Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Za do 800kn nemozete naci bolju gitaru od Konzumca.

12 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deawood kaže...

Za do 800kn nemozete naci bolju gitaru od Konzumca.

ili les konzuma kojeg sam ja mislio uzet samo ga nema nigdje...(on je 800kn,a konzumkaster je 300kn)

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
13 godina
odjavljen

Ma to su odlicne gitare (naravno treba pripaziti u kakvom su stanju).

Isro tako Staggov LP za 1500 je zakon, do tih para novi best buy LP.

13 godina
protjeran

Bas za pocetnika je bolje dati 100 eura za neki Fender kojeg kasnije mozes opet prodati za isto tolko, dok ovo cudo bas i ne.

nisam tolko bogat da kupujem jeftine stvari...

13 godina
odjavljen

Od kad postoji Fender za 100€?

13 godina
protjeran

Squier

13 godina
odjavljen

Razlika je nebo i zemlja.

12 godina
neaktivan

konzumac čak ima i bolji vrat od squiera...

17 godina

Nema, i puno skupljih gitara nema bolji vrat od squiera ili sam ja bas pogodio neki dobar model.

EDIT:

Ima sanse da ovo nadem igdje kod nas?

http://www.ebay.com/itm/Squier-John-5-Signature-J5-Telecaster-Black-And-Chrome-Electric-Guitar-/290947650225?pt=Guitar&hash=item43bdd4d2b1

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 1:24 (R4zOR229).
12 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Nema, i puno skupljih gitara nema bolji vrat od squiera ili sam ja bas pogodio neki dobar model.

EDIT:

Ima sanse da ovo nadem igdje kod nas?

http://www.ebay.com/itm/Squier-John-5-Signature-J5-Telecaster-Black-And-Chrome-Electric-Guitar-/290947650225?pt=Guitar&hash=item43bdd4d2b1

ne baš...

17 godina
neaktivan

Megamuzika. Na stranici ne piše cijena, ali možeš ići probati i uzeti prek Thomanna ak bi te izašlo jeftinije. Sad više nema carine :)

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
12 godina
neaktivan

http://www.audiopro.hr/proizvod/washburn-x10-stephen-jensen-graphic?idPrim=6&idSec=80&idTer=0&idPro=5340 aukcija!!!gitara inače vrijedi oko 2k,a sad je na aukciji za 800kn

13 godina
odjavljen

Nikad nebih kupio Washburna, ne valjaju te gitare.

16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Pričaš nonsense. Ova nije neki biser, ali recimo Wi66 je čisto ok gitara.

12 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Deawood kaže...

Pričaš nonsense. Ova nije neki biser, ali recimo Wi66 je čisto ok gitara.

on je jedan od najvećih bisera bug foruma...

17 godina
Deawood kaže...

Probaj ako budeš u prilici Washburn N4 {#}

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Moze obrazlozenje zasto? Ne svidja ti se zvuk, izrada je losa, preteske su za kontinuirano sviranje, vrat je predebeo i neudoban? Sto je razlog da ti ne valjaju?

They say freak, when you're singled out...
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Deawood kaže...

Moze obrazlozenje zasto? Ne svidja ti se zvuk, izrada je losa, preteske su za kontinuirano sviranje, vrat je predebeo i neudoban? Sto je razlog da ti ne valjaju?

njegov susjed kaze da ne valjaju {#}

Deawood,diraš me s tim td-ovima....{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 8:53 (kivic15).
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Megamuzika. Na stranici ne piše cijena, ali možeš ići probati i uzeti prek Thomanna ak bi te izašlo jeftinije. Sad više nema carine :)

Nema ga tam, al nije ni bitno tak to je na listi zelja. Zapravo orginal fender je na listi zelja al za njega necu tak skoro skupit novce tak da bi i ovo bilo dobro. Al kod nas nema pola stvari evo sad trazim morpheus droptune pedalu nidgdje nac, ne sam kod nas neg i vani...

kivic15 kaže...

Ja imam washburna(ne tog) i cist ok gitara, jedino moras probat prije ima dosta debel vrat i vjerujem da ne pase bas svakom. Al dobro ja sam naviknut na fenderove vratove i nis mi drugo bas ne pase prevec.

You got to lose to know how to win
13 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Deawood kaže...

Izrada je losa isto tako i drvo sto rezultira ne bas previse dobrim zvukom, a to pokusavaju popraviti sa Duncan USM.

Vrat nemogu komentirati zato jer je to osobno mišljenje.

Imaju gitare za 2500-3000kn koje su na papiru odlicne, ali dam malo vise love i kupim Vintage gitaru te stavim dva Dimarzia ili SDa i dobim 20 klasa višu kvalitetu i zvuk...

Washburn gitare su ok za početak, ali duplo jeftiniji Squier će itekako zadovoljiti početnika. A i za 3000 soma i manje kupim Fendera Meksikanca koji će se ako "ništa drugo" (osim kvalitete i zvuka) prodati puno lakše od Washburna.

12 godina
neaktivan

jel ima smisla uzeti nekog tranzistorca do 2000 kn ili manje za yamahu eg 012? znam da je gitara šrot, pa sumnjam da bi se osjetila kakva razlika + trebam efekte.. a lampaša baš i ne mislim uzeti jer bi morao mijenjati lampe..ili da prodam i gitaru i pojačalo i uzmem polovnog stratocastera i bolje pojačalo? btw, nisam više totalni početnik..znam već dosta toga, ali trenutno ne sviram  jer mi je muka od tako lošeg zvuka kojeg mi daje također šrot pojačalo..

Iron Maiden
13 godina
odjavljen

Baš i ne, ima okej Laneyivih lampaša za manje od 2000kn, novi i polovni.

A i imaš Bugeru, koja isto tako ima jednog lampaša za nešto više love, ali je poprilično dobar za te pare.

12 godina
neaktivan

@Deawood

na koji Lanyev model općenito misliš i kolko često se trebaju mijenjati lampe, cijena?

jel mi se više isplati prodati sad ovu gitaru, odnosno dal mogu za 3k+- nabaviti kakvu bolju gitaru s pojačalom?

i, ako i uzmem Laynevog lampaša, dal će se osjetiti razlika u zvuku ili to ovisi i o gitari?

btw, znam da bi bilo okej promijeniti pickupe, nabaviti kakve efekte, ali ja samo tražim pojačalo na kojem mogu svirati i da zvuči odlično

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 12:51 (imaiden322).
13 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...

@Deawood

na koji Lanyev model općenito misliš i kolko često se trebaju mijenjati lampe, cijena?

jel mi se više isplati prodati sad ovu gitaru, odnosno dal mogu za 3k+- nabaviti kakvu bolju gitaru s pojačalom?

i, ako i uzmem Laynevog lampaša, dal će se osjetiti razlika u zvuku ili to ovisi i o gitari?

btw, znam da bi bilo okej promijeniti pickupe, nabaviti kakve efekte, ali ja samo tražim pojačalo na kojem mogu svirati i da zvuči odlično

Na Cub i LC seriju te nešto skuplji VC, jedna Power amp (skuplja) lampa (JJ EL84) je cca. 100kn kod nas, a preamp (ECC83) slicno. Nekome će trajati 5 godina, a nekome <1 godinu, ovisi koliko sviraš i koliko glasno.

Za gitaru bih ti preporučio nekakvog Fendera meksikanca (oko 2500 na njusci) u HSS kombinaciji i Laney LV (nije lampaš, ali je glasan i dobar hibrid).

Naravno da će se osjetiti razlika LOL, razlika je ogromna (blago rećeno), ne ovisi sve o gitaru. 50% ovisi o gitari i 50% o pojačalu, odnosno 30% ovisi o opremi, a 70% o gitaristu.

A sto ces mjenjati pickupove kad je drvo nikakvo, isto tako, ako je pojacalo nikakvo onda nema smisla uzimati efekte, da zvuči odlično trebaš dati cca. 4000kn (rabljeni DSL 401, sa kojim netrebaš efekte, osim vremenskih i waha).

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 13:19 (Deawood).
16 godina
neaktivan

Je tko koristio stranicu http://www.freetabz.com/ za tabove. 

Ja sam je prije koristio, stvarno je bilo puno kvalitetnih tabova. Ova mi je stranica bila dobra jer su uz tab bile i note (sheet). Stranica je bila jedinstvena. 

Zanima me što se dogodilo s tom stranicom.  

Kliknem na link i iskoči nekakva YOLA? Koji sad .!.? Jesu li nekamo prebacili stranicu. Stvarno mi je potreban materijal s nje.

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
13 godina
protjeran

Evo, nek samo jos neko veli da Clapton nije šreder{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 3:48 (daniel.hajdinjak666).
12 godina
neaktivan

-

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 11:07 (imaiden322).
16 godina

Veliki fan animea i Erock ga je odlično preradio {#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi LOL EUW: slinA
12 godina
neaktivan

@imaiden322

Nekak mi je uvijek bilo glupo na slepo kupovati, al ak nemaš prilike sprobati, nek ti bu :P
Ja bi ti za pojačalo preporučil Laney-a CUB12 pošto pretpostavljam da sviraš sam po doma, CUB ima 1 W ulaz, tak da se daju zvleči lepi zvukovi z njega bez da uzbuniš pol susjedstva, a i volim taj Marshallovski ton :D 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 20:46 (ESS_Damjan).
13 godina
odjavljen

Taj 1W ulaz ne stišava baš previše, za par decebila možda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice