Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.322.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Ovo gore što si citirao nije točno. XB271H uvjeren sam, ima isti panel. Probao sam ih sve.

Nope.
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

"The Asus ROG Swift PG279Q features an AU Optronics M270Q008 V0 AHVA (IPS-type) panel which is capable of producing 16.7 million colours with a true 8-bit colour depth. This is a new panel that we've not seen in any screen before. Early reports and some other reviews have wrongly stated that the screen is using the same M270DAN02.3 panel as the similarly spec'd Acer XB270HU and Asus MG279Q. That isn't right though, and isn't really logical given that this is a new borderless / frameless style panel as well."

Ovo iza točke su revizije istog panela. Moj je M270DAN02.6. To je i dalje isti panel s manjim razlikama.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
Asus ROG PG279Q ima
M270Q008 V0
I zaista, to je jedini monitor s tim panelom. XB271HU je na M270DAN02.6.
Nope.
10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Gospodo, zanima me kakve postvke postotka DSR smoothness koristite u Nvidia postavkama, jel na default 33% ili manje/vise, citam da je nekih 20-25% sweet spot al nisma jos nista testirao jer mi se neda bas...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 21:17 (Lucidius).
16 godina
Lucidius kaže...

Gospodo, zanima me kakve postvke postotka DSR smoothness koristite u Nvidia postavkama, jel na default 33% ili manje/vise, citam da je nekih 20-25% sweet spot al nisma jos nista testirao jer mi se neda bas...

Ja sam par puta isprobao DSR na ultrawide monitoru i najbolje je djelovalo na defaultnih 33%

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Lucidius kaže...

Ja sam par puta isprobao DSR na ultrawide monitoru i najbolje je djelovalo na defaultnih 33%

kak mislis najbolje djelovalo, ja sam testirao od fullhd do 16k i 0% daje najostriju sliku, cim se dizu postavke dolazi do mutnila! ja mislim da ti imas samo jako los vid!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Stjepanj kaže...
mrsmith kaže...
Lucidius kaže...

kak mislis najbolje djelovalo, ja sam testirao od fullhd do 16k i 0% daje najostriju sliku, cim se dizu postavke dolazi do mutnila! ja mislim da ti imas samo jako los vid!lp

:D:D:D a gle, meni je na 33% najljepše izgledalo

14 godina
protjeran

mislim da je to samo nekakav lelev aa koji ti zamuti sliku nis drugo!lp

12 godina
odjavljen

DSR za poneku igru - možda, ali ne hvala. Za sve ostalo, rad u winsima i sl. - smeće. Iz aviona se vidi da je rezolucija forsirana, neprirodna (nije nativna). Kakva čistoća na dsr-u, pliz... Monitor se koristi na nativnoj rezi plus aa za igre. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan

Jace ce se vidjeti oštrina uz neki .cfg tipa reshade, podignes malo sharpness koliko ti je ok i kompletni game charger.

Ja mislim da je to totalna glupost, ko voli nek izvoli, ali ne možeš stvorit piksele kroz driver ili postavku u igri. Dijeljenje piksela na 4 mikro piksela je ništa. Također u nekim igrama se uopce ne primjeti, bf1 150% res scale, pubg max. res scale, i dalje vidim crtice na nekim dijelovima pri kretnji. Na 27" 1440 monitoru što je optimalna velicina za tu res. Probao i na 2 razlicita Full HD monitora - ista stvar. Da imam npr. 32" 1440 monitor ili 27" 1080 onda bi možda došlo do izražaja, ali ovako 0.

Mind tricks...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 2:15 (D3lBoy).
17 godina
Stjepanj kaže...

mislim da je to samo nekakav lelev aa koji ti zamuti sliku nis drugo!lp

Cek a kaj ti nisi prije govorio kako je DSR cool i odlicna stvar ? :)

Da DSR je jako bezveze koristiti.

Nativna reza i to je to.

14 godina
protjeran
Govorim za smoothnes, mora biti na 0, tu je najostrije! Dsr je bomba od fičra pogotovo kad vidis recimo watch dogs 2 na 16k(isfirsiran na 4k ekranu). Samo da bi to pokrenuo treba ti min 1080ti.lp
17 godina
Stjepanj kaže...
Govorim za smoothnes, mora biti na 0, tu je najostrije! Dsr je bomba od fičra pogotovo kad vidis recimo watch dogs 2 na 16k(isfirsiran na 4k ekranu). Samo da bi to pokrenuo treba ti min 1080ti.lp

Sigurno.

na 2160p monitoru vidis 16k :)

mozes objasnit na koju foru?

Zapravo ono sto ti napravis s DSR-om je da mozes samo simulirati HW zahtjeve.

Da dobijes nesto bolji AA i to je to ali nema to veze s pravih 16k :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 9:23 (toxic).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nemoj bit lud, ne vidis ti 16K na 4K monitoru

sve sto ti DSR radi je da renda scenu na vecoj rezoluciji i onda napravi "scale down" na nativnu rezoluciju ekrana, sto moze izgledati dobro, ali nije niti blizu pravoj stvari, jer ti i dalje gledas pixele koje imas

sve sto dobijes su smooth object edges i oversample tekstura, shader efecta itd

nvidia koristi 13-tap gausian filter, to je downscale filter nesto slicno kao i kada gledas 1080 film na 720 ekranu

filter koristi 13 uzoraka ne samo iz pixela nego i izvan granica pixela i onda sve to blenda u jedan pixel 

u biti je DSR besmislen za ista  osim za bechannje, jer ti radi poprilican overhead na graficku a benefit je upitan

8 godina
protjeran

Na kraju cete izjavit da doubleram app ne poduplaje ram :D

https://mega.nz/#!z8JUSZpK!WIpjKCDbQabWcZ5Sllqm882jLTHadGkJjoot7aw_T24
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 9:20 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen

Milijun puta sam mu objasnio zašto je to samo suludo preskupi AA s upitnim efektom, ali ne... :D 

Tako jedan kolega, dugo gurao DSR na 1440 monitoru i glumio 5K. Onda je kupio 4K i kaže: LOL, a TAKO to izgleda. :D 

Nope.
12 godina
odjavljen

Svatko ima svoj neki fetiš. Stjepkov je dsr, pustimo čov'ka nek roka!

8 godina
protjeran
Tonči kaže...

Milijun puta sam mu objasnio zašto je to samo suludo preskupi AA s upitnim efektom, ali ne... :D 

Tako jedan kolega, dugo gurao DSR na 1440 monitoru i glumio 5K. Onda je kupio 4K i kaže: LOL, a TAKO to izgleda. :D 

mislio sam da je 1440 = 4K?

Win 10 Pro Gorstak edition = https://mega.nz/#!z8JUSZpK!WIpjKCDbQabWcZ5Sllqm882jLTHadGkJjoot7aw_T24
17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Tonči kaže...

mislio sam da je 1440 = 4K?

Kako to misliš?

2K je 1920x1080

4K tj. UHD je 3840x2160. Pravi, filmski 4K, bio bi 4096x2160 kao i pravi filmski 2K što bi bio 2048x1080. Gleda se širina, ne visina.

5K je 5120x2880

8K je 7680x4320

1440 je 2560x1440, 16:9 format iznad 2K. Imaš i 16:10 standardan za 30" monitore, koji je 2560x1600.

Inače, baš zbog tih razlika koje su na monitorima mnogo češće počele su i ovakve oznake kao 5K3K, što je 5120x2880. Novi ultra-wide LG je 5K2K (5120x2160) koji ima visinu 4K i širinu 5K, pa zapravo nije 5K, ali ga LG zove tako iz marketinških razloga. Da bismo rekli da je 5K, morao bi imati visinu od 2880 (barem) tako da se skaliran cjelobrojno (skaliranje bez artefakata) dobije 1440px upotrebljive visine, a to je na 27" 2560 širine, a na 34" bi bilo 6720 tj. zvali bismo ga 7K3K monitor. LG-jev 5K ultra-wide je zapravo skalirani obični 29" 2560x1080, ali sa svime mrvicu većim. Dakle, kao 1080 na 27", samo gušći.

1080 je za ozbiljan posao prilično malo. 1440 je upotrebljivo i solidno, 1600 je jako fino. No, načekat ćemo se dok se proizvođači usude producirati 6720x2880 na 34" ili 6720x3200 na 38" recimo.

8K imamo na 32" i skalira se na 300% da dobiješ 1440. Malo je sve veće, ali je 1440 dovoljno prostora i jako je ugodno za gledati i takvo. Jače skaliranje nije problem ako ga je dovoljno. Problem je što bi 200% bilo presitno jer bi dalo 2160, a to je ipak sitno na 32". Nisam još probao, ali hoću uskoro (skup je bolesno) i očekujem da postoji mala šansa da je gledljiv i na 200% tj. 4K zbog gustoće i oštrine, no nisam siguran.

Da sad izađe monitor koji ima 6720x2880 na 34" i k tome više od 60Hz, kupio bih ga bez obzira na cijenu. 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 10:49 (Tonči).
8 godina
protjeran

hvala na objasnjenju, ja san valjda zabrija da kad zbrojis jednu i drugu cifru dobijes 4000, tj. 4K 2560 + 1440

Win 10 Pro Gorstak edition = https://mega.nz/#!z8JUSZpK!WIpjKCDbQabWcZ5Sllqm882jLTHadGkJjoot7aw_T24
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 11:30 (Gorstak79).
16 godina

Stigla nova pila :) Valjda bude više sreće nego s prošlim LG-jem.

Na prvu monitor djeluje odlično - kvaliteta izrade tipično, super kao i svaki Dell, slika odlična. Idem malo testirati dalje

(u 15min statičnih prozora na panelu nema ni traga retentionu - to je dobar početak!)

17 godina
odjavljen

Pa kakav retention na IPS-u očekuješ? Nije OLED, nema retention...

Nope.
16 godina
Tonči kaže...

Tonči... jučer sam vratio LG IPS 4K monitor zbog toga - čitaj ranije postove. Ogroman retention je imao upravo na IPS panelu. Ostavim browser window i bnet launcher otvorene 2 min i zapece se sve u pozadinu..... treba 2min da nestane.

Googlaj probleme s LG IPS panelima u iMac Retina 5K modelima.... tonu tema ima.

EDIT: Evo i jedan video baš s LG IPS panelom:

Evo i screenshot s Apple Support stranice.... "normal behavior for IPS displays" kazu za image retention ili persistence ili ghosting - kako već. Ali mene to ubija, ja izludim kad vidim u pozadini nešto zapečeno po minut-dva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 12:25 (mrsmith).
14 godina
protjeran
"16k" se moze isforsirati na 4k ekranima upalivsi dsr na 8k i u igrama koje podrzavaju scaling se stavi na 200%, igre tipa gta5, bf 4/1, wd2 itd...slika je zapanjujuce cista i ostra u recimo watch dogsu 2 mozete bez problema vidjeti strujni kabal na min 2km kako je savijen vidite svaku sitnicu koja se pomakne ,osobno sam ostao zapanjen cistocom prikaza, neznam jel jos netko to isprobavao od vas nekuzim koji k radite s tim premium proizvodima?!😎lp
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Tonči... jučer sam vratio LG IPS 4K monitor zbog toga - čitaj ranije postove. Ogroman retention je imao upravo na IPS panelu. Ostavim browser window i bnet launcher otvorene 2 min i zapece se sve u pozadinu..... treba 2min da nestane.

Googlaj probleme s LG IPS panelima u iMac Retina 5K modelima.... tonu tema ima.

EDIT: Evo i jedan video baš s LG IPS panelom:

Evo i screenshot s Apple Support stranice.... "normal behavior for IPS displays" kazu za image retention ili persistence ili ghosting - kako već. Ali mene to ubija, ja izludim kad vidim u pozadini nešto zapečeno po minut-dva.

to je nešto defektno... nisam nikad vidio to na IPS panelu. Katastrofa... 

Stjepanj kaže...
"16k" se moze isforsirati na 4k ekranima upalivsi dsr na 8k i u igrama koje podrzavaju scaling se stavi na 200%, igre tipa gta5, bf 4/1, wd2 itd...slika je zapanjujuce cista i ostra u recimo watch dogsu 2 mozete bez problema vidjeti strujni kabal na min 2km kako je savijen vidite svaku sitnicu koja se pomakne ,osobno sam ostao zapanjen cistocom prikaza, neznam jel jos netko to isprobavao od vas nekuzim koji k radite s tim premium proizvodima?!😎lp

Tebi je jasno da slika ne može biti ništa čišća ni oštrija s DSR-om? jasno ti je što je DSR, kako radi i da umišljaš? 

Nope.
16 godina
Tonči kaže...

to je nešto defektno... nisam nikad vidio to na IPS panelu. Katastrofa...

Yup... užas. Meni je isto bilo prvi put da sam vidio, odmah RMA i bok - nikakve gluposti i ispravljanja

EDIT: Dell ima puno manji BLB isto naspram prošlog LG-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 12:34 (mrsmith).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

to ti je isto kao da ja kazem da izadem u 7 ujutro van i gledam kako sunce izlazi sa moje desne strane, stojim cijeli dan na istom mjestu, i predvecer gledam kako zalazi s moje ljeve strane, dakle sunce se okrece oko zemlje jer ja to tako vidim

nitko ne kaze da slika ne izgleda ljepse, ali ti svejedno ne gledas XXXK vec tocno nativnu rezoluciju svog monitor

najbanalnije sto bih ti mogao objasniti je da je DSR glorificirani supersampleing

14 godina
protjeran
Da vjerovat cu tebi i onima koji nisu probali a ne svojim ocima, neznam sta je dsr cuo jesam za to a citati nikad nisam naucio pa cu vjerovati tebi da si umisljam.lol koje podcjenjivanje na potenciju..😑vidim Lucidus sindrom ali malo napredniji.lp
16 godina
Stjepanj kaže...
Da vjerovat cu tebi i onima koji nisu probali a ne svojim ocima, neznam sta je dsr cuo jesam za to a citati nikad nisam naucio pa cu vjerovati tebi da si umisljam.lol koje podcjenjivanje na potenciju..😑vidim Lucidus sindrom ali malo napredniji.lp

Ma izgleda ljepše, isto kao što i AA slika izgleda ljepše i ispoliranije. Ja sam isprobao tih 16k DSR-om na 4K panelu i da naravno da će izgledati "detaljnije" samo iz razloga što se zaglade jaggiesi. Ali to je uvijek isti panel i isti broj pixela u matrici samo prikazuju četiri točke svaki umjesto jednu da pojednostavimo. DSR po meni nema smisla na 4K nikakvog - pogotovo što hardver nije up to the task.

14 godina
protjeran
A o cemu ja pricam?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice