4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 570.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: 4 GHz club

a mozda je c'n'q spustil napon

14 godina

Onda si stavio glup screenshot.

17 godina

bože dragi pomozi. jel pise na validaciji 4ghz??? pise, bmk za ostalo

14 godina

A koji ku..c ti znači validacija uopće ?

13 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

ako i je nemože spustiti za toliko puno 0,2V:DDD

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
15 godina
Lord_Marko kaže...

Onda bi ti i frekvencija trebala past ....

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 7:00 (Zoki B).
17 godina
itomic009 kaže...

A koji ku..c ti znači validacija uopće ?

ajde danas cu ti slikat sa 1.4V, tak da mozes mirne duse spavati

Doc Holiday kaže...
Lord_Marko kaže...

ako i je nemože spustiti za toliko puno 0,2V:DDD

spusta kod amd-a iz 1.216V na 0.848V, posto se clockovi spuste s 3200mhz na 850mhz

Zoki B kaže...
Lord_Marko kaže...

Onda bi ti i frekvencija trebala past ....

a pada, ali nekad prije padne napon a onda clockovi (slucaj kod mene)

17 godina
4 GHz club

Kriva je verzija CPU-Z-a, skini najnoviju i trebala bi pokazivati stvarni napon.

Volim seks i rado ga se sjećam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Doc Holiday kaže...

Ja sa HD6850 OC ofcorse:P imam 30 FPS u svim najzahtjevnijim igrama uključujući Metro, Witcher i Crysis na full HD

u metrou cisto sumnjam da imas 30,na trenutke da ali ti i padne na 12

14 godina
neaktivan
4 GHz club

Evo i mene malo

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 2:44 (Blade Runner31).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4 GHz club
Pozdrav..
Sorry kaj ovak upadam ja sam stock na 2.1 dignut na 2.8 Ghz..... (Znam da ne pripadam tu)

Samo me zanima jedna stvar, u skoroj budučnosti mislim nabavit http://www.hgspot.hr/53822/procesor-amd-phenom-ii-x6-1090t pa me zanima dal ide sa malo boljim hlađenjem do nekih 4.2 ili čak do 4.5 sa svih 6 jezgri????

Hvala
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Cvik kaže...
Pozdrav..
Sorry kaj ovak upadam ja sam stock na 2.1 dignut na 2.8 Ghz..... (Znam da ne pripadam tu)

Samo me zanima jedna stvar, u skoroj budučnosti mislim nabavit http://www.hgspot.hr/53822/procesor-amd-phenom-ii-x6-1090t pa me zanima dal ide sa malo boljim hlađenjem do nekih 4.2 ili čak do 4.5 sa svih 6 jezgri????

Hvala

Mogao bi ici na 4.2 sa boljim hlađenjem...

A za 4.5 teško, možda samo za bench uz visoki napona, ali teško...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 7:04 (Intel&ATI).
14 godina
neaktivan
4 GHz club

Zanimljivi da mi cpuz pokazuje bclk 99.98 a u biosu i onom od maticne asrock tune mi je 100 a kad stavim na 102 onda mi svugdje pokazuje 102,tako i voltaza isto,koliko god programa za monitoring voltaze otvorio na svakom je drukcije pa sad cemu vjerovat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Šta mislite koliko može iči još moj e7500?hladi ga xilent blade pro..sad je na 4ghz stabilan idle temp 27 do 34...full load od 50 do 55..voltaža je na 1360v..neznam zašto čim stavim 4.01 ruši se a na 4.0 radi stabilno pod punim opterečenjem..probao sam voltažu i na 1460 i opet..bojim se preko 1.5v

My way
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 18:26 (galinjo24).
15 godina
Blade Runner31 kaže...

Zanimljivi da mi cpuz pokazuje bclk 99.98 a u biosu i onom od maticne asrock tune mi je 100 a kad stavim na 102 onda mi svugdje pokazuje 102,tako i voltaza isto,koliko god programa za monitoring voltaze otvorio na svakom je drukcije pa sad cemu vjerovat

I kod mene je tako. Za 100 dobijem 99.6 ili 99.8 a kad podignem znad 100 dobijem točko koliko stavim.

Fora je izgleda u tome da kod Asrocka Spread Spectrum možeš stavit ili off ili Auto. I onda je kod postavke od 100 bclka ona automatski off, a kod postavke koja nije 100 bclka ona je automatski on. Pretpostavljam da je to.

Za voltažu je druga priča, voltaže se mijenja, ako isključiš baš sve one en savere i C stateove onda će biti voltaža stabilna. Možda ne točno kao  ubiosu ali će biti stabilna. i naravno ne zaboravi LLC staviti na Level 1, ili na 100%, da ne ruši napon.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 10:43 (miki1981).
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

I kod mene je tako. Za 100 dobijem 99.6 ili 99.8 a kad podignem znad 100 dobijem točko koliko stavim.

Fora je izgleda u tome da kod Asrocka Spread Spectrum možeš stavit ili off ili Auto. I onda je kod postavke od 100 bclka ona automatski off, a kod postavke koja nije 100 bclka ona je automatski on. Pretpostavljam da je to.

Za voltažu je druga priča, voltaže se mijenja, ako isključiš baš sve one en savere i C stateove onda će biti voltaža stabilna. Možda ne točno kao  ubiosu ali će biti stabilna. i naravno ne zaboravi LLC staviti na Level 1, ili na 100%, da ne ruši napon.

LLC mi je na level 5,da kad stavim fiksnu voltazu svugdje je ok ali kad se spusta,dize upalim pet programa i na ni jednom nije isto,pa ni slicno,spread je na auto

15 godina
Blade Runner31 kaže...
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

LLC mi je na level 5,da kad stavim fiksnu voltazu svugdje je ok ali kad se spusta,dize upalim pet programa i na ni jednom nije isto,pa ni slicno,spread je na auto

LLC moraš stavit na neki drugi Level. Level 1 je najžešći, ne dopušta vdoop na jačim opterećenjima...

14 godina
neaktivan
4 GHz club

nisi u pravu,stavio sam na level 1 i kad sam upalio na 4.8 doslovno nakon 2sekunde linxa mi je temp na 95c skocila a na level 5 vrti linx do besvjesti i ne predje 75 nikad

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 18:04 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Blade Runner31 kaže...

nisi u pravu,stavio sam na level 1 i kad sam upalio na 4.8 doslovno nakon 2sekunde linxa mi je temp na 95c skocila a na level 5 vrti linx do besvjesti i ne predje 75 nikad

OK, a da li ti pada multi dok si na Level 5?

Jer Level 1 samo znači da nema vdoopa kod full opterećenja, a Level5 dopušta veliki vdroop kod max opterećenja, ali tada i multi pada i sve se usporava...

Barem je tako kod mene bilo.

BTW što se tiče bclka, ja sam CPU Spread Spectrum stavi ona disabled i tek tada mi je bclk stalno ostao na 100.

I BTW još jednom...evo mog OC-a za 24/7. Nažalost nije baš dobar primjerak ali što je tu je. (na validaciji je 1,352V ali to je samo na početku, nakon malo vremena dodje na 1,376 i onda tu ostane većinu vremena.

15 godina
protjeran

VDrop nije problem, LLC je problem.

Pri postavkama napona u BIOS-u na 1.300V,

LLC LVLX | Napon izmjeren na mjernoj točci voltmetrom

LLC OFF- | 1.308V

LLC LVL1 | 1.311V

LLC LVL2 | 1.292V

LLC LVL3 | 1.275V

LLC LVL4 | 1.258V

LLC LVL5 | 1.242V

Iz priloženog se vidi da je LLC nepotreban i štetan, i najmanja su odstupanja kad je LLC isključen (razlika od +0.008V)

ili kad je LVL1 (razlika je +0.011V).

Za sve druge levele se vidi VDrop, s tim da je LVL2 sličan kao i kad je OFF, samo u negativnoj putanji (razlika od -0.008V),

a najgora na LVL5 (razlika od -0.052V).

LLC OFF >>> ALL

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 18:34 (Don Kihoty).
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

OK, a da li ti pada multi dok si na Level 5?

Jer Level 1 samo znači da nema vdoopa kod full opterećenja, a Level5 dopušta veliki vdroop kod max opterećenja, ali tada i multi pada i sve se usporava...

Barem je tako kod mene bilo.

BTW što se tiče bclka, ja sam CPU Spread Spectrum stavi ona disabled i tek tada mi je bclk stalno ostao na 100.

I BTW još jednom...evo mog OC-a za 24/7. Nažalost nije baš dobar primjerak ali što je tu je. (na validaciji je 1,352V ali to je samo na početku, nakon malo vremena dodje na 1,376 i onda tu ostane većinu vremena.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2028516 Ne pada evo ovako kako je na slici stoji stalno u loadu a kad ugasim linx padne na 1600mhz normalno.a kad stavim level 5 nesmijem ni upalit linx jer bi mi se komp zapalio{#}.probaj stavit na level 5 pa vidi

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

VDrop nije problem, LLC je problem.

Pri postavkama napona u BIOS-u na 1.300V,

LLC LVLX | Napon izmjeren na mjernoj točci voltmetrom

LLC OFF- | 1.308V

LLC LVL1 | 1.311V

LLC LVL2 | 1.292V

LLC LVL3 | 1.275V

LLC LVL4 | 1.258V

LLC LVL5 | 1.242V

Iz priloženog se vidi da je LLC nepotreban i štetan, i najmanja su odstupanja kad je LLC isključen (razlika od +0.008V)

ili kad je LVL1 (razlika je +0.011V).

Za sve druge levele se vidi VDrop, s tim da je LVL2 sličan kao i kad je OFF, samo u negativnoj putanji (razlika od -0.008V),

a najgora na LVL5 (razlika od -0.052V).

LLC OFF >>> ALL

da ali kad je na level 1 temp su nenormalno visoke i nemogu ga drzat na 4.4 a kamoli 4.8,zasto?

15 godina
protjeran

Zato što LLC ubija regulaciju, i nemam pojma čemu on služi osim smetanju..

LCC = Shit.

"LLC does not "fix" vdroop. Vdroop is not a problem. LLC is the problem."

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Don Kihoty kaže...

LCC = Shit.

Ali mislim da ga ne možeš isključit, barem ja, imam samo Auto ili od Level1-5

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

LCC = Shit.

haha a jesi odgovorio,neznam ni ja{#}

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Don Kihoty kaže...

LCC = Shit.

Ali mislim da ga ne možeš isključit, barem ja, imam samo Auto ili od Level1-5

i ja isto

14 godina
neaktivan
4 GHz club

Miki ae probaj na 5 pa vidi temp molim te,da vidimo jel to samo kod mene ili ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Na AMD-u se može isključiti.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Na AMD-u se može isključiti.

ja isto nemogu,bo

14 godina
neaktivan
4 GHz club

CPU Spread Spectrum - staviti na Enable ukoliko zelite konstantni bclk 100, te pospjesuje dizanje BCLK-a Evo Miki ovo kaze Jurky u svojoj temi sto se tice bclk

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice