Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
Lucidius kaže...

Kakvih 20 posto, Kaby Lake je oko 40 posto jaci od Sandy-a 

Pričaš lovačke priče. 20-ak % najviše, u clock per clock. 

On the desktop gaming front in terms of benchmarks, we have seen Kaby Lake pull a general 20% advantage. Keep in mind these are comparing Kaby Lake and Sandy Bridge at identical clocks. But I will suggest that when we go back and test real-world gaming, that delta will get a lot more narrow. I am very interested in collecting data on this in the coming weeks.

https://www.hardocp.com/article/2017/01/13/kaby_lake_7700k_vs_sandy_bridge_2600k_ipc_review/5

Overall, a move from Sandy Bridge to Broadwell from an IPC perspective gives an average ~21% improvement. 

http://www.anandtech.com/show/9482/intel-broadwell-pt2-overclocking-ipc/3

Compared to Sandy Bridge, Skylake offers an average gain of 22.3% in application, In game the average gain is this time of 21.1% against Sandy Bridge

http://www.hardware.fr/articles/940-6/cpu-sandy-bridge-vs-ivy-bridge-vs-haswell-vs-skylake-4-g.html

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 8:21 (hrvooje).
16 godina
protjeran
CPU chat tema

Daj hrvooje ne kaki, kakvih 20%, haswell je 20% brzi od sandya a kaby je jos cca. 15% brzi od haswella...

17 godina
neaktivan
CPU chat tema
ansha kaže...

Daj hrvooje ne kaki, kakvih 20%, haswell je 20% brzi od sandya a kaby je jos cca. 15% brzi od haswella...

haswell je 16% brži ipc od sandyja, a skylake i kaby lake imaju isti ipc. skylake od haswela ima 5-6% brži ipc

It's not surprising - but it is a bit shocking to see in this form: Kaby Lake truly does offer zero to the consumer in terms of clock for clock performance. (In fact, a couple of the results show it slower than the Skylake, but these are within the margin of error.) Enthusiasts and analysts have often lamented the "slow" progression of IPC changes on Intel's Core architecture since the introduction of Sandy Bridge, increasing just 3-6% on the product release cadence. Seeing that come to a halt in these graphs is disappointing, to be sure, but reflects the market changes that led to the halt: process technology cost, lack of competitive hardware, declining value of the desktop PC markets. 

Let's hope that Intel has changes in mind for Cannonlake / Coffee Lake. 

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Intel-Core-i7-7700K-Review-Kaby-Lake-and-14nm/Clock-Clock-Kaby-Lake-Skylake-Broad

Gledate Intel kroz roza naočale. Malo više realnosti ne bi vam škodilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 8:37 (hrvooje).
16 godina
CPU chat tema

Usporedba IPC-ova od Sandy Bridgea do Kaby Lakea

Sandy Bridge to Ivy Bridge: Average ~5.8% Up
Ivy Bridge to Haswell: Average ~11.2% Up
Haswell to Broadwell: Average ~3.3% Up
Broadwell to Skylake (DDR3): Average ~2.4% Up
Broadwell to Skylake (DDR4): Average ~2.7% Up

Evo kako se jebeno kretao IPC kroz generacije. Pošto je Kaby Lake = Skylake jer im je IPC identičan, znači da Kaby ima 23% veći IPC od Sandy Bridgea... Ogroman napredak, pogotovo kada se uzme u obzir da se radi o 6 (slovima šest) generacija procova... lol...

EDIT: Taman me hrvooje pretekao haha

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 8:33 (X-Wind).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

16 godina
CPU chat tema

Jedno je biti fanboy, a skroz drugo je davati ovako krive činjenice. Ja shvaćam da se neki podaci mogu interpretirati na razne načine i da svatko navrće onda vodu na svoj mlin, ali brate mili IPC nije jedan od tih podataka. IPC je toliki i toliki i bok. Ove izjave gdje se napucava IPC za Intelove procove su fascinantne. To je otišlo opasno iznad levela fanbojizma. Do sutra će valjda i Kaby Lake imati jedno minimalno 15-20% veći IPC od Skylakea lol. Ugl. vidi se po ovim IPC brojkama koliko je Intel napredovao sa zadnjih 6 generacija i zašto ih je onda Ryzen koji je "odjednom" donio 52% veći IPC u odnosu na prošle AMD CPU-ove toliko iznenadio i ulovio ih nespremne. To govori i o AMD-u dosta, jer složiti CPU s 52% većim IPC-om je ono pravo malo čudo što li bi se reklo :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 8:47 (X-Wind).
14 godina
X-Wind kaže...

Evo kako se jebeno kretao IPC kroz generacije. Pošto je Kaby Lake = Skylake jer im je IPC identičan, znači da Kaby ima 23% veći IPC od Sandy Bridgea... Ogroman napredak, pogotovo kada se uzme u obzir da se radi o 6 (slovima šest) generacija procova... lol...

Šta hoćeš, ja sam zato imao Nehalema do izlaska Haswella bez nekih velikih gubitaka !!!

To Intel radi da ne moramo često mjenjati procove ...!!! 

Altruizam bajo moj, altruizam !

17 godina
odjavljen
X-Wind kaže...

Kaby Lake je donio ubrzanje samo kroz takt. Upitno je što će donijeti Coffee Lake uopće. Za pravi skok treba čekati promjenu procesa kao što je bio Haswell prema Ivyju. Sve između je smeće.

Nope.
16 godina
CPU chat tema

na listi napretka po ipc-u jedino je razumno bilo uzet haswela ili sandya

kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen
dery kaže...

na listi napretka po ipc-u jedino je razumno bilo uzet haswela ili sandya

Uzmeš ono zadnje, zašto bi uzimao starije? 

Nope.
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Kakvih 20 posto, Kaby Lake je oko 40 posto jaci od Sandy-a 

ansha kaže...

Sad ste si srušili ugled za 35 %. 5-6% po godini :)) kao Intel

17 godina
odjavljen

Pa i vrijeme je

i3 bi trebao biti 4/8

i5 bi trebao biti 6/12

i7 8/16 na dalje...

A i9 onda neka bude enthusiast 16/32

Nista drugo nema smisla i samo se radi o prodaji muda pod bubrege

Freak Show Inc.
12 godina
CPU chat tema

eto što radi konkurencija, a što je godinama radio izostanak iste

ovo se trebalo dogoditi još u vrijeme haswella u najmanju ruku

16 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 11:59 (dery).
15 godina

vrlo lako moguce ali aj znaj sad intelu sta oni stvarno imaju na umu 

9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Kakvih vrazjih 40%, ajde ne pricaj gluposti nego prouci sta je ipc i kako se usporeduje.

Ja sam rekao da je 7700k do 40 posto brzi, ne zanima me to sta Sandy nema OC kao Kaby, ja gledam po max performansama koje mogu izvuc iz svakog od ta dva a tu je 7700k brzi otprilike koliko sma rekao u određenim igrama i programima klik, znaci po 30 posto brzi u Cinebenchu i Blenderu, te u nekim igrama i vise od toga kao ARMA 3 i Squad i slicne igre gladne jake i brze jezgre.

hrvooje kaže...

Pričaš lovačke priče. 20-ak % najviše, u clock per clock. 

Za tebe isto kao vrijedi kao i za ovog iznad...

hrvooje kaže...

Sad ste si srušili ugled za 35 %. 5-6% po godini :)) kao Intel

Nije si nitko nista srusio, stvar je u tome da se sagleda širi spektar price i max onoga sta mozes izvuc iz oba proca pa ond aradit usporedbe.

17 godina
CPU chat tema

Je i moj ivy je sigurno brzi od sandy barem 40% dok ga oc na 5ghz, a sandy ladi jaja na 3.4ghz, a poznato je da se sandy neda oc . AKo se govori o ipc napredak intela od sandya do kaby 20% nista vise. Ipc se usporeduje na istom taktu kod svakog procesora da se vidi koliki je napredak u arhitekturi. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
odjavljen
CPU chat tema

@Lucidius

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/asrock_confirms_that_coffee_lake_will_not_be_supported_by_existing_intel_motherboards/1

Hoću sada da nađeš svih svojih cca 500 poruka u kojima si najavljivao da će radit na postojojećim pločama i da ih linkaš, ispričaš se ponizno i priznaš da si grešnik, tj. da si pogriješio.

The Show Must Go On
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

@Lucidius

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/asrock_confirms_that_coffee_lake_will_not_be_supported_by_existing_intel_motherboards/1

Hoću sada da nađeš svih svojih cca 500 poruka u kojima si najavljivao da će radit na postojojećim pločama i da ih linkaš, ispričaš se ponizno i priznaš da si grešnik, tj. da si pogriješio.

To je prevaziđeno davnih dana, klikklik 2 (vec sam pisao da ne uzimate sve zdravo za gotovo).

Uostalom jos ima vremena do izlaska stigne se jos sve izmjenit, radi se samo o BIOS update-u da to šljaka, ovi iz Intela se mogu tokom noci predomislit kako im paše.

9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Je i moj ivy je sigurno brzi od sandy barem 40% dok ga oc na 5ghz, a sandy ladi jaja na 3.4ghz, a poznato je da se sandy neda oc . AKo se govori o ipc napredak intela od sandya do kaby 20% nista vise. Ipc se usporeduje na istom taktu kod svakog procesora da se vidi koliki je napredak u arhitekturi. 

Jel ti vidis da ti je u linku 2600k na 4.7GHz sporiji 30 posto kojih spominjem od 7700k na stock taktovima?

Ne pricam o nikakvom OC vs stock, neznam odakle ti takve idiotarije 

17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Nije si nitko nista srusio, stvar je u tome da se sagleda širi spektar price i max onoga sta mozes izvuc iz oba proca pa ond aradit usporedbe.

Gle, nemoj se izmotavat. Imaš zadaću za sutra:

A koliko vidim ista priča je i sa izjavama za Coffe Lake. Problem kod pisanih izjava je taj što ostaju zapisane ;) 

17 godina
CPU chat tema

Kaj se tiče Intel Kavovina Jezera,IPC je okvirno identičan kao i KabyLake. Dakle Intel ljudovi su zaljepili dvije dodatne CPU jezgre+previsoka cijena i to je to.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=294&jumpto=5428992&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat

Tek sam sad primjetil, pa Američki Microcentar sad nudi R5 1600 za 190dolara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 13:42 (rambox).
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Ne tuci gluposti i ne dosađuj, provjeri malo sta se pise na temama o ARMi 3 i Squadu pa pogledaj kolike bumpove u FPS-u su dobili samo promjenom 2600k sa 7700k, ima jos primejera al nema smisla kad kao da sa drvetom pricam.

17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ne tuci gluposti i ne dosađuj, provjeri malo sta se pise na temama o ARMi 3 i Squadu pa pogledaj kolike bumpove u FPS-u su dobili samo promjenom 2600k sa 7700k, ima jos primejera al nema smisla kad kao da sa drvetom pricam.

Ima još primjera, da. Al kad uzmeš prosjek 20-ak je rezultat. Testove rade stranice poput anandtecha, koji znaju o čemu pričaju.

A znamo zašto je veliki skok kod ARMA-e. ARMA-a je ograničena sa memory bandwidthom, pa je tako na Broadwellu 15% brža, nego na Skylakeu radi eDRAM-a

Trust me, I have seen so much data about this. Arma is definitely more limited by bandwidth then by the CPU! That's why the performance gains / fixed lag issues through SSD's are that impressive (results you usually only see in synthetical benchmarks, but not games).Just check out this benchmark (Arma CPU/RAM/NB-Frequency overclocking comparison benchmark) and notice how dramatically minimum frames increase when increasing the systems bandwidth:
http://www.pcgamesha...ormance-689261/or read this thread:
http://www.realitymo...-arma-2-oa.htmlI was comparing Arma results for the Intel Broadwell and Intel Skylake, lately and it seems that Broadwell has about 15 % (!) more performance at the same frequency compared to Skylake when it comes to Arma III.
http://www.hardware....3-arma-iii.html

It's most likely due to the eDRAM which Intel unfortunately did not use in Skylake, but in Broadwell. Nevertheless, since Skylake can be clocked much higher there is not really that much of a difference in between this two CPU's for Arma. Though, I hope Intel will use eDRAM again in their next generation. A Kaby Lake which combines the ability of high frequencies with eDRAM would be awesome for Arma.

http://customcombatgaming.com/forums/index.php?/topic/22955-lets-do-arma-3-benchmarks/page-3

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 14:03 (hrvooje).
16 godina
CPU chat tema

ahaha luci i njegov i7 , objesio u međugorju sliku 7700k te mnogi pohrlili na brdo da mu se klanjaju, a tko se klanja ryzenu , pentiumu,haswellu,kavi ...  udri bogohulnika

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 15:40 (dery).
15 godina
CPU chat tema

Ovo mi je najjaca izjava Lucija heheh jesi kralj i opet si se spotakao na svoje rijeci Prvi pa Iscjedak http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=33&jumpto=5249258&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 16:09 (dreadmoore).
13 godina

Kako cemo luciju prenijeti da mu i7 zamjenjuje i3 sad?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ovo mi je najjaca izjava Lucija heheh jesi kralj i opet si se spotakao na svoje rijeci Prvi pa Iscjedak http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=33&jumpto=5249258&sort=asc&view=flat

Sta sam se spotako? Da su precijenjeni jesu, i to pricam odavno, al kad je i dalje to najbolje sta mozes uzet za gejming moras se pomirit sa cijenom 

13 godina
protjeran
Sva sreca uzeo sam 6 core samo da me nemozete zajebavati kao lucija s tim 4c/8t😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice