Pozdrav svima, naime kako naslov teme kaze potrebna mi je pomoc oko zvucne izolacije plafona (udarne buke prilikom trcanja, skakanja itd).
Problem je sledeci:
Pre par meseci iznad mene se doselila neka porodica sa dvoje male dece i naravno problem je neverovatna buka koju proizvode prilikom trcanja i skakanja koje traje od sedam ujutru do deset uvece bukvalno svaki dan, jedinu pauzu prave kada roditelji dodju kuci s posla pa odspavaju malo od 15h - 17h. Pokusao sam da razgovaram sa njima, odlazio im na vrata mnogo mnogo puta, pokusavao svaki oblik normalne i kulturne komunikacije i nista naravno ne pomaze jer kako kazu oni ne zele da se svadjaju sa njihovom decom(bukvalno su to rekli).
Nakon toga jos par puta sam im isao na vrata opet ista prica da bi sada pre par nedelje otiso, vec vidno iznerviran i besan i malo im polupao ulazna vrata jer nisu hteli odmah da otvore navodno nisu culi..., naravno tu je doslo do svadje bla bla znate vec kako to ide i odmah sam svrstan medju najvecim kriminalcima na svetu iako nista nisam uradio znacajno. Samo manje vise im malo jace lupao na vrata i navodno su vrata pukla itd. No nebitno, naravno policija tu nema sta da trazi i ja to moram da trpim i ne smem nikog da ugrozavam i drugom narusavam kucni red i mir, JA?! To sto ja trpim svaki dan ajmo reci zemljotres u svom stanu to je nebitno....
E sada posto sam upozoren na moguce prekrsajne postupke budem li ista preduzeo na taj nacin idem pravo u zatvor jer kao sto rekoh ja sam izgleda "bad guy" u ovoj prici.
Ono sto mi jedino preostaje jeste neka vrsta plafonske zvucne izolacije u stanu. Znam da nije savrseno i da bi to trebalo da se uradi na mestu uzroka buke tacnije kod njih u stanu ali to nije moguce.
Odnosno ovi iznad mene ne zele da cuju za to, policiju boli uvo, stan ne mogu da prodam tako da sam maltene osudjen na neki vid improvizacije.
Buka je ogromna iz razloga sto u mojoj zgradi ne postoji cak ni ona BETONSKA PLOCA izmedju spratova, ali ozbiljno ne postoji, jer je gradnja dosta stara, tako da u medjuspratu se nalaze samo one nosece grede i trska izmedju da pokrije supljine i u stanu iznad je brodski pod kao osnovni sloj....
Planiram da uradim neku vrstu spustenog plafona sa gipsanim plocama, a kao glavni zvucni izolator bih iznad njih stavio kamenu vunu (mineralnu vunu) debljine nekih 10 cm i odvojio par centimetra od plafona kako bi napravio onaj vazdusni dzep (kontam da ce bolje da upije zvuk tako).
E sad mene interesuje da li ovo moze da prodje da prigusi tu buku (udarni zvuk niska frekvencija kontam) do prihvatljivog nivoa ili postoji mozda neki bolji materijal???