Koju klimu?

poruka: 4
|
čitano: 3.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koju klimu?

Pozdrav!
Znam da nije forum za ovo, ali valjda nikome neće smetati ova tema :)

Imam stan 70-ak m^2 koji je sav orjentiran prema istoku sa drvećem oko prozora osim jedne sobe koja gleda na zapad, nema ni grma ispred, prozor je površine nogometnog igrališta i po ljetu od 12 do 9 sunce pilji unutra. Živit se ne da. Sad je 12:40, padala je kiša, a u sobi je 28C!

Soba je  20 kvadrata.

Evo crteža sobe. 

Klima bi išla gdje je zeleni x i taj vanjski zid je na balkonu(u bolje rečeno) i ne bi štetio zgradi ili što već.

Ne znam koliki bi budžet za klimu trebao uopće biti.

Ne treba ništa fancy.

Bitno da hladi kako spada, da se može namještati nagib krila(bili bi prema gore da zrak cirkulira), da je garancija što dulja i da se upravlja što jednostavnije. 

Vjerovatno bih ju palio 3 puta dnevno po sat, dva.

Hvala :)

http://www.pohrani.com/f/3o/th/3iHebQuf/soba.png

EDIT: Uploader mi se otvara iza browsera pa ne mogu staviti sliku...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 12:49 (chutac).
17 godina
neaktivan
Koju klimu?

Najbitnija stavka kod kupovine klime je dugoročna isplativost. Po tome gledaš klime A ili A+ razred s inverterom.

Udaljenost između unutarnje i vanjske jedinice je također bitna. Uz novu klimu dobiješ cca 3 metra cijevi, a

svaki dodatni metar je oko 100-120kn.

naravno imaš i na umu da moraš platit majstora za postavljanje

14 godina
protjeran
Koju klimu?

Top tri su ti Mitsubishi, Toshibs i Daikin. Posle njih dolazi Samsung, Haier i LG. Vivax i slične ti ne preporučujem (osobno imam Haier).

Dugoročno se isplati uzeti inverter. Njegov kompresor ima "više brzina" i samim time štedi energiju i tiši je.

Sve ostalo je na tebi; koja kvadratura i ostale điđe-miđe tipa ionizator, motorizirana bočna krilca, dizajn i sl.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
neaktivan
Re: Koju klimu?
daniel.hajdinjak666 kaže...

Top tri su ti Mitsubishi, Toshibs i Daikin. Posle njih dolazi Samsung, Haier i LG. Vivax i slične ti ne preporučujem (osobno imam Haier).

Dugoročno se isplati uzeti inverter. Njegov kompresor ima "više brzina" i samim time štedi energiju i tiši je.

Sve ostalo je na tebi; koja kvadratura i ostale điđe-miđe tipa ionizator, motorizirana bočna krilca, dizajn i sl.

Sanyo si zaboravio? ima Toshiba inverter u sebi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice