Naime ovih dana sam imao zanimljivu situaciju sa našim poštarima. Zanima me da li je još tko imao sličnih iskustava i kako to riješit? Koji su vaši savjeti?
Stvar je sljedeća. 1.2 ove godine sam poslao pošiljku ministarstvu pravosuđa ,zvao sam ih 4.2. da provjerim da li su zaprimili pošiljku,sve je bilo ok ,uz rijeći da je to još jučer riješeno. Trebali su mi poslat neke službene dokumente koji su mi hitno trebali.To je poslano kako sam već rekao 3.2. preporučeno .Obično takve pošiljke stižu u roku 2-3 dana . Šesti prošao ,sedmog me već panika uhvatila ,odem ja na poštu i pitam za pošiljku . Tip me pošalje kući da zovem Zagreb i pitam broj "R"-a .Nazovem ZG i dobijem taj broj ,za svaki slučaj zovem info Hrvatske Pošte 0800 303 304 čini mi se.Objasnim situaciju uz molbu gospođu na telefonu da li može provjerit da li je šta stiglo na moje ime. Dobijam pozitivan odgovor da je to u pošti i čeka se da se isporuči .Pokupim se brže bolje i odem do pošte u grad,isto uz molbu objasnim situaciju ,dam broj "R"-a koji je netočan ,navodno ,ali uz 5 minuta soljenja pameti zašto nisam došao sa žutom obavjesti po to ,i da to stoji kod njih od 6 -tog kad sam odbio primit? Ovo se sve zbilo danas ,dakle 10-tog. Najčudnije je što ja ama baš ništa nisam dobio u sandučić ,nikakvu obavijest na žutom papiriću . A poštar nije bio kod mene kući ,očekivao sam ga po cijele dane doma jer je vrlo bitna stvar trebala doć . Sve ovo me jako plaši jer trebam iz Beča ,neznam točno kad ,u periodu od 3-6 tjedana dobit još bitnije dokumente koji su mi vezani za boravišne papire u jednoj drugoj državi Europskoj državi . Kome da se žalim?Oće li imat kakvog efekta? Bojim se da se još više neću zamjerit poštarima pa da mi namjerno ne isporuće pošiljku . Ili je najbolje svaka 3 dana provjeravat da li ima šta na moje ime u pošti i šutit?
Hvala unaprijed na odgovorima.