeš igrati kao sa high end segmentom. 6850 je odlična kartica za novce koje košta i super je za igrati igre sa normalnim zahtjevima na rezoluciji do 1920x1080 pa čak i neke malo zahtjevnije, ali ako patiš na crysise, metroe (na nekim max detaljima) i ostale igre u toj klasi , koja ja smatram samo navlakušama da se potroši par tisuća kuna na komp onda odi po još jednu 6850 ili uzimi karticu iz 69xx ili GTX5xx serije. Ja još uvijek tvrdim da za svaku igru koja nije mp i ne misliš igrati par sto sati se ne isplati bacati novac. Jedno je igrati npr. BFBC2 500h u mp-u i mučiti se svaki dan na low detaljima, a jedno je preći neki crysis ili metro za 10-12h (sasvim nebitno dok brojka ne prelazi bar 100h). 

17 godina
protjeran

lol Ne kažem da će moći sve na maxed nego da će mu svaki FPS dobro doći. Ustvari ja sam napisao svaki MHz OC-inga. Krivo si me razumio.{#}

Ja sam poklonik shooters u pravilu. I u srijedu idem po LED monitor sa 1080p tako da znaš o čemu se radi kod mene. Iako nisam ovisnik u prvom redu

i ne patim na detalje. Ako je igra napravljena takva onda je u pravilu ja takvom prihvaćam, shvaćam i naposljetku i igram.

I ne uzimam high-end nego mainstream (x1950Pro, 8800GT, HD4870, HD5850, HD6950) sve u klasi viši mainstream (nemoj sad reć da je 6950 high-end? jest kad se unlocka:P)

15 godina
neaktivan

Da ne patiš na detalje, još uvijek bi imao 5850 {#}. Viši mainstram ili high end, meni isto, jel opet dolazim do cijene od 1700+kn, što je meni osobno puno za "igranje" i u jednu ruku ne potrebno. 6950-6970, meni sasvim isto, jel ponavljam opet, tu se probija granica od 2000kn i to je stvarno dosta novaca za jednu komponentu koja na našu žalost za godinu dana već nije bog zna što, ali pošto se ovdje diskutira o oc-u ne isplativosti, ja ću prestat spamat {#}

15 godina
neaktivan
Kobaltus kaže...

hello,hello, ja bih htio overclo 8800 gts Point of view,pa me zanima koji alat i na koliko da dignem sve..dali je neko probao i zanima me kako je napravio .....Sramim se

njoj je takt na 640 mhz? Ako da ....znaj da ide do 680 ....kasnije su porođajne muke....imo sam je.

14 godina
neaktivan

OC-o bi svoj ATI 3600 Series ,dal bi dobio dosta OC-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo recite mi jel mogu clockat svoju grafu : XfX HD 4850.. znači:

kloka sam je malo priko catalysta 10.12  na

gpu : 690

mem : 1188

e sad mi recite jel moguće još više klokat?

temperature su mi uglavnom u idleu 35 - 40 stupnjeva.. kad igram igru max 60.

hladnjak je na 40%

Hvala.

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 18:01 (jukiii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

u drajverima je uvijek safe OC jer je to minimalni clock i mozes povuci odmah do kraja. nezz koji su ti taktovi original..

sve u svemu ti mozes klokat dok ne dobijes. blue screen ili razmazane mrlje. ili crni ekran. kad dobijes to restartas komp i opet klokas ali spustis 10mhz ispod

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
jukiii kaže...

Evo recite mi jel mogu clockat svoju grafu : XfX HD 4850.. znači:

U catalystima je svejedno jer su malo clockovi. Potegni slajder do kraja i izvuci max iz njexD

Inače trebaš dobar program za OC-ing kao MSI Afterburner pa se onda igraj. Hehe što znači može biti opasno malo isto..

Temperature su ti još O.K.

Moš slobodno na 700/1200 s njom.{#}

i know i know a dirty word hello how low?
14 godina
neaktivan

Pa Overclocko sam svoju grafičku preko ATI Tray Toola,pa sam vidio da mi baš i nema nekok učinka i vratio sve na default.Sad mi se ona čudno ponaša i imam razvučene poligone i pixele,a sve je vraćeno i nisam ju visoko dizo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz ljudi, kupio sam GTX 480 i želio bi ju klokati. Probao sam već sam neke postavke, ali nije mi stabilno, pa tražim pomoć ako ima zainteresiranih....

[SLOBODNO STISNEŠ HVALA ONOME TKO TI JE POMOGAO]
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice