Kako sluzbeno prijavit neprofitablinu udrugu?

poruka: 5
|
čitano: 3.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Zanima me kako prijaviti neprofitabilnu udrugu?

kome se obratit i odakle uopce pocet da se prijavi udruga, i sto je potrebno?

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
17 godina
RE: Kako sluzbeno prijavit neprofitablinu udrugu?

http://www.zamirnet.hr/icnl/pdf/Kako%20registrirati%20udrugu%20u%20RH.pdf

Općenito, za sva pitanja u vezi civilnog sektora preporučam zamirnet, možeš čak s registriranom udrugom dobiti i besplatan hosting kod njih (s vlastitom, pravom domenom, bez gluposti tipa escudo.zamirnet.hr), tako da obavezno posjeti njihove stranice.

Pazi, gledam te!
17 godina

Osnivanje udruge ukratko objašnjeno

Objašnjenje, obrasci i ogledni statut iz središnjeg državnog  ureda za upravu

Ja sam trenutno poslao statut jednom pravniku da ga pregleda i kasnije ću sa svim ispunjenim obrascima iz ureda za upravu otić registrirat udrugu. Upis se vrši podnošenjem zahtjeva za upis pri nadležnom tijelu državne uprave, prema sjedištu udruge, s obzirom da registar udruga vode uredi državne uprave u jedinicama područne (regionalne) samouprave i Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba.

Do sada smo imali osnivačku skupštinu gdje smo izabrali predsjednika ,tajnika, dopresjednika i članove odbora (nadzorni, predsjedništvo i stegovna komisija (sud časti)) i nakon skupštine napravili smo zapisnik kojeg potpisuju osobe koje se odredu na skupštini, i ispotpisali i ispunili obrasce propisane na linku koji sam ti dao.

EDIT: primjer zapisnika sa osnivačke skupštine

Odluka o pokretanju postupka za upis u sudski registar

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 8:30 (daseparo).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

daj mi recite dali za udruge postoji neka vrsta inspekcije kao kod profitabilnih obrta?

dali postoje sankcije u slucaju da udruga ne ostvari projekte i ciljeve koje je navela prilikom sluzbene registracije u registar udruga?

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
17 godina
Escudo kaže...

daj mi recite dali za udruge postoji neka vrsta inspekcije kao kod profitabilnih obrta?

dali postoje sankcije u slucaju da udruga ne ostvari projekte i ciljeve koje je navela prilikom sluzbene registracije u registar udruga?

Neznam iz iskustva, ali zdravorazumski mislim da postoju tijela koja nadgledaju rad udruga i  da mogu pokucati i na tvoja vrata. Stim više ako se baviš nekakvom trgovinom ili sličnim profitabilnim djelatnostima, a susjed to prijavi.

Sankcije za neostvarene projekte i ciljeve ne bi trebale postojati, ukoliko je vaš rad orjentiran na te projekte i ciljeve. Nitko ne može garantirati da će uisitnu uspjeti u onome što zamisli.... Ali ukolio ste vi registrirali npr navijačku udrugu, a bavite se ribarstvom onda bi trebale postojati nekakve sankcije.....

Ovo su neka moja "zdravo-seljačka" razmišljanja i neznam kakva je stvarna situacija u praksi.....

Vjerojatno i tu vlada opće hrvatska praksa : Tko je jači, kači.... Tko je jamio, je jamio.... I bliže oltaru se bolje čuje.............

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 7:56 (daseparo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice