Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.205.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
Bf1 je u igri i ozbiljno ti velim. Moguce da je bio defektan al sumnjam.

Upgrade sa fx'a je bio heben, fps'a skoro duplo ali sve ostalo koma. Jos kad se u jednadbu uzme cijena i da je fx za 1100 kolko sam ga platio vrtio sve novo bez problema sa svim upaljenim (kad je izasao jel), a ovaj "nove generacije" za 1800kn nemre imat steam i origin upaljen istovremeno doslo mi je da placem. Imam ga jos doma ak netko hoce kupit :D.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
15 godina
neaktivan
Pa i 6600k je u bf1 na 80%, di nece onda to malo govance na 2.7. Tak da stvarno tesko da je bilo do mene..
12 godina

Eto ako mi ne vjeruješ kasnije kad uhvatim vremena snimim ti. Igrao sam BF4 i prije na integruši kada sam tek uzeo ovu konfu (uzeo bez grafe) po izlasku SkyLake i sada opet znam neakada baciti (sada sam opet na integruši jer sam riješio svoju grafu dok je trajala ova rudarska ludnica) i bez problema ju igram, nikakvih trzanja ni štopanja ni problema sa drugim aplikacijama.

15 godina
neaktivan
Ma vjerujem ti ja. Al bf4 i bf1 nisu iste igre :D. Al ja ionako pricam o cijeni jer koja je sad, ajd malo normalnija za taj proc. Al brate da je bio preskup za to kaj nudi, je. I to debelo.
13 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
a ovaj "nove generacije" za 1800kn 

Kad i gdje si ti taj cpu platio 1800kn?? Pa toliko dode 7600k...

12 godina

Ja samo kažem da do sada nisam imao apsolutno nikakvih problema ni sa programima, ni igrama ni multitaskingom. Naravno da nije najjači CPU na svijetu ali nije ni neko govance koje ne može podnjeti igru i 3-4 programa.

Za cijenu se slažem, kao što sam rekao ja sam ga kupio kad je tek izašao, također prešao sa FX8300 na intel platformu, to je bilo za vrijeme dok nije bilo govora ni o G4560 a kamoli Ryzenu.

13 godina
protjeran
Ti pak pricas o igranju bf serijala na integriranoj? Stavi neku posteniju grafu na taj i5 krepava svaka druga igra..provjereno s 6600k na 4.8ghz na cca 50 igara!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina

Igrao sam je dok sam imao R9 380, ne znam šta ti ovo "krepava" znači ali ja sam igrao bez beda sa 60FPS-a i koristio sam u pozadini programe za komunikaciju i uvijek otovreni chrome.

12 godina
ibme74 kaže...

Igrao sam je dok sam imao R9 380, ne znam šta ti ovo "krepava" znači ali ja sam igrao bez beda sa 60FPS-a i koristio sam u pozadini programe za komunikaciju i uvijek otovreni chrome.

Pa dobro odluči se jesi li igrao na integriranoj (u što apsolutno ne vjerujem) ili na r9 380 ???

MISCREATED
15 godina
neaktivan
Taj proc je kostao 1800 kn krajem 2016. Kod nas. Ne kuzim kaj tu nije jasno lol..

Ova cjena koja je sad je uzrokovana izlaskom ryzena..
12 godina

i na jednoj i na drugoj, ne kuzim sta ti je tu nevjerojatno? Mid settings uz manju rezoluciju imas 30+ FPS-a, sasvim dovoljno da igraš malo sa ekipom.

15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

AMD Ryzen R5 1600 - 198E

6C/12T CPU

clock per clock zanemarivo sporiji sporiji od Cofee Lakea

s njim ide cooler na kojem ide sigurno na 3.8GHZ 24/7

B350 sasvim dovoljna za overclock

nešto brži multithreadu

sporiji u gamingu

Intel i5 8400 - 192E

6C/6T CPU

clock per clock zanemarivo brži

ne treba skupu MBO kao ni R5 1600

nešto bolji u gamingu, oscilacija nebi trebala biti velika

sporiji u multithreadu

U slučaju da budu ovakve cijene, o njemu bi se još i dalo razmisliti, konkurentan je, ali sad da je daleko bolji, Ansha daleko do toga :)

Ma ne mislim da je daleko bolji, ali je uz potencijalno bolje gaming performanse kao kombo s maticnom i ramom nesto jeftiniji i ima po meni ogroman plus u vidu igpu-a (imam procesor bez igpu-a pa znam koliko puta sam pozelio da ga imam). 

dery kaže...

riža 1600 nema niti će imat konkurenciju pogotovo ne govnu brat bez K...a

Hehe, taj non-K ti je vec trn u oku vidim.. ajde ne budi fenbojche...

13 godina
protjeran
O majke ti mile, izlaze nikad jaci procesori a rulja kakti ubija sve zivo odjednom na tamo nekim pentiumima i integriranim grafama bf serijal kao da nitko nije imao prije nekakav i3 pa neznamo kak to funkcionira, a kad si uzmu i7 ili nekaj slicno onda idu komentari da je doticni ispao s druge planete da su bili u zabludi...svaki put ista prica! Ja sretan s 20fpsa pa moraju biti svi, e pa neide to tako..lp
13 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Taj proc je kostao 1800 kn krajem 2016. Kod nas. Ne kuzim kaj tu nije jasno lol..

Ova cjena koja je sad je uzrokovana izlaskom ryzena..

Pa nije jasno kad sam ja 6600k u 9.-10. mjesecu platio 1950kn i to je tad bila normalna cijena, ako uzmemo u obzir da tu postoji jos 6600 i6500 pa tek onda tvoj 6400 tih 1800kn je valjda bila najveca moguca cijena po kojoj se mogao nabaviti, vjerovatno instar il tako neki mutavi ducan.

15 godina
neaktivan
Cijena je bila takva kakva je bila. Nisam je ja odredivao...
12 godina
CPU chat tema

Jbt što ovdje neki ljudi znaju sr*at to je strašno, evo sad ću ti snimiti BF4 na integruši i kad uplodam video postavim ti ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 14:47 (ibme74).
13 godina
protjeran

Jasno je to meni, al to je u najmanju ruku cudna cijena u to vrijeme bila. Evo cijena 6600k je od tad pala za 200kn, 6400 sad dode 1300kn sto bi po nekoj logici znacilo da je tada dosao cca 1500kn sto je kud i kamo manje od 1800.

12 godina

i5 6400 nikada nije bio 1.800kn (barem ne u ovim normalnim dućanima), ja sam ga kupio nedugo nakon izlaska i koštao je blizu 1.500kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 14:52 (ibme74).
17 godina
ibme74 kaže...

Eto ako mi ne vjeruješ kasnije kad uhvatim vremena snimim ti. Igrao sam BF4 i prije na integruši kada sam tek uzeo ovu konfu (uzeo bez grafe) po izlasku SkyLake i sada opet znam neakada baciti (sada sam opet na integruši jer sam riješio svoju grafu dok je trajala ova rudarska ludnica) i bez problema ju igram, nikakvih trzanja ni štopanja ni problema sa drugim aplikacijama.

Pa ok može i tak, ti se hvališ iGPU gejmingom na preskupom Intel 4/4 procu kojeg si platil 200eura.

Kaj bi tek onda trebali reč vlasnici A8-9600, "malo niža cijena od tvojeg proca 70dolara ili 480kn," pa eto ti iGPU gejminga.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-bristol-ridge-apu/242995.aspx?page=0&jumpto=5463153&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
13 godina
protjeran
Molim te nemoj nista snimati s integriranom, pogotovo ne nesto s frostbite enginom! Nezanima me nista sto se ne vrti u barem min 60fps-a, mozda ak zelis pokazati nekim klincima kak umire, slobodno!lp
15 godina
neaktivan
Igrom slucaja ja sam ga nabavio za 900kn i samo zato sam ga uzeo. I tad kad sam ga nabavio isao sam gledat cijenu u ducanu (mislim da je links bio) i bio je 1800kn. Nemam ti kaj lagat. Da sam kupovao u ducanu vjerojatno bi trazio di je jeftinine al ti velim kaj sam vidio. Nemam ti razloga lagat bokte. A i sam si rekao da je u nekim ducanima bio tolko tak da ono..
15 godina
neaktivan
A 6600k je bio 2200 tada jer sam radio trampu sa frendom za to pa sam mu ja provuko proc. Mogu ga racun trazit ak mi ne vjerujes lol..
12 godina
rambox kaže...
ibme74 kaže...

Pa ok može i tak, ti se hvališ iGPU gejmingom na preskupom Intel 4/4 procu kojeg si platil 200eura.

Kaj bi tek onda trebali reč vlasnici A8-9600, "malo niža cijena od tvojeg proca 70dolara ili 480kn," pa eto ti iGPU gejminga.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-bristol-ridge-apu/242995.aspx?page=0&jumpto=5463153&sort=asc&view=flat

Ne hvalim se ja ništa nego kažem da nije nemoguće dok neki ovdje pričaju kao da je riječ o nekom Core 2 Duo procesoru iz 2007. godine koji se guši s igrom iz 2013. godine LoL.

Kada sam ga ja kupovao nije postojao niti Pentium G4560 niti Ryzen, dakle izbor je bio ostati na FX-u ili otići na novi Intel Skylake, odabrao sam ovo drugo.

Stjepanj kaže...
Molim te nemoj nista snimati s integriranom, pogotovo ne nesto s frostbite enginom! Nezanima me nista sto se ne vrti u barem min 60fps-a, mozda ak zelis pokazati nekim klincima kak umire, slobodno!lp

ne svršavaju svi na 60FPS lock, nisam rekao da je idealno igrati na integruši nego da je moguće i da je sasvim ok za malo zahebancije sa ekipom. Kad nabavim neku normalnu grafulju opet će terati na visokim psotavkama sa 60FPS-a a do tada mogu halat i na nizoj rezi i med postavkama, neću 'mrjeti :)

13 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Igrom slucaja ja sam ga nabavio za 900kn i samo zato sam ga uzeo. I tad kad sam ga nabavio isao sam gledat cijenu u ducanu (mislim da je links bio) i bio je 1800kn. Nemam ti kaj lagat. Da sam kupovao u ducanu vjerojatno bi trazio di je jeftinine al ti velim kaj sam vidio. Nemam ti razloga lagat bokte. A i sam si rekao da je u nekim ducanima bio tolko tak da ono..

Sale_ds kaže...
A 6600k je bio 2200 tada jer sam radio trampu sa frendom za to pa sam mu ja provuko proc. Mogu ga racun trazit ak mi ne vjerujes lol..

Vjerujem ja tebi da se on negdje mogao naci za tu glupu cifru, ali to ne znaci da je to bila njegova prava cijena u to vrijeme i da se moze uzeti kao argument za blacenje tog cpu-a posto se na vise mjesta kod nas mogao naci puno jeftinije kao sto ti je covjek gore i rekao. Sto se tice 6600k gledam svoj racun 03.10.2016. 2000kn.

15 godina
neaktivan
Jesi ga za kesh uzeo?
13 godina
protjeran
Da, za ovih god dana kolko sam na bug forumu uvijek se usporeduju cijene za kes.
15 godina
neaktivan
E jbga onda, tu amo se razisli. :D

12 godina
ibme74 kaže...

Jbt što ovdje neki ljudi znaju sr*at to je strašno, evo sad ću ti snimiti BF4 na integruši i kad uplodam video postavim ti ovdje.

Evo konačno se uplodalo (malo je lošija kvaliteta ali morao sam spustiti jer bi inače predugo trajao upload), radi više programa još tokom igranja, također otvoren chrome sa 4 kartice.

video

EDIT: kasnije ću snimiti i jedan na punom serveru iako je nezgodno jednom rukom snimati a drugom igrati. Ovo sam nabrzaka snimio i stavio da se uploda.

EDIT2: evo i drugi video

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 20:21 (ibme74).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ti pak pricas o igranju bf serijala na integriranoj? Stavi neku posteniju grafu na taj i5 krepava svaka druga igra..provjereno s 6600k na 4.8ghz na cca 50 igara!lp

Opet ti o tom. De mi reci 10 tih igara, a ne 50 da probam. Jedina, apsolutno jedina igra koja mi gura CPU u 90% je Bf1. 50 igara? Jesus, jedino ako si iso na onim svojim ultra low 720 rezolucijama i po tome zakljucivao.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Nema šanse da igre krepavaju na bilo kojem i5, jer ne krepavaju ni na Pentiumu od 80 eura koji je dovoljan za gotovo sve igre danas.

https://www.techspot.com/review/1325-intel-pentium-g4560/page4.html

http://www.pcgamer.com/intel-pentium-g4560-review/

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice