Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 8.988.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Cuj, SDP nije dobio izbore, vec ih je HDZ izgubio.

Kampanja obe stranke je po meni bila nikakva. HDZ je furao nekakav nacionalisticko sentimentalno nostalgicni stih, dok je SDP pucao prazne parole, planove bez konkretnog plana i slicno. Nitko nista konkretno nije rekao kako unaprijediti ovu zemlju i to me zivcira u kampanjama "na hrvatski nacin".

Budemo vidili kako ce ovo na kraju ispast. Promjena vlasti je dobra. Bar vise necemo morat gledat onu sijedu kokoš...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:08 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Cuj, SDP nije dobio izbore, vec ih je HDZ izgubio.

Kampanja obe stranke je po meni bila nikakva. HDZ je furao nekakav nacionalisticko sentimentalno nostalgicni stih, dok je SDP pucao prazne parole, planove bez konkretnog plana i slicno.

Budemo vidili kako ce ovo na kraju ispast. Promjena vlasti je dobra. Bar vise necemo morat gledat onu sijedu kokoš...

Pa imaju Plan21što ne?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:11 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

Pa imaju Plan21 što ne?

Imaju, ali to je sve apstraktno: "Mi ćemo povećati BDP i smanjiti vanjski dug". Kako? Konkretno kako?

Mogu i ja kenjkat ja cu ovo ja cu ono, ali mogu li to i izrealizirati i na koji nacin?

Inace, bolje apstraktni plan nego "no plan" kod HDZ-a.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:11 (tnakir).
14 godina
protjeran

..a da je SDP s prijateljima pobijedio 2007 godine jučer bi izgubio, jer je tako posvuda (osim u Rusiji, naravno).

svi narodi u EU su nezadovoljni s vlasti koju je svjetska recesija zatekla i svi su promijenili vlast (gdje su bili izbori) bilo ona desnica ili ljevica.

...nisam siguran da ne bi bilo puno likova iz današnje koalicije u Remetincu da su bili na vlasti zadnjih osam godina, jer prilika čini lopova, a iz životnog iskustva znam da smo svi krvavi ispod kože.

ne znam kako bi Čačić npr. odolio zagrabiti nešto "ta tlane" da je bio u prilici graditi autoput, bojati tunele, i sl. no eto tako je, kako je.

..dobro je ipak da HDZ nije utjecao na državno odvjetništvo, Uskok itd a mogao je (to nitko ne spominje).

dobro je zbog budućnosti da se s kriminalom prestane jednom za svagda.

Šeksa puno ljudi gleda kao nekog demona a da je takav, lako bi on iskontrolirao navedene da je htio (a ipak nije).

..i na kraju, čestitam izbornim pobjednicima (umjesto Jace), puno sreće i zdravlja, neka malo kradu (onako za "pokući", ne puno), neka stvore uvjete da se mladi zaposle i sve najbolje.

Ne volim opterećene ljude. Preduvjet opterećenosti je primitivizam a preduvjet primitivizmu je glupost.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 9:13 (Skot).
17 godina

I ugodno iznenadjenje mi je Grubisic u saboru. Nadao sam se da ce on dobiti taj jedan mandat (njegov drugi mi nije bitan). Glas razuma je uvijek dobrodosao.

Sta se tice Linica, Cacica i ostalih "problematicnih"... Nadam se da ce ih koalicija drzati na oku jer mi se ti likovi nimalo ne svidjaju. Ako bude sranja bit ce ih od njih.

15 godina
neaktivan

WTF? Stigla je i podrška starog partizana..

"Mili, imaš tri papovke i par kg eksploziva, zlu ne trebalo, u zahodu sakrio baš maloprije.."

Cemetary gates
17 godina
moderator
tnakir kaže...

I ugodno iznenadjenje mi je Grubisic u saboru. Nadao sam se da ce on dobiti taj jedan mandat (njegov drugi mi nije bitan). Glas razuma je uvijek dobrodosao.

Mene posebno veseli što je Grubišić osvojio dva mjesta, a HSS samo jedno (tko će sad u Sabor? Friščić ili Petirka?). Čovjek je taman prije izbora rekao neke vrlo pametne stvari i eto - glasači ga nagradili. A HSS-ovci nastavili drviti po svojim zadrtim, ultrakonzervativnim stavovima (ali nedovoljno nacionalističkim da bi bar nacionaliste privukli). Eh, umalo prestadoše biti parlamentarna stranka.

17 godina

Btw ne mogu vjerovati da je desnica toliko failala. Mislio sam da jos uvijek ima hrpa zadrtih hrvata/domobrana/ustasa. Nisu presli prag. LOL :)

17 godina
neaktivan
Pročitao sam jutros da se ostatak svijeta polako vraća desnici, a mi ih polako odbijamo. :)

Uvijek smo obrnuti.
Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Pročitao sam jutros da se ostatak svijeta polako vraća desnici, a mi ih polako odbijamo. :)

Uvijek smo obrnuti.

da, samo nam je još petirka falila u saboru....

ja jesam tradicionalist, ali nisam idiot

15 godina
protjeran
the_tux kaže...

Nije mi jasno koaliranje Miljka sa Ružom s obzirom kako se on protivi ulasku Hrvatske u EU a ona je promijenila mišljenje i nema ništa protiv ulaska Hrvatske u EU.

To je neistina, službeni stav HSP AS je NE u EU kao i HČSP-a i to se kroz cijelu kampanju isticalo. Mišljenje pojedinih članova u globalu nije bitno kao što smo vidjeli i kod nekih lista da se pojedini članovi protive gay brakovima dok ih drugi podržavaju a službeno mišljenje liste je NE.

Kao član HČSP-a sam relativno zadovoljan izborima iako sam očekivao oko 3 mandata, ali mi je neizmjerno drago da je HSP ovako svjetski propao nakon što je izdao i nas i A-HSP a grobar pravaštva Đapić je sve to zakuhao. Stvorili smo temelj za buduće veliko ujedinjenje pravaša ako Bog da koje se trebalo dogoditi već sad jer vidimo kako je ljevica uvijek ujedinjena.

Kao što je netko već i rekao, dok se cijeli svijet okreće desnici u ovakvo krizno vrijeme i u pravilu svugdje desnica lakoćom osvaja izbore ili značajan dio, mi deremo obrnuto. Vrijeme će pokazati kaj smo sad napravili a moje osobno mišljenje je da ova vlast neće dočekati 2015.

17 godina

Molio bih cijenjene forumaše da se suzdrže od vrijeđanja čitavih naroda ili pripadnika pojedine regije jer će se dijeliti kartoni kao u slučaju Bugofila/Skota.

Ovo važi i za raspravu o Hercegovcima.

17 godina
neaktivan
Domido kaže...

Kao što je netko već i rekao, dok se cijeli svijet okreće desnici u ovakvo krizno vrijeme i u pravilu svugdje desnica lakoćom osvaja izbore ili značajan dio, mi deremo obrnuto. Vrijeme će pokazati kaj smo sad napravili a moje osobno mišljenje je da ova vlast neće dočekati 2015.

svijet se okreće desnici jer je ljevica slučajno bila na vlasti za krize, za 4 godine opet će desnica gubiti, a ljevica pobjeđivati

kod nas bi bilo jednako da desnica nije varala i krala na prošlim izborima... ali to samo govori gdje ima više lopova - na desnici

čak i ona famozna daimler afera koju su hdz nametali koaliciji je blesava, jer se ustanovilo da su spuštenih gača uhvačeni upravo hdzovci koji su i onda namještali natječaje

kaj se tiče novih izbora, laprdaš

prvo po zakonu izbori su krajem 2015

a drugo, milanović bi bio idiot kao i jaca da čeka da ga stisnu rokovi za izbore

na izbore se izlazi kad vidiš da imaš klimu za pobjedu, a ne da budeš do zadnjeg dana na vlasti

da je jaca imala i malo mozga, kad je strpala sanadera u remetinec trebala je raspisati izbore u roku od mjesec dana (tada bi imala vrlo velike izglede)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 11:10 (Darky).
14 godina
odjavljen
@Domido

Ja sam ocekivao barem 2 mjesta za HCSP, ali ni ovo nije lose. Steta jedino sto u mojoj izbornoj jedinici nisu uspjeli proci. Propao mi je glas. :(
SK crew
17 godina
neaktivan

evo gledam malo izborne rezultate i vidim da svi pričaju da hdz ima 47 mandata ali...

... hdz ima samo 29 mandata + 3 dijaspore, ostalo su koalicije

sa koalicijama dijele i lovu koju dobiju od države (mislim da je neko jučer spomenuo cifru od 180K kuna po mjestu u saboru)

iz toga slijedi da je hdz u stvari osvojio manje love od kredita koji su digli u banci (kredit 8 milja u komercijalnoj banci - osvojili cca 7 milja kuna)

kaj bu sad sa tim kreditom, jel bu jaca platila svojim stanom? {#}

ili budu opet torbe radile, samo sad je problem - bajć se otrgo sa lanca, firme više ne budu "donirale" hdz samo tako

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 11:11 (Darky).
16 godina
Darky kaže...

evo gledam malo izborne rezultate i vidim da svi pričaju da hdz ima 47 mandata ali...

... hdz ima samo 29 mandata + 3 dijaspore, ostalo su koalicije

sa koalicijama dijele i lovu koju dobiju od države (mislim da je neko jučer spomenuo cifru od 180K kuna po mjestu u saboru)

iz toga slijedi da je hdz u stvari osvojio manje love od kredita koji su digli u banci (kredit 8 milja u komercijalnoj banci - osvojili cca 7 milja kuna)

kaj bu sad sa tim kreditom, jel bu jaca platila svojim stanom? {#}

ili budu opet torbe radile, samo sad je problem - bajć se otrgo sa lanca, firme više ne budu "donirale" hdz samo tako

Kako si došao do ove računice? {#}

16 godina
M_dipl. kaže...
Danny_HR kaže...

Uvijek smo obrnuti.

Doduše, naša ljevica je vani bliža desnici, pa ti dođe na isto. :)

Pa dajte ljudi, kod nas se desno i lijevo razlikuju po tomu tko mrzi gayeve, tko je "veliki vjernik", tko stavlja šapu na srčeko kad se pusti himna i tko smije zapaliti joint...

Kakva ljevica i desnica {#}

16 godina
AA-d00d kaže...
(s)izgoreo kaže...
ihush kaže...

-btw2, jel netko objasnio Šekiyu da je izgubio fotelju?

Jadranka Kosor rasplakala Šeksa

Plakao bih i ja da znam da sam vjerovatno jedan korak bliže remetincu{#}

- mislim da to nisu suze (malog) mozga nego one hipofizne, kao slinjenje pasa, jadnik ... sumnjam da će on to ikada shvatiti, samo će mu bit čudno kako više ne može bauljati po saborskim (odborima) hodnicima u potrazi za jeftinim pićem. Sad je vrijeme da runde krenu na njegov račun, ne na račun građana...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Pa on ce i dalje biti zastupnik. Nije se njima toliko toga promijenilo.

16 godina
tnakir kaže...

Pa on ce i dalje biti zastupnik. Nije se njima toliko toga promijenilo.

- razlika je samo naizgled mala, (o)pozicija, ali jako bitna. Sljedeći interview zbog kojeg bi se novinari tiskali oko njega je recimo na putu u remetinac, za ostalo je nezanimljiv (politička smrt, identična kliničkoj smrti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator
eevek kaže...

Pa dajte ljudi, kod nas se desno i lijevo razlikuju po tomu tko mrzi gayeve, tko je "veliki vjernik", tko stavlja šapu na srčeko kad se pusti himna i tko smije zapaliti joint...

Kakva ljevica i desnica {#}

Osim po tome što desnica ima mnogo zadrtih stavova i izbore dobivaju plašenjem komunistima, ateistima i homoseksualcima, kod nas se te dvije opcije razlikuju i po tome što se desnica zadržava na vlasti zaduživanjem države (tj. svih nas, protiv naše volje), što zaduživanjem održava privid blagostanja (što samo zaduživanje predstavlja kao uspjeh!), što proširuje ionako preveliki državni sektor umjesto da ga smanjuje.

A ljevica, kad desnica toliko zezne državu da čak i desničari moraju glasati za ljevicu pa dođe na vlast, mora građanima predstaviti pravo stanje stvari i umanjiti/poništiti štetu koju je desnica napravila. Za HDZ je inače super što je izgubio izbore, jer ne bi dočekali kraj još jednog mandata - i dalje bi se pokušao kupovati socijalni mir dodatnim kreditima (a postojeće ne možemo vraćati - i rejting nam je jako loš) i dogodila bi nam se Grčka. Ovako će lijepo kukuriku koalicija malo srezati državni aparat i potrošnju, dakle neki ljudi u državnom sektoru će dobiti otkaz, možda će i plaće stagnirati ili se čak smanjiti, pa će SPD i HNS postati omražene stranke i na sljedećim izborima će se reformirani HDZ dići iz pepela, jer će po običaju obećati brda i doline i ocrnjivati aktualnu vladu, za što će imati dodatni "argument" - pogledajte što su komunisti napravili od države, toliko i toliko ljudi je ostalo bez posla, plaće nisu rasle i bla bla bla. To što će se početi smanjivati dug države, to što će država krenuti u pravom smjeru, to će biti zanemareno. Ma mislim - o čemu uopće pričamo? Sve već viđeno. Takav je modus operandi desnice. Uništavala je privatni sektor i onda su to "popravljali" bujanjem državnog sektora.

16 godina

Nego...primjećujete li sličnosti sa 2000. godinom?

Fascinantno mi je da ljudi smatraju ovo nekim totalnim padom HDZ-a, a stvarnost je da su prošli daleko bolje nego su trebali.

2000. je ona abnormalna koalicija imala i više zastupnika u saboru nego ova sada, ako me pamćenje dobro služi, a HDZ je dobio podjednak broj glasova kao i sada (nešto više)...ali, jedno veliko ali, dijaspora je tada davala praktički 3 puta više zastupnika nego danas.

Ukratko, pripremite se da na sljedećim izborima ponovno gledate HDZ na vlasti.

Daleko više glasova među sobom dijeli Kukuriku koalicija (i dalje mi je ovaj naziv nakaradno smiješan) nego HDZ sa svojim partnerima, a povijest nam je pokazala da neće dugo proći prije nego u koaliciji počnu problemi.

Tako je bilo sa HDZ-ovim koalicijama na vlasti, tako je bilo sa koalicijom 2000., a tako će biti i sada...samo se čeka prvi okidač zbog kojega će se ozbiljno znojiti {#}

Da "gospon Ivo" nije pokrenulo lavinu, ovi izbori bi bili bitno drugačiji, a to je razlog za brigu, jer 4 godine će vrlo brzo proći.

P.S. "moji" Laburisti su razvalili na izborima. Drago mi je vidjeti da je moguće masovno ući u Sabor i bez velike mašinerije i donacija...iako sumnjam da će na sljedećim izborima polučiti ovakav uspjeh.

15 godina
mbaksa kaže...

Mene posebno veseli što je Grubišić osvojio dva mjesta, a HSS samo jedno (tko će sad u Sabor? Friščić ili Petirka?). Čovjek je taman prije izbora rekao neke vrlo pametne stvari i eto - glasači ga nagradili. A HSS-ovci nastavili drviti po svojim zadrtim, ultrakonzervativnim stavovima (ali nedovoljno nacionalističkim da bi bar nacionaliste privukli). Eh, umalo prestadoše biti parlamentarna stranka.

Za don Grubišića se slažem, drago mi je. Kao i za Laburiste, ali i "moje" HDSSB-ovce.
HSS-u ovi izbori nisu bili važni radi ulaska u Sabor. Barem ne izravno.
Ovo je Petirki bio vjetar u leđa da smjeni Friščića, što će se dogoditi 100%, 

tnakir kaže...

Btw ne mogu vjerovati da je desnica toliko failala. Mislio sam da jos uvijek ima hrpa zadrtih hrvata/domobrana/ustasa. Nisu presli prag. LOL :)

Očekivano. Hvala Bogu, pa se ljudima otvorile oči (ili nisu).
Možda je ovaj put pasivnost desnice, HDZ-ovaca bila pljuska HDZ-u. Ne MOŽDA, nego sigurno.
Jedan primjer, Vinkovci, utvrda HDZ svih godina do sada, poražena je od strane Kukuriku koalicije, nešto se događa. 

Danny_HR kaže...

Uvijek smo obrnuti.

Kao što rekoše, pogledaj situaciju u Sloveniji, nije li Janković ljevičar?
A Pahor, Jacin (ne znam kako da ga nazovem) koji je u izjavama govorio:
"Ti, moja Jadranka, ti si potpisla ugovor, ti si napravila ovo, ti si napravila ono" - nema veze s tim što je narod napravio, nego je to Jadranka, sama napravila.
Moš misliti. 

Drago kaže...

Molio bih cijenjene forumaše da se suzdrže od vrijeđanja čitavih naroda ili pripadnika pojedine regije jer će se dijeliti kartoni kao u slučaju Bugofila/Skota.

Ovo važi i za raspravu o Hercegovcima.

Da, šefe.

Toj raspravi nije mjesto na IT forumu {#}.
Vrijeme će pokazati što će biti po tom pitanju.

Sada jedan komentar na sveopću situaciju.
S mog stajališta, smatram da nam neće biti bolje, ako mi ne budemo htjeli da nam bude bolje.
Narod je taj, koji mora otkidati od sebe, davati svoj doprinos da bi mu bilo bolje. Narod je taj koji mora podnijeti sve terete, sve promjene, sve rezove.
Slažem se da je potreban vođa, lider, "pastir" kojeg (vjerujem sada u Milanoviću i suradnicima) imamo.
Stado uvijek slijedi pastira, tako se nadam da će biti i sada.
Ne zato što sam simpatizer SDP-a, Kukuriku koalicije, govorim ovo kao optimističan, objektivan i pomalo sebičan stanovnik Lijepe naše.
Želim da mi bude bolje -  ako želim, moram vjerovati, ako vjerujem, moram djelovati. Jednostavno je.

Možda zvuči glupo, vama stariji (iskusniji) kolege forumaši da pričam nebuloze, gluposti.
Što on zna s nepunih 20 godina?! Da, slažem se i cijenim to razmišljanje, ali s druge strane, nemamo li iste interese? 

Isto je bilo na izborima za Pantovčak. Mnogi su bili skeptični, mnogi su vikali "Ne dozvolimo da se zacrveni Hrvatska"!

Nije se Hrvatska zacrvenila. Hrvatska izrasta u jednu (vjerujem) poštenu demokraciju s budućnošću.

Ono za što su (pokoj im duši) ginuli branitelji.

Nadalje, mislim da boljeg predsjednika Republike nismo mogli poželjeti.
Iskren, naočit, obrazovan, nadasve kulturan, elokventan, bez crtica prošlosti u životopisu - onakav kakav nam treba.
Mnogi su govorili "Ne želimo Jugoslavena kao predsjednika, ne želimo Udbaše". 
Čovjek je takvima lijepo sinoć rekao nešto u stilu da je Hrvatska mlada demokratska država s prošlošću koja nas ne smije zamarati.
Bez obzira na boje, crni, crveni ili plavi, mi smo sada demokracija s jasnim stavovima.

^ Paradoks, kojih je puno kod nas je da ti isti koji SDP nazivaju crvenima, udbašima, Jugonostalgičarima, i znamo kako sve ne znaju

da je cijeli vrh HDZ potekao iz partije, ne znaju tko je bila J. Kosor prije '91, ne znaju gdje su zanate pekli Šeks, Hebrang, Šuker pa i Mesić.

Samo si zamislite da nam je predsjednik Repbulike (ne daj Bože) Bandić u jednom posjetu UAE-u ovakvu sramotu napravio:

ili pak

To nas ne smije zamarati u životu. 

Jedna digresija: Bi li Njemačka bila danas ovo što je da se osvrtala preko ramena za prošlošću?
Bi li SAD bile ovo što su danas? Japan?
Dakako da ne bi. Stoga ako težimo "Zapadnom" društvu, zaboravimo ono što nas mori, gledajmo naprijed zajedno.

Jbte, ovo zvuči kao predizborna parolola. xD 

EDIT: nisam prokomentirao krajnju bezobraštinu liderice HDZ-a.
Frajla se prva udostojili sinoć dati "izjavu" ako je ono bila izjava.
Žena je pričala cijelo vrijeme "mi smo! ja sam! mi smo! ja sam! mi nećemo dati! ja neću dati!"

Čestitala je izbornim pobjednicima? To samo pokazuje kulturu nje i njenih sljedbenika!

Njezina karijera je vjerujem gotova. Kalmeta ili Karamarko će ju zamijeniti, samo je pitanje kada.

I dama se pokupila riječima "'ajmo" prije objave rezultata, prije govora izbornih pobjednika.
Što vam je to fair play o kojem oni govore? Što je to poštivanje i podnošenje poraza?
Nisam neki psihoanalitičar, ali kladim se da će pasti u depresiju, da neće moći pregristi to da neće

moći u udardnom terminu, na (opće poznato) njihovoj televiziji pokazivati svoje broševe, otvarati paštete djeci,

očijukati s Pahorom i nadasve, NIŠTA NE RADITI! 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 12:57 (sudy_freak).
16 godina
neaktivan

baš me zanima hoće li opet rolingstonsi postaviti transparente na granicu, kao zadnji put kad je ljevica preuzela maticu: "dobro došli drugovi i drugarice"

17 godina
moderator
sudy_freak kaže...
Ovo je Petirki bio vjetar u leđa da smjeni Friščića, što će se dogoditi 100%,

Petirka je najzadrtija osoba u politici. Ako dođe na čelo HSS-a, nema šanse da HSS ostane parlamentarna stranka - izgubit će i to jedno mjesto. Pa ne može s takvom retorikom nastupati u 21. stoljeću.

15 godina
mbaksa kaže...

Petirka je najzadrtija osoba u politici. Ako dođe na čelo HSS-a, nema šanse da HSS ostane parlamentarna stranka - izgubit će i to jedno mjesto. Pa ne može s takvom retorikom nastupati u 21. stoljeću.

Slažem se, imao sam ju priliku (splet okolnosti) slušati kako govori (nevezano za politiku).

Žena je izgubljena, stavovi za 21. stoljeće koji izlaze iz njenih usta mi nikako nisu sjedali.
Mnogima se zamjerila i sve će više.

Pa, što nije očito da je to sudbina HSS-a? Da izgubi i to jedno mjesto? Nažalost, da!
Izgubili su svoje glasače, one koji im se kriju u nazivu "seljačka", dakle seljaci.
Mislim da se Radić okreće u grobu. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
mbaksa kaže...

Misliš?

Pa nedavno je u Šibeniku bilo širenje panike od šetanja homoseksualaca među "normalnim" ljudima. Takva ekipa je u Šibeniku dobila preko 30% glasova, kako stvari stoje :D

Zanimljivo mi je da ste uvjereni kako takve stvari ne prolaze, samo zato što mi ne razmišljamo na takav način.

HSS je propao zato što su politički priljepak koji nije napravio ništa posebno za seljake.. HDSSB je uzeo jedan dobar dio glasova, a ostatak se odlučio ne glasovati, ili dati glas drugim strankama.

14 godina
odjavljen

Kad počinju bolni rezovi, da se malo poslože kockice u RH!? {#}

15 godina
neaktivan

Koliko su se izasr*li zadnjih 7g, nisu ovim kokodakavcima ni tri mandata dosta za pozitivnu nulu, a kamoli da prosječan radnik od 3500kn u realnom sektoru osjeti na novčaniku da mu je bolje. Ali svakako utješne su najmanje tri stvari, kad kola idu nizbrdo, treba nam promjena i dobili smo ju, zasluženo, kampanju su vodili fascinantno korektno i nadam se da će i zemlju voditi jednako kulturno i složno, i treće, HDZ je ljudi oporba, pa ajmo kvragu sad napraviti tu mirovinsku i zdravstvenu reformu, da vidimo tko je godinama bio lažne invalidnine, lažni branitelj i tko je otišao sa 40g. u mirovinu a radno je sposoban.

Cemetary gates
15 godina
Diplomat kaže...

Kad počinju bolni rezovi, da se malo poslože kockice u RH!? {#}

Što prije - to bolje.

Samo, pitanje je jesmo li dovoljno zrela demokracija za tako nešto?

Mislim da bi najboji potez bio, reformirati DORH, lišiti ga ikakve veze s politikom i redom.
Svaka godina, svaka stavka, svaki projekt mora imati pokriče.
Uloženo/potrošeno!

Da vidiš kako bi se punio proračun.
E, ali treba vijati inozemne račune tajkuna...
Znamo sve velike riba, a i neke male, a o onim sitnim koji su na osnovu kvantitete najviše izvukli, ah, nećemo ni spominjati. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice