Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.348.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Inače, nastavno na diskusiju o Gripenima od nekidan, ima u današnjem JL-u (tiskanom) novost o tome i novim cijenama. Po novoj ponudi, nude nam 8 (nos ti posran) Gripena JAS 39 C/D za istu lovu po kojoj su nam nudili ranije čitavu eskadrilu, ali A/B modela. 

Po novoj računici, jedan bi nas tako bez naoružanja koštao 76 milja eura. U cijenu je uključeno i 15 sati prebacivanja na tip i 50 sati borbene obuke po pilotu (premalo i jedno i drugo).

Dakle, Gripeni su definitivno aut.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Ma nama dosta i pred 60g. rashodovani YAK-ovi {#}

http://www.pilotfriend.com/aircraft%20performance/Yak/yak_52.htm

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Inače, nastavno na diskusiju o Gripenima od nekidan, ima u današnjem JL-u (tiskanom) novost o tome i novim cijenama. Po novoj ponudi, nude nam 8 (nos ti posran) Gripena JAS 39 C/D za istu lovu po kojoj su nam nudili ranije čitavu eskadrilu, ali A/B modela.

Plus, čitam jučer na onom linku koji je gore stavio Agent Rico - offset program se sastoji od toga da oni kupe našu infrastrukturu (brodogradilišta, obradivu zemlju, ...)

Oukej, mijenjam stav o švedima i njihovoj fantastičnoj ponudi.

Gledam te!
18 godina
thedream kaže...

Ma nama dosta i pred 60g. rashodovani YAK-ovi {#}

http://www.pilotfriend.com/aircraft%20performance/Yak/yak_52.htm

http://www.flickr.com/photos/25063579@N08/3254736495/

Been there, done that:

Nos u propeleru Nos u propeleru
This space for rent!
16 godina
neaktivan

Jao, poraste mi čovjek instantno u očima (nije da je bio malen i to, ali ovo je - jaoo..) {#} mali od Yak-a!

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan

Koja je fora s ovima izborima Obama - Romney, gdje god odem uvijek nešto kontra Romneya, nije da me zanima tko šta želi nego me zanima jel ikako moguće da filtriram takav sadržaj, bojim se da ću glasati za Obamu iako sam Hrvat i nemam pravo glasa.

Evo npr. ova od googla, jel se to smije uopće. Google

18 godina

Dugo nisam pratio njihove debate, ali sjećam se Republikanskih predizbora gdje su prikazali užasnu razinu krivih, kontoverznih i opasnih stavova.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
wyks kaže...

Dugo nisam pratio njihove debate, ali sjećam se Republikanskih predizbora gdje su prikazali užasnu razinu krivih, kontoverznih i opasnih stavova.

Ma nek se Ameri natežu sami sa sobom,{#} imamo mi kod sebe ludosti i budalaština kolko hočeš ko ovo dole recimo.To opet ide pod ono vjerovali ili ne, koji idijoti pa to je nemoguče daju ljudima nekaj kaj nema veze s onim kaj su trebali legalno kupit koja muljaža.Moš si mislit kakva če bit ta kuruza, iznad koje su polijali taj otrov za koji još nisu nit našli i čem se točno radi. Uglavnom pravi lovci nema kaj ili mulci na kubik, kad ovakve izdarije rade to su obični šufti treba ih debelo kaznit ili malo natuč usput da se opamete.{#}{#}

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/uspjeh-magazina-provjereno-policija-trazi-tko-je-kriv-za-trovanje.html

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
Drago kaže...

Po novoj računici, jedan bi nas tako bez naoružanja koštao 76 milja eura. U cijenu je uključeno i 15 sati prebacivanja na tip i 50 sati borbene obuke po pilotu (premalo i jedno i drugo).

Dakle, Gripeni su definitivno aut.

Povjerljiva informacija (od čovjeka koji zna čovjeka koji opet zna drugog čovjeka...) Blizzard je dao ponudu koja se ne odbija, za najmoderniju zračnu letjelicu (gospodar neba) Gryphon-a. Eksluzivno na BOL Forumu.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Evo jedna lijepa vijest za laku noć {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina

Cura je pokazala sise na interwebu i dobila shitstorm nakon toga i to joj je bio povod za samoubojstvo. Takvi delikatni cvjetici se nebi trebali sluziti internetom ffs. Ili bi trebalo svima nabacit parent filter neki dok ne dokazu da mogu podnijet takve stvari kao veliki.

18 godina
neaktivan
buco2 kaže...

Cura je pokazala sise na interwebu i dobila shitstorm nakon toga i to joj je bio povod za samoubojstvo. Takvi delikatni cvjetici se nebi trebali sluziti internetom ffs. Ili bi trebalo svima nabacit parent filter neki dok ne dokazu da mogu podnijet takve stvari kao veliki.

Ne znam, meni se čini da je cura bila stijena sudeći po onome što je sve prošla. A parent filter... Šta, instalirat parent filter na Skype? Možeš ga ili disableat (što je glupost) ili možeš pratiti što ti dijete piše i snima (što je još veća glupost).

Mala je napravila pogrešku, a ovog lika što ju je progonio je trebalo odavno procesuirat za pedofiliju i ucjenu. A i ove mlađe generacije šta dolaze, bogati, kad nanjuše krv, baš ne puštaju.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
18 godina

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ej7afkypUsc

Sirotica. {#}

Strasan horor je prezivljavala, ja uopce ne vidim kako bilo tko moze opravdavati ove male monstrume koji su joj to radili.

Ja ne razumijem kako joj nitko na faking svijetu nije mogao pruziti utjehu, neku rijec ohrabrenja nego su svi *cke nitko se nece druziti sa "nepopularnom" djevojkom, da ne bi i oni bili "nepopularni" ili manje "popularni".

Da sam znao da ce se ovo desiti, hebote odletio bi u Kanadu samo da ju zagrlim jednom i kazem joj da ce bit ok.

Dobro il bi bar Deusu rekao da to napravi u moje ime...

Mislim da je ovo jos jedan nusprodukt kapitalistickog drustva...odvratno.

- Psiho246
18 godina

ja sam za ovaj video čuo prije 2-3 tjedna ali sam bio ignorant i nisam ni išao gledati o čemu se radi..

sinoć odem na večernji.hr, pogledam vijest, šokiram se, odem pogledat video i skoro se rasplačem kolko sam bio potresen..

da nije bilo nijedne osobe kojoj se mogla povjeriti i družiti bez da ju ta osoba osudi, nego još naleti na debosa koji joj je htio metnuti.. katastrofa.

da sam ranije "reagirao", poslao bih joj makar poruku podrške prek fejsa i da sam voljan ponekad razmijeniti koju normalnu poruku preko neta sa njom.. i meni je ko u Psihu246 došlo da odletim tamo, iz frustracije, i da usputu pošamaram pokojeg debilam.. a sad je već kasno..

baš sam potresen sa pričom, bez obzira kaj se radi o curičku na drugom kraju svijeta..

i sva ta "popularnost" koja se forsira u tom američkom društvu, ljepljenje etiketa drukčiji ljudima.. odvratno na kvadrat.. i najgore od svega je kaj sve to dolazi k nama..

a ovaj debil koji je sve to napravio, suditi mu za ubojstvo iz nehaja, bez obzira na njegovu dob.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 15:37 (nixass).
16 godina

Preko 2 soma klinaca u svijetu dnevno umre od žeđi, doslovno, a ekipa bi ovdje išla grliti klinku koja je na Faceu pokazala sise i zbog toga ispaštala od strane mentalno zaostale zajednice.

Zanimljivi su ljudski standardi ponekad, zar ne?

14 godina
neaktivan
eevek kaže...

Preko 2 soma klinaca u svijetu dnevno umre od žeđi, doslovno, a ekipa bi ovdje išla grliti klinku koja je na Faceu pokazala sise i zbog toga ispaštala od strane mentalno zaostale zajednice.

Oh no eevek!

Ovdje se je priča da su svi koji su siromašni i nesretni nesretni i siromašni s razlogom (kojem su oni krivi), nesretne žene su tu da se ljudi bore za njihova prava, nesretni muškarci ne znaju uživati u životu, siromašni muškarci ne rade kako treba, nesretna djeca ne znaju šta je nesreća jer su eto djeca, siromašna djeca treba da uživaju u sretnom djetinjstvu jer nemaju patnje modernog svijeta, a nesretni starci će svakako uskoro umrijeti.

Tako da da, svi trebaju samo zagrljaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 17:55 (Onjegin).
18 godina

Ko je yebe. Sto se nije ubila kad je tako glupa.

Frendicu mi je decko tukao. E problem je u ovoj rijeci - TUKAO. Ne udario. Tukao. Pitam ja nju, pa zasto ga ne ostavis. A volin ga. A ko te yebe. Nek te mlati kad si tako glupa, to i zasluzujes. I onda se ona naljuti na mene.

Sto sam htio reci sa ovim: za glupe ljude nemam nikakve sucuti, ako nemas dovoljno mozga za razlikovat osnovno dobro i zlo, a nisi mentalno hendikepiran, onda sto da ti dalje kazem.

EDIT: Evo sad vidim da se ubila. Good. One stupid less.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 18:10 (tnakir).
18 godina
eevek kaže...

jesam li igdje rekao da ne bi išo i tu djecu grlit? u startu pretpostavka bez ikakve osnove.

tema je amanda, točnije općenito zlostavljanje a ne afrika.. kad bude tema afrika, onda ćemo o grljenju afričke djece (i općenito gladne i žedne djece).

rasprava je ono, u banani, ne znam koja je zapravo poanta tvog posta..

a i ovdje je nešto slično pisano, pogotovo komentar od overhaula..

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 18:30 (nixass).
18 godina

Buuu huuu... zlostavljanje... pod zlostavljanje danas svasta prolazi. Konkretno, jedna curica nije tila ic u skolu jer su je zayebavali da se zaljubila u nekog tamo Matu. Buuu huuu. I mi smo se tako zajebavali ko dica, pa evo, zivi smo i zdravi. Buuu huuu.

Rvat katolik!
16 godina
nixass kaže...
eevek kaže...

jesam li igdje rekao da ne bi išo i tu djecu grlit? u startu pretpostavka bez ikakve osnove.

tema je amanda, točnije općenito zlostavljanje a ne afrika.. kad bude tema afrika, onda ćemo o grljenju afričke djece (i općenito gladne i žedne djece).

rasprava je ono, u banani, ne znam koja je zapravo poanta tvog posta..

a i ovdje je nešto slično pisano, pogotovo komentar od overhaula..

znaci predpostavka je da redovno ides u npr dom za npustenu djecu igrat se snjima i pokazat im paznju? to je blize i od afrike i kanade a trebati samo 2 sata tjedno. ako to i radis onda svaka cast, ali inace samo stavljas patnje jednog ispred patnje mnogih samo jer je ta osoba medijski ekponirana. ako te svi maltretiraju na socijalnim mrezama prestani ih koristit a ne bit retard. nije nikad bila razocarana u zivotu jer roditelji djeci previse pruzaju. nije tako tesko nac prijatelje. ako ne prestanes traziti...

18 godina

Meni smeta to sto se od danasnje dice rade razmazeni idioti i debili, koji su nesposobni za zivot. Mamica i tatica ih drze ispod staklenog zvona, sve im dopustaju, a sve do cega je tim klincima stalo je kako biti lijep, bogat i slavan. Buuu huu, pokazi sise pas bit slavan. Fak ju and drop ded.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
eevek kaže...

Da, licemjerno je žaliti se i na poskupljenje grijanja kad djeca u Africi gladuju... Ajmo se svi skupiti na Trgu i zahvaliti Vladi što (još) nismo država trećeg svijeta.

tnakir kaže...

Ko je yebe. Sto se nije ubila kad je tako glupa.

Frendicu mi je decko tukao. E problem je u ovoj rijeci - TUKAO. Ne udario. Tukao. Pitam ja nju, pa zasto ga ne ostavis. A volin ga. A ko te yebe. Nek te mlati kad si tako glupa, to i zasluzujes. I onda se ona naljuti na mene.

Sto sam htio reci sa ovim: za glupe ljude nemam nikakve sucuti, ako nemas dovoljno mozga za razlikovat osnovno dobro i zlo, a nisi mentalno hendikepiran, onda sto da ti dalje kazem.

Dakle smatraš da je opravdano da budeš žrtva fizičkog i psihičkog zlostavljanja ako sa 12 godina, kad ne možeš ni uvidjeti moguće posljedice, pokažeš sise strancu. Mislim, koliko đubre moraš biti da sustavno maltretiraš bespomoćnu osobu i pišeš da želiš da umre? A koliki tek parazit moraš biti da ucjenjuješ curicu koja nije ni ušla u pubertet??

Uopće ne treba ulaziti u to jel mala bila attention whore i u načine kako su ju odgajali, jer bez obzira na to, ovaj ucjenjivač je gamad koja zaslužuje tešku doživotnu robiju, a mali zlostavljači juvie. U svakoj generaciji postoji zadirkivanja, ali čoječe, pa ti klinci su sociopati. Kad si čuo da grupa djece svaki dan u lice govori jednoj curici da bi svima bilo bolje bez nje??

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 18:49 (i_rambo_plache).
18 godina

Ne branim ucjenjivaca ni klince koji su je maltretirali, ali trebala je biti svjesna koje su moguce implikacije. Da ne spominjem koliki genijalac moras biti da potpunim strancima pokazujes sise i onda se posli zalis kad ti sise zavrse na netu.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

tnakir kaže...

Ne branim ucjenjivaca ni klince koji su je maltretirali, ali trebala je biti svjesna koje su moguce implikacije. Da ne spominjem koliki genijalac moras biti da potpunim strancima pokazujes sise i onda se posli zalis kad ti sise zavrse na netu.

Ovdje treba uzeti u obzir da se radi o djetetu od 14 godina koje je tek na pocetku adolescencije.

To je isto kada dijete od 4-5 godina napravi nesto lose. Npr. zapali nesto i onda se ozlijedi. Je li zato sto je dijete glupo?

Ako zelite nekoga okriviti za to sto je napravila, onda prije svega trebate kriviti roditelje koji su je odgajali.

tnakir kaže...

Buuu huuu... zlostavljanje... pod zlostavljanje danas svasta prolazi. Konkretno, jedna curica nije tila ic u skolu jer su je zayebavali da se zaljubila u nekog tamo Matu. Buuu huuu. I mi smo se tako zajebavali ko dica, pa evo, zivi smo i zdravi. Buuu huuu.

Jedna je stvar bezopasno djecje zadirkivanje, a druga stvar je teško psihičko i fizičko zlostavljanje.

tnakir kaže...

Meni smeta to sto se od danasnje dice rade razmazeni idioti i debili, koji su nesposobni za zivot. Mamica i tatica ih drze ispod staklenog zvona, sve im dopustaju, a sve do cega je tim klincima stalo je kako biti lijep, bogat i slavan. Buuu huu, pokazi sise pas bit slavan. Fak ju and drop ded.

Nemojte za to kriviti djecu, krivite one koji ih tako odgajaju.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 19:23 (captain_soap_McTawish).
14 godina

Mala je teži retard, ali baš šteta što se roknula - mogao sam za koju godinu imati nešto i njenog "materijala" na HDD-u.

Ma ima ionako more takvih malih fufica iz Amerike, nema veze.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina

Meni je sve to smiješno i sve stavljam u "kitopuc" kategoriju svog života.

Ne zanima me ta mala, ne zanima me niti Ruskinja koja je skoro skočila sa balkona. Ne zanima me nestala klinka iz Škotske (ili odakle je već), kao što me niti najmanje ne zanima ova naša mala koja je morala u "ju es of ej" platiti 2.5 milje kuna za 7 sati rezanja nekog kirurga i to, ni za manje ni više nego priliku da odraste u Hrvatskoj. To mi je ekstra smiješno {#}

Svijet je smeće, prljavo smeće prepuno blago retardiranih ljudi koji imaju i više nego što im treba u životu, pa trebaju neku dobru žalopojku da se prisjete tu i tamo kako je život okrutan, a sve to dok gledaju tužni jubito video na novoj plazmi spojenoj na net.

Da li mi je žao što se mala ubila? Jest.

Da li mi dođe da vratim vrijeme i spasim ju? Ne.

Nazovimo to nastavkom evolucije. Kad smo već lijekovima zaustavili prirodan proces, onda će Facebook statusi odlučivati tko će biti dovoljno jak preživjeti mladost. očito je to društvo kakvom težimo {#}

Djeca umiru svakodnevno, pa čak i u vašem gradu, bilo od posljedica bolesti, pada niz stepenice, prometne nezgode...itd. itd. Ta djeca nisu odabrala umrijeti, ova mala jest. I to je njena stvar, ma koliko mlada bila.

Malo mi je nakaradna ta famozna pojava crnila u svim medijima. Čak i da je dan ispunjen odličnim stvarima u Hrvatskoj (nemoguće, ali recimo da je moguće), mediji će iskopati priču o nestaloj klinki iz neke selendare, ili o nekoj jadnoj maloj koja se ubila zbog okrutnosti djece i društva općenito.

Razlika između vas, koji biste ju glili, i mene je što meni kitopuc djeluje na 100%, a vi bi grlili ljude po svijetu. Kada ih želite grliti, onda ih i grlite. Radite na Plavom telefonu ili nešto, iskoristite svoj potencijal u spašavanju ludskih života.

Ne tipkajte - djelujte.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ne tipkajte - djelujte.

Jbg. više nitko ne prodaje ciglu ispred škole, trebalo bi ponovo uvest to, barem nebi imali vremena zajebavat se sa drugima.

16 godina
eevek kaže...
Djeca umiru svakodnevno, pa čak i u vašem gradu, bilo od posljedica bolesti, pada niz stepenice, prometne nezgode...itd. itd. Ta djeca nisu odabrala umrijeti, ova mala jest. I to je njena stvar, ma koliko mlada bila.

Ovdje se definitivno ne slazem. Iako je ona pocinila samoubojstvo, odluku o samoubojstvu u stvarnosti nije donijela ona vec drustvo u kojem ona zivi.

Njezin cin samoubojstva je rezultat depresije, anksioznosti od kojih je bolovala. Mislim da je svakome jasno da se radi o vrlo ozbiljnim psihickim poremecajima koji ako se ne lijece, mogu dovesti do samoubojstva.

Uzrok njezinih psihickih poremecaja, nije sama objava slike, vec nacin na koji je drustvo reagiralo na to. Covjek je za razliku od zivotinja i drustveno bice, i svakome je covjeku potrebna zdarava interakcija sa drugim ljudima, nekom vise, nekom manje. Ova djevojka je bila u adolescenciji. Jedno od obiljezlja toga razdoblja je potreba za druzenjem sa vrsnjacima. Tada drustvo vrsnjaka ima jak utjecaj na osobu, a osim toga i nuzno je za normalan psihicki razvoj.

U ovom slucaju, drustvo koje joj je potrebno, ju je stalno odbacivalo, psihicki i fizicki zlostavljalo radi jedne obicne slike. Ona je pokusala promjeniti drustvo, selila se iz grada u grad, no uvijek bi te njezine slike stigle i do novih prijatelja i opet bi je stalno odbacivali. Time joj uskraceno zadovoljavanje potrebe koju prije svega kao covjek, a jos vise zato sto je adolescent, ima. Ta potreba je zbog njezine osobnosti, i razdoblja zivota u kojem se nalazi, jako potrebna.

To je slicno kao da gladnome covjeku ne dajete hranu, i onda mu uzimate i ono malo hrane sto ima.

Onaj covjek koji joj je objavljivao sliku, je u mojim ocima isto sto i neki silovatelj. Samo je razlika sto silovatelj direktno osobno zlostavlja, dok ovakvi ljudi indirektno, preko drugih zlostavljaju.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 22:07 (captain_soap_McTawish).
18 godina
captain_soap_McTawish kaže...
eevek kaže...

1. Ovdje se definitivno ne slazem. Iako je ona pocinila samoubojstvo, odluku o samoubojstvu u stvarnosti nije donijela ona vec drustvo u kojem ona zivi.

2. Njezin cin samoubojstva je rezultat depresije, anksioznosti od kojih je bolovala. Mislim da je svakome jasno da se radi o vrlo ozbiljnim psihickim poremecajima koji ako se ne lijece, mogu dovesti do samoubojstva.

3. Uzrok njezinih psihickih poremecaja, nije sama objava slike, vec nacin na koji je drustvo reagiralo na to. Covjek je za razliku od zivotinja i drustveno bice, i svakome je covjeku potrebna zdarava interakcija sa drugim ljudima, nekom vise, nekom manje. Ova djevojka je bila u adolescenciji. Jedno od obiljezlja toga razdoblja je potreba za druzenjem sa vrsnjacima. Tada drustvo vrsnjaka ima jak utjecaj na osobu, a osim toga i nuzno je za normalan psihicki razvoj.

4. U ovom slucaju, drustvo koje joj je potrebno, ju je stalno odbacivalo, psihicki i fizicki zlostavljalo radi jedne obicne slike. Ona je pokusala promjeniti drustvo, selila se iz grada u grad, no uvijek bi te njezine slike stigle i do novih prijatelja i opet bi je stalno odbacivali. Time joj uskraceno zadovoljavanje potrebe koju prije svega kao covjek, a jos vise zato sto je adolescent, ima. Ta potreba je zbog njezine osobnosti, i razdoblja zivota u kojem se nalazi, jako potrebna.

5. To je slicno kao da gladnome covjeku ne dajete hranu, i onda mu uzimate i ono malo hrane sto ima.

6. Onaj covjek koji joj je objavljivao sliku, je u mojim ocima isto sto i neki silovatelj. Samo je razlika sto silovatelj direktno osobno zlostavlja, dok ovakvi ljudi indirektno, preko drugih zlostavljaju.

1. Ne, ona je donijela odluku o samoubojstvu. 

2. Ona je bila poremecena cim je kao dvanaestogodisnjakinja pokazivala sise po internetu. Tete koje dobivaju pare za to u drustvu nazivaju striptizetama. Ova je to radila gratis da se svidi ljudima. Sto ti to govori o njoj?

3. Dakle, svi koji nisu popularni, koje drustvo podjebaje bi trebali bit u depresiji i trebali bi se ubit? Znas kako sam ja rijesavao te zajebancije, pravio sam se da mi ne smetaju (iako su mi smetale). Kad drustvo vidi da te to ne dira onda im dosadi zezat te.

4. Pa i ja bi se smijao nekom tako glupom. I ne bi se druzio sa njom. I dan danas se smijem raznim maloljetnim fejs glupačama koje se pologole slikaju da bi dobile što više lajkova. Odličan način za afirmaciju, biti drolja?

5. Kriv ti je primjer. 

6. Nije silovatelj nego ucjenjivač. I potencijalni pedofil.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice