Isprike na otvaranju nove teme, ali vidim pojedinačno ima za par dostava, ali moj upit je vezan uz općenito sve dostavne službe, čast iznimkama.
Što se dogodili? Da li je zbog Covida, ili generacija Z ili nešto treće?
Primjetio sam osobno (jer imam preko 30 dostava tjedno na posao/ kućnu adresu), da su uglavnom sve dostavne službe otišle u krasni K!
Evo recimo GLS dostavljaći se mjenjaju iz tjedna u tjedan, više neće ni nazvat kad dostavljaju, a kad se dovezu pored izloga od objekta ili recimo ispred kuće kraj ulaza, trubnu 1-2x i onda odu. Ponekad netko i nazove, ali uglavnom je i ako nazove, GLS PAKET ZA VAS, IZAĐITE. Znači nema da se zove 5min prije, nema da izađu iz kombija, ma ništa. Ured je na cesti, parkiraš sa sva 4 i izađeš, a kuća je županijska cesta, parking privatni za 3 kombija, nema problema zaustavit se i izaći van.
DPD, u zadnjih 10 dostava, 7x pošalju sms sa vremenom dostave, prođe dan, dostave nema, zatim odeš sam provjeriti broj paketa i piše neuspjela dostava - LAŽ! Znači doslovno svaki put je netko bio doma ili sam bio u uredu, pa nemožeš mi stat pred izlog, a da te ne vidim, nisi zvao, a doma, pa ima punica, ima punac, ima žena, imam ja nekad, ima i baka kuću pokraj koja je 24/7 na ogradi i kao nadzorna kamera zna kad ideš i na wc, pa i baka kaže nitko vam nije bio :) - Znači DPD ekipa ne dostavlja, nego napiše nije bio nitko doma, a nisu ni bili i onda 5km dalje ostave paket, a plaćena je dostava, znači zašto je plaćena dostava, pa mogao sam uštedjeti i tražiti opciju B od trgovine, a ona je bila besplatna dostava na paketomat.
Intereuropa - ljudi moji, 5 paketa, 5 različitih kooperanata i to svakakvih, od neljubaznih do ovog što kod susjeda iskipa kištru jebenu i onda ja 30m moram to nekako nosit doma, iz nekog X razloga je sa paletarom istresao 2 kuće dalje, plaćeno bilo unaprijed, a punica stara i naivna pa se nije ni snašla reći pa dajte tih 20m bliže, ali ju je vidio da izlazi iz 2 kuće dalje i ide potpisat, pa ga bolio K za nju i za to kako će ona, odnosno netko od nas kad dođe to donest do našeg ulaza.
Overseas - isto svašta, ali od njih manje uzimamo, a i nekako su fer, barem pošteno dostave u točno vrijeme i vozači su ljubazni.
Cijene svih dostavnih službi idu gore, sad su svi uveli naplatu ako je pouzećem pa ok, ionako je sve digitalno, pa se plati unaprijed, a onda jebada, platiš, a oni ti ne žele ni dostavit nego ostave u DM-u ili na benzinskoj itd pa ti dođi pokupit!
Jel itko drugi ima iskustva kao ja ili sam jedini? Mislim, obitelj je velika, stalno se nešto naruči, za nas, za posao, za kolege, ma i za susjede, pa eto zbog puno dostava imamo puno iskustava, ali ovo u 2025 je prešlo svaku mjeru, pogotovo zadnjih 4-5mj....
Vjerujem da je tako i u drugim službama, ne samo dostavljackim, ali eto, što se dogodilo? Male plaće, rade preko one stvari ili su neodgojeni ili što....