a mozda je c'n'q spustil napon
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 570.780
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda si stavio glup screenshot.
bože dragi pomozi. jel pise na validaciji 4ghz??? pise, bmk za ostalo
A koji ku..c ti znači validacija uopće ?
ako i je nemože spustiti za toliko puno 0,2V:DDD
Onda bi ti i frekvencija trebala past ....
A koji ku..c ti znači validacija uopće ?
ajde danas cu ti slikat sa 1.4V, tak da mozes mirne duse spavati
ako i je nemože spustiti za toliko puno 0,2V:DDD
spusta kod amd-a iz 1.216V na 0.848V, posto se clockovi spuste s 3200mhz na 850mhz
Onda bi ti i frekvencija trebala past ....
a pada, ali nekad prije padne napon a onda clockovi (slucaj kod mene)
Kriva je verzija CPU-Z-a, skini najnoviju i trebala bi pokazivati stvarni napon.
Ja sa HD6850 OC ofcorse:P imam 30 FPS u svim najzahtjevnijim igrama uključujući Metro, Witcher i Crysis na full HD
u metrou cisto sumnjam da imas 30,na trenutke da ali ti i padne na 12
Sorry kaj ovak upadam ja sam stock na 2.1 dignut na 2.8 Ghz..... (Znam da ne pripadam tu)
Samo me zanima jedna stvar, u skoroj budučnosti mislim nabavit http://www.hgspot.hr/53822/procesor-amd-phenom-ii-x6-1090t pa me zanima dal ide sa malo boljim hlađenjem do nekih 4.2 ili čak do 4.5 sa svih 6 jezgri????
Hvala
Sorry kaj ovak upadam ja sam stock na 2.1 dignut na 2.8 Ghz..... (Znam da ne pripadam tu)
Samo me zanima jedna stvar, u skoroj budučnosti mislim nabavit http://www.hgspot.hr/53822/procesor-amd-phenom-ii-x6-1090t pa me zanima dal ide sa malo boljim hlađenjem do nekih 4.2 ili čak do 4.5 sa svih 6 jezgri????
Hvala
Mogao bi ici na 4.2 sa boljim hlađenjem...
A za 4.5 teško, možda samo za bench uz visoki napona, ali teško...
Zanimljivi da mi cpuz pokazuje bclk 99.98 a u biosu i onom od maticne asrock tune mi je 100 a kad stavim na 102 onda mi svugdje pokazuje 102,tako i voltaza isto,koliko god programa za monitoring voltaze otvorio na svakom je drukcije pa sad cemu vjerovat
Šta mislite koliko može iči još moj e7500?hladi ga xilent blade pro..sad je na 4ghz stabilan idle temp 27 do 34...full load od 50 do 55..voltaža je na 1360v..neznam zašto čim stavim 4.01 ruši se a na 4.0 radi stabilno pod punim opterečenjem..probao sam voltažu i na 1460 i opet..bojim se preko 1.5v
Zanimljivi da mi cpuz pokazuje bclk 99.98 a u biosu i onom od maticne asrock tune mi je 100 a kad stavim na 102 onda mi svugdje pokazuje 102,tako i voltaza isto,koliko god programa za monitoring voltaze otvorio na svakom je drukcije pa sad cemu vjerovat
I kod mene je tako. Za 100 dobijem 99.6 ili 99.8 a kad podignem znad 100 dobijem točko koliko stavim.
Fora je izgleda u tome da kod Asrocka Spread Spectrum možeš stavit ili off ili Auto. I onda je kod postavke od 100 bclka ona automatski off, a kod postavke koja nije 100 bclka ona je automatski on. Pretpostavljam da je to.
Za voltažu je druga priča, voltaže se mijenja, ako isključiš baš sve one en savere i C stateove onda će biti voltaža stabilna. Možda ne točno kao ubiosu ali će biti stabilna. i naravno ne zaboravi LLC staviti na Level 1, ili na 100%, da ne ruši napon.
I kod mene je tako. Za 100 dobijem 99.6 ili 99.8 a kad podignem znad 100 dobijem točko koliko stavim.
Fora je izgleda u tome da kod Asrocka Spread Spectrum možeš stavit ili off ili Auto. I onda je kod postavke od 100 bclka ona automatski off, a kod postavke koja nije 100 bclka ona je automatski on. Pretpostavljam da je to.
Za voltažu je druga priča, voltaže se mijenja, ako isključiš baš sve one en savere i C stateove onda će biti voltaža stabilna. Možda ne točno kao ubiosu ali će biti stabilna. i naravno ne zaboravi LLC staviti na Level 1, ili na 100%, da ne ruši napon.
LLC mi je na level 5,da kad stavim fiksnu voltazu svugdje je ok ali kad se spusta,dize upalim pet programa i na ni jednom nije isto,pa ni slicno,spread je na auto
LLC mi je na level 5,da kad stavim fiksnu voltazu svugdje je ok ali kad se spusta,dize upalim pet programa i na ni jednom nije isto,pa ni slicno,spread je na auto
LLC moraš stavit na neki drugi Level. Level 1 je najžešći, ne dopušta vdoop na jačim opterećenjima...
nisi u pravu,stavio sam na level 1 i kad sam upalio na 4.8 doslovno nakon 2sekunde linxa mi je temp na 95c skocila a na level 5 vrti linx do besvjesti i ne predje 75 nikad
nisi u pravu,stavio sam na level 1 i kad sam upalio na 4.8 doslovno nakon 2sekunde linxa mi je temp na 95c skocila a na level 5 vrti linx do besvjesti i ne predje 75 nikad
OK, a da li ti pada multi dok si na Level 5?
Jer Level 1 samo znači da nema vdoopa kod full opterećenja, a Level5 dopušta veliki vdroop kod max opterećenja, ali tada i multi pada i sve se usporava...
Barem je tako kod mene bilo.
BTW što se tiče bclka, ja sam CPU Spread Spectrum stavi ona disabled i tek tada mi je bclk stalno ostao na 100.
I BTW još jednom...evo mog OC-a za 24/7. Nažalost nije baš dobar primjerak ali što je tu je. (na validaciji je 1,352V ali to je samo na početku, nakon malo vremena dodje na 1,376 i onda tu ostane većinu vremena.
VDrop nije problem, LLC je problem.
Pri postavkama napona u BIOS-u na 1.300V,
LLC LVLX | Napon izmjeren na mjernoj točci voltmetrom
LLC OFF- | 1.308V
LLC LVL1 | 1.311V
LLC LVL2 | 1.292V
LLC LVL3 | 1.275V
LLC LVL4 | 1.258V
LLC LVL5 | 1.242V
Iz priloženog se vidi da je LLC nepotreban i štetan, i najmanja su odstupanja kad je LLC isključen (razlika od +0.008V)
ili kad je LVL1 (razlika je +0.011V).
Za sve druge levele se vidi VDrop, s tim da je LVL2 sličan kao i kad je OFF, samo u negativnoj putanji (razlika od -0.008V),
a najgora na LVL5 (razlika od -0.052V).
LLC OFF >>> ALL
OK, a da li ti pada multi dok si na Level 5?
Jer Level 1 samo znači da nema vdoopa kod full opterećenja, a Level5 dopušta veliki vdroop kod max opterećenja, ali tada i multi pada i sve se usporava...
Barem je tako kod mene bilo.
BTW što se tiče bclka, ja sam CPU Spread Spectrum stavi ona disabled i tek tada mi je bclk stalno ostao na 100.
I BTW još jednom...evo mog OC-a za 24/7. Nažalost nije baš dobar primjerak ali što je tu je. (na validaciji je 1,352V ali to je samo na početku, nakon malo vremena dodje na 1,376 i onda tu ostane većinu vremena.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2028516 Ne pada evo ovako kako je na slici stoji stalno u loadu a kad ugasim linx padne na 1600mhz normalno.a kad stavim level 5 nesmijem ni upalit linx jer bi mi se komp zapalio.probaj stavit na level 5 pa vidi
VDrop nije problem, LLC je problem.
Pri postavkama napona u BIOS-u na 1.300V,
LLC LVLX | Napon izmjeren na mjernoj točci voltmetrom
LLC OFF- | 1.308V
LLC LVL1 | 1.311V
LLC LVL2 | 1.292V
LLC LVL3 | 1.275V
LLC LVL4 | 1.258V
LLC LVL5 | 1.242V
Iz priloženog se vidi da je LLC nepotreban i štetan, i najmanja su odstupanja kad je LLC isključen (razlika od +0.008V)
ili kad je LVL1 (razlika je +0.011V).
Za sve druge levele se vidi VDrop, s tim da je LVL2 sličan kao i kad je OFF, samo u negativnoj putanji (razlika od -0.008V),
a najgora na LVL5 (razlika od -0.052V).
LLC OFF >>> ALL
da ali kad je na level 1 temp su nenormalno visoke i nemogu ga drzat na 4.4 a kamoli 4.8,zasto?
Zato što LLC ubija regulaciju, i nemam pojma čemu on služi osim smetanju..
LCC = Shit.
"LLC does not "fix" vdroop. Vdroop is not a problem. LLC is the problem."
LCC = Shit.
Ali mislim da ga ne možeš isključit, barem ja, imam samo Auto ili od Level1-5
LCC = Shit.
haha a jesi odgovorio,neznam ni ja
LCC = Shit.
Ali mislim da ga ne možeš isključit, barem ja, imam samo Auto ili od Level1-5
i ja isto
Miki ae probaj na 5 pa vidi temp molim te,da vidimo jel to samo kod mene ili ...
Na AMD-u se može isključiti.
Na AMD-u se može isključiti.
ja isto nemogu,bo
CPU Spread Spectrum - staviti na Enable ukoliko zelite konstantni bclk 100, te pospjesuje dizanje BCLK-a Evo Miki ovo kaze Jurky u svojoj temi sto se tice bclk