Što se dogodilo sa dostavnim službama?

poruka: 28
|
čitano: 1.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Isprike na otvaranju nove teme, ali vidim pojedinačno ima za par dostava, ali moj upit je vezan uz općenito sve dostavne službe, čast iznimkama.

Što se dogodili? Da li je zbog Covida, ili generacija Z ili nešto treće?

Primjetio sam osobno (jer imam preko 30 dostava tjedno na posao/ kućnu adresu), da su uglavnom sve dostavne službe otišle u krasni K!

Evo recimo GLS dostavljaći se mjenjaju iz tjedna u tjedan, više neće ni nazvat kad dostavljaju, a kad se dovezu pored izloga od objekta ili recimo ispred kuće kraj ulaza, trubnu 1-2x i onda odu. Ponekad netko i nazove, ali uglavnom je i ako nazove, GLS PAKET ZA VAS, IZAĐITE. Znači nema da se zove 5min prije, nema da izađu iz kombija, ma ništa. Ured je na cesti, parkiraš sa sva 4 i izađeš, a kuća je županijska cesta, parking privatni za 3 kombija, nema problema zaustavit se i izaći van.

DPD, u zadnjih 10 dostava, 7x pošalju sms sa vremenom dostave, prođe dan, dostave nema, zatim odeš sam provjeriti broj paketa i piše neuspjela dostava - LAŽ! Znači doslovno svaki put je netko bio doma ili sam bio u uredu, pa nemožeš mi stat pred izlog, a da te ne vidim, nisi zvao, a doma, pa ima punica, ima punac, ima žena, imam ja nekad, ima i baka kuću pokraj koja je 24/7 na ogradi i kao nadzorna kamera zna kad ideš i na wc, pa i baka kaže nitko vam nije bio :) - Znači DPD ekipa ne dostavlja, nego napiše nije bio nitko doma, a nisu ni bili i onda 5km dalje ostave paket, a plaćena je dostava, znači zašto je plaćena dostava, pa mogao sam uštedjeti i tražiti opciju B od trgovine, a ona je bila besplatna dostava na paketomat.

Intereuropa - ljudi moji, 5 paketa, 5 različitih kooperanata i to svakakvih, od neljubaznih do ovog što kod susjeda iskipa kištru jebenu i onda ja 30m moram to nekako nosit doma, iz nekog X razloga je sa paletarom istresao 2 kuće dalje, plaćeno bilo unaprijed, a punica stara i naivna pa se nije ni snašla reći pa dajte tih 20m bliže, ali ju je vidio da izlazi iz 2 kuće dalje i ide potpisat, pa ga bolio K za nju i za to kako će ona, odnosno netko od nas kad dođe to donest do našeg ulaza.

Overseas - isto svašta, ali od njih manje uzimamo, a i nekako su fer, barem pošteno dostave u točno vrijeme i vozači su ljubazni.

Cijene svih dostavnih službi idu gore, sad su svi uveli naplatu ako je pouzećem pa ok, ionako je sve digitalno, pa se plati unaprijed, a onda jebada, platiš, a oni ti ne žele ni dostavit nego ostave u DM-u ili na benzinskoj itd pa ti dođi pokupit!

Jel itko drugi ima iskustva kao ja ili sam jedini? Mislim, obitelj je velika, stalno se nešto naruči, za nas, za posao, za kolege, ma i za susjede, pa eto zbog puno dostava imamo puno iskustava, ali ovo u 2025 je prešlo svaku mjeru, pogotovo zadnjih 4-5mj....

Vjerujem da je tako i u drugim službama, ne samo dostavljackim, ali eto, što se dogodilo? Male plaće, rade preko one stvari ili su neodgojeni ili što....

16 godina

Od kako su uveli dostavne kioske kod mene stvar funkcionira savršeno, barem za male stavri. Pokupiš si to u blizini kad ti paše bez natezanja da moram biti doma.

7 godina

Ovisi kako ih okrene taj dan. Nekoliko puta sam imao slučaj s određenom dostavnom službom, da jednostavno vrate natrag paket pošiljatelju. A drugi put normalno dostave, nema nekih pravila.

4 godine
Re: Što se dogodilo sa dostavnim službama?
crocro23 kaže...

Isprike na otvaranju nove teme, ali vidim pojedinačno ima za par dostava, ali moj upit je vezan uz općenito sve dostavne službe, čast iznimkama.

Što se dogodili? Da li je zbog Covida, ili generacija Z ili nešto treće?

Primjetio sam osobno (jer imam preko 30 dostava tjedno na posao/ kućnu adresu), da su uglavnom sve dostavne službe otišle u krasni K!

Evo recimo GLS dostavljaći se mjenjaju iz tjedna u tjedan, više neće ni nazvat kad dostavljaju, a kad se dovezu pored izloga od objekta ili recimo ispred kuće kraj ulaza, trubnu 1-2x i onda odu. Ponekad netko i nazove, ali uglavnom je i ako nazove, GLS PAKET ZA VAS, IZAĐITE. Znači nema da se zove 5min prije, nema da izađu iz kombija, ma ništa. Ured je na cesti, parkiraš sa sva 4 i izađeš, a kuća je županijska cesta, parking privatni za 3 kombija, nema problema zaustavit se i izaći van.

DPD, u zadnjih 10 dostava, 7x pošalju sms sa vremenom dostave, prođe dan, dostave nema, zatim odeš sam provjeriti broj paketa i piše neuspjela dostava - LAŽ! Znači doslovno svaki put je netko bio doma ili sam bio u uredu, pa nemožeš mi stat pred izlog, a da te ne vidim, nisi zvao, a doma, pa ima punica, ima punac, ima žena, imam ja nekad, ima i baka kuću pokraj koja je 24/7 na ogradi i kao nadzorna kamera zna kad ideš i na wc, pa i baka kaže nitko vam nije bio :) - Znači DPD ekipa ne dostavlja, nego napiše nije bio nitko doma, a nisu ni bili i onda 5km dalje ostave paket, a plaćena je dostava, znači zašto je plaćena dostava, pa mogao sam uštedjeti i tražiti opciju B od trgovine, a ona je bila besplatna dostava na paketomat.

Intereuropa - ljudi moji, 5 paketa, 5 različitih kooperanata i to svakakvih, od neljubaznih do ovog što kod susjeda iskipa kištru jebenu i onda ja 30m moram to nekako nosit doma, iz nekog X razloga je sa paletarom istresao 2 kuće dalje, plaćeno bilo unaprijed, a punica stara i naivna pa se nije ni snašla reći pa dajte tih 20m bliže, ali ju je vidio da izlazi iz 2 kuće dalje i ide potpisat, pa ga bolio K za nju i za to kako će ona, odnosno netko od nas kad dođe to donest do našeg ulaza.

Overseas - isto svašta, ali od njih manje uzimamo, a i nekako su fer, barem pošteno dostave u točno vrijeme i vozači su ljubazni.

Cijene svih dostavnih službi idu gore, sad su svi uveli naplatu ako je pouzećem pa ok, ionako je sve digitalno, pa se plati unaprijed, a onda jebada, platiš, a oni ti ne žele ni dostavit nego ostave u DM-u ili na benzinskoj itd pa ti dođi pokupit!

Jel itko drugi ima iskustva kao ja ili sam jedini? Mislim, obitelj je velika, stalno se nešto naruči, za nas, za posao, za kolege, ma i za susjede, pa eto zbog puno dostava imamo puno iskustava, ali ovo u 2025 je prešlo svaku mjeru, pogotovo zadnjih 4-5mj....

Vjerujem da je tako i u drugim službama, ne samo dostavljackim, ali eto, što se dogodilo? Male plaće, rade preko one stvari ili su neodgojeni ili što....

Da, zanimljivo.

Baš mi je prije tri dana vozač GLS-a dostavio manji paket.

Nije me po običaju prije nazvao; "Jeste li kući, stižem za 5 minuta", već je zvonio i jedva sam ga uhvatio.

Primjetio sam da je lik stariji, malo smušen, kao da je tek počeo raditi.

Izgleda da otpuštaju mlade sposobne dečke, a sad će zaposliti, ili su već zaposlili ...Nepalce i umirovljenike.

Daš im minimalac , oni sretni.

Da, nešto se događa.

Jedino što je ok, da je dan prije stigao mail da mi "sutra" stiže GLS, pa sam mogao prebaciti paket u paketomat. Na dan dovoza rečeno je mailom da paket stiže od 10, 30h do 13, 30 h.

to je i dalje bar kod mene ok.

Ubuduće, sve što se može u paketomat.

合気道 五段
13 godina

Meni recimo overseas daleko najgori. Nekidan predstavnica stanara zove kaže da je kod poštanskih sandučića neki paket na mene. Naravno, dok sam došao po njega, već je bio otvoren.

Ni poruke, ni poziva, ni maila. Ništa. Ušao u haustor i bacio ga. Job done.

Jedan paket je javljen da je dostava obavljena na moju adresu. Opet bez poziva, bez poruke, bez emaila. Plaćena je dostava na adresu, a paketa nema. Kad ono, paket ostavljen na Petrol pumpi 5km od mene. 

Gls se pokazao najboljim. Imam 10/10 uspješnih dostava ako dobro brojim, jedini dostave idući radni dan, nazovu da provjere ako si doma, predlože paketomat ili ponovnu dostavu. 

Jednom sam preusmjerio paket u paketimat, svejedno me nazvao i pitao jel mi zgodno da mi ga negdje donese.

HP teški klasik, zlatna definicija konstantno loše usluge, ali overseas ipak odnosi tu zlatnu malinu

Inače preferiram boxnow, s tim je stvarno pojednostavnjeno sve i nisam imao problema

15 godina
Slično mišljenje i kod nas, samo što je nama, trenutno GLS najpouzdaniji (mi smo u RI).

Kad god možemo, stavljamo plaćanje pouzećem da ih prisilimo da nam se jave i dostave na adresu. Koristimo paketomate što više možemo.

Užasno živcira kad naručiš/naručimo na adresu s razlogom, i onda ti ostavi paket negdje u PM.

Meni je all time favorite UPS koji mi dostavlja samo tu i tamo pošiljke iz inozemstva. Ljudi u skladištu i dostavljači su tako chill i ljubazni, vjerojatno imaju odlične uvjete (placa, radno vrijeme, opterećenost poslom).

MadeInCroatia
21 mjesec

Ne radim u kurirskim službama ali ih razumijem. Natezati se sa ljudima i onda ih još čekati da dođu preuzeti paket. Kad bi svaka dostava bila ovakva tim radnicima bi 7 dana bilo malo za dostavu paketa. Pored toliko paketomata ljudi i dalje čekaju paket da im se u ruke dostavi. Isto kao i sa kafićima, ljudi bi auto u kafić parkirali jer im se neda hodati. 😁✌️

7 godina

Ne otpustaju, vec ljudi daju otkaz jer je target postavljen tako da radis svaki dan od 6 do 18. Utovar robe ujutro, razvoz i istovar kasnije. Malo jace od minimalca. Rad sa ljudima. Ja bih piskio, nebih kakio. Ipak bih i kakio... Sto se tice paketomata, zivim na selu. Ne zelim jos 13 kilometara do grada ako ne moram. Ovisno o stanju na cesti, to mi je 40 minuta vremena u oba smjera. Takoder, paletne dostave. Nemam kombi ni ljude koji bi mi pomogli, stoga narucim online sa dostavom da mi dofuraju doma. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
6 godina

Bliska budućnost su paketomati u svakoj zgradi. 

Ne može nikako drukčije, broj paketa strelovito raste, nema tko to dostavljati po stanovima.

Da mogu kupiti dionice od boxnow kupio bih ih odmah. Dobar biznis model.

Susjedna zgrada je stavila njihov paketomat u svoj prostor. Plaćaju 300 eur zgradi koja to fino slaže u pričuvu. Mislio sam da će proći dosta vremena prije nego li ljudi počnu koristititi taj paketomat, ali kad god vidim njihovog djelatnika bome on napuni taj paketomat barem 70%. Ubrzo će i oni biti premali da prime toliko paketa. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2025 13:06 (BugLove).
10 godina

U mom dijelu Istre GLS funkcionira savršeno... vjerojatno jer je kooperant (firma madalu) obiteljska firma koja drži do nekih standarda. Ostali žali bože... ponekad gledam gdje ću kupiti po tome tko koristi koju dostavu.

11 godina

Pa,  ne tak' davno, poštarski posao je bilo časno zanimanje.  Doći na poštu je bio san mnogih radnih ljudi. Ista stvar i sa željeznicom.

A, dns? Užas. Kapitalizam, slobodno tržište i kriminal uradili su svoje. Uništili su, obespravili i potlačili radnog čovjeka.

Prije je bilo bolje. Nekada kada si čistio u pošti, dobio si stan od te iste pošte. 

Ako ne znaš, što je bilo....

dzg
10 godina
PzKpfw kaže...

Pa,  ne tak' davno, poštarski posao je bilo časno zanimanje.  Doći na poštu je bio san mnogih radnih ljudi. Ista stvar i sa željeznicom.

A, dns? Užas. Kapitalizam, slobodno tržište i kriminal uradili su svoje. Uništili su, obespravili i potlačili radnog čovjeka.

Prije je bilo bolje. Nekada kada si čistio u pošti, dobio si stan od te iste pošte. 

Ako ne znaš, što je bilo....

U prijevodu - uvijek se dijelilo šakom i kapom u državnim firmama

Je li se što promjenilo... ako ne znaš što je bilo pitaj ćaću kako je dobio stan

15 godina
Jednom sam nesto isao pokupit u Tisak, Konzum, Sibice, Zapresic... i kaze mi zena tamo da nekad lik ako se ne varam Oversies ujutro u 6 samo dode i ostavi sve pakete kod nje, uopce ne ide u dostavu... a to je podrucje od Zapresica do Slovenije... Brdovec i dalje... 11 naselja bokte... i mrtvo ladno on istovari i svima poruke da dodu....
VenAtoR#2231
16 godina
Ja imam katastrofa iskustva sa Overseas u zadnje vrijeme.

Prije mjesec dana na moj upit di je paket (koji je kod njih vec 10 dana) , odgovaraju da su ga izgubili prije koji dan i da ni sami neznaju, da bi ga dostavili koji tjedan kasnije. Kasnije slali mail i ispricavali se.

Opet dode novi paket do njih prosli tjedan, proslijedim ga odmah na box. Jucer me zove nepoznat broj kad ono dostava i pitaju me jesam li doma. Reko nisam pa proslijedio sam paket na paketomat tamo ga ostavite, lik nest mumlja i kaze da ga ne mogu tamo ostavit.

Ovi se na razinu poste priblizavaju.
Prije bi mi dan nakon dolaska u OS skladiste, dostavili paket u ruke pred vrata, a danas se moras borit za svoj paket.
Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina

Ogromna količina pošiljki , premalen  kapacitet za manipulaciju  , nedostatak općenito radne snage ne samo sposobnih jer pošte su sretne ako ugrabe bilo koga za dostavljački posao da se popune radna mjesta .

Klijenti koji rade sa poštama nemaju alternativu jer sve su dostavljaćke firme u istim *ovnima  ,  na rubu kolapsa . Taj problem nije karakterističan samo za RH , našu regiju nego za cijeli svijet .

waaagh ;
12 mjeseci

Kukanje oko dostave paketa je omiljen sport mnogih ljudi, a pitat se zašto je često usluga loša je tek idiotizam.

Ako nema radne snage u svim branšama, ako je ogromno povećanje online narudžbi i ako se cestovni promet konstantno povećava - što će biti rezultat svega?

Dajte nemojte otvarat debilne teme.

Sva sreća pojavio se izum zvan paketomat gdje dostavljač može na jednoj lokaciji ostaviti i preuzeti desetke paketa odjednom što mu skraćuje nepotrebne sate vožnje i zivkanja okolo.

Osobno bi ukinuo sve dostave na adresu koje stanu u paketomat, to je jedini način da se dostava kao takva održi.

Sve ostalo je nepotrebno kmečanje.

16 godina
crocro23 kaže...

..

-jesi li jedini? ako ti ponudimo dva pokušaja, pogađaj.. :) ok, nisi jedni, da jesi bio bi čudo-izuzetak, no opisano stanje je više pravilo-prosjek-većina, dakle nisi jedini.

-zadnjih 4-5mj.. zadnjih nekoliko godina, svaki put učiš novu shemu, neko svoje pravilo po kojem 'znaš' kad će možda pošiljka-dostava stići.. i stalno učim novo, pa za taj dio, mlad si, naučit ćeš.. :)

-plaće? došlo je do stanja da plaća od nula-eura, 1000, 10.000€.. ne bi niša promijenila, tj djelatnik ima fizička ograničenja, jer smo ipak ljudi, ne bogovi-strojevi, a šefovi-direktori dok sklapaju poslove imaju takve maštovite ideje.. dok njima za ručkom dogovor zvuči privlačno-provedivo, u stvarnosti je suprotno, realnost..

-u takvoj situaciji je plaća djelatnika sporedna, tj da mu daš duplo, ne može, ne stigne, uz zastoje, bolovanje, bilo što.. šef sortirnice dao otkaz jer mu je dosta..

-kao što postaju bahatiji kad vide da radne snage nema, kao i to da ćeš ti doći do ceste-vozila, ne on do vrata.. pa se sve manje trude i ono što mogu, tj vidi se zbunjenost novih dok ne steknu iskustvo a tad ovisi jesu li naučili raditi ili zabušavati.. dok i onaj koji radi, počne zabušavati jer mu je dosta da on rinta a ostali ne itd.. nije novac-plaća čarobni štapić, tj karikirano, kao da imamo mač u kamenu pa ako ga izvučeš bit ćeš princ, tj lakše je igrati eurojackpot i nadati se dobitku.. tj ako nešto fizički ne možeš, tad ne možeš neovisno kolika je plaća, npr nositi 200kg u rukama.. a vozač u gradskoj gužvi nema utjecaj na zastoj-čep-kolaps, kao ni na to da kiosk tiska odbije zaprimiti paket jer je i taj kiosk prepun robe-paketa, kave-kekse, ne novine i cigarete što je nekad bila glavna roba, sad je čips, parking karte, mobitel... kao i benzinske .. tj otvaraju se paketomati kao zgodno riješenje, no ni to nije dovoljno, kap u moru..

-no, ekšli sam zadovoljan, jer su većina ipak 'ljudi', tj rade, trude se, uz osmjeh i malo dobre volje.. nisu ni oni krivi za stanje, nedostatak radne snage ili broj pošiljaka robe iz kine.. nije ni poštar, nije ni smetlar koji vozi smeće no zatvori manju ulicu dok prođe i kvartovi dišu na škrge prometno.. dok gradske vlasti sade stupiće i bic trake..

-za sad nema pakistanaca i sl. jer ne znaju jezik, pismo, vozački.., dok za dostavu hrane kao glovo i sl. vidiš u većini upravo njih.. a to znači da će i dalje biti isti deficit radnika uz suficit paketa-posla.. tj problem dostave i da smo na kraju sretni kad paket ipak stigne mada bi bili sretniji da je stigao u normalnom roku, s trackingom i obavijesti po rasporedu a ne na divlje-horuk ili popularni poštanski papirići o neuspjeloj dostavi za koju znamo da su laži.. i što sad kopiraju ostali, jer mogu, jer .. nije plaća, nego nema radnika-ljudi dok ima gužve, paketa, problema.. i ništa ne pomaže dok se ostatak ne promjeni, dok je najgluplji dio da je lako pratiti tracking iz kine do posljednjeg km puta, npr do overseasa, tad uđe u limb i samo iskustveno nagađaš kad bi mogao stići.. :) .. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Srećom boxnow mi je na ruti za posao pa što god mogu šaljem tamo. Zasad funkcionira savršeno. I slanje i preuzimanje paketa. Nije mi ni opcija slanja na Petrol loša jer mi je isto praktički usput.

Što se dostave na kućni prag tiče ne mogu reći da sam zasad primijetio neke drastične promjene. U pravilu koristim GLS ili Overseas, a tu u mom kraju Zagorja su već niz godina dva ista vozača.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina

Overseas i pošta najgori, valjda se natječu za prvo najgore mjesto.

15 godina

Otkad sam za adresu dostave stavio portu od firme u kojoj radim, na kojoj je uvijek netko, svi problemi su nastali. Ali dolazi nikad brže, Temu sam ionako otpilio, a i s ostalima nema problema (Pevex, Svijet medija, itd.). Dostavljači također sretni.

14 godina
SharkZ kaže...

Osobno bi ukinuo sve dostave na adresu koje stanu u paketomat, to je jedini način da se dostava kao takva održi.

Sve ostalo je nepotrebno kmečanje.

Ako sam platio dostavu na kućnu adresu, onda želim da mi se dostavi tamo. Na paketomat mi je isto ok, ali onda očekujem nižu cijenu, ne mislim plaćati 6E dostavu na paketomat.

4 godine
sosta kaže...
 Ako sam platio dostavu na kućnu adresu, onda želim da mi se dostavi tamo. Na paketomat mi je isto ok, ali onda očekujem nižu cijenu, ne mislim plaćati 6E dostavu na paketomat.

Djelomično se slažem.

Trebali bi prepoloviti cijenu, jer ipak se troši gorivo npr od Zagreba do Splita da bi se dostavila npr. matična, cPU u splitski paketomat. 

Mada bi svi bili pametniji da tih 6 € ugrade u cijenu proizvoda, pa napišu; "besplatna dostava".

Kupim glazbeni instrument u slovačkom Muzikeru, i dostzava je svaki put besplatna.

Već su oni to ukalkulirali u cijenu.

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 14:22 (Zaporožac).
14 godina

A da, iako opet ovisi o veličini proizvoda i stane li u paketomat, neki glazbeni možda i ne. Ali čini mi se da su cijene dostave dosta poskupile, a usluga pogoršala zbog povećanja obima posla. Pa onda jave "Neuspjela dostava", a nisu se ni pojavili, a čim preusmjeriš u paketomat, evo pošiljke.

4 godine

Kad smo mi u Hrvatskoj siromašni, a dostava je zagušena poslom. 

合気道 五段
15 godina

Ljudi moji, ali ako plaćaš pouzecem traže 1 euro više, a onda ti pošalju sms da je na benzinskoj ili u studencu (pazi sad) 9km dalje od tebe, zašto, kako? Znači idem tamo i platim tamo, putujem 10km i još platim da preuzmem, a naplatili i taj euro pouzece, što sa tim? To je već mimo zakona.

15 godina

Upravo sam pričao sa radnikom DPD-a, kaže da na telefon nitko više neodgovara, a email im je isključen i time je 0% šanse raditi prigovor. Jedini prigovor koji se može dati je od strane trgovine, odnosno pošiljatelja, jer oni imaju drugi pristup reklamacijama. Osoba u HR nema opciju napraviti prigovor ili pričati sa agentom. Opa, ide inspekcija, upravo sam to i prijavio.

14 godina

takoder imam najgore iskustvo s DPDom... paket stoji kod njih 5-6 tjedana. ok bio je pocetak 12. mjeseca ali da ja cekam 6 tjedana je malo previse. u meduvremenu sam narucivao i s TEMUa i s amazona i oboje je doslo prije a naruceno je kasnije.
i onda jos uz to dostavljac nervozan i nije bas pristojan bio. 

najbolje iskustvo GLS i necete vjerovati... pošta :D

12 mjeseci
crocro23 kaže...

Upravo sam pričao sa radnikom DPD-a, kaže da na telefon nitko više neodgovara, a email im je isključen i time je 0% šanse raditi prigovor. Jedini prigovor koji se može dati je od strane trgovine, odnosno pošiljatelja, jer oni imaju drugi pristup reklamacijama. Osoba u HR nema opciju napraviti prigovor ili pričati sa agentom. Opa, ide inspekcija, upravo sam to i prijavio.

Daj ne lupaj molim te.

1. Telefon nije službeni oblik komunikacije, tako da se ne moraju javljati.

2. E-mail ne može biti "isključen" i uredno radi i ima ih više. Sve je jasno navedeno u Uvjetima korištenja - kako i mora biti zakonski.

3. Tebe ne zanima hoće li oni primiti i pročitati e-mail, oni su dužni na njega odgovoriti u roku 14 dana, ako ne odgovore imaš pravo žalbe na više instance.

4. Prigovor se može podnijeti i pisanim putem, preporučeno s povratnicom. Ili ćeš reći da ni to ne radi?

5. Prigovor može podnijeti samo VLASNIK paketa, odnosno pošiljatelj, a ne onaj koji treba primiti paket, ti nisi vlasnik niti imaš išta pitati u vezi njega.

6. Ne ide nikakva inspekcija niti razumiješ kako bilo šta funkcionira.

Nevjerovatno je koliko količinu nebuloze možeš napisati u 2-3 rečenice, nakon "razgovora s radnikom". :facepalm:

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice