To je valjda uhvatio kad je CnQ radio svoje.
5 GHz OC Club
- poruka: 1.161
- |
- čitano: 358.539
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ćo je_ben napon
A kad je takav chip .
Je, to je drugi a sutra stiže treći . 1.57v je bio napon a ovo je smanjio CnQ.
Evo i mene u klubu
Moj najviši takt na kojem bota winse al nažalost nije stabilan.
stabilan je na 5180Mhzzanima me dali netko zna dali se mogu gasiti jezgre na x79 cipsetu jer sam na starom x58(ah ta lakoca ocanja onda) to mogao!
trenutno imam i7 3820@5ghz dali netko zna di se to radi(ak se moze ja bi probao do kud ide 3820 s 1 jezgrom ma do 6ghz kluba:)
mozda uskoro nabavim vodeno, cisto me zanima do kud mali ide...
evo ss od biosa predpostavljam da se tu moze namjestiti ak netko zna sta treba namjestit za 1 jezgru bil bio jako zahvalan??LP
zanima me dali netko zna dali se mogu gasiti jezgre na x79 cipsetu jer sam na starom x58(ah ta lakoca ocanja onda) to mogao!
trenutno imam i7 3820@5ghz dali netko zna di se to radi(ak se moze ja bi probao do kud ide 3820 s 1 jezgrom ma do 6ghz kluba:)
mozda uskoro nabavim vodeno, cisto me zanima do kud mali ide...
evo ss od biosa predpostavljam da se tu moze namjestiti ak netko zna sta treba namjestit za 1 jezgru bil bio jako zahvalan??LP
Prva slika ti je orjentacija pod kojim chapterom da tražiš a druga je gdje se otključavaju/zaključavaju jezgre mislim da je to što tražiš
hvala budem probao!LP
edit. evo probao sam na sve moguce nacine i kombinacije ovaj i7 3820 (Sandy-E) niti s 1 jezgrom nece dalje od 125 bclk/strap (ide jos gore koji mhz ali totalno nestabilno koliko god ja napon povecavao i do 1.650V+ (sve prek toga 412 slim nemre drzati) dode do loading windowsa na 5.34ghz jbga:),
u asusu mi kazu sve prek toga da je cista sreca i da ce u buducnosti poraditi na tome da se stabilno moze prek 125bclk/strap-a jer i novi i7 4820K ne radi vise od toga a ima ogroman potencijal s tim!
eto nista od 6ghz kluba s barem 1 jezgrom, barem sam probao!LP
Evo i mojih rezultata:
APU: AMD A8-5600K
MBO: ASUS F2A85-M Pro
RAM: 2×2 GB Kingston DDR3 @ 1333 MHz
Procesor je hlađen sa Arctic cooling Freezer 7 pro rev.2
Rezultat 5039.8 MHz
Jedino je napon i temperatura pogrešno prikazana, napon je podignut sa 1.35 na 1.375V i na tom naponu je stabilan na 5 GHz, bez dizanja napona mogu do 4.8 GHz
Temperatura je u idleu bila oko 37 stupnjeva.
Vjerojatno bih mogao još veći takt postić, al eto, ja zadovoljan sa probijenom 5 GHz granicom :)
EDIT: CPU-Z mi pokazuje takve nebulozne napone i kada je procesor na stock postavkama

Evo i mojih rezultata:
Ako je to istina onda je ovo valjda jedini primjerak na svijetu stabilan na 5.0Ghz sa 1.375V !!

Pa i meni je cudno... zato sam i pitao u svojoj temi kako je to moguce... jer meni pokazuje napone od 1.35 sto je default napon pa do 1.48 V kada je na stock... a kada sam preko biosa dignuo na 1.375V onda je islo od tog do 1.44V al temp u idleu nije isla preko 38... Vidio sam na recenzijama da im je za 4.5 trebalo 1.45 i vise volti a ja 4.5 ko od sale postignem... ili ploca masivno overvolta i tako mi omogucuje da dizem frekvenciju ili cpuz i bios lazu ili imam jaaaaako puno srece
Pa sigurno je da tu nešto ne štima. Sumnjam uopće da je stabilayn na tih 5.0Ghz osim za validaciju a još više sumnjam u taj napon. Ploča ti očito fino overvolta.
sto se stabilnosti tice, bootao sam komp, zdrzao je pokretanj cpuz, hwmonitor, worda i chromea i onda sam vratio na stock postavke
Ček, ti to zoveš stabilno, hahhahaha . Sorry jel ti to zezaš nas ili ?
Ne zezam te, nisam nigdje napisao da je stabilan nego da je izdrzal tih par minuta rada i onda sam sve vratio na stock. Prime95 nisam htio vrtiti

Ma kakav vam je to 5 GHz Club gdje treba samo dignuti winse napraviti CPU-Z i to je to procesor kao radi na toj frekvenciji.
Dajte vi meni neki bench s CPU-z dokazom da je taj proc koliko toliko stabilan.
Ovako se isključuju jezgre nabija jedna jezgra i to mi je overklok!!
Da mi je vidjeti barem nekog tko je prošao neki bench s 5+ GHz
Evo na ovim linkovima možeš vidjeti koji su benchali na 5GHz nema ih puno ali ipak tu su
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-r15/196013.aspx?jumpto=3950117&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-115-reloaded/138181.aspx?jumpto=3908030&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cpu-passmark-benchmark/168596.aspx?jumpto=3915392&sort=asc&view=flat
Ah taj Sandy....
Steta sto nisu nastavili sa lemljenjem na Ivyu i Haswellu.
OT:
gj!
Nebi ga minja za nista.
Najbolji proc sta san ikad ima