Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.205.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
Pa s integriranom i s 8xaa se sigurno ne gusi, hahaha, looool, koje budalastine se ovdje pisu, dvojica kupila pentium od 400kn i jedan 10core od 10000kn se nasla u istom košu, mozda da jos mjerite na 4k pa da dodete do istog zakljucka...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

Tko je rekao za integriranu? GTX 1070 i stock i5 6600, gdje se gusi osim u BF1? Nisi mi dao ni 5 primjera.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Pa s integriranom i s 8xaa se sigurno ne gusi, hahaha, looool, koje budalastine se ovdje pisu, dvojica kupila pentium od 400kn i jedan 10core od 10000kn se nasla u istom košu, mozda da jos mjerite na 4k pa da dodete do istog zakljucka...

Ne govorimo o integriranoj, nego diskretnoj 1060, 1070, 1080... svejedno ti je koji je CPU sve dok si na 60Hz ekranu. Tamo gdje taj Pentium ne može, ne može ni 500 eura skuplji CPU.

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Malo si ga pretjerao ali nema veze. Ima nekoliko naslova koje ne može držati na 60 dok jači CPU to može.

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Malo si ga pretjerao ali nema veze. Ima nekoliko naslova koje ne može držati na 60 dok jači CPU to može.

S minimalnom razlikom i to zahvaljujući taktu.

Nope.
8 godina
protjeran
CPU chat tema

i5-5675C

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
10 godina
CPU chat tema

Ako vam je stvarno toliko važno tih par fps-ova onda ste picajzle.

A logično je da onaj tko ima npr. 144hz monitor da ne kupuje privjesak nego kupuje nešto jače.

Privjesak je za 60hz odličan izbor.

14 godina
Stjepanj kaže...
O majke ti mile, izlaze nikad jaci procesori a rulja kakti ubija sve zivo odjednom na tamo nekim pentiumima i integriranim grafama bf serijal kao da nitko nije imao prije nekakav i3 pa neznamo kak to funkcionira, a kad si uzmu i7 ili nekaj slicno onda idu komentari da je doticni ispao s druge planete da su bili u zabludi...svaki put ista prica! Ja sretan s 20fpsa pa moraju biti svi, e pa neide to tako..lp

G4560 sa poštenom grafikom nema problema u SP-u, MP je taj koji radi problem.

32 igrača na mapi, svaki sa svojom taktikom i destrukcijom terena, sve to treba CPU izračunati i poslati GPU, tu zapinje.

ansha taj i5 je dobar, konkurentan čak i najviše od svih ovako za overall gaming, ne 144FPS-a, ali ništa bolji izbor od 1600 kao što i sam znaš.

15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

ansha taj i5 je dobar, konkurentan čak i najviše od svih ovako za overall gaming, ne 144FPS-a, ali ništa bolji izbor od 1600 kao što i sam znaš.

Ne znam, meni je zbog igpu-a no contest to, a i nesto jeftinije te izadje, win-win...

14 godina
CPU chat tema

Mislim da će obe opcije biti cjenovno podjednake, prevagu može odnijeti samo to što Ryzen profitira od više clockanog rama, dakle skupljega.

Tu može biti razlika, mada se i to rješi jeftinijim dobrim keksima, blagim povećanjem napona i otpuštanjem latencija.

Intelov iGPU je super stvar, ali je to već osobna preferenca, mi sad pričamo o CPU price perfomance ratiu. 

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
zoharbizo kaže...

Ne znam, meni je zbog igpu-a no contest to, a i nesto jeftinije te izadje, win-win...

Što će ti iGPU?

Nope.
11 godina
neaktivan

Mene je spasio kad sam bio 2 tjedna bez grafe, a taman Bf1 izaso. I mogao sam ga igrati na 720 low, izgledalo je uzas, ali bar sam mogo igrat.

16 godina
odjavljen

Aha, no dobro... čini mi se da se takva situacija zaista rijetko događa da bi bila odlučujući faktor. Ja imam za te potrebe jednug GTX 950 SC, ali u takvoj sam situaciji jako često jer mijenjam hardver dosta. 'Normalni' korisnici ne bi trebali biti toliko pogođeni time.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Aha, no dobro... čini mi se da se takva situacija zaista rijetko događa da bi bila odlučujući faktor. Ja imam za te potrebe jednug GTX 950 SC, ali u takvoj sam situaciji jako često jer mijenjam hardver dosta. 'Normalni' korisnici ne bi trebali biti toliko pogođeni time.

Par puta mi je zatrebala grafa u zadnjih godinu dana pa sam posudjiva, isto cesto mijenjam hardware pa zato. A i mozes recimo bit na integrirki dok grafe renderaju/mineaju bez da imas stucanja gpu akceleriranih stvari u windowsima, jako korisno..

14 godina
CPU chat tema

Ma ne, ja te razumijem ali mene to nebi odvratilo od toga da kupim otključani CPU sa 12 threadova, za razliku od i5 modela koji će biti mizerno brži u gamingu.

Većinom tražim takve solucije u prijenosnicima, radi baterije ovisno o zahtjevnosti zadatka te eventualnoga kvara GPU-a nakon isteka garancije pa ostaneš na integrirki.

Sada imam GF 210 koja je uvijek tu, ukoliko nešto krepa :)

Tako da, mislim da to nije bitan faktor, radije bi si ubo 1600.

15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Ma ne, ja te razumijem ali mene to nebi odvratilo od toga da kupim otključani CPU sa 12 threadova, za razliku od i5 modela koji će biti mizerno brži u gamingu.

Većinom tražim takve solucije u prijenosnicima, radi baterije ovisno o zahtjevnosti zadatka te eventualnoga kvara GPU-a nakon isteka garancije pa ostaneš na integrirki.

Sada imam GF 210 koja je uvijek tu, ukoliko nešto krepa :)

Tako da, mislim da to nije bitan faktor, radije bi si ubo 1600.

Svak ima svoje prioritete, mislim da vecini ovdje HT/SMT nece znacit apsolutno nista na 6 jezgri, a igpu svakome moze posluzit ako krepa graficka recimo. Bitna stvar je da ce intel ponovo bit konkurentan i da ljudi imaju izbor odlicnih procesora po relativno malim cijenama. Zahvaljujuci amd-u...

14 godina
ansha kaže...

Svak ima svoje prioritete, mislim da vecini ovdje HT/SMT nece znacit apsolutno nista na 6 jezgri, a igpu svakome moze posluzit ako krepa graficka recimo. Bitna stvar je da ce intel ponovo bit konkurentan i da ljudi imaju izbor odlicnih procesora po relativno malim cijenama. Zahvaljujuci amd-u...

Realno, ta dva procesora su konkurenti jedan drugome, u svakom smislu te riječi, i5 je sitno brži kada HT nema priliku doći do izražaja, tako i 1600 kada ima.

Nema greške s nijednim, da nije Ryzena qurac bi mi moj vidjeli i5 6C/6T locked i unlocked :)

Čekamo još službene cijene.

12 godina
ansha kaže...

Apsolutno se slazem, meni koji dosta često mjenjam grafe je iGPU spas.

Ruku na srce, može se uzeti i neka grafa za 100-200kn čisto da služi za spojit monitor i koristit računalo dok se ne nabavi druga ali opet s druge strane može i ta grafa "prnut" pa si opet na ničem i moraš tražiti opet nešto rabljeno što ćeš ubosi u slot da možeš koristiti računalo, tako da je iGPU veliki plus.

14 godina
CPU chat tema

A može i CPU prdnut ako ćemo tako gledat.

Ja za potrebe popravaka ekipi koju znam imam rezervnu, koju ubacim i sebi, evo sad sretno kucka, CPU mi je usko grlo :D

12 godina

To je vec mjesanje krusak i jabuka :)

iGPU je svakako plus

11 godina
neaktivan
CPU chat tema

Dodatnu grafu za situacije kad nemas grafu, također i dodatno placas

Tako da je integrusa nerijetko spas.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

A kao Intel integriranu poklanja?? LOL, eventualno u G4560 dok je bio 470 kn.

11 godina
neaktivan

1600 i 7600 uspoređujemo zar ne? Isto koštaju, jedan ima igpu drugi ne.

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

1600 i 7600 uspoređujemo zar ne? Isto koštaju, jedan ima igpu drugi ne.

Ne, usporedjujemo ryzena sa covfefe i5, non-k...

11 godina
neaktivan

Svejedno i u prosloj generaciji su CPUi istog kalibra kostali isto, bez obzira na igpu. Tako da, možda ga placas, ali zato dobis igpu za istu cijenu kao Ryzen bez igpua. I ako želiš imati rezervnu grafu moraš davat 100-200kn vise od i5.

Coffee i5 ce biti skuplji od R5 1600, ali ne zbog igpua vec zato sto ce biti jaci (nadajmo se)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 18:05 (D3lBoy).
17 godina
CPU chat tema

Ta dodatna grafa koju placas mozes nabaviti za 50kn tako da nebih bas uzimao taj igpu kao toliko veliku prednost 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
CPU chat tema

Opravdano je skuplji imas igpu veci klok jaci ipc na odnos ryzena r5 1600 ima samo vise thredova

15 godina
Patrick_cro kaže...

Ta dodatna grafa koju placas mozes nabaviti za 50kn tako da nebih bas uzimao taj igpu kao toliko veliku prednost 

Imas li garanciju od 3 god na toj od 50kn kartici 

14 godina
dreadmoore kaže...

Opravdano je skuplji imas igpu veci klok jaci ipc na odnos ryzena r5 1600 ima samo vise thredova

Slabo pratiš, locked i5 radi na 3.8GHZ max 6C/6T load, to su okvirno perfomanse 4GHZ 1600 R5, dakle li la bez HT-a.

SMT daje do 30% više perfomanse, nije to samo više threadova, su više perfomanse u svemu što ga koristi.

iGPU je prednost, sve ostalo više manje cjenovno tu negdje, čak i ram za one koji znaju.

Kad će se znati službene cijene?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 18:14 (zoharbizo).
11 godina
neaktivan

Hmm nađi mi grafu za 50kn koja moze igrati igre 720p low-medium novije igre, a igre tipa cs i slicne i u 1080.

Također, još se držite cinebench scorea kao odraz IPCa, dok je u igrama drugacija prica. i5 8600 ce uz maticnu koja podrzava boost na sve jezgre ic na 4.4Ghz.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice