Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.316.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: CPU chat tema
honor8 kaže...
metallic kaže...

Ryzenima ne fali nista, fali samo ljudima, i to malo vise od 1Ghz.

Onda nema potrebe za ryzen 2, nek sasijeku cijene postojeće ponude pa da vidimo.

Ryzen+, dolazi po planu jer napredak mora doci. Ovi su odlicni za ono sto su donijeli i sto nude, to sto neki forumasi imaju neke navade, njihova stvar.

Uostalom, vi kojima su postovi puni Kave, tko kupuje? :p

Ajmo vadite novcanike. :)

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
protjeran
metallic kaže...

Ryzen+, dolazi po planu jer napredak mora doci. Ovi su odlicni za ono sto su donijeli i sto nude, to sto neki forumasi imaju neke navade, njihova stvar.

Odlicni za ekipu sa 60hz monitorima i one koji su se preko noci poceli baviti "profesionalnim poslovima", to smo vec odavno ustanovili.

Ajd molim te tko je kupio ryzen drugog dana kad je izasao? Doduse i da si ga kupio imao si sto musica pa si bio sretan da ti uopce radi, ako ides na b350 ploce i dan danas moras proucavati koji ce ti ram uopce raditi ili se igrat lutrije pa ako prode prode. Kad se nema kaj pametno reci onda se iz rukava vuku dvostruki standardi. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 10:10 (war3_tft).
13 godina

Ne znam na koga mislis kad spominjes dvostruke standarde? Na mene ne sigurno!

Nisam nista rekao protiv Kave, ali ima ekipe koja ga slavi, a di su kupci, kuzis?!

Malo smo se na forumu poceli pre$eravati prestiznoscu proca, a vecina samo surfa. Bzvz.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
protjeran

Pa ryzen se hvalio mjesecima prije izlaska, a poceo se kupovati mjesecima nakon izlaska, a ti sad ocekujes da ce netko kupiti kavu drugi dan...

Osim toga ovo je informaticki forum, pa naravno da se puno prica o nekom novom hw-u kad tek izade.

13 godina

Malo se glupiras u zadnje vrime. Aj bog.

Ako ti uspoređujes ovo intelovo milkanje i puzev napredak sa seksom novih i novih ploca za refresh HW-a sa prakticki revolucijom AMD rzena. Bravo!

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
protjeran
metallic kaže...

Ja čekam i7 7700/k za 1300-1400kn da se upgrejdam sa i5 ili pentača, ne zato jer mi treba nešto jače nego iz šege.

A da kupujem sad novo uzimao bih ili ryzen 1600 ili čekao kavenu i5-icu, sa vrlo jasnom tendencijom da ipak kupim kavu ako cijela platforma izađe do 20% više od ryzen platforme. 

14 godina
CPU chat tema

Ako i7 7700/k bude po toj cijeni 1300-1400 onda i ja sa pentiuma prelazim na i7

14 godina
protjeran

Slazem se da je milkanje, ali ako oni tim milkanjem postignu da 6 core cak i u nekim "pro" aplikacijama ima rezultate ryzen 8 core procesora, a uz to imas i puno brzi single core ako ti zatreba (gaming kao jedan primjer) ond aim dobro ide.

Ryzen je revolucija da, al eto opet ih cijeli forum drugi dan nakon izlaska nije pokupovao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 10:45 (war3_tft).
13 godina
protjeran
Bio?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
CPU chat tema

i3 sa kurzon je zanimljiv jer ide dosta oc ali opet sebi pucaju u nogu jer je tu 8400 za iste novce.Minus i5 8400 nema kurza stoga nizak oc.

Još dodatni minus im je samo izbor z370 što povečava trošak stoga riza 1600 zbog smt-a i oc-a do 3.9 ostaje kralj i dalje.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 10:54 (dery).
14 godina
protjeran

Evo editirao.

9 godina
neaktivan
metallic kaže...

Malo se glupiras u zadnje vrime. Aj bog.

Ako ti uspoređujes ovo intelovo milkanje i puzev napredak sa seksom novih i novih ploca za refresh HW-a sa prakticki revolucijom AMD rzena. Bravo!

Oni su svake godine nudili isti napredak dok je AMD propadao i tek poslije 6 godina dostigao Sandy Bridge ;)

13 godina

Mislis Broadwell?

Valjda smo se vise dogovorili i nasli?!

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
neaktivan
metallic kaže...

Mislis Broadwell?

Kad god kažem da neko pokaže ikakav drugi dokaz osim cinebencha svi se ušute, zanimljivo.

13 godina
protjeran
DaShip kaže...
metallic kaže...

Mislis Broadwell?

Kad god kažem da neko pokaže ikakav drugi dokaz osim cinebencha svi se ušute, zanimljivo.

Pa nece pametni ljudi pricat budalastine, pogledaj gore graf sto je kolega stavio, gdje vidis tu starudiju?GDJE?😎👊

9 godina
Predlozi bench ja napravim....
14 godina
CPU chat tema

Šta mislite, hoce li ekipa smislit način da se Z270 ploče prilagode za Kavu? Kao što su 775 ploče prilagodili Xeonu 771.

Nisam ja ništa prčko.
12 godina
Stjepanj kaže...
DaShip kaže...
metallic kaže...

Mislis Broadwell?

Pa nece pametni ljudi pricat budalastine, pogledaj gore graf sto je kolega stavio, gdje vidis tu starudiju?GDJE?😎👊

Ma pusti ga, frajer je ograničen ko beton!

13 godina
protjeran
Spiridon kaže...

Šta mislite, hoce li ekipa smislit način da se Z270 ploče prilagode za Kavu? Kao što su 775 ploče prilagodili Xeonu 771.

I da smisle intel ce to brzo popravit novom revizijom biosa i sl. Danas je ogroman novac u pitanju od te prodaje naspram tih godina tj doba 775 socketa.lp

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja još ne mogu doći sebi od 16 PCIE stazica... 

Nope.
14 godina
DaShip kaže...

Zašto?i5 8400 sa jeftinijim H pločama i ramom gazi r5 1600 a pogotovo quad r5-ice.i5 K u nekim stvarima ima performanse r7-ice.U gejmingu ga uništava.

Ja to nigdje nisam vidio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 12:05 (ivanzu).
17 godina
Tonči kaže...

Nije ih sram se to svrstat u visoku klasu.Dodan još jedan minus.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 12:07 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...
Tonči kaže...

Nije ih sram se to svrstat u visoku klasu.Dodan još jedan minus.

Nemaju ni podršku za više od jednog M2 na x4, a kamoli dva GPU-a.

Nope.
14 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Ja to nigdje nisam vidio.

.

14 godina
CPU chat tema

Ahhh jedna igra dok u svim drugima podjednako, a gdje je razbijanje u multicore aplikacijama?

14 godina
protjeran

Evo ti "jedna" igra klik, kao sto se vidi iz prilozenog su svim igrama je bolji.

Iiiii pocelo je izvlacenje na multi core aplikacije, smijesan si...

EDIT: Da ne pricamo o tome da ce se moc stavit na jeftinu h plocu sa jeftinim ramima, win-win.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 13:18 (war3_tft).
17 godina
CPU chat tema

Hm kolko je meni poznato, pa AMD službeno još uvijek nije spustio cijenu R5 1600.Ali ok to je specifična Microcenter kupovina, ali opet cijena je drastično srezana dakle R5 1600 trenutno ide za 170$.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=134&jumpto=5319339&sort=asc&view=flat

http://www.microcenter.com/product/478826/Ryzen_5_1600_32GHz_6_Core_AM4_Boxed_Processor_with_Wraith_Spire_Cooler

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819113435

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117824

A gle sad ovo, opet Microcenter i kolko tu košta i5 8400 čak 250$.Teško da može bit greška u cijeni, i to zato jer su izgleda zalihe Intel žutanjka malo tanke.Intel je sve zbrzal i nagural što brže, ali ionako nebitno koga briga za Intel žutanjka kad je tu R5 1600.

http://www.microcenter.com/product/486090/Core_i5-8400_Coffee_Lake_28_GHz_LGA_1151_Boxed_Processor

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
14 godina
war3_tft kaže...

Evo ti "jedna" igra klik, kao sto se vidi iz prilozenog su svim igrama je bolji.

Iiiii pocelo je izvlacenje na multi core aplikacije, smijesan si...

EDIT: Da ne pricamo o tome da ce se moc stavit na jeftinu h plocu sa jeftinim ramima, win-win.

U svim igrama su podjednaki, nemoj mi cherry pickati kao pravi fanboy. Pošto multicore nije bitan ajde ti po jedan i3.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 13:21 (ivanzu).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Jeftinije ploče treba čekati još 4 mjeseca, nije neka sreća.

14 godina
_mark0_69 kaže...

Jeftinije ploče treba čekati još 4 mjeseca, nije neka sreća.

Strpljen - spašen...

Nisam ja ništa prčko.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice