Zvucna izolacija na plafonu

poruka: 4
|
čitano: 17.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, naime kako naslov teme kaze potrebna mi je pomoc oko zvucne izolacije plafona (udarne buke prilikom trcanja, skakanja itd).

Problem je sledeci:

Pre par meseci iznad mene se doselila neka porodica sa dvoje male dece i naravno problem je neverovatna buka koju proizvode prilikom trcanja i skakanja koje traje od sedam ujutru do deset uvece bukvalno svaki dan, jedinu pauzu prave kada roditelji dodju kuci s posla pa odspavaju malo od 15h - 17h. Pokusao sam da razgovaram sa njima, odlazio im na vrata mnogo mnogo puta, pokusavao svaki oblik normalne i kulturne komunikacije i nista naravno ne pomaze jer kako kazu oni ne zele da se svadjaju sa njihovom decom(bukvalno su to rekli).

Nakon toga jos par puta sam im isao na vrata opet ista prica da bi sada pre par nedelje otiso, vec vidno iznerviran i besan i malo im polupao ulazna vrata jer nisu hteli odmah da otvore navodno nisu culi..., naravno tu je doslo do svadje bla bla znate vec kako to ide i odmah sam svrstan medju najvecim kriminalcima na svetu iako nista nisam uradio znacajno. Samo manje vise im malo jace lupao na vrata i navodno su vrata pukla itd. No nebitno, naravno policija tu nema sta da trazi i ja to moram da trpim i ne smem nikog da ugrozavam i drugom narusavam kucni red i mir, JA?! To sto ja trpim svaki dan ajmo reci zemljotres u svom stanu to je nebitno....

E sada posto sam upozoren na moguce prekrsajne postupke budem li ista preduzeo na taj nacin idem pravo u zatvor jer kao sto rekoh ja sam izgleda "bad guy" u ovoj prici. 

Ono sto mi jedino preostaje jeste neka vrsta plafonske zvucne izolacije u stanu. Znam da nije savrseno i da bi to trebalo da se uradi na mestu uzroka buke tacnije kod njih u stanu ali to nije moguce. 

Odnosno ovi iznad mene ne zele da cuju za to, policiju boli uvo, stan ne mogu da prodam tako da sam maltene osudjen na neki vid improvizacije. 

Buka je ogromna iz razloga sto u mojoj zgradi ne postoji cak ni ona BETONSKA PLOCA izmedju spratova, ali ozbiljno ne postoji, jer je gradnja dosta stara, tako da u medjuspratu se nalaze samo one nosece grede i trska izmedju da pokrije supljine i u stanu iznad je brodski pod kao osnovni sloj....

Planiram da uradim neku vrstu spustenog plafona sa gipsanim plocama, a kao glavni zvucni izolator bih iznad njih stavio kamenu vunu (mineralnu vunu) debljine nekih 10 cm i odvojio par centimetra od plafona kako bi napravio onaj vazdusni dzep (kontam da ce bolje da upije zvuk tako). 

E sad mene interesuje da li ovo moze da prodje da prigusi tu buku (udarni zvuk niska frekvencija kontam) do prihvatljivog nivoa ili postoji mozda neki bolji materijal???

14 godina

Žalosno za čut takav slučaj, ima toga svuda, od njih 100, 1 će se nać koji sve može maltetirat, a čim mu se nešto kaže i upozori ih odma se oni bune i prijete sa policijom da se njih maltretira i da su oni žrtve, a mi smo ti koji smo nasilnici, a želimo samo vlastiti mir, isto tako vrijedi i za životinje, ne samo za djecu, odma bi se oni svi pobunili da smo mrzitelji djece i životinja, razapeli bi nas svi. Očito su neki ljudi rođeni u krivoj državi di se ne provode zakoni, di se uvijek nađu neke rupe, pa se tek reagira dok je kasno, dok neko nekog ne ubije, a bilo je slučajeva, a u većini slučajeva ni to nebi pomoglo.

Ovaj video mi se čini dobar, kak kaže u videu: udarni zvuk najčešće se rješava na mjestu na kojem nastaje. Ali pošto to njima nije na pameti, a kamoli da bi uložili u stan radi tih stvari, nit ih je briga, jbg nema drugog rješenja neg im svako malo zvat muriju i gubit živce i prepirat se. Al čovjek se nakon nekog vremena umori pa onda mora postupati na drukčiji način i zaštitit se od takvih nametnika koji trebaju živjet u šumi. Treba vidjet kaje najbolje za izolaciju da sve to priguši i svede na minimum, trebalo bi više vrsta izolacije stavit. Ovo mi se čini zanimljivo: Green glue. Ima tog sigurno puno po netu, ima i onih panela protiv buke sa točkicama ko gluhe sobe za studio il slično, to brutalno priguši zvuk. Treba nać 10ak stvari i vidjet kolko je to dobro i jel pristupačno cijenom. Jedino me još brine šta ak se njima iznad desi poplava pa ti cijeli strop s*ebu i sve kaj si uložio na tu izolaciju. Uvijek treba jako dobro promislit za više mogućnosti šta bi bilo kad bi bilo.

EDIT:

10. Mogu li koristiti Green Glue na nosivoj konstrukciji ili gredama?

Mi ne preporučujemo korištenje Green Glue-a na nosivoj konstrukciji ili gredama. Green Glue se mora koristiti između dva kruta sloja da bi bio učinkovit. Korištenje na nosivoj konstrukciji ili gredama neće dati nikave mjerljive rezultate što se tiče zvučne izolacije.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 17:37 (DiRT).
13 godina
neaktivan
Re: Zvucna izolacija na plafonu

Ma to je kao iz filma kada neko glumi zrtvu stalno, a u stvari psihopata. 

Pogledao sam to za green glue i citao dosta foruma i razna iskustva i uglavnom je to manje vise samo marketing. Nedovoljno ucinkovito, navodno kako kazu. Zato sam se odlucio za spustanje plafona sa ubacivanjem izolacionog materijala izmedju plafona i konstrukcije jer opet kako citam to bi trebalo da bude jedno od boljih resenja. Kao jedino sto je delotvorno protiv udarnog zvuka jeste sto veca masa da pruza otpor ili tako nesto...

Problem je sto ne mogu nista konkretno da nadjem, u principu je manje vise rekla kazala, cuo od prijatelja itd itd. 

A da zlo bude vece ogranicen sam budzetom i problem mi je sto ne mogu mnogo da eksperimentisem...Da dodam na to to cu morati sve sam da uradim bez zvanja majstora jer uglavnom uzimaju od 10 do 15 eura po kvadratu za ruke, bar ovde kod nas. A ja bi trebalo da pokrijem dobrih sigurno 35 kvadrata jer kupatilo i kuhinju ne planiram da radim iz razloga sto tamo najmanje provodim vremena, a i kao sto kazes zbog mogucih poplava. Znaci bitne su mi samo dve sobe i hodnik. Kontam mozda ovde ima neko ko se razume u takve radove ili recimo akustiku pa bi svaki savet dobro dosao. 

9 godina
neaktivan
Re: Zvucna izolacija na plafonu

Ručnici :)

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice