Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.315.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: CPU chat tema
Nije bitna isplativost nego koliki si fanboy
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja sam fanboj vlastitog navčanika 

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

I niske potrosnje struje 

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
XXX kaže...

I niske potrosnje struje 

Ma za to me zaboli, koristom to za podjebavanje...ali fora je, štedna žarulja i ne zagrijava niš a tjera sve ko blesav. Definitivno GOLD 

10 godina
odjavljen
Friday kaže...
chaselol kaže...

FX i dalje ima bolji min fps od g4560 kad dodje do CPU intensive scena, jer se dvije jezgre osjetno brze zaguse, ali jbga bolje kenjati okolo po forumu i biti fanboy nego doci do komada hardvera i vidjeti kako on u sustini radi, jer je ipak sve sto procitas na internetu istina 

Ti si ovo upravo napisao na internetu

RIP chaselol

9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...
chaselol kaže...

FX i dalje ima bolji min fps od g4560 kad dodje do CPU intensive scena, jer se dvije jezgre osjetno brze zaguse, ali jbga bolje kenjati okolo po forumu i biti fanboy nego doci do komada hardvera i vidjeti kako on u sustini radi, jer je ipak sve sto procitas na internetu istina 

Ti si ovo upravo napisao na internetu

RIP chaselol

Nemojte se rugati čovjeku, ipak je sa 8 jezgri prešao na 4 

17 godina
neaktivan
CPU chat tema

I na kraju ce na 2, na skylake-x i3 :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
hrvooje kaže...

I na kraju ce na 2, na skylake-x i3 :)

Još mu spomenite voltažu... Mislim da je, dobri, stari chase bacio fetvu na nas (ne miješati sa kletvom...).

Nisam ja ništa prčko.
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Trenutno nema i5 8600 non k? Vidim na intelovoj stranici od i5 samo 8400, 8600k, 8350U, 8250U...

Ako budu postojale maticne sa onim Enhanced turbo boostom kao do sad, tj. da sve jezgre tjera na maximalni boost, ne samo jednu jezgru... Onda ce best buy biti uzet takvu maticnu i non k CPU npr. i7 8700. Jer ako bude mogao na svim jezgrama 4.6ghz - to je to. Ionako ces sa K verzijom tesko preko 5ghz, a da su temp. normalne. Iako bi i5 8600 + enhanced boost bio win, valjda ce ga kasnije najavit.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Trenutno nema i5 8600 non k? Vidim na intelovoj stranici od i5 samo 8400, 8600k, 8350U, 8250U...

Ako budu postojale maticne sa onim Enhanced turbo boostom kao do sad, tj. da sve jezgre tjera na maximalni boost, ne samo jednu jezgru... Onda ce best buy biti uzet takvu maticnu i non k CPU npr. i7 8700. Jer ako bude mogao na svim jezgrama 4.6ghz - to je to. Ionako ces sa K verzijom tesko preko 5ghz, a da su temp. normalne. Iako bi i5 8600 + enhanced boost bio win, valjda ce ga kasnije najavit.

Nece ni biti 8600 non k, a sto se tice enhanced turbo boosta sto nije fora kad se on upali da onda boosta sve jezgre na maksimalni boost bez obzira na opterecenje procesora? U slucaju 8700 to bi bilo svih 6 jezgri na 4.3Ghz, taj film sa da ce na 8700 sve jezgre ici na 4.6 sigurno necemo gledati.

9 godina
neaktivan
CPU chat tema

Sudeći prema benchmarcima Zen je totalno pregažen, i5 8400 ima skoro iste performanse kao 50-ak eura skuplji r5 1600, a usto ima i preko 30% bolje performanse u gejmingu, čak se i i5 8600k približava r7 1700, AMD je završio s prodajom Zen-a do Zen-a 2.

12 godina
neaktivan

Obican turbo boost radi tako, tako npr i moj cpu. 3.9ghz single core, a 3.6 sve jezgre. Dok ima ploca gdje taj isti cpu moze sve 4 jezgre na 3.9 sa enhanced boostom.

Skuzili su da dosta ljudi ne OCa i uzima non K pa treba nekako pobrat lovu.

17 godina
CPU chat tema

A gdje su testovi i cijene i7 8700 non k? tak mene zanima i mislim da ce biti najbolji ulov uz i5 8400

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Nece biti puno drugaciji od stock 8700k, koji je stvarno oborio. Tamo gdje treba više jezgri briljira, iako iz videa vidimo da jos uvijek dosta igara jednako dobro rade na quadu

EDIT: Evo kao što sam rekao postoji Enhanced Turbo boost, sto znaci da ce moc sve jezgre na max. turbo boost od 4.6ghz. Tako da 8700 best buy hands down. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 20:25 (D3lBoy).
15 godina
DaShip kaže...

Sudeći prema benchmarcima Zen je totalno pregažen, i5 8400 ima skoro iste performanse kao 50-ak eura skuplji r5 1600, a usto ima i preko 30% bolje performanse u gejmingu, čak se i i5 8600k približava r7 1700, AMD je završio s prodajom Zen-a do Zen-a 2.

Ma ti se salis kad to govoris 

14 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Obican turbo boost radi tako, tako npr i moj cpu. 3.9ghz single core, a 3.6 sve jezgre. Dok ima ploca gdje taj isti cpu moze sve 4 jezgre na 3.9 sa enhanced boostom.

Skuzili su da dosta ljudi ne OCa i uzima non K pa treba nekako pobrat lovu.

Kolko sam citao ne radi enhanced turbo na taj nacin, on zapravo konstantno drzi sve jezgre na tom maksimalnom boostu kad su sve upregnute (4.3 kod 8700) dok kad je upaljen samo turbo boost frekvencija pada i raste ovisno o potrebi i ovisno koliko jezgara je optereceno one rade na odredenim frekvencijama, covjek objasnio kako se to ponasa na 8700k 

. Znaci kad je full load na svih 6 one rade na 4.3, kada koristi neke, a ne sve onda su te koje se koriste u rasponu od 4.4-4.6, dok su ostale na znatno nizem kloku, a kad je opterecena jedna onda se ona boosta na 4.7, a ostale opet rade na dosta nizem taktu.

EDIT: To sto je covjek pricao na videu ce ti samo raditi na K modelu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 20:30 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

i5 8400 izgleda kao idealan proc. Šteta kaj svi spominju paper launch, izgleda da tih procesora i nebude tak brzo.

12 godina
neaktivan

Tako radi obican boost, tako meni radi, sve 4 na 3.6-3.7. ali enhanced imaju samo Z maticne koliko ja znam tako da mozes i lockani CPU forsat da boosta sve jezgre na max. turbo, sto nije predviđeno od Intela. Imaš gore video što sam stavio od DigitalFoundrya, premotaj na 9:00...

14 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Tako radi obican boost, tako meni radi, sve 4 na 3.6-3.7. ali enhanced imaju samo Z maticne koliko ja znam tako da mozes i lockani CPU forsat da boosta sve jezgre na max. turbo, sto nije predviđeno od Intela. Imaš gore video što sam stavio od DigitalFoundrya, premotaj na 9:00...

Editirao sam bio post nakon sto sam pogeldao video, koliko sam citao to je bilo moguce na starim non K chipovima i Z plocama, al su od hase na dalje to lockali.

14 godina
DaShip kaže...

Možda AMD spusti cijene ako im zagusti...

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
Spiridon kaže...

Možda AMD spusti cijene ako im zagusti...

Da uz "vrlo skupi R5 1600 paket(ili R7 1700 ista priča)", pa neče im zagustit još dugo vremena to sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=340&jumpto=5470090&sort=asc&view=flat

Očito treba ponovit kad ekipa nije skužila,upučeni kupci ne podnose/ne cijene Intel procove bez opcije K ili oznake za slobodno klokanje.Dokaza za žutilo ima ko šalate, tu je dolnji link kak ono ide samo bedak piše isto dvaput.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=95&jumpto=5489542&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 21:17 (rambox).
15 godina
CPU chat tema

hahaha najjaci oglas sto sam u posljednje vrijeme vidio klix 

9 godina
dreadmoore kaže...

nikad klokan samo isproban

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
dreadmoore kaže...

nikad klokan samo isproban

8700 se vrti na 7GHz na 1.24V. Zašto imaš 2V tu?

Nope.
9 godina
za bazu vezano za ovaj oglas
14 godina
DaShip kaže...

Ne bih rekao.

13 godina
neaktivan

Misliš 1.84v?

12 godina
war3_tft kaže...
D3lBoy kaže...

Editirao sam bio post nakon sto sam pogeldao video, koliko sam citao to je bilo moguce na starim non K chipovima i Z plocama, al su od hase na dalje to lockali.

ne baš, kod mene je h97m ploča i bez problema natjeram sve jezgre i5 4590 na 3,7 koliki je inače max turbo klok za jednu jezgru, dakle haso refresh i h ploča

sumnjam da neće tako biti i na novim h350 (ako će se tako zvati) pločama, zato sam i rekao da će 8700 non k biti bolja opcija kad izađu jeftinije ploče od 8700k

8 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Skuplji od golfa dvice jbt. 

8 godina
protjeran
rambox kaže...

Dobre cijene, nisam puno fulal za žutanjak a prognoziral sam 2300kn.

Zelenaš 4/4 još bolja cijena, ali 6/12 R5 1600 košta samo 1650kn hm pa di je tu kvaka.

Intel K oznaka=overkloking porez ili harač

Fučkaj ga... 

Uzm i popi jenu kavu nemoj da si nervozan. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice